Нове законодавство, яке стосується земельних відносин
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
dexter3000 писав:Ориентировочно в конце октября г-н Кулинич будет с позором изгнан.
Так что до конца месяца прекращаем работать - уходим все массово и дружно на больничный ? и это при том, что запретили уходить райземам на больничные, иначе буду инспектировать не поступление заявлений, а больничные койки Smert и медсестер :)
Hidden text. You must be registered and have messages: 20
"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 № 844 та Регламенту, затвердженого Головою Держкомзему, на їх виконання, громадяни, які бажають безкоштовно оформити державний акт на право власності на земельну ділянку згідно з прийнятим рішенням про приватизацію, подають відповідну заяву до управління (відділу) Держкомзему в районі (місті). Однак подають не самі безпосередньо, а через органи місцевого самоврядування, які здійснюють організований прийом та передачу таких заяв до відповідного територіального органу Держкомзему за актами приймання-передачі.
Підставою для укладання договору на виготовлення технічної документації із складання державного акта на право власності на земельну ділянку та договору на виготовлення та державну реєстрацію такого державного акта буде саме заява громадянина до того органу, який і укладає такі договори.
У випадку, якщо заява буде подана органу місцевого самоврядування і звернена саме до нього, у територіального органу Держкомзему не буде підстав для укладання вищезазначених договорів."
Прикол полягає в тому, що місяць райзем приймав заявки від сільрад які написані на імя останніх, місяць їх сільради реєстрували, місяць я їм пробував пояснити що вони глибоко помиляються.
Цікаво яка доля тих 600 заявок, які вже прийняв виконавець.
Поковба писав:що місяць райзем приймав заявки від сільрад які написані на імя останніх, місяць їх сільради реєстрували
І в нас так же було! На моє переконання, що писати потрібно на управління чи відділ Держкомзему, реакції НУЛь! Тому, що так пояснили в Києві... А тепер чухаємось там де не свербить
Шановні форумчани!У кого яка думка на рахунок пункту 5 роз'яснення 844 постанови КМУ: 5. Чи може безкоштовно виготовлятися технічна документація у випадку прийняття рішення після 01.01.2002 року? У даному випадку рішення про передачу у приватну власність земельної ділянки мало прийматися вже за наявності розробленої землевпорядною організацією, яка має ліцензію на проведення відповідних робіт, технічної документації або проекту відведення земельної ділянки і в такому випадку безоплатним є тільки виготовлення та реєстрація державного акта на право власності на земельну ділянку.
У нас приймаються, місцевою радою, рішення про приватизацію земельних ділянок відповідно до 118 ЗК, на підставі схем-планів та інших матеріалів МБТІ, старих рішень і т.д. де 1 пунктом зазначено - передати земельні ділянки громадянам у приватну власність... Тільки після цього громадянин розробляє тех. док і в разі різниці у площах вказана технічка затверджується.
У цьому випадку виходить, що громадяни, які подали заяву відповідно до статті 118 ЗК, після 2002 року самі повинні розробити тех.док за власні кошти, а управління Держкомзему видає безкоштовно тільки державний акт, тобто держава оплачує тільки 7 з чимось гривень?Які у кого є думки з цього приводу?
Всім кого нагнули або зобов'язили свіжі новини:
1. Ніяких погоджень суміжників не потрібно,- лише підпис власника і землевпорядника ради про підтвердження факту використання зем. ділянки (якщо якісь спори - в СУД!!!.)
2. Норма по різних ригіонах на польову бригаду встановлено 250-300 зем. діл.
3. ТЕРМІНОВО у кого є в кадастрових відділах (ДЗК) д. акти незареєстровані і невидані, викликайте, обзвонюйте людей, ради і видавайте по 844 постанові (буде хоч якась цифра - у виданих актах)
УЖЕ ЗВІЛЬНЕНО ПО ФАКТУ 5 НАЧАЛЬНИКІВ в т.ч. обласних.
4. Вихідні для ДЗК і Держкомзему - СКАСОВАНІ, доречі згідно наказу обіцяють додаткові вихідні.
5. На 10 жовтня Юля планує ДРУГУ Всеукраїнську нараду де буде звільняти kartka!!! і нагороджувати Pioner (МОЖЕ) - кому як повезе lyubov1
dexter3000 писав:Ориентировочно в конце октября г-н Кулинич будет с позором изгнан. В срыве реализации выдачи госактов будут обвинены все: от "земельной мафии" и местного самоуправления до Литвина, делегировавшего не тех кадров в исполнительную власть. Лавочка будет прикрыта, но всем, кто написал заявления популярно разъяснят - хорошая тётя выдаст госакт после выборов, если вы за неё проголосуете - только тогда она сможет нормально "нагнуть" всех этих "бандитов и коррупционеров", которые сейчас мешают ей работать.
