Усе що стосується укладання договорів оренди, суборенди ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Yfnfkjxrf писав:DANEK написав:
Може хтось знає, чи взагалі вже якісь ОМС або органи виконавчої влади платили за проведення державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на земельні ділянки?
А чому не прочитати в цій темі трохи раніше повідомлення? Я вже писала, як проводиться реєстрація комунальної власності в нашому місті. Чи можливо ми раніше Вас почали реєстрацію?
Можливо, це є Ваше повідомлення:
Yfnfkjxrf писав:Сьогодні фінвідділ проснувся і сказав: "Стоп"!!!!!!!!!!!!! На оплату таких договорів давайте ПРОГРАМУ! Знову "накрилась" наша реєстрація земель комунальної власності.
Завтра розпочну законотворчу діяльність... буду слізно просити гроші на реєстрацію права комунальної власності через творчу роботу, яка буде називатися ПРОГРАМОЮ. В написані даного твору, головне щоб моя думка збіглася з думкою перевіряючого начальника фінансів, бо якщо не там поставлю кому, так потім прийдеться не одне пояснення написати в прокуратурі, чому договора оренди не зареєстровано і чому не надходять кошти в бюджет.
Але це не відповідь на моє запитання, я запитував чи все таки хоч один орган місцевого самоврядування чи виконавчої влади ВЖЕ платив за за проведення державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на земельні ділянки? Чи в нас в державі це право ще ніхто не зареєстрував (немає проплати - немає реєстрації)?
DANEK писав:Тема трохи затихла, чи всі вже махнули рукою - колись всерівно зрушиться з місця . Може хтось знає, чи взагалі вже якісь ОМС або органи виконавчої влади платили за проведення державної реєстрації права власності держави чи територіальної громади на земельні ділянки?
Знаю точно, що декілька проплат було в одному місті Волинської області з міського бюджету, але це тільки 30 проплат і все, далі всі чекають змін в законодавстві, або самому платити від імені ОМС.
Куди звертатись за розірванням договору оренди с/г ділянки державної власності, що був укладений в 2011 році? До РДА або вже до Держземагентства? Яким чином останнє може надати згоду на розірваня, якщо воно не було стороною в договорі?
FyyF писав:Куди звертатись за розірванням договору оренди с/г ділянки державної власності
Звичайно потрібно звертатися до сторони договору, керуючись загальним поняттям договору (ст. 626 ЦКУ) згідно з якою договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав і обов'язків.
Інше питання це реєстрація цієї угоди про розірвання договору......
ValD писав:Звичайно потрібно звертатися до сторони договору, керуючись загальним поняттям договору (ст. 626 ЦКУ) згідно з якою договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав і обов'язків.
Інше питання це реєстрація цієї угоди про розірвання договору......
Дякую, а які є міркування на тему такої реєстрації?
Це на семінарі в усній формі було. Це нормальний варіант, який враховує всі "покращення" нинішнього року в земельному законодавстві. І по-друге, це гарантія орендаря щоб потім його не заставляли бігати кільця по маршруту РДА-ДЗА.
Борщ писав:
Це на семінарі в усній формі було. Це нормальний варіант, який враховує всі "покращення" нинішнього року в земельному законодавстві. І по-друге, це гарантія орендаря щоб потім його не заставляли бігати кільця по маршруту РДА-ДЗА.
Я не зовсім розумію, яким чином така угода спростить реєстрацію припинення права оренди?
FyyF писав:У звязку з відсутністю потреби у подальшому використанні ділянки.
Ні чим не спростить. Треба буде спочатку реєтрувати право власності на цю землю в ДРС, якщо до цього все готово. Потім, дуже очевидно, реєтрувати існуюче право оренди, а потім аж зміни до цього права -розірвання. А тож там реєстратори в ДРС якусь там базу свою завели, припинити дію права дозволяють лише після реєстрації цього права в своїй базі.
Трисотроння угода з підписами унеможливить ті явища коли РДА каже орендарю: йди в ДЗА зараз вони цим вєдають, а в ДЗА - кажуть йди в РДА, ти ж з ними справу мав.
нужен хмл файл. Плюс витяг = 52 грн. Дальше минюст= 120 грн +120 грн+52 грн. Как то так. Но это только квитанции, учтите разного рода хотелки местных чиновников и будет результат.
swetlana писав:Доброго дня. Скажіть будь-ласка скільки коштуватиме, щоб зареєструвати договір оренди землі? Дякую.
AeroMaster писав:нужен хмл файл.
XML лише у випадку, коли не внесено інформацію про земельну ділянку до ДЗК... якщо державний акт зелений, або синій - інформація повинна бути...людина або представник звертається в ДРС - 120 грн за перереєстрацію держакта... потім підприємство з договором - ще 51+120
Solpadeine писав:якщо державний акт зелений, або синій - інформація повинна бути...
Так всі коли отримували акти платили за внесення інформації на магнітні носії,за внесення до системи АС ДЗК і що тепер.... реєстратори всіх відправляють до виробничого відділу ДЗК за обмінним файлом,а в тих совісті нема беруть з людей по 500 грн. Невже переробити з in4 в XML ,або внести зміни в існуючий XML треба отак обдирати людей?
oriyana писав:Невже переробити з in4 в XML ,або внести зміни в існуючий XML треба отак обдирати людей?
Наверное нам придется дождаться( правда когда? ) изменений в постанову 1051,пункт 2,подпункт 1,последний абзац http://www.dazru.gov.ua/terra/control/u ... t_id=38306. Хотя в принципе требовать обменники в XML тоже незаконно,если раньше делали в in 4,статья 11,пункт 2 http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3613-17. Есть программа перевода in4 в XML. Или я не прав ? Но ,а как они срубят себе бабло.
просто людям шкода часу, і вони не скаржаться я б подивився відмову кадастрового реєстратора в наданні витягу з підставою "необхідний новий обмінний файл..." facepalm
Ситуація.
Земельна ділянка, на ній є будівлі, вони знаходяться у спільній частковій власності.
Є рішення ради про надання в оренду, але тільки на одного співвласника (який ще недавно був єдиним власником будівель).
Чи можуть виникнути проблеми при укаденні договору та його реєстрації у нотаріуса? Згода всіх співвласників на укладення договору тільки на одного співвласника є.
Якщо є нормативні обмеження - буду вдячний за посилання.
Дякую!
Доброго часу доби.
Тема дуже цікава. Особливо щодо реєстрації державної та комунальної землі.
Так треба платити за витяги ОМС та органам влади (мене цікавлять саме райдержадміністрації) чи ні.
Ще питання: чи ніхто не думав про питання плати за витяг реєстрації земля орендарями, які хочуть зареєструвати договір оренди (а без реєстрації власності райдержадміністрацією, реєстраційна служба не реєструє договір оренди).
В адміністрації кошти на це відсутні.
Орендар не проти їх заплатить (120 грн.)
Чи не підпадає таке під корупційні дії? :?:
обгрунтуйте, плііііііз....а якщо проплатить інша державна установа? наприклад, чи може районне держземагентство проплачувати зі свого рахунку витяг на ГУД?
10. Заявник разом із заявою про державну реєстрацію подає органові державної реєстрації прав, нотаріусові необхідні для такої реєстрації документи, визначені цим Порядком, їх копії, документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав, та документ про сплату державного мита.