питання:завірену копію статуту до кожного договору??? а якщо договорів 50, 100...?????Потім орендар або орендодавець готує такий пакет документів: якщо орендар юридична особа - виписку з Єдиного реєстру фізичних та юридичних осіб підприємців + завірену копію, оригінал + завірену копію статуту, оригінал + завірену копію документа, що уповноважує працівника юрособи вчиняти певні дії від імені юрособи його паспорт+код завірені.
Реєстрація договорів оренди землі, змін до них. Зміна орендної плати...
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- svetareestr
- Вже не початківець
- Репутація: 0
- Область: Тернопільська
- Місце роботи: Юридичні послуги
- Solpadeine
- Спец
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Інше
- Контактна інформація:
якщо реєстратор дозволить - можете обійтись випискоюsvetareestr писав:питання:завірену копію статуту до кожного договору??? а якщо договорів 50, 100...?????

- Dreder
- Спец
- Область: Полтавська
Я також думаю над питанням, потрібен статут чи ні. Solpadeine, Ви здійснювали реєстрацію іншого речового права (оренда земельної ділянки)?Solpadeine писав:якщо реєстратор дозволить - можете обійтись випискою копії можна завірити печаткою підприємства... законом прямо не передбачений статут... а от виписку бажано давати, бо хто його знає, хто там може виступати без довіреності, або підписувати їх...
- Kitsmaniuk
- Спец
- Репутація: 147
- Область: Чернівецька
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Шановні Dreder, Solpadeine, та інші, хто причетний до цієї нелегкої справи - реєстрації речового права оренди землі для ТСГВ. Всі ми разом гарно попрацювали над цією заморочкою, однак особисто для мене залишився цілий ряд незрозумілих питань.
1. Що ви робите з записом в договорі оренди - Договір оренди зареєстровано в державному реєстрі земель,,,,,,
2.
3.Чи потрібен витяг про нормативну грошову оцінку земельної ділянки? якщо потрібен, то станом на яку дату. Чи в самому договорі оренди зазначається нормативна грошова оцінка земельної ділянки?
4.Що потрібно подавати юр.особі - достатньо Витягу (свідоцтва) про державну реєстрацію, чи додавати ще довідку з статистики про включення до ЄДРПОУ.
Саме ці технічні питання можуть в майбутньому створити проблеми.
1. Що ви робите з записом в договорі оренди - Договір оренди зареєстровано в державному реєстрі земель,,,,,,
2.
- хто готує цей документ, він йде, як додаток разом з витягом, що надає ДКР, чи він готується землевпорядною організацією.Dreder писав:кадастровий план земельної ділянки з відображенням обмежень (обтяжень) у її використанні та встановлених земельних сервітутів;
3.Чи потрібен витяг про нормативну грошову оцінку земельної ділянки? якщо потрібен, то станом на яку дату. Чи в самому договорі оренди зазначається нормативна грошова оцінка земельної ділянки?
4.Що потрібно подавати юр.особі - достатньо Витягу (свідоцтва) про державну реєстрацію, чи додавати ще довідку з статистики про включення до ЄДРПОУ.
-
- Область: Одеська
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Dreder,
Дякую.
На перший погляд добрий законопроект. Але коли він фактично запрацює, ще загадка.
Я так розумію, доведеться поки що чекати, що трапиться раніше - зареєструється територіальна громада чи вийде зі стін ВР цей закон.
Атут ще й виявляється, що земельна ділянка може бути не внесена до ДЗК (я чомусь вважав, що якщо є кадастровий номер, це означає, що земельна ділянка "автоматично" переноситься до ДЗК).
Дякую.
На перший погляд добрий законопроект. Але коли він фактично запрацює, ще загадка.
Я так розумію, доведеться поки що чекати, що трапиться раніше - зареєструється територіальна громада чи вийде зі стін ВР цей закон.
Атут ще й виявляється, що земельна ділянка може бути не внесена до ДЗК (я чомусь вважав, що якщо є кадастровий номер, це означає, що земельна ділянка "автоматично" переноситься до ДЗК).
