Реєстрація договорів оренди землі, змін до них. Зміна орендної плати...

Усе що стосується укладання договорів оренди, суборенди ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Solpadeine
Спец
Спец
Репутація: 0
Область: Дніпропетровська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Solpadeine »

malecha писав:Приймають по 10 заяв в тиждень.
шоб не переробились, бідні? lol2 скільки в службі реєстраторів?
VAlex
Спец
Спец

Повідомлення VAlex »

vitalzem писав: А що хіба потрібен "держкомземівський" витяг, якщо є кад.номер на держакті? У Вашому "реєстраційному" законодавстві написано,що Ви не маєте права вимагати інші документи.
І взагалі, хотілося б почути думку юристів, чи є шанси (закон зворотньої сили не має) в суді проти держави виграти позов від імені власника земельної ділянки, право на землю якого вже давно зареєстровано по діючому до 01.01.2013 року законодавству (хоча б назва яка була крута - державний акт на право власності на земельну ділянку, який пройшов ДЕРЖАВНУ РЕЄСТРАЦІЮ), про те що у цій ДРС всі права повинні бути зареєстровані автоматично і безкоштовно - беріть книги реєстрації у земвідділі, другі примірники актів і "флаг" в руки ДРС. А земвідділи разом з центрами ДЗК нехай беруть і конвертують "