Мій внутрішній голос підказує що таке може відбутись по ближче до нового року V_Bobruisk V_Bobruisk V_Bobruisk
Хоча це може бути лише перший акт В И С Т А В И morgny
А скільки здоров'я в нас простих працівників ця вистава забере Ushas Ushas
ymleg писав:У цьому випадку виходить, що громадяни, які подали заяву відповідно до статті 118 ЗК, після 2002 року самі повинні розробити тех.док за власні кошти, а управління Держкомзему видає безкоштовно тільки державний акт, тобто держава оплачує тільки 7 з чимось гривень?Які у кого є думки з цього приводу?
А для чого ж тоді придумали п. 3 постанови КМУ № 901. Я вважаю, якщо людина має підтверження факту користування зем. діл. до 01.01.2002 р. то вона має право на безоплатне оформлення та видачу ДА згідно постанови КМУ №844
02.10.09 заїзджав Кулініч і на Миколаївщину. По дорозі заїхав в Арбузінку (зайшов у спртивному костюмі до відділу Держкомзему). Спитав начальника - немає, бо поїхав на нараду, спитав заступника - немає, бо пішла до магазину. - Результат - догана заступнику та начальнику області. Усіх приватників та начальників відділів зібрали, спершу приватників "попросили" (хоча усі розуміли що буде в разі не задаволення прохання будуть застосовуватись санкції у вигляді позбавлення ліцензій) допомогти в оформленні документів. За кожним приватним виконавцем буде закріплено певний обсяг робіт, згідно раніше поданих даних хто де працює (яким чином цю шарову роботу будуть поділяти НЕВІДОМО). На останок дали списки помилок (довжина цього списку певно залежала від об'єму шари який хочуть повісити на приватну установу - у сер. 4-5 помилок) приватникам із тех.документацій які здані в архів (типу мало бути не Розпорядження облдержадміністрації, а лише погодження) - це для того аби прохання було позитивно вирішено - та попросили приватників удалитися. Нарада далі продовжилась серед держслужбовців.
З приводу малювання з космічних знімків - то сказали що ні в якому разі. Треба виїзджати та робити якісно. Дозволили лише не малювати будинки, а показувати прибудинкову та решту угідь.
З приводу розподілу 56 грн. за присадибку - то прозвучали такі цифри: 50% чистий заробіток виконавців, 30% податки, 20% оренда (тільки невідомо чого) та відрядження. Вони розраховують, що за робочий день бригада має поміряти мінімум 15 прис. ділянок.(Єдине - що Житло та ОСГ - це буде, як 2 окремі речі, та відповідно 2 прис. ділянки та 2 тех документації). Яким чином будуть зроблені перерахунки цих грошей приватним установам точно невідомо. Скоріше буде, що по представнику (або декілька) від організації буде прийнято по трудовій угоді до ДЗК та Інституту зем-ю, а потім ті люди будуть готівкою (Юля конверти узаканює чи що?) із своєї зарплати розраховуватись з рештою.
Я так собі прикинув, що на 1 тех.док виходить орієнтовно 60 аркушів паперу (це у 3-х примірниках), вартість аркуша 6коп.+вартість друку візьмем 4коп.(це по мінімуму) отримуємо (4+10)*60=6грн. А до цього додаємо проїз на роботу 3.5*2 (туди назад. Я*2 бо один день знімаю другий обробляю) + харчування 10грн.(це без м'яса*2) + бензин (~90коп./км = 54коп./суто бензин + 35коп./амортизація та тех обсл. авто) - оріенттовний пробіг візьмемо 140км на 15 ділянок (хоча може бути 60, а може і 500). Маємо (7+20+140)/15усадеб + 6 = 17.13 + до цього додаємо комунальні послуги, оренду приміщення, амортизацію обладнання, зарплату адміністративного апарату (в т.ч. прибиральниці охоронці). Я думаю що орієнтовно в місяць десь по мінімуму сильно заниженому 5000грн. Ділимо на кіл робочих днів 5000/22 = 227. Ділимо на кількість ділянок в день 227/15 = 15.15 Отже маємо 15.15+17.13=32.28 Наші прямі затрати Хоча я багато чого тут певно не врахував. Не знаю чи вийде зробити 15 ділянок за 2 дні і т.д. 70% від 56 = 39.2. 39.2 - 32.28 = 6.92 (Наш чистий прибуток) 6.92 * 15 = 103.8 - це зарплата на 2.5-ю людей (2-геодезіста та водій, водій у 2-й день не буде сидіти а кудись поїде знов) за 2 дні. Маємо 41.5грн/2=20.76 денної зарплати Щодо відряджень то я їх не враховував, бо вони все одно тут. Отак от. 20.76*22раб дні=456.72 за місяць. Отже навіть до мінімалки не дотягуємо (~552грн. з вичетом податків на сьогодні).