я не розумію, чого ви так тримаєтесь за той типовий договір! ну раніше, я розумію, колишні реєстратори вимагали дотримання типової форми договору (хоча у нас з ними завжди були запеклі бої стосовно цього - це архаїм совєцької системи!) типовий договір, це так би мовити, акт рекомендаційного характеру! ну візьміть та видаліть той запис із договору і все! головне, щоби в договорі були всі істотні умовиKitsmaniuk писав:Що ви робите з записом в договорі оренди - Договір оренди зареєстровано в державному реєстрі земель,,,,,,
до речі, про істотні умови, ви хоч в курсі, що типовий договір не передбачає всіх істотних умов? свого часу в договір оренди землі додали нову істотну умову про можливість застави/внесення права оренди в статутний капітал, але внести відповідну істотну умову в типовий договір забули... при чому, наскільки мені відомо, забули не просто так - тепер майже кожен договір оренди можна скасувати в судовому порядку, бо всі такі договори укладались на базі типового (дякуючи нашим вельмишановним реєстраторам), який не містив одної істотної умови. Більше того, я пам'ятаю, як ми приходили до реєстраторів і наполягали, на тому, що ми внесли один пункт з цією істотною умовою, а вони кричали у відповідь, що ми не зареєструємо такий договір, бо він не відповідає... типовому! те, що він суперечить закону їх взагалі не хвилювало! домовились, що будемо непомітно вносити цю умову в права і обов'язки, реєстратори боялися, щоб ніхто не помітив змін - як малі діти, їх Богу! отаке...
як резюме, забийте на типову форму, вона має рекомендаційний характер, це я вам як юрист кажу! ви можете базувати свій договір на типовому звичайно, але перш за все слідкуйте, щоб усі істотні умови були відображені в договорі і щоб усі додаткові документи теж були! (а то вже є рішення верховного суду, де договори визнавались неукладеними, якщо всіх дод. документів не було, я впевнений, скоро будуть нові рішення стосовно відсутності одної істотної умови!)
- Dreder
- Спец
taras731, Підтримую Ваші слова. Я коли писав свій манускрипт я наголошував
Додано через 7 хвилин 26 секунд:
Додано через 4 хвилини 14 секунд:
Для пошуку якоїсь інформації в темі введіть слово наприклад "план" в віконце пошук в темі... Так легше знайти інформацію, яка Вас цікавить і не доведеться перечитувати всю тему.
а не типовій формі затвердженої постановою 220.Dreder писав:два примірника договору оренди землі, який відповідає ст. 15 ЗУ "Про оренду землі"
Додано через 7 хвилин 26 секунд:
Я думав що ви, як працівник проектної організації, можете надати нам ці відповіді. Бо я толком і не знаю. Такі документи раніше містилися в технічці щодо складення документів для оренди земельної ділянки. Зараз такої землевпорядної документації здається не існує. Я задавав в цій темі питання про додатки, які вони мають вигляд та хто їх видає. Ось ця відповідь.Kitsmaniuk писав:2.
Dreder написав:
кадастровий план земельної ділянки з відображенням обмежень (обтяжень) у її використанні та встановлених земельних сервітутів;
- хто готує цей документ, він йде, як додаток разом з витягом, що надає ДКР, чи він готується землевпорядною організацією.
Ця відповідь не зовсім мене задовольняє. Я ще раз звертаюся до колег з проханням допомогти в цьому питанні. Яка саме форма цих додатків (на прикладах сканкопій) та хто їх виготовляє.Борщ писав:Ми керувались пос 1021, в якій чітко визначено перелік документів, необхідних для подачі на реєстрацію. А пізніше, коли, по-моєму, пос №808 здається, зробили реєстрацію безкоштовною, то взагалі все зводилось тільки до плати за виготовлення додатків.
Відділи ДЗК , вони ж тож якось мають виживати, от і вдаються до всяких маркетингових викруток. Можна замовити окремо додатки, які є невідємною частиною договору. Працівник організації, в якої є обмінники на ці ділянки, (а поважаюча себе канторка має потурбуватися де їх знайти) робить той кадастровий план аж за 1-2 хвилини роздруковує три бумажки ставить підписи і печатку і все - маск 5 хв. Те саме план-схема земельної ділянки, і.т.д.
Додано через 4 хвилини 14 секунд:
Для пошуку якоїсь інформації в темі введіть слово наприклад "план" в віконце пошук в темі... Так легше знайти інформацію, яка Вас цікавить і не доведеться перечитувати всю тему.
-
- Область: Волинська
- Місце роботи: Юридичні послуги
Колеги прошу допомоги.
Цікавить мене дві проблемні ситуації.
