пару людей писали запит на райзем на підтвердження присвоєння кад.№ на такий-то акт № серія виданого на ім'я ...., не всі нотаріуси розуміють повноту функціоналу НКССhibis писав:А що робити з витягами, що надані раніше. В кого була така ситуація, підскажіть.
Витяг з Державного земельного кадастру
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- smilebeats
- Спец
- Репутація: 5
- Область: Київська
- Місце роботи: Інше
Сhibis писав:А що робити з витягами, що надані раніше.
Не по темі
Ну по перше потрібно було чекати функціоналу по реєстрації ділянок по старих ДА, але це вже історія

- georggorun
- Репутація: 0
- Область: Волинська
- Контактна інформація:
Нехай нотаріус дасть вам запит в електронному вигляді,а Ви йому у відповідь надайте всю наявну у вас інформацію про земельну ділянку та її власника.Сhibis писав:от пішов заявник до нотаріуса (через 6 місяців), а той не прийняв цей витяг, оскільки він не містить інформації про власника та державний акт.
- Ангелина
- Спец
- Репутація: 4
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
Нотаріус в електронному вигляді може надати запит, лише на ту земельну діляночку, на яку є державний ак) А на ділянку зареєстровану 2013 році не може.georggorun писав:georggorun »
Нехай нотаріус дасть вам запит в електронному вигляді,а Ви йому у відповідь надайте всю наявну у вас інформацію про земельну ділянку та її власника.
-
- Молоденький(ка)
наприклад наші приватні нотаріуси та реєстраційна служба приймають витяги де незазначено власника (витяги до 20 червня) а от державний відмовляється і відправляє людей приймати спадщину лише через суд!!!!!!!!!!!! на сьогоднійшній день є деякі виходи із даної ситуації:
1. у судовому порядку
2. як зазначалось через Word
3. через внесення архівних даних, але при цьому змінити кад номер
4. провести повторно державну реєстрацію, але щоб у обміннику був блок державного акта, і вибрати держ. реєс. зем. діл. з держ актом але без кад номера, але площа нової ділянки не повинна співпадати на 100%, потрібно щоб організація зробила щоб співпадіння було на 99,99% і тоді присвоїти новий кад номер (стосовно старої ділянки можна буде написати лист на дзк проте що помилково створена, або щось в тому напряму...)
1. у судовому порядку
2. як зазначалось через Word
3. через внесення архівних даних, але при цьому змінити кад номер
4. провести повторно державну реєстрацію, але щоб у обміннику був блок державного акта, і вибрати держ. реєс. зем. діл. з держ актом але без кад номера, але площа нової ділянки не повинна співпадати на 100%, потрібно щоб організація зробила щоб співпадіння було на 99,99% і тоді присвоїти новий кад номер (стосовно старої ділянки можна буде написати лист на дзк проте що помилково створена, або щось в тому напряму...)
-
- Молоденький(ка)
- Ангелина
- Спец
lomonosofff писав:lomonosofff »
.....провести повторно державну реєстрацію, але щоб у обміннику був блок державного акта, і вибрати держ. реєс. зем. діл. з держ актом але без кад номера, але площа нової ділянки не повинна співпадати на 100%, потрібно щоб організація зробила щоб співпадіння було на 99,99% і тоді присвоїти новий кад номер (стосовно старої ділянки можна буде написати лист на дзк проте що помилково створена, або щось в тому напряму...)
Ви уявляєте, яку потрібно взяти відповідальність реєстратору на себе? а людям в "пагонах", тоді хто це все буде пояснювати ?
