Обговорення відмов у погодженні проектів відведення!

Чи долучаєте Ви "Акт приймання-передачі межових знаків ... до погодження проекту землеустрою

1. Так. У відповідності до статті 50 Закону України "Про землеустрій" він є складовою частиною проекту
618
85%
2. Ні. У відповідності до ІНСТРУКЦІЇ про встановлення ..... він повинен долучатися на підставі розробленої та затвердженої технічної документації із землеустрою.
106
15%

Всього голосів: 724

kievpol
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення kievpol »

В даній темі прохання обговорювати та ділитися інформацією стосовно відмов у погодженні проектів відведення. Ми зможемо коментувати зауваження наших шановних "експертів" та у разі "сліпих" зауважень коментувати їхні дії. Я думаю, що дану тему також будут переглядати представники Держгеокадастру та приймати відповідні рішення на дії своїх колег.

Відправлено через 3 хвилини 36 секунди:
Ну почнемо!
► Показати
===================================================================================

Список експертів:
Spoiler
Якщо не можете створити тему з новим експертом, то скаржтеся на повідомлення з новим висновком,з описом, що експерт відсутній - створю нову тему.
► Показати
Баран Ігор Володимирович
Бологова Вікторія Вікторівна
Гаркуша Сергій Володимирович
Гордійко Петро Миколайович
Гуліцька Антоніна Володимирівна
Дарій Наталія Анатоліївна
Дідов Анатолій Григорович
Заболотний Микола Федорович
Заколодяжна Ольга Олексіївна
Карбовський Анатолій Григорович
Коваль Василь Анатолійович
Малай Олександр Олександрович
Малюта Ніна Іванівна
Медвецька Тетяна Вікторівна
Мигаль Роман Васильович
Недоступ Ганна Вікторівна
Осідач Володимир Володимирович
Сопрун Ірина Іванівна
Тугай Дмитро Вікторович
Федоренко Валентина Анатоліївна
Цогла Ірина Володимирівна
Черненко Наталя Миколаївна
Чернишов Іван Васильович
Чумак Олег Михайлович
Штих Олександр Васильович
Юпин Степан Іванович
Якобчук Максим Олександрович
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 05 грудня 2016 11:10 користувачем Denver, всього редагувалось 1 раз.
thom yorke
Спец
Спец
Репутація: 280
Область: Закарпатська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення thom yorke »

Giwen писав: Двояка ситуація. Зі всією повагою до пана Краснолуцького є ЗК Про землеустрій де чітко визначено що включає в себе проект землеустрою, і є посилання в ст.186-1 ЗКУ на відповідність проекту статті 50 цього закону.

Експерт погоджує проект і несе відповідальність, слова Краснолуцького всього лише слова.
Там же написано, що проект включає "матеріали погодження проекту землеустрою". Що само-собою неможливо на етапі погодження. Треба ж не тільки закон читати, але й якось логіку підключати.
І, найголовніше, дійти вже решті-решт єдиної позиції, бо зараз один експерт дає негативний висновок через наявність акту, інший - через його відсутність.

Відправлено через 12 хвилини 43 секунди:
Marisa писав: От і мені цікаво. Може хоч хтось пояснити що можно віднести до матеріалів землевпорядного проектування, з посиланнями хоча б на підручники.
Є у мене підручник Антона Миколайовича Третяка "Землевпорядне проектування", товстий такий, сторінок на шістсот. В двох словах не опишеш, що воно таке ця наука. Був би я експертом, якому треба будь-що зарубати проект, саме на цей пункт я б зауваження і написав. lol2
Marisa
Молодший спец :)
Репутація: 1
Область: Донецька

Повідомлення Marisa »

thom yorke писав: Є у мене підручник Антона Миколайовича Третяка "Землевпорядне проектування", товстий такий, сторінок на шістсот. В двох словах не опишеш, що воно таке ця наука. Був би я експертом, якому треба будь-що зарубати проект, саме на цей пункт я б зауваження і написав.
В тому то і справа, що землевпорядне проектування - це окрема дисципліна. Це все одно, що написати в ст. 50 "матеріали земельного кадастру". Да весь проект - це матеріали землевпорядного проектування!!! Дуже некоректний і занадто узагальнений цей пункт.
chigirin-geo
Область: Черкаська
Контактна інформація:

Повідомлення chigirin-geo »

thom yorke писав: Там же написано, що проект включає "матеріали погодження проекту землеустрою". Що само-собою неможливо на етапі погодження. Треба ж не тільки закон читати, але й якось логіку підключати.
І, найголовніше, дійти вже решті-решт єдиної позиції, бо зараз один експерт дає негативний висновок через наявність акту, інший - через його відсутність.
А хіба важко написати хоть маленькі рекомендації для експертів і розіслати кожному, щоб хоть якась єдина позиція була
Giwen
Спец
Спец
Область: Вінницька
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування

Повідомлення Giwen »

thom yorke писав: Там же написано, що проект включає "матеріали погодження проекту землеустрою". Що само-собою неможливо на етапі погодження. Треба ж не тільки закон читати, але й якось логіку підключати.
І що? Інструкція 2010 року, після того неодноразово вносились зміни в ЗУ Про землеустрій, чому не забрали той акт?
Скажіть будь ласка тоді думку на рахунок погодження суміжних землекористувачів? Їхнє погодження передбачено тільки в акті приймання передачі межових знаків, інші документи, на стільки я знаю, не передбачають такого погодження. На етапі висновку тоді не враховувати це?
CIVIC
Спец
Спец
Репутація: 4
Область: Одеська

Повідомлення CIVIC »

Интересно скоро ли моя ветка откроется?))))
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська

Повідомлення Denver »

CIVIC писав: Интересно скоро ли моя ветка откроется?))))
Дані в приват скидайте - створю)) morgayu

Відправлено через 5 хвилини :
Наразі, "перебрав" тему відмов і виокреми всі висновки в яких були згадки про експертів іїх можна було ідетифікувати.
Якщо Ви не бажаєте "світитися" то можете скидати мені в приват скани на висновки і я буду їх викладати вже в темі про експертів.

І народ - позитивні висновки теж приймаються - не все ж негативом поливати. Pisatel
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
MAFIA
Спец
Спец
Репутація: 329
Область: Запорізька
Місце роботи: Юридичні послуги

Повідомлення MAFIA »

Denver писав: "перебрав" тему відмов і виокреми всі висновки в яких були згадки про експертів
Якби ще й поміняти місцями розташування сканів та посилання на них (скани висновків та супутніх повідомлень вставити в "іменну" тему експерта, а в загальній темі замість сканів - сформувати посилання на них)
А в назвах тем - додати "Експерт _ПІБ_" замість "_ПІБ_", адже таким самим способом можна оцінювати й кадастрових реєстраторів morgayu
Востаннє редагувалось 05 грудня 2016 11:48 користувачем MAFIA, всього редагувалось 1 раз.
AnTreY
Спец
Спец
Репутація: 31
Область: Чернігівська

Повідомлення AnTreY »

Giwen писав: Скажіть будь ласка тоді думку на рахунок погодження суміжних землекористувачів? Їхнє погодження передбачено тільки в акті приймання передачі межових знаків, інші документи, на стільки я знаю, не передбачають такого погодження
Все правильно.
Giwen писав: На етапі висновку тоді не враховувати це?
Не враховувати - это мое мнение.

НО, было бы неплохо, если бы вы разобрались (если вы эксперт) между собой. А то в одном проекте, не погоджується - "відсутній акт прийому-передачі". В другом, не погоджується - "обгрунтуйте наявність акту прийому-передачі".
Разработчику, в принципе, все равно когда его прикладывать к документации - это не проблема. Понятно, что там неоднозначно законодательно это определено и все такое, но вы (эксперты) определите единую позицию по этому АКТу и согласованию границ на своем портале (форуме) и озвучьте (напишите) здесь.
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