1.Договори оренди земельних ділянок укладені в 2010 році (їх більше тисячі), зареєстровані в ДЗК. в кінці 2012 року всі тисячу орендодавців разом з орендарем уклали угоди про дострокове розірвання вищезгаданих договорів оренди, за взаємною згодою сторін, але ці угоди ми не вспіли зареєструвати в 2012 році, що робити зараз??? як нам розірвати ці договори і що реєструвати. Державний реєстратор сказав, оскільки в реєстрі цих земельних ділянок немає, то з ними жодних дій робити неможна, але так само в них і при реєстрації права власності на земельні ділянки стара оренда теж незареєстрована. Чи тут треба спочатку зареєструвати право власності, потім стару оренду 2010 року, а потім угоди про дострокове розірваня (тільки не кажіть, що іншої процедури немає)?
2.Питання 2. Після 01.01.2013 року, чи потрібно реєструпати право оренди по договорах оренди земельних ділянок укладених до 3 років ? і де написано, що вони реєстрації не підлягають? Бо наша реєстраційна служба навідріз сказала, що оренда до 3 років реєстрації непідлягає, вони навіть готові надати письмову відповідь.
Цікавить мене дві проблемні ситуації.
1.Договори оренди земельних ділянок укладені в 2010 році (їх більше тисячі), зареєстровані в ДЗК. в кінці 2012 року всі тисячу орендодавців разом з орендарем уклали угоди про дострокове розірвання вищезгаданих договорів оренди, за взаємною згодою сторін, але ці угоди ми не вспіли зареєструвати в 2012 році, що робити зараз??? як нам розірвати ці договори і що реєструвати. Державний реєстратор сказав, оскільки в реєстрі цих земельних ділянок немає, то з ними жодних дій робити неможна, але так само в них і при реєстрації права власності на земельні ділянки стара оренда теж незареєстрована. Чи тут треба спочатку зареєструвати право власності, потім стару оренду 2010 року, а потім угоди про дострокове розірваня (тільки не кажіть, що іншої процедури немає)?
2.Питання 2. Після 01.01.2013 року, чи потрібно реєструпати право оренди по договорах оренди земельних ділянок укладених до 3 років ? і де написано, що вони реєстрації не підлягають? Бо наша реєстраційна служба навідріз сказала, що оренда до 3 років реєстрації непідлягає, вони навіть готові надати письмову відповідь.
реально найбільшу проблему для великих орендарів-агроходингів вбачаю якраз в необхідності подання оригіналів для реєстрації! якщо ще довіреності так-сяк від селян в сільських радах наштампувати можливо, то назбирати від них оригінали документів - взагалі нереально!Dreder писав:Так, що не просіть взяти документи без оригіналів, цим самим підставивши реєстратора.

тобто треба возити до реєстратора кожного селянина з його оригіналом окремо (або групами по 10-15 по чоловік) - оце буде реальний epic fail! facepalm
- Kitsmaniuk
- Спец
- Репутація: 147
- Область: Чернівецька
Саме тому і стукаю в двері, що не знаю!!!! Зробити - будь ласка, ну може не за 5-7 хвилин, на повний комплект (план - схема, кадастровий план, акт визначення меж в натурі, акт прийому передачі земельної ділянки, та й навіть повністю заповнений договір оренди земельної ділянки) йшло від 15 до 20 хв. Практично працював принцип конвеєра, і час тратився тільки на натискання відповідних клавіш, доки друкує принтер. Але це було до 01.01.2013 року. Я готовий робити те, що прийме ДРРП. Окрім того є професіональний гонор перед замовником, стидно, якщо ти зробив роботу, а тобі її повертають, бо там щось не так. А переробляти то прийдеться за свій кошт + папір + електроенергія + інші витратні матеріали. Наші замовники хочуть все "під ключ".....Dreder писав:Я думав що ви, як працівник проектної організації, можете надати нам ці відповіді. Бо я толком і не знаю.
Доречі, читав на гілках, що ДРРП вже потрошки працюють, документи приймають, а в нас - від них тільки одна відповідь: ще не знаємо, з області ще не сказали, і т.д. І пояснити нічого не можуть. Я всю потрібну мені, як виконавцю, інформацію збираю на форумі, але ж нікому не докажеш, що те, що написано на форумі - є істина.