ПІДСУМУЮ. ЗАРАЗ НАС ВИЧАВЛЯТЬ ЯК ОСТАННІЙ ЛИМОН У ФІНАНСОВОМУ ТА МОРАЛЬНОМУ ПЛАНІ, А ПОТІМ ПОВІСЯТЬ НА НАС УСІ ОГРЕХІ. ПО ВЕЛИКОМУ РАХУНКУ ОКРІМ ЕКСПЕРТНОЇ ГРОШОВОЇ ОЦІНКИ В СКОРОМУ ЧАСІ НІЧОГО НЕ ЛИШИТЬСЯ. ВТОРИННИЙ РИНОК ЗАБРАЛИ, ПЕРВИННИЙ РИНОК ЗАРАЗ ЗАБИРАЮТЬ (ДОБРЕ ЩО НЕ ВЕСЬ). ЗЕМЛІ БЕЗ ДОКУМЕНТІВ СТАЄ ВСЕ МЕНШЕ. РАНО ЧИ ПІЗНО РОБОТИ НЕ СТАНЕ, А ВРАХОВУУЮЧИ КІЛЬКІСТЬ ЛЮДЕЙ ЗАДІЯНИХ У ЦІЙ СФЕРІ ЇЇ ВЖЕ ЗАРАЗ МАЙЖЕ НЕМАЄ.
ТАК МОЖЕ НЕ БУДЕМО НАХИЛЯТИСЬ ЯК ВІСЛЮКИ ТА ПЕРЕЖИВАТИ ЗА ТІ КЛЯТІ ЛІЦЕНЗІЇ, А ВИЙТИ З ВИСОКО ПІДНЯТОЮ ГОЛОВОЮ ТА СКАЗАТИ НІ ЦЬОМУ БЕЗПРЕДЕЛУ. РОБОТА ЗМЕНШУЄТЬСЯ ВІДПОВІДНО СКОРО ВЕЛИКАКА КІЛЬКІСТЬ ФІРМ САМОЛІКВІДУЄТЬСЯ. ТАК МОЖЕ ЛІПШЕ ЗАРАЗ ШУКАТИ СОБІ НОВЕ ЗАСТОСУВАННЯ НІЖ ВИКОНУВАТИ ДАРМОВУ РОБОТУ СОБІ У ЗБИТОК.
Я так считаю, что в нашем государстве давно пора расширить понятие форс-мажорных обстоятельсьв, и добавить туда действия правительства и непредсказуемые изменения действующего законодательства, война или разгул стихии отходят на второй план Smert
Alexxp писав: На 10 жовтня Юля планує ДРУГУ Всеукраїнську нараду де буде звільняти kartka!!! і нагороджувати Pioner (МОЖЕ) - кому як повезе lyubov1
Згідно з дорученням КМУ заплановано провести СЕЛЕКТОРНУ нараду, так що можливо до Києва збирати не будуть.
А крайніх, зрозуміло, що вже пора шукати і показувати що Держкомзем виконає свої обіцянки, які давав на Всеукраїнській нараді.
а навіщо доводити начальству... нам дане роз"яснення скинули по ел.пошті на фірм.бланку Держкомзему... наш начяльник "вичитує"
головне щоб ви самі щось з цього зрозуміли, а громадянам краще розповісти своїми словами...
Gardner писав:
а навіщо доводити начальству... нам дане роз"яснення скинули по ел.пошті на фірм.бланку Держкомзему... наш начяльник "вичитує"
головне щоб ви самі щось з цього зрозуміли, а громадянам краще розповісти своїми словами...
Сьогодні отримали офіційно (на бланку Держкомзему від 30.09.2009 № 15082/11/7-09, підписане Головою).
.......немає права на виготовлення та видачу йому державного акта на право власності на земельну ділянку для обслуговування житлового будинку, оскільки останній йому вже не належить. У такому випадку на підставі договору купівлі-продажу житлового будинку та свідоцтва про право власності на житловий будинок, виданий його покупцеві, орган місцевого самоврядування має прийняти рішення про те, що рішення про передачу у приватну власність громадянину згідно з Декретом Кабінету Міністрів України від 26.12.1992 № 15-92 втратило чинність. Право на оформлення земельної ділянки для обслуговування житлового будинку у власність або у користування має новий власник житлового будинку на загальних підставах.