Не по темі
MAFIA писав: Якби ще й поміняти місцями розташування сканів та посилання на них (скани висновків та супутніх повідомлень вставити в "іменну" тему експерта, а в загальній темі замість сканів - сформувати посилання на них)
А в назвах тем - додати "Експерт _ПІБ_" замість "_ПІБ_", адже таким самим способом можна оцінювати й кадастрових реєстраторів
ні, бо тоді це розрізнюватиме, та також дублюватиме одне й теж у обговореннях відмов і в темі експерта. Будуть одні й ті ж відповіді по різних темах.
Також мені ліньки/ніколи вивантажувати самі скани відмов і підгружати їх знову. + Або якщо почати переносити повідомлення, то почнуться незрозумілі розриви в даній темі. І не можливо буде звести грішне з праведним.
Спочатку я думав розтягувати все по спеціалізованих темах - інструкцію туди, КВЗУ туди, грунти ще кудись...але тоді втрачається сам сенс даної теми і буде ще гірше щось виглядати/вишукувати по форуму для того, хто не вариться в цьому соку постійно.
Зараз же, зайшов тему, пошук по темі, і погнали - такий собі комбайн всього "найкращого" в сучасному землевпорядкуванні.
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
thom yorke
Спец
Спец

Не по темі
Denver писав: Наразі, "перебрав" тему відмов і виокреми всі висновки в яких були згадки про експертів іїх можна було ідетифікувати.
Якщо Ви не бажаєте "світитися" то можете скидати мені в приват скани на висновки і я буду їх викладати вже в темі про експертів.

І народ - позитивні висновки теж приймаються - не все ж негативом поливати
Не вважаю коректним світити ім'я експерта. За великим рахунком, байдуже, де працює і як звати того, хто дає негативні чи позитивні висновки. Головне, що така думка як в конкретного експерта існує і на неї можна "нарватися". Тому пропоную створити топік для безіменних висновків.
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

thom yorke,
Не по темі
Цей топік для всіх висновків, в т.ч. і для безіменних. Не бачу проблеми і потреби створювати ще один.
Вважаю, що даний топік для обговорення відмов. А персональні - для більш глибокого аналізу діяльності самого експерту.
thom yorke
Спец
Спец

chigirin-geo писав: А хіба важко написати хоть маленькі рекомендації для експертів і розіслати кожному, щоб хоть якась єдина позиція була
Не важко.
Giwen писав:
І що? Інструкція 2010 року, після того неодноразово вносились зміни в ЗУ Про землеустрій, чому не забрали той акт?
Це риторичне питання. Я на нього не можу відповісти.
Giwen писав: Скажіть будь ласка тоді думку на рахунок погодження суміжних землекористувачів?
Моя особиста думка - акт прийому-пердачі не потрібен взагалі, ні до затвердження документу, ні після, бо це фіктивний бюрократичний папірець. І адміністративна відповідальність за знищення межових знаків, які є вашою власністю - це маразм. Цей акт треба замінити актом погодження меж, який би складався при кадастровому зніманні до розробки проекту в присутності землевласника/користувача і землевласників/користувачів суміжних ділянок. Думка Закону - інша. А отже моя не має ніякого значення.
lina14
Спец
Спец
Репутація: 170
Область: Харківська

Повідомлення lina14 »

Я про експертів нічого поганого не хочу сказати. Багато проектів виходить погоджено 3 першого разу. АЛЕ, якщо потраля проект на погодження до експерта із якогось обласного управління - ховайся в жито. Працівникам Держгеокадастру потрібно звернути увагу на висновки та обізнаність даних експертів. В даному списку вже іх деілька. Це з розрахунком, що "обласних" експертів на тер. України вдесятеро менше.