- makctos
- Спец
- Область: Сумська
http://topgorod.com/news/sumy/ekonomika-i-biznes/ ... hiny-prostaivaet-bez-dela.htmltaras731 писав:тобто треба возити до реєстратора кожного селянина з його оригіналом окремо (або групами по 10-15 по чоловік) - оце буде реальний epic fail!
О так делається икуственний UPS facepalm , за позичение деньги, для хорошей жизни народа.
-
- Спец
- Репутація: 6
- Область: Запорізька
А хіба Постанова КМУ №703 не передбачає надання саме виписки з ЄДР,про статут та інші документи ніде не написано ,а по змісту виписка повністю відповідає на всі запитання стосовно юридичної особи для реєстрації.Solpadeine писав:якщо реєстратор дозволить - можете обійтись випискою копії можна завірити печаткою підприємства... законом прямо не передбачений статут... а от виписку бажано давати, бо хто його знає, хто там може виступати без довіреності, або підписувати їх...
на підставі чого ви це вимагаєте?Dreder писав:паспорт+код та їх завірені копії своїм підписом (згідно оригіналу, підпис, ініціали), оригінал державного акту + завірену належним чином копію (я вимагаю завірену фотокопію нотаріально)
чому два,а не три?Dreder писав:два примірника договору оренди землі
-
- Спец
- Область: Житомирська
Стосовно додатків до договорів оренди:
1. Кадастровий план - це папірець і що в ньому має бути зображено/описано, визначає ст 34 ЗУ №3613-VI. Якщо у власника є державний акт на право власності на земельну ділянку, значить принаймні має бути технічна документація по його (акту) складанню. До тієї документації кад.план входить в обовязковому порядку. Згідно ст 24.8 ЗУ №3613-VI кадастровий реєстратор має вручити заявнику кадастровий план разом з Витягом із ДЗК про земельну ділянку. Були випадки коли кадастровий план для договору оренди брався з технічної документації на складання державного акту
2. План або схема земельної ділянки. Чіткого описання цього документа не має ЗКУ. Очевидно, схема земельної ділянки має відобразити розміщення земельної ділянки відносно інших ділянок. Були випадки коли виконавець додатків до договору оренди рахував зайвим заморочуватись над тим, як цей документ зробити і просто на кадастровому плані міняв назву з "Кадастровий план" на "План-схема".
3. Акт визначення меж в натурі (на місцевості). Документ, який також входить до складу технічки по складанні державного акту. Суть документа полягає в тому, що сторона власника і сторона користувача згідні, що обєкт оренди (земельна ділянка) має визначені в натурі межі. Дехто з колишніх (до 01.01.2013) реєстраторів вимагав посвідчення цього акту окрім орендаря і орендодавця щей землевпорядною організацією. А це вже платна послуга. Дехто замість землевпорядної організації ставив підпис сільської ради :). На мою думку, першочергова актуальність цього документа була в тех.док по складанні державного акту. Тепер, для договору оренди, цей додаток, не більш як похідне з тех.док по складанні державного акту. Тому достатньо і двох підписів на ньому.
4. Акт прийому-передачі обєкту оренди. Документ, смисл якого - засвідчити факт передачі стороною власника, а стороною користувача - факт прийому земельної ділянки. Його особливості: 1. Цей документ, в принципі , свідчить про те, що користувач прийняв земельну ділянку і може її використовувати згідно умов договору оренди. Таке використання можливе лише тоді, коли користувач зареєстрував за собою право на таке використання. Тому дата складання акту прийому- передачі повинна бути після дати отримання витягу про право оренди. Тому реєстратору ДРС подаємо такий собі акт але без дати, бо його не подати не можна (ЗУ "Про оренду землі"). Якщо когось цікавить сторона орендодавця, то на його місці варто було б зазначити в такому акті стан земельної ділянки вплоть до агрохіманалізу задля того щоб потім, після закінчення терміну оренди, можна було б взяти орендаря за одне місце і вимагати повернення земельної ділянки в стані не гіршому ніж передавав. (ЗУ "Про оренду землі").
Отаке....
