Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
luper писав:Вы вообще вчитываетесь в то что написано или просто так?
Я очень внимательно вчитываюсь....в наведенных вами случаях еще и такое есть "підставою для виготовлення та видачі цим громадянам або їх спадкоємцям державних актів на право власності на земельну ділянку"....что предлагаете выдавать?
luper писав:Вы же высказываете только свое мнение.
Я так предполагаю, что форум для того и создан, чтобы высказывать именно СВОЕ мнение.....
ValD писав:Я очень внимательно вчитываюсь....в наведенных вами случаях еще и такое есть "підставою для виготовлення та видачі цим громадянам або їх спадкоємцям державних актів на право власності на земельну ділянку"....что предлагаете выдавать?
Кадастровым Регистраторам регистррировать "первичные" участки, и выдавать извлечения по госактам 2011-2012 годов выпуска ибо они, технически, больше пока ничего делать не могут
Регистраторам прав в их нелегком деле можно только посочувствовать... Вот только не советую я им давать отказы по решениям, принятым согласно технички удостоверяющей право, естественно, исключительно в описанных здесь случаях.
Питання, власне вже піднімалось,але конкретної відповіді не можу знайти.
Мова про реєстрацію права використання (оренди).
От буде воно зареєстроване. Буде Витяг про державну реєстрацію іншого речового права, а під ним - договір оренди земельної ділянки. Договірні умови можуть бути змінені, що часто в нас повязно не лише з ініціативою орендаря чи орендодавця, а й з ініціативи Держави-мами.
Де мені почитати, що коли змінюються такі-й-такі умови - тоді повторно реєструється інше речове право із змінами; а коли такі-й-такі - достатньо сторонам підписати між собою додаткову угоду до договору і жити далі по Витягу про реєстрацію іншого речового права?
Заздалегідь вдячний.
Точно так. Крім того подання з'являється тільки за результатами прокурорськоі перевірки, яка проводиться на підставі відповідноі постанови, винесення прокурором чи його заступником. Порядок винесення постанови про перевірку такий же як і у кримінальному провадженні (привод, підстава, мотив). При цьому, таку постанову можна оскаржити до суду. Ми вже один раз так зробили, врезультаті чого виграли справу, а постанову суд - скасував,
До когось зверталися з громадяни з червоними держактами та технічкою з визначення меж та присвоєння кадастрового номеру? Наша землевпорядна організація провели поділ однієї земельної ділянки на дві (город+під будинком) та присвоїли відповідно два кадастрових номери. Ніяких рішень органу місцевого самоврядування технічка не містить. Проте в самому держакті згадуються дві земельні ділянки та ще й сам держакт містить виправлення (дописана адреса ділянки завірена підписом і печаткою сільського голови). Людина хоче отримати 2 свідоцтва =)
Додано через 5 годин 7 хвилин 49 секунд:
По області почалися перевірки прокуратури з дотримання вимог чинного законодавства в сфері реєстрації прав на земельні ділянки. Відчуваю, що наша структура скоро розвалиться, як картковий будинок.
Dreder писав:ам держакт містить виправлення (дописана адреса ділянки завірена підписом і печаткою сільського голови). Людина хоче отримати 2 свідоцтва =)
Шановне товариство! На цій, та двох паралельних гілках "Оренда земльних часток (паїв)" та "Реєстрація договорів оренди землі, змін до них. Зміна орендної плати" ми всі дружно обговорюємо питання, яке мною було піднято 21.01.2013р о 12:32 на гілці "Оренда земльних часток (паїв)". Зверніть увагу на дату.....
Ми всі висловили дуже багато цінних ідей, виявили немало недоліків у законодавстві, напрацювали практичні варіанти дій.......
Через тиждень буде рівно два місяці, відтоді, коли я зачепився з цим питанням, але ні для себе, ні для своїх клієнтів, я цілісної схеми досягнення кінцевого результату (отримання на руки документа, що посвідчує право оренди земельної ділянки для ведення товарного сільськогсподарського виробництва) так і не створив.
Чи я став уже таким недолугим, чи занадто прискіпливим, чи мені не хочеться.........