Ділянка зареєстрована, є державний акт, укрдержреєстр може зареєструвати право але вони не хочуть брати на себе відповідальність....а от реєстратори НКС повинні??? На той момент витяг був наданий правильно....Де ті люди 6 місяців ходили??? Ushas
- Ангелина
- Спец
Swan писав:Swan »
Що ж тут не розуміти... Що таке Вторинний ринок? Коли, допустим, приватизовану ділянку, з кадастровим номером продають-дарутють! Як проходить процедура від А до Я? Буду вдячний від щирого серця
Спочатку звертаються до нотаріуса, він дає перелік документів, які потрібно йому предявити, стосовно земельної ділянки: державний акт, витяг з НКС, нормативно грошова та експертна оцінка, довідка за формою 6-зем, довідка про обмеження і обтяження, стосовно будівлі: тех. паспорт, експертна оцінка і довідка з БТЇ (ну тут можу й помилитися), потім нотаріус, як державний реєстратор Укрдержреєстру (бо на нього покладені такі функції) робить перехід права на підстава цивільно правової угоди у реєстрі прав, потім формує ВЕЛЕЧЕЗНУ справу передає її до Укрдержреєстру. Але хочу відмітити, що у НКС у кадастрового реєстратора після реєстрації прав, приходять зареєстровані права третім розділом поземельної книги, у нашому випадку (ну перед цим обговорювали ситуацію) буде реєстрація права на власника, що в державному акті, потім припинення права, а на завершення реєстрація на нового власника і йому буде виданне свідоцтво про реєстрацію нерухомого майна. Ну... наче така процедура.
- Ангелина
- Спец
Ні, так казати не можна, все залежить від державного акту, особливо від того, в якому році він зареєстрований, якщо до 2004р. , то людям, щоб отримати витяг з НКС, потрібно звернутися до проектної організації за тех.док. по встановленню меж земельної ділянки... Нюансів дуже багато, до кожної ситуації потрібно підходити індивідуально)Swan писав:Swan »
ДякуюАнгелина!
Тобто проектна організація взагалі залишається осторонь?
Спасибі всім, хто відгукнувся.
. Люди в кінці зими брали витяги з недолугого НКС, ми не мали право НЕДАВАТИ киваючи на кривий функціонал. Чи можливо всі благополучно забули тей лихий кінець зими, коли наше ГОЛОВНЕ програмне забезпечення кульгало на обидві ноги. Я тоді приклав всі зусилля, щоб люди не стали заручниками цього безладу. І якщо потрібно буду відповідати за свої дії та позицію.
Ми й так підлаштовуємось. А такою позицією допомагаємо «упирям» на найвищому рівні відстоювати те, що «все добре, високотехнологічно і ефективно».
ТАК! Спробую надати підтвердження за власним підписом і печаткою. Надоїв Word morgayu .smilebeats писав:писали запит на райзем на підтвердження присвоєння кад.№ на такий-то акт № серія виданого на ім'я ....
Малібу писав:Ну по перше потрібно було чекати функціоналу по реєстрації ділянок по старих ДА
Не по темі
Малібу ,це серйозно? З великою повагою відношусь до Ваших коментарів, не один раз вони мені допомагали. Однак по цьому скажу слідуюче
ТАК! Але... нотаріус Київський...це майже діагноз. З місцевими ми розмовляємо принаймі на одній мові, а там.. facepalmgeorggorun писав:Нехай нотаріус дасть вам запит в електронному вигляді,а Ви йому у відповідь надайте всю наявну у вас інформацію про земельну ділянку та її власника.
Спасибі за пораду, але НІ. І річ не в тому що…lomonosofff писав:провести повторно державну реєстрацію, але щоб у обміннику був блок державного акта, і вибрати держ. реєс. зем. діл. з держ актом але без кад номера, але площа нової ділянки не повинна співпадати на 100%, потрібно щоб організація зробила щоб співпадіння було на 99,99% і тоді присвоїти новий кад номер (стосовно старої ділянки можна буде написати лист на дзк проте що помилково створена, або щось в тому напряму...)
, а в тому, що я вважаю це не зовсім вірним. Підлаштовуватись під те, що тоді творилось.Ангелина писав:Ви уявляєте, яку потрібно взяти відповідальність реєстратору на себе? а людям в "пагонах", тоді хто це все буде пояснювати ?
Ми й так підлаштовуємось. А такою позицією допомагаємо «упирям» на найвищому рівні відстоювати те, що «все добре, високотехнологічно і ефективно».
Сувора реальність, один з принципів виживання.zurab писав:менше розкажете їм та покажете, то й менше треба все буде пояснювати
Я Вас розумію, оскільки в такій самій ситуації був, тут вже питання співпраці з ліцензіатами та нотаріусами.Сhibis писав:Я тоді приклав всі зусилля, щоб люди не стали заручниками цього безладу
тут Вам краще знатиСhibis писав:ТАК! Але... нотаріус Київський...це майже діагноз.