1. Кадастровий план - це папірець і що в ньому має бути зображено/описано, визначає ст 34 ЗУ №3613-VI. Якщо у власника є державний акт на право власності на земельну ділянку, значить принаймні має бути технічна документація по його (акту) складанню. До тієї документації кад.план входить в обовязковому порядку. Згідно ст 24.8 ЗУ №3613-VI кадастровий реєстратор має вручити заявнику кадастровий план разом з Витягом із ДЗК про земельну ділянку. Були випадки коли кадастровий план для договору оренди брався з технічної документації на складання державного акту
2. План або схема земельної ділянки. Чіткого описання цього документа не має ЗКУ. Очевидно, схема земельної ділянки має відобразити розміщення земельної ділянки відносно інших ділянок. Були випадки коли виконавець додатків до договору оренди рахував зайвим заморочуватись над тим, як цей документ зробити і просто на кадастровому плані міняв назву з "Кадастровий план" на "План-схема".
3. Акт визначення меж в натурі (на місцевості). Документ, який також входить до складу технічки по складанні державного акту. Суть документа полягає в тому, що сторона власника і сторона користувача згідні, що обєкт оренди (земельна ділянка) має визначені в натурі межі. Дехто з колишніх (до 01.01.2013) реєстраторів вимагав посвідчення цього акту окрім орендаря і орендодавця щей землевпорядною організацією. А це вже платна послуга. Дехто замість землевпорядної організації ставив підпис сільської ради :). На мою думку, першочергова актуальність цього документа була в тех.док по складанні державного акту. Тепер, для договору оренди, цей додаток, не більш як похідне з тех.док по складанні державного акту. Тому достатньо і двох підписів на ньому.
4. Акт прийому-передачі обєкту оренди. Документ, смисл якого - засвідчити факт передачі стороною власника, а стороною користувача - факт прийому земельної ділянки. Його особливості: 1. Цей документ, в принципі , свідчить про те, що користувач прийняв земельну ділянку і може її використовувати згідно умов договору оренди. Таке використання можливе лише тоді, коли користувач зареєстрував за собою право на таке використання. Тому дата складання акту прийому- передачі повинна бути після дати отримання витягу про право оренди. Тому реєстратору ДРС подаємо такий собі акт але без дати, бо його не подати не можна (ЗУ "Про оренду землі"). Якщо когось цікавить сторона орендодавця, то на його місці варто було б зазначити в такому акті стан земельної ділянки вплоть до агрохіманалізу задля того щоб потім, після закінчення терміну оренди, можна було б взяти орендаря за одне місце і вимагати повернення земельної ділянки в стані не гіршому ніж передавав. (ЗУ "Про оренду землі").
Отаке....
-
- Спец
- Репутація: 6
- Область: Запорізька
Якщо все згідно ст.34 буде відображено в витязі,який формується в НКС,то можливо його і треба до договору оренди замість кадастрового плану .А план-схема ,так і вона є в кадастровому плані і в державному акті ,якщо під нею не розуміти відображення всього масиву ,на якому кольором виділяється ділянка,що передається в оренду. В ідеалі мабуть план-схема і повинна так виглядати,тоді дивлячись на неї зрозуміло,де саме знаходиться ділянка.Борщ писав:Кадастровий план - це папірець і що в ньому має бути зображено/описано, визначає ст 34 ЗУ №3613-VI
Додано через 17 хвилин 3 секунди:
Дозвольте з Вами не погодитись.Сільську раду якраз і треба включати,тому що місцезнаходження земельної ділянки по державному акту і є рада. І тоді коли рада підписує ,вона вносить відомості про земельні ділянки стосовно оренди в дворові книги, на основі яких видає довідки людям,та й землевпоряднику все зрозуміло , що де і як.А якщо в акті визначення меж вказати,що він є підставою для прийняття рішення по фактичному землекористуванню з наступним оформленням документів,що посвідчують право користування землею,то цей додаток буде не похідним.Борщ писав:Акт визначення меж в натурі (на місцевості). Документ, який також входить до складу технічки по складанні державного акту. Суть документа полягає в тому, що сторона власника і сторона користувача згідні, що обєкт оренди (земельна ділянка) має визначені в натурі межі. Дехто з колишніх (до 01.01.2013) реєстраторів вимагав посвідчення цього акту окрім орендаря і орендодавця щей землевпорядною організацією. А це вже платна послуга. Дехто замість землевпорядної організації ставив підпис сільської ради . На мою думку, першочергова актуальність цього документа була в тех.док по складанні державного акту. Тепер, для договору оренди, цей додаток, не більш як похідне з тех.док по складанні державного акту. Тому достатньо і двох підписів на ньому.