повний капець... facepalm сьогодні районні земельщіки збирали нараду, бо їх начальник був в області, слухав "політику партії"... витяги з ДЗК на земельні ділянки, зареєстровані по червоним та зеленим держактам будуть давати лише після корректування інформації в НКС на підставі нових XML-файлів... Ushas і платити знову за них людям...
Dreder писав:з червоними держактами та технічкою з визначення меж
Dreder писав:Проте в самому держакті згадуються дві земельні ділянки та ще й сам держакт містить виправлення (дописана адреса ділянки завірена підписом і печаткою сільського голови). Людина хоче отримати 2 свідоцтва =)
Потрібно глибше розібратися. Можливо там, на приклад, 0.45 га однією ділянкою, а при встановленні меж та видачі витяга змушені розділяти на 0.25 (буд) 0.20 (опг).
Козак писав:Ні. В "червоних" актах виправлення дозволені.
Не приймаються для державної реєстрації прав та їх
обтяжень документи з підчищеннями або дописками, закресленими
словами та іншими не обумовленими в них виправленнями, заповнені
олівцем, а також з пошкодженнями, які не дають змоги однозначно
тлумачити їх зміст. (с)
Козак писав:Потрібно глибше розібратися. Можливо там, на приклад, 0.45 га однією ділянкою, а при встановленні меж та видачі витяга змушені розділяти на 0.25 (буд) 0.20 (опг).
всього 16 соток, я можу зареєструвати право власності на дві ділянки на підставі одного "червоненького" державного акту з допечатаною адресою місця розташування земельної ділянки оскільки на момент видачі адреса будинку була не визначена. І допечатана адреса збігається з адресою зареєстрованої земельної ділянки в ДЗК. Або впертися рогом і відмовити в державній реєстрації, що мені не хочеться робити....
Питання до реєстраторів Мінюста. В громадянина є рішення суду 2012 року про скасування Державного акта на право власності на земельну ділянку та відміну рішення ради про передачу цієї земельної ділянки у власність. Держземагенство на сьогоднішній день може лише скасувати запис в Поземельній книзі та "погасити" Державний акт на землю. Як скасувати саме право власності на землю? По логіці розумію, що його (право) повинен скасовувати той орган який на сьогоднішній день реєструє ці права - Укрдержреєстр, але яким чином, якщо в них воно не було зареєстровано?
Solpadeine писав:повний капець... сьогодні районні земельщіки збирали нараду, бо їх начальник був в області, слухав "політику партії"... витяги з ДЗК на земельні ділянки, зареєстровані по червоним та зеленим держактам будуть давати лише після корректування інформації в НКС на підставі нових XML-файлів... і платити знову за них людям...
[quote="Владимир_ua"]А як же ст.11,п.2 http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/l ... 13613.html ?[/quote]
Так, земельщики дуже мало читають закони, вони все більше на селекторах знання черпають, особливо усугубилося останні роки три... facepalm
Volodar писав:Так, земельщики дуже мало читають закони, вони все більше на селекторах знання черпають, особливо усугубилося останні роки три...
я за 3 неділі відправив штук 30 запитів до міськ і райзему... facepalm місто інформацію надсилає, а райзем пише "неможливо ідентифікувати ділянку..." хоча: є кадастровий номер, є серія-номер держакта, реєстраційний номер в книзі, дата видачі, кому виданий... а "не можуть ідентифікувати" і все тут... Ushas підрахую, скільки таких запитів буде за місяць і буду "телегу" писати...
Zemlia писав:Як скасувати саме право власності на землю?
скасування запису в Поземелці і буде скасуванням права власності...
Підскажіть,чи це правильно. Спадкоємець замовив в 2012 році,а потім здав для перевірки, технічку та ОФ для присвоєння кадастрового номеру ЗД( паю) (ДА 2002 року),все начебто перевірили за 4(!) місяці. А зараз в місцевому ДЗК говорять,що потрібно пройти державну реєстрацію ЗД. Вона ж була зареєстрована при видачі ДА (новий власник ДА не міняв),тим більш пай перебуває в оренді,договір на яку був зареєстрований в цьому ж відділі ДЗК.