у нас реєстраційна служба одразу сказала, що якщо у витязі на старий ДА не буде власника, то реєструвати не будуть, і ми не хотіли робити людям "ведмежу послугу", так на реєстрацію не брали...
Доброго дня. Питання: чи може гр. Петров, який купив житловий будинок у гр. Іванова отримати витяг з держ.зем.кадастру про земельну ділянку, якщо державна реєстрація здійснювалась по т/д по встановленню меж в натурі на місцевості, за заявою Іванова /для присвоєня кад. номеру для продажу будинку/. Витяг умовному Петрову необхідний для оформлення права власності на земельну ділянку (ну хоче людина оформити землю під щойно купленим будинком!).
З цим самим питанням підходили недавно і до мене, і відповідь була ні! Витяг отримати може тільки власник, користувач і т.д., тобто якщо ми видали витяг на підтвердження реєстрації з/д, то на жаль повторно його видати до поки не зареєстроване право власності ми не можемо, і це велика прогалина в законі... facepalmСhibis писав:Доброго дня. Питання: чи може гр. Петров, який купив житловий будинок у гр. Іванова отримати витяг з держ.зем.кадастру про земельну ділянку, якщо державна реєстрація здійснювалась по т/д по встановленню меж в натурі на місцевості, за заявою Іванова /для присвоєня кад. номеру для продажу будинку/. Витяг умовному Петрову необхідний для оформлення права власності на земельну ділянку (ну хоче людина оформити землю під щойно купленим будинком!).
якщо є якісь заперечення, то будь ласка пишіть, бо самому цікаво... (люди у безвихідному положенні)
Хм, цікаво, а "п.87. Заявникові безоплатно надається витяг з Державного земельного кадастру для підтвердження внесення до Державного земельного кадастру відомостей, в тому числі виправлення виявлених помилок відповідно до пункту 144 цього Порядку, про: 1) державну реєстрацію земельної ділянки;"Малібу писав:повторно його видати до поки не зареєстроване право власності ми не можемо
примінити відповідно до нового власника ж/б не можливо? Заявник, це ж не власник з/д! А чому звертається? Та тому що кадастровий номер новосформованої земельної ділянки прописаний у цивільно-правовій угоді на будинок. А отже можна ідентифікувати цього самого Петрова, як користувача, який має право на отримання інформації з державного реєстру земель на земельну ділянку яка була сформована,як присадибна до належного йому будинку.
А загалом - де чітко прописано, що в разі зміни користувача земельної ділянки (а фактично так і сталося) новий власник ж/б не має права отримати витяг з державного реєстру? Зважте, реєстрація з/д яка відбулась раніше, чинна протягом року. І допоки ця реєстрація не скасована відомості про цю ділянку можуть надаватися запитувачу інформації (див. вище). І от якби цей бідний Петров отримав такий витяг, то далі - рішення про затвердження (хоча хай ще спробує його отримати) і в Мінюст. Останнє речення дуже "уязвіме" в світлі особливостей оформлення з/д в 2013 році morgayu. Але зараз не про це. Спершу розберемось з витягами.
Сhibis писав:А отже можна ідентифікувати цього самого Петрова, як користувача, який має право на отримання інформації з державного реєстру земель на земельну ділянку яка була сформована,як присадибна до належного йому будинку.
Spoiler
175. На отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку мають право:
1) власники, користувачі земельної ділянки або уповноважені ними особи;
2) спадкоємці (правонаступники - для юридичних осіб) осіб, зазначених у підпункті 1 цього пункту, або уповноважені ними особи;
3) особи, в інтересах яких встановлено обмеження, або уповноважені ними особи;
4) органи державної влади, органи місцевого самоврядування для здійснення своїх повноважень, визначених законом;
5) особи, які отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт, для виконання зазначених робіт (за дорученням власника, користувача або набувача права на земельну ділянку);
6) нотаріус за дорученням власника земельної ділянки під час вчинення правочину щодо неї;
7) особа, якій належить речове право на земельну ділянку.