-
- Спец
Яке відношення має сільська рада в особі тієї людини, яка в акті визначення меж має ставити підпис печатку, до землі приватної власності за межами населеного пунтку?oriyana писав:Дозвольте з Вами не погодитись.Сільську раду якраз і треба включати,тому що місцезнаходження земельної ділянки по державному акту і є рада. І тоді коли рада підписує ,вона вносить відомості про земельні ділянки стосовно оренди в дворові книги, на основі яких видає довідки людям,та й землевпоряднику все зрозуміло , що де і як.
Які довідки люди отримують з сільської ради на основі дворових книг і куди вони вимагаються?
З приводу землевпорядника і його можливостей розуміти що де і як, з Вами згоден. Не кажу за всіх, але знаю дуже немало випадків, коли незрозуміло, за що там людина отримує хоть мізерну, але все ж зарплату.
Хм... тож цікаво. А ким приймається рішення по фактичному землекористуванні з наступним оформленням документів, що посвідчуються право користування?oriyana писав:А якщо в акті визначення меж вказати,що він є підставою для прийняття рішення по фактичному землекористуванню з наступним оформленням документів,що посвідчують право користування землею,то цей додаток буде не похідним.
Чи згодні Ви будете зі мною, що земельну ділянку товарного с/г виробництва фізична особа не має права сама використовувати?
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
http://www.drsu.gov.ua/show/10508oriyana писав:на підставі чого ви це вимагаєте?
Додано через 1 хвилину 51 секунду:
тільки питаннячко - якщо кадастровий план робили в 2002 році, і кадастровий план який робили в 2012 році дещо відрізняються... і теоретично треба вимагати, щоб кадастровий план відповідав законодавству на момент укладання договоруБорщ писав:Кадастровий план - це папірець
Dreder, Solpadeine
в типовом договоре аренды земли в конце присутствует следущее
как на Ваше мнение должны ли быть эти строки ?
в типовом договоре аренды земли в конце присутствует следущее
Код: Виділити все
Договір зареєстрований у _________________________________________
(назва органу державної реєстрації за
_________________________________________________________________,
місцем розташування земельної ділянки)
про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від
"___" _______________ 20__ р. за N ____
МП (за наявності печатки)
________ ___________________________________________
(підпис) (ініціали та прізвище посадової особи, яка
Востаннє редагувалось 14 березня 2013 08:38 користувачем krlik, всього редагувалось 1 раз.
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
- Dreder
- Спец
По області почалися перевірки прокуратури з дотримання вимог чинного законодавства в сфері реєстрації прав на земельні ділянки. Відчуваю, що наша структура скоро розвалиться, як картковий будинок.
Додано через 7 хвилин 59 секунд:
Додано через 7 хвилин 59 секунд:
З 01.01.2013 договір оренди не набирає чинності з моменту його реєстрації. Відповідні статті виключені. Ви хочете сказати, що відсутність в типовому договорі оренди умови передачі у заставу та внесення до статутного фонду права оренди земельної ділянки є нормальним і не потребує приведення у відповідність договору оренди, оскільки є типовий договір в якому такого немає. Розкажете це в суді про визнання договору оренди недійсним. Тому враховуючи норми чинного законодавства я вважаю, що такий запис в договорі не потрібний. Але це моя думка.vitalzem писав:А підстава??? Це що порушення істотної умови, чи це погано читається? ДРС тоді . Потім разом підемо по селам перепідписувати договори оренди.
- vitalzem
- Спец
- Область: Чернігівська
Всі істотні умови і ті що не передбачені типовим договором обов'язково присутні у договорі. Я виключно писав про вказання реєстраторами ДРС підстави не прийняття для реєстрації права оренди договору, в якому в кінці єDreder писав:Ви хочете сказати, що відсутність в типовому договорі оренди умови передачі у заставу та внесення до статутного фонду права оренди земельної ділянки є нормальним і не потребує приведення у відповідність договору оренди, оскільки є типовий договір в якому такого немає
Spoiler
Договір зареєстрований у _________________________________________
(назва органу державної реєстрації за
_________________________________________________________________,
Dreder, от Ви висловили свою думку відносно того, треба чи не треба зараз в договорі частину, де робилась відмітка реєстраційного органу. Скоріш за все, Ви, якщо реєстратор, відмовите в реєстрації поклавшись на свою думку. І заявнику, в якого таких договорів не один десяток, а може сотня, доведеться по-новому їх перепідписувати. А це не просто. То, можливо, якось більш ширше дивитись на проблему? (Без образ morgayu )