Приватизія 1/4 землі
Питання, які виникають при оформленні прав власності
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 0
- Область: Івано-Франківська
- Місце роботи: Інше
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Добрий день!
Підкажіть, будь ласка, скалалсь така ситуація. Мама все життя проживала в приватному будинку. Їй належало 3/4 цього будинку і землі. Вона приватизувала ці свої 3/4. Зараз відбувся суд і їй по рішенню передали весь будинок і в цнап видали право власності на будинок весь. А по землі сказали, що свої право приватизації вона використала коли приватизуала 3/4 землі і цю 1/4 вона може орендувати в міської ради.
Що можете порадити як приватизувати і цю 1/4 землі?
Підкажіть, будь ласка, скалалсь така ситуація. Мама все життя проживала в приватному будинку. Їй належало 3/4 цього будинку і землі. Вона приватизувала ці свої 3/4. Зараз відбувся суд і їй по рішенню передали весь будинок і в цнап видали право власності на будинок весь. А по землі сказали, що свої право приватизації вона використала коли приватизуала 3/4 землі і цю 1/4 вона може орендувати в міської ради.
Що можете порадити як приватизувати і цю 1/4 землі?
Володимир76
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Потрібно йти шляхом викупу 1/4 в міської ради, а потім об'єднати ділянки
cerg
-
- Молоденький(ка)
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Я тут подумав може я маю право приватизувати цю ділянку, я своє право ще не використовував?
Володимир76
-
- Спец
- Репутація: 170
- Область: Харківська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
нє. Якби Ваша була 1/4 частка будинку, то тоді б можна було.А так мамі тільки в оренду. Або подарувати Вам 1/4 частку цього будинку
lina14
-
- Молоденький(ка)
Володимир76
-
- Спец
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
У нашій області такі випадки зустрічаються рідко. ніхто не приватизує землю в частках. Тобто якщо право власності на будинок в долях, то земельна ділянка - у спільну сумісну власність обох співмешканців будинку. Я не розумію, як можна було приватизувати 3/4?Якщо так можна, то чому не можна 1/4? В Харківській області так не роблять. Хоч на форумі я зустрічала інші думки. Щоб розібратися, необхідно глянути план земельної ділянки. Мене більше всього цікавить земля під будинком. Як же виділили під будинком 3/4 ?
Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
такий випадок був, але там будинок на 2 співвласників з відокремленими кімнатами на 2 входи.Там вирішили виділити в 2 різні адреси і приватизувати 2-гому співвласнику як цілу земельну ділянку (новосформовану при поділі) з новою адресою
Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
такий випадок був, але там будинок на 2 співвласників з відокремленими кімнатами на 2 входи.Там вирішили виділити в 2 різні адреси і приватизувати 2-гому співвласнику як цілу земельну ділянку (новосформовану при поділі) з новою адресою
lina14
-
- Спец
- Репутація: 328
- Область: Запорізька
- Місце роботи: Юридичні послуги
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
і в НКС занесено чи держакт ще червоно-оранжевий без кадастрового номера?
MAFIA
-
- Спец
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Кожна конкретна ситуація має різне вирішення, але при доскональному вивченні документів. Нема документів, не знаєх ситуації, не був на місці, не робив зйомку, не бачив акт на землю (конфігуація ділянки) - нічого не можеш сказати достовірно
lina14
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 1
- Область: Рівненська
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
1) в оренду - на викуп.
2) шукаємо нотаріуса, який перепише по цивільно-правовій 1/4 будинку на будь-кого із членів родини, хто не використав право безоплатної передачі і відводимо що залишилось на нього.
3.) Геморний спосіб. Виконуємо Пункт 2. Далі відводимо в оренду, формуємо ділянку, реєструємо договір оренди. Приватизовуємо через рішення про передачу по безоплатній приватизації.
Не кожен нотаріус перепише частину будинку (не по спадщині) без кад. номера. Але є такі, які точно перепишуть ;)
Варіант із скасуванням держакта вважаю не серйозним взагалі))
2) шукаємо нотаріуса, який перепише по цивільно-правовій 1/4 будинку на будь-кого із членів родини, хто не використав право безоплатної передачі і відводимо що залишилось на нього.
3.) Геморний спосіб. Виконуємо Пункт 2. Далі відводимо в оренду, формуємо ділянку, реєструємо договір оренди. Приватизовуємо через рішення про передачу по безоплатній приватизації.
Не кожен нотаріус перепише частину будинку (не по спадщині) без кад. номера. Але є такі, які точно перепишуть ;)
Варіант із скасуванням держакта вважаю не серйозним взагалі))
dvadvanulia7
-
- Молоденький(ка)
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Приватизацію робили 2 роки тому, думаю що номер повинен бути.
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Я розумію це найпростіший варіант)))dvadvanulia7 писав: ↑10 лютого 2017 16:53шукаємо нотаріуса, який перепише по цивільно-правовій 1/4 будинку на будь-кого із членів родини, хто не використав право безоплатної передачі і відводимо що залишилось на нього.