1) власники, користувачі земельної ділянки або уповноважені ними особи;
2) спадкоємці (правонаступники - для юридичних осіб) осіб, зазначених у підпункті 1 цього пункту, або уповноважені ними особи;
3) особи, в інтересах яких встановлено обмеження, або уповноважені ними особи;
4) органи державної влади, органи місцевого самоврядування для здійснення своїх повноважень, визначених законом;
5) особи, які отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт, для виконання зазначених робіт (за дорученням власника, користувача або набувача права на земельну ділянку);
6) нотаріус за дорученням власника земельної ділянки під час вчинення правочину щодо неї;
7) особа, якій належить речове право на земельну ділянку.
Малібу писав:175. На отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку мають право:
Загалом, чого я підняв це питання, не зважаючи на вище наведені пункти ПКМУ. Тому, що я точно знаю, що так роблять деякі реєстратори в тій місцевості де купля -продаж ж/б без приватизованої землі відбувається три рази за півроку. І ось щасливий власник, який вже залишає собі цей будиночок на "ПМЖ" хоче оформити землю. І він не хоче чекати ще півроку коли буде скасована (а чи буде...) державна реєстрація за заявою "первинного" власника і він зможе провести "свою" реєстрацію. В нього є гроші і бажання підмяти ці законодавчі колізії під свої інтереси. Krutelyk Можливо, якась частина цих грошей і впливає на рішення тамтешніх реєстраторів /яких до речі на цьому форумі немає і бути не може NoNo , ну хіба що з цікавості/ Але ці витяги видаються на основі того, що запитувач Є КОРИСТУВАЧЕМ сформованої зем.ділянки. Нехай навіть вона формувалася з подачі попереднього власника ж/б. Я знаю, що юридично значить термін "користувач земельної ділянки". Але так виходять з положення і аргументують саме цим: витяг надаємо на "підтвердження відомостей про внесення даних до держ.зем.кадастру" фактичному землекористувачеві. Цікаво, а є щось інше?Малібу писав:Відповідно до цього пункту жоден громадянин не може отримати витяг до поки не має права власності щодо неї.
На підтвердження - це під час заяви на реєстрацію зд, а якщо є окрема заявка на витяг, то це вже не на підтвердження, також не думаю що можна повторно роздрукувати один і той самий витяг Krutelyk .Сhibis писав:Але так виходять з положення і аргументують саме цим: витяг надаємо на "підтвердження відомостей про внесення даних до держ.зем.кадастру" фактичному землекористувачеві.
А взагалі я не намагаюся Вам доказати що це дійсно не можливо, просто в дискусії потрібно знайти правильний (законний) вихід з цієї колізії (щоб потім не змогли придертися, не хочу підставлятися), правда поки що не бачу...

А я не збираюсь "копирсатися" в п.175 morgayu . Все вірно Ви написали, точніше, процитували. ОДНОЗНАЧНОГО рішення питання в правовому полі не має.Малібу писав:А взагалі я не намагаюся Вам доказати що це дійсно не можливо, просто в дискусії потрібно знайти правильний (законний) вихід з цієї колізії (щоб потім не змогли придертися, не хочу підставлятися), правда поки що не бачу..
Не по темі
Ось Вам і родючий грунт для зловживань про які так дотепно і гірко пишуть Chernov, ZiC ...тощо. Не вирішені питання - це ТОЧНО комусь вигідно. Погано те, що ми, спеціалісти, в середині цього всього... Хочу допомогати ЛЮДЯМ, а не чиновникам.
-
- Молоденький(ка)
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Пізно прочитав про можливість виготовлення обмінного файлу Вами безкоштовно, так би звернувся.
Марно. Пропонував вже, й давно - як результат: "засланець з управління"
Як би був засленцем з управління, то не мучився вже який місяць з обмінним файлом.
Останні новини такі. Дістав я по одній ділянці обмінний файл формату XML, забрав в архіві організації, що виготовляла технічну документацію. Зрадів та відразу пішов отримувати витяг. Яке ж було моє здивування, коли мені офіційно написали, що мені потрібно для отримання витягу надати документацію з землеутрою!!!, обмінний файл та даплатити 50 грн. з копійками. Дали номера 12 організацій у місті, котрі це можуть зробити. От як на це дивитись? Що це за нова біда? Мені що знову пропонують виготовити документи на вже приватизовану земельну ділянку?