Реєстрація договорів оренди землі, змін до них. Зміна орендної плати...
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- malecha
- Спец
- Репутація: 35
- Область: Тернопільська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
- Контактна інформація:
На сторінці 29 цієї теми в своєму повідомленні є виставляла лист, який писали на реєстраційну службу і Міністерство юстиції щодо питань реєстрації. Міністрерсвто перенаправило на реєстарційну службу. Кому цікаво - глядіть:
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Ми стикнулися з такою проблемою при їх реєстрації - так як договора реєструвалися в 2009 - 2010 роках то в реєстраційній службі відомостей про них нема, тому ми реєструєм спочатку ДА, потім сам договір, а потім аж додаткову угоду.zemresss писав:Доброго дня чи потрібно реєструвати вукрдержреєстрі додаткові угоди до договорів оренди паїв для продовження цих договорів ?
Реєстрація договорів оренди землі, змін до них. Зміна орендної плати...
Пропоную звернути увагу на частину третю статті 148-1 Земельного кодексу України, а саме
Особа, яка набула право власності на земельну ділянку,
протягом одного місяця з дня набуття права власності на неї
зобов’язана повідомити про це її користувачів із зазначенням:
кадастрового номера (за наявності), місця розташування та
площі земельної ділянки;
найменування (для юридичних осіб), прізвища, ім’я, по
батькові (для фізичних осіб) нового власника;
місця проживання (знаходження) нового власника, його поштової
адреси;
платіжних реквізитів (у разі, якщо законом або договором
передбачена плата за користування земельною ділянкою у грошовій
формі).
Повідомлення надсилається користувачу земельної ділянки
рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручається
йому особисто під розписку.
Повідомлення про перехід права власності від держави до
територіальної громади або навпаки підлягає опублікуванню у
друкованих засобах масової інформації місцевої сфери
розповсюдження із зазначенням кадастрового номера, місця
розташування та площі земельної ділянки.
Щось я не п амятаю щоб Цивільному кодексі передбачалась заміна сторони договору за законом без повідомлення другої сторони. Може я і не права, но думаю повідомлень про заміну Орендодавця наврядчі хтось отримав.
В кого бували такі випадки???Виходить згідно цієї статті райдержадміністрації можна і надалі приймати розпоряддження про зміни, переглядати орендну плату і ін????
Особа, яка набула право власності на земельну ділянку,
протягом одного місяця з дня набуття права власності на неї
зобов’язана повідомити про це її користувачів із зазначенням:
кадастрового номера (за наявності), місця розташування та
площі земельної ділянки;
найменування (для юридичних осіб), прізвища, ім’я, по
батькові (для фізичних осіб) нового власника;
місця проживання (знаходження) нового власника, його поштової
адреси;
платіжних реквізитів (у разі, якщо законом або договором
передбачена плата за користування земельною ділянкою у грошовій
формі).
Повідомлення надсилається користувачу земельної ділянки
рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручається
йому особисто під розписку.
Повідомлення про перехід права власності від держави до
територіальної громади або навпаки підлягає опублікуванню у
друкованих засобах масової інформації місцевої сфери
розповсюдження із зазначенням кадастрового номера, місця
розташування та площі земельної ділянки.
Щось я не п амятаю щоб Цивільному кодексі передбачалась заміна сторони договору за законом без повідомлення другої сторони. Може я і не права, но думаю повідомлень про заміну Орендодавця наврядчі хтось отримав.
В кого бували такі випадки???Виходить згідно цієї статті райдержадміністрації можна і надалі приймати розпоряддження про зміни, переглядати орендну плату і ін????
я думаю перехід права власності - це момент реєстрації земельної ділянки держ. чи ком. власності в Укрдержреєстрі. Оскільки таких реєстрацій по вже зареєстрованих договорах оренди немає, то і переходу права власності держави від РДА до Держземагентства нема. А отже, РДА і надалі є розпорядникомanya писав:Щось я не п амятаю щоб Цивільному кодексі передбачалась заміна сторони договору за законом без повідомлення другої сторони. Може я і не права, но думаю повідомлень про заміну Орендодавця наврядчі хтось отримав.

