Сторінка 1 з 1

Різниця між Межа населеного пункту та адміністративна межа населеного пункту

Додано: 03 травня 2012 09:19
sergmsv79
Доброго дня!
Підскажіть, будь ласка, де знайти що таке Межа населеного пункту та Адміністративна межа населеного пункту???
І іще, який орган державної влади або місцевого самоврядування має право розпоряджатися землями які знаходяться в межах населеного пункту, а який - землями, які знаходяться в адміністративних межах населеного пункту.

В завантаженому файлі зміст заяви, яка була направлена в районну адміністрацію - заявник дуже часто пише в різні інстанції і тому потрібно дати йому правильну відповідь, а то він потім буде до кожного слова.... "чіплятись"...

Будь ласка, на які мені нормативні документи, закони... посилатись???

Додано: 03 травня 2012 09:52
Volodar
sergmsv79 писав:Адміністративна межа населеного пункту
Запитання: де Ви зустрічали такий термін (в яких НПА)?

Додано: 03 травня 2012 09:59
rivte
Різниця по суті термінів Межа населеного пункту та Адміністративна межа населеного пункту немає.
Що ж до повноважень, то див. п.12 ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ ЗКУ, але Ви не вказуєте про які землі йде мова, землі під держлісфондом, водним обєктом (загальнодержавного чи місцевого значення), с/г (цінні чи ні)..... , бо там свої розпоряники.
Можливо Вас цікавить різниця в поняттях Адміністративна межа населеного пункту та Адміністративна межа......... ради?

Додано: 03 травня 2012 10:10
ZIC
1. Двох меж немає, є просто межа населеного пункту. Вона і адміністративна, і облікова. Проблеми зазвичай тільки в тому, що поки не буде нормально зробленого і затвердженого проекту землеустрою зі встановлення межі населеного пункту, на практиці можлива ситуація, коли толком ніхто не знає точно тієї межі. Буває (принаймні у нас в області по містах обласного значення й підпорядкованим їм населеним пунктам), що фактична межа дуже сильно відрізняється від облікової площі. У нас по одному смт мабуть рекорд України - в 6 раз.
2. Згідно п. 12 Перехідних положень Земельного кодексу України, до розмежування права державної і комунальної власності на землю, сільські (селищні, міські) ради розпоряджаються землями в межах населених пунктів. За їх межами право розпорядження землями належить місцевим держадміністраціям.

Додано: 03 травня 2012 10:27
Volodar
sergmsv79 писав:В завантаженому файлі зміст заяви, яка була направлена в районну адміністрацію - заявник дуже часто пише в різні інстанції і тому потрібно дати йому правильну відповідь, а то він потім буде до кожного слова.... "чіплятись"...
Напишіть йому чемну відповідь: ми переймаємося Вашими проблеми і обовязково враховуємо Ваші побажання в майбутньому, а щодо Вашого звернення повідомяємо, що питання регулювання земельних відносин і повноважень органів влади регулюються Земельним кодексом, а саме ст. 6-17, 122 та п. 12 Перехідних положень. Тут можна і їх переписати.

Додано: 08 травня 2012 16:00
sergmsv79
Дякую всім за допомогу у вирішенні даного питання, прикладаю відповідь.

Різниця між Межа населеного пункту та адміністративна межа населеного пункту

Додано: 22 вересня 2021 21:01
doslidnik
"а є адіністративні межі сільської ради", бред, рада ніколи не була і не є частиною адмінустрою. Лише є законопроект від 2013 з цього приводу, але треба сперши внести зміни в Конституцію.
"Стаття 133. Систему адміністративно-територіального устрою України складають: Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села."