Відправлено через 9 хвилини 16 секунди:
У мене створюється думка, що експерти інколи "не розуміють те, що вони роблять погодження проекту, а не експертизу проводять, бо ну дуже часто посилаються на методику проведення експертизи землеворядної документації. Дуже прошу керівницво Держгеокадастру провести роз'яснювальну роботу по цьому питанню
MAFIA
Спец
Спец
Репутація: 329
Місце роботи: Юридичні послуги

Повідомлення MAFIA »

► Показати
Elenys
Спец
Спец
Репутація: 40

Повідомлення Elenys »

До колекції відмов.
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

Elenys,
Ну, тут тільки сам закон не правильно названо. Це єдине зауваження до експерта в даному випадку
Apple
Область: м.Київ

Повідомлення Apple »

Тільки нащо експерту план зонування або ДПТ не зрозуміло ...
shkril
Спец
Спец
Репутація: 25

Повідомлення shkril »

Denver писав: Ну, тут тільки сам закон не правильно названо. Це єдине зауваження до експерта в даному випадку
А до чого тут закон "Про регулювання містобудівної діяльності", якщо ділянка запроектована для сг використання?
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

А от це те, що я тут місяць тому намагався довести, що на ділянках для садівницва передбачений садовий будинок, який можна перевести у житловий будинок.
SOROKIN
Спец
Спец
Репутація: 21
Контактна інформація:

Повідомлення SOROKIN »

до екстериторіальності робив такі самі проекти - 10 шт. Без детального плану території. Один раз випадково вписали також необхідність ДПТ, так переробили за 30 хв (передрукували та передодписали). А Зараз ЩО?? покращення 5+5=?
shkril
Спец
Спец

Повідомлення shkril »

Denver писав: А от це те, що я тут місяць тому намагався довести, що на ділянках для садівницва передбачений садовий будинок, який можна перевести у житловий будинок.
Згоден, якщо запроектовано споруджувати будинок - потрібно ДПТ.
Якщо ж не запроектовано (гола ділянка - все під садами), то ДПТ не потрібний. У випадку спорудження будинку власник ділянки буде змушений замовити ДПТ та погодити з архітектурою.
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

shkril писав: У випадку спорудження будинку власник ділянки буде змушений замовити ДПТ та погодити з архітектурою.
Якщо він вже буде власник, то ні в яку архітектуру він не піде, й нічого не буде ні розробляти ні погоджувати.

Відправлено через 1 хвилину 26 секунди:
shkril писав: Якщо ж не запроектовано (гола ділянка - все під садами
Тут не в тому річ, запроектовано Вами чи ні. Тут річ у тім, що ймовірність забудови передбачається на ділянках з таким цільовим призначенням, і от тут вже архітектура вступає в дію.
shkril
Спец
Спец

Повідомлення shkril »

Denver писав: Якщо він вже буде власник, то ні в яку архітектуру він не піде, й нічого не буде ні розробляти ні погоджувати.
Прописати це в пояснювальній.
А як же дозвіл на будівництво Стаття 37. Дозвіл на виконання будівельних робіт?

P.S. Не дочитав. На об'єктах будівництва, що належать до IV і V категорій складності.
Але Стаття 36. Декларація про початок виконання будівельних робіт, все одно звертатись потрібно.
Востаннє редагувалось 05 грудня 2016 15:37 користувачем shkril, всього редагувалось 1 раз.
Marisa
Репутація: 1
Область: Донецька

Повідомлення Marisa »

Погоджуюся з Denver. ДПТ повинен бути на ділянки для садівництва (по закону).
lina14
Спец
Спец
Репутація: 170
Область: Харківська

Повідомлення lina14 »

я зовсім не згодна. ДПТ повинна "перевіряти" архітектура.А землевпорядники лише слідкувати, щоб в проекті було вказане чи не вказане погодження із сектором чи відділом містобудування та архітектури. Але просити детальний план, містобудівну документацію чи план зонування експерт не має права. Не він це перевіряє, а архітектор, що теж погоджує проект. Так можна просити карти з культурної спадщини, археології , охорони навк. середовища, надр і т.д. так навіщо тоді погодження інших органів? Якщо експерт на себе бере всю відповідальність і сам погоджує за всі органи і інстанції, то хай він сам за всіх і дає висновок. Це перевищення повноважень - скажете ви. А не перевищення повноважень - просити різні додаткові матеріали? У мене експерт "попросив" надати цілу містобудівну документацію. Хто мені її дасть?
Закрито