з цього виходе що наявні держвні акти у громадян на паї майже нічого не варті реєструватися потрібно по новому і знову платити кошти, а те що платили за зареєстрацію державних актів все до ************ facepalm навіщо тоді гнали їх оформлять нехай булиб сертифікатиМи стикнулися з такою проблемою при їх реєстрації - так як договора реєструвалися в 2009 - 2010 роках то в реєстраційній службі відомостей про них нема, тому ми реєструєм спочатку ДА, потім сам договір, а потім аж додаткову угоду.
так ви не перживайте я собі так думаю що в 2014 році знову щось новеньке придумають, з тої серії "дешевше, простіше, швидше" і скажуть що те що ви реєстрували в 2013 р в реєстраційній службі вже не актуально треба по новому реєструвати...zemresss писав:з цього виходе що наявні держвні акти у громадян на паї майже нічого не варті реєструватися потрібно по новому і знову платити кошти, а те що платили за зареєстрацію державних актів все до ************ навіщо тоді гнали їх оформлять нехай булиб сертифікати

-
- Репутація: 0
- Область: Чернігівська
- Місце роботи: Інше
Якщо припините договори оренди в реєст. службі, то шляхом обміну інформацією між ДРС та ДЗА інформація про оренду повинна бути видалена.Гасюк писав:Щодо реєстрації розірвання договорів оренди в реєстр. службі, зрозуміло, а як щодо ДЗК, там інформація про оренду цієї зем. ділянки за колишнім орендарем так і залишиться? ЇЇ як звідки видалити?
а ще дещо цікаве зявилося оті договора що реєструвалися в 2012 році зареєстровані тільки на бумазі якщо піти з договором складеним з інши орендарем в 2013 році в укрдерж реєстр то можна зареєструвати договір з іншим орендарем
і потім в кінці року отримати двійну орендну плату
або трійну
Центр ДЗК майже за 2-3 місяця 2012 року в АС ДЗК багато інформаціїї не внесено

Центр ДЗК майже за 2-3 місяця 2012 року в АС ДЗК багато інформаціїї не внесено
- Solpadeine
- Спец
- Область: Дніпропетровська
- Контактна інформація:
-
- Спец
- Область: Житомирська
Я вам скажу, що якщо ймовірність реєстраціїzemresss писав:а ще дещо цікаве зявилося оті договора що реєструвалися в 2012 році зареєстровані тільки на бумазі якщо піти з договором складеним з інши орендарем в 2013 році в укрдерж реєстр то можна зареєструвати договір з іншим орендарем
зростає із збільшенням дати реєстрації. Тобто договри 2007-2008 майже всі мають таку реєстрацію.тільки на бумазі
Є деякі орендодавці мают відносини з трьома орендарями: договор від 2007 року і договір 2010 року, а ще в нього є договір по сертифікату від 2007 року.
- malecha
- Спец
- Контактна інформація:
Щоб поділитися офіційною думкою, для початку треба сісти і щось їм написати, аби отримати якусь та й думку. А то з якої радості їм офіційні думки висловлювати?Dreder писав:поділитися офіційною думкою наших "босів
Ми наразі перепідписуємо з обласним управлінням. Два місяці крутили туди-сюди, після прийняття Закону про спрощення сказали, що підпишуть новий договір.
-
- Область: Чернігівська
Хто небуть уже припиняв договори оренди в реєстр. службі, що зареєстровані до 01.01.2013 р.?skoryk писав:Якщо припините договори оренди в реєст. службі, то шляхом обміну інформацією між ДРС та ДЗА інформація про оренду повинна бути видалена.
Схема приблизно така: реєструємо право власності, право оренди, припинення права оренди.
Питання щодо реєстрації права оренди: реєстр. служба реєстує той договір який вже зареєстрований , що датований до 01.01.2013 р. чи новий договір ? Як зрозуміни, що зареєстроване саме те право оренди, що відповідає зареєстрованому договору оренди?