Які це - З А Г А Л Ь Н І П І Д С Т А В И ?
Маруся писав:Право на оформлення земельної ділянки для обслуговування житлового будинку у власність або у користування має новий власник житлового будинку на загальних підставах.
Які це - З А Г А Л Ь Н І П І Д С Т А В И ?
Черговий шедевр Держкомзему. Власник майна і на загальних підставах.
А як же стаття 377 Цивільного кодексу України та стаття 120 Земельного кодексу України,
їх що юристи Держкомзему не читають, чи може дію цих статей даним роз'ясненням Комітетом призупинено? :D :D :D
На загальних підставах це як я зрозумів проектом відведення як і усі громадяни які хочуть оформити земельну ділянку з рішенняим про передачу після 2002р., і в таких рішеннях йдеться про проект відведення а не про безкоштовну приватизацію. Як на мене то все зрозуміло.
"И полетели ножи ......" - Земфира.
Visco писав:На загальних підставах це як я зрозумів проектом відведення як і усі громадяни які хочуть оформити земельну ділянку з рішенняим про передачу після 2002р., і в таких рішеннях йдеться про проект відведення а не про безкоштовну приватизацію. Як на мене то все зрозуміло.
"И полетели ножи ......" - Земфира.
Із тексту, наведеного у пункті 3 даних рекомендацій, можна зробити і інший висновок.
Придбавши майно за цивільно-правовою угодою громадянин
має на цю земельну ділянку такі ж права, як і той, хто не має у власності майна, яке на ній знаходиться.
Право на оформлення земельної ділянки для обслуговування житлового будинку у власність або у користування має новий власник житлового будинку на загальних підставах.
Це прямо свідчить про те, що сесія ради має право відмовити у наданні земельної ділянки для обслуговування житлового будинку новому власнику майна і передати земельну ділянку іншій особі (на загальних підставах).
Visco писав:Ні не може, тому що власник придбавши майно має право оформити ЗД на якій знаходиться його майно.
Останнє речення пункту 3 рекомендацій Держкомзему:
Право на оформлення земельної ділянки для обслуговування житлового будинку у власність або у користування
має новий власник житлового будинку на загальних підставах.
Коректніше було написати, що новому власнику майна згідно "декретного" рішення земельну ділячнку не передадуть у власність.
Дія постанови № 844 на даний випадок не застосовується, а потрібно пройти повну схему оформлення землі
(відповідне рішення ради,проект і таке інше).
Крім того, даний лист Держкомзему не є нормативно-правовим актом і носить рекомендаційний характер,
так що його можна читати і застосовувати на свій розсуд у межах здорового глузду.
Дія постанови № 844 на даний випадок не застосовується, а потрібно пройти повну схему оформлення землі - саме так, не бачу в цьому нічого дивного.
Якщо ж підпасти під 844 то треба щоб громадянин спочатку оформив землю а потім продавав її з тим майном що розміщене на цій ділянці новому власнику. Я взагалі нерозумію в чому проблемма, хочеться під куплену будівлю приватизувати безкоштовно землю по 844, так "це фантастика синку".
Назвіть хоча би одну причину для вилучення земельної ділянки з приватної власності, з користування (за умови відсутності заяви про добровільну відмову) сільською радою? Якщо проект, то - за рахунок земель не наданих...........в межах нас.пункту! П І Д С Т А В А ?
В ст. 140 ЗКУ вказаний вичерпний перелік умов припинення прав на землю!!! немає там слів "тощо", "та інше". Як не дивно, але ця стаття не залишає просторів для фантазії! Ну як? Все зрозуміло?
Visco писав: Я взагалі нерозумію в чому проблемма
Просто! Сільські ради вилучали землі з користування, не маючи, жодної з підстав вказаних в ст.140 ЗКУ, переводили в "землі не надані у власність.........." і розробляли проекти землеустрою З МЕТОЮ передачі у власність. Запитання працівника прокуратури : "А хто Вас просив її вилучати? Підстава?"
Маруся писав:Просто! Сільські ради вилучали землі з користування, не маючи, жодної з підстав вказаних в ст.140 ЗКУ, переводили в "землі не надані у власність.........." і розробляли проекти землеустрою З МЕТОЮ передачі у власність. Запитання працівника прокуратури : "А хто Вас просив її вилучати? Підстава?"
Оснований нет... дальше всё по Уголовному Кодексу.