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
А вони і виділили під будинком всю землю приватизувати, коли ще 3/4 було.
Володимир76
- Nik1985
- Спец
- Репутація: 23
- Область: Хмельницька
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
скиньте фото акта, і план будинку (орієнтовно проведіть лінії де та 1/4,3/4)
тоді можна про щось говорити
Nik1985
-
- Спец
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Акта там не буде, тож цікавить кадастровий план земельної ділянки (3-й аркуш витягу з ДЗК про земельну ділянку), документи про погодження меж та техпаспорт будинку 1,2 стор
MAFIA
-
- Молоденький(ка)
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
зараз фото не можу скинути, але тех.паспорті замірян весь участок з будинком. А акти видані на 3/4 ділянки, але чомусь двума на 10 с і 7 сток.
Відправлено через 50 секунд:
акт є аж два на 10 і 7соток
Володимир76
-
- Спец
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Ну тоді зовсім жах. Хотілось би подивитись на землевпорядника, який це наробив. Я не зрозуміла -акт і виданий 2 роки тому. Щось тут не те. Якщо вся ділянка вказана на кад плані, то лише суд.
Або відмінити, або через суд узаконити власність сина на 1/4 частки землі+будинку (через нотаріуса не вийде)
Або відмінити, або через суд узаконити власність сина на 1/4 частки землі+будинку (через нотаріуса не вийде)
lina14
-
- Молоденький(ка)
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Через суд право власності на будинок 1/4 видали. Я тому і питаю як краще землю оформити 1/4 що залишилась. Пропонують зробити на мене дарчу і як я не викоритовував своє право на приватизацію мені і приватизувати. Або як ви пропонуєте знову подавати в суд щоб суд присудив їй ті ж 1/4?
Що значить своє право на землю вона використала? Якщо вона все життя жила на цій землі і в цьому будинку. Суд будинок присудив їй а земля якось окремо йде? По логиці будинок частину присудив і земля автомитично)))
Володимир76
-
- Спец
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Володимир76 писав: ↑10 лютого 2017 20:24тех.паспорті замірян весь участок з будинком. А акти видані на 3/4 ділянки, але чомусь двума на 10 с і 7 сток.
Вкажіть повну площу земельної ділянки за техпаспортом і повну назву та дату видачі "актів", бо Ви нас трохи заплутали.
І ще - згадування про 10 соток підказує, що Ваш населений пункт - це місто (чи збіг з нормою за ст.121 ЗКУ?), а 7 соток - садівництво чи ОСГ.
MAFIA
-
- Спец
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Я про суд мала на увазі передача сину 1/4 (договір дарування без кад. номера нотаріус не виконає). І через суд признати право власності на 1/4 на землю на сина. Бо землеустрій тут безсилий. Або ще краще. Через суд признати право власності на землю на всю ділянку на маму і дореєструвати в реєстрі речових прав. А ссилатися необхідно на помилку в документах і неможливість її виправити. Ділянка то в кад. плані вся, а частка власності 3/4. Площа то повністю вказана, а не 3/4 (це я зрозуміла з ваших слів)
lina14
-
- Молоденький(ка)
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Повна площа 25 соток. Так це в місті. Свідоцтва два на право власності на 10 і 7 соток (зараз не маю можливості їх подивитись) але видали їх у 2014 р.MAFIA писав: ↑11 лютого 2017 00:37Вкажіть повну площу земельної ділянки за техпаспортом і повну назву та дату видачі "актів",
Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Площа вказана в тех. паспорті вся але акти видані на 17 соток тільки((( Коли суд призначав всю частку будинку 3/4+1/4 то повинен і по землі таке зробити був. А зараз я розумію знову потрібно подавати?lina14 писав: ↑11 лютого 2017 09:24Площа то повністю вказана, а не 3/4 (це я зрозуміла з ваших слів)
Володимир76
-
- Молодший спец :)
- Репутація: 6
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Повідомлення ТетянаЗапоріжжя »
землю приватизували відповідно до частки в жилому будинку (спільна часткова власність) і своє право на безоплатну приватизацію мама вже використала незалежно від площі приватизованої землі (навіть якщо це 1 сотка) . для оформлення права користування всією земельною ділянкою або мама викупить залишок в 1/4 земельної ділянки або подарує 1/4 частину жилого будинку члену сім'ї який має право на безоплатну приватизацію. звертатись в суд по питанню додаткової приватизації = даремно витрачати гроші та час - в Земельному кодексі чітко зазначено - тільки один раз по кожному виду використання і суд тут не допоможе
ТетянаЗапоріжжя
-
- Молоденький(ка)
Приватизія 1/4 землі
-
0
- Цитата
Дякую, мабудь так і буду робитиТетянаЗапоріжжя писав: ↑11 лютого 2017 20:38подарує 1/4 частину жилого будинку члену сім'ї який має право на безоплатну приватизацію
Володимир76