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
саме така схема і працює morgayu сбогодні - заява міськради на право власності, завтра, наприклад, підприємство заходить з заявою про реєстарацію права оренди на підставі договору оренди, післязавтра - заява про припинення права оренди на підставі додатковою угоди )))) якщо договір було зареєстровано в ДЗК - в Державний реєстр прав вноситься просто його реєстраційний номер, і з витягу ви побачите яке саме право оренди у вас зареєстровано та на підставі якого договоруskoryk писав:Схема приблизно така: реєструємо право власності, право оренди, припинення права оренди.
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
- malecha
- Спец
- Контактна інформація:
На сторінці 29 я виставляла лист, який ми відправили в різні служби з питань реєстрації. На ст. 33 (попередній) є відповідь Міністерства юстиції, що вони перенаправили на реєстраційну службу України, від них відповіді ще немає, є надія, що вони нікуди не перенаправлять, так як міністрерство просить їх інфоромувати. А ось сьогодні прийшла відповідь на це же лист реєстраційної служби області:
Spoiler
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
- Область: Херсонська
У нас ситуация аналогичная. Сейчас не время выяснять как туда "вклепали" 30 арендодателей. Имеем факт.Solpadeine писав:Solpadeine » 11.07.2013, 18:11
Возник вопрос: договор аренды земли от 2005 года зарегистрирован в ДЗК на 15 лет, нужно его расторгнуть в регистрационной службе, но договор коллективный – 30 арендодателей, что делать?
а яким чином ви туди вклепали 30 орендодавців?
А вопрос так и остается открытым: что делать в такой ситуации?
Таких договоров, заключенных в 2004-2005 годах, по Украине много. Может быть кто-то уже сталкивался с такой проблемой???
-
- Спец
- Репутація: 40
- Область: Запорізька
Передавала в оренду адміністрація, а договір з обласним управлінням? А як в такому випадку буде відбуватися реєстрація прав? Згідно закону від 14.05.2013 № 233-VII : "Рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у користування (постійне користування, оренда, користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій), сервітут) вважається заявою про здійснення державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на зазначену земельну ділянку". Наші хочуть перепогоджувати проекти перш ніж перепідписати договір.В мене лежить декілька таких проектів з підписаними договорами оренди з РДА. А що з ними робити не зрозуміло.malecha писав:Ми наразі перепідписуємо з обласним управлінням. Два місяці крутили туди-сюди, після прийняття Закону про спрощення сказали, що підпишуть новий договір.

Меені здається, що Вам те затвердження не потрібне. Є договір підписаний, все. Реєструйте право оренди і не заморочуйтесь про затвердження НГО. Раніше погодження НГО повинно було передувати роз-ню про передачу в оренду, оскільки роз-ня про передачу прийнято, договір оренди підписаний то не хвилюйтесь, йдіть в реєстраційну службу і реєструйте інше речове право тобто право оренди.В 2012 році я взяла в оренду 100 га землі для ОСГ, все зробили по букві закону. Землі державного значення, тож є розпорядження від адміністрації про передачу землі в оренду. Є договір з печптками про передачу ьа розрахунку сплати згідно нормативно-грошової оцінки. І вчора я отримую дзвінок з адміністрації, що СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ не затверджувала нормативну грошову оцінку. (питання на сесію не виносилось взагалі, хоча документи подавались). Як тоді голова адміністрації міг підписати договір без затвержєення депутатами нормативно-грошової оцінки???? Що мені зараз в такому випадку робити????? Дякую.
-
- Молоденький(ка)
- Область: Волинська
а реєструвати земельну ділянку хто має? адміністрація?DZR писав:Меені здається, що Вам те затвердження не потрібне. Є договір підписаний, все. Реєструйте право оренди і не заморочуйтесь про затвердження НГО. Раніше погодження НГО повинно було передувати роз-ню про передачу в оренду, оскільки роз-ня про передачу прийнято, договір оренди підписаний то не хвилюйтесь, йдіть в реєстраційну службу і реєструйте інше речове право тобто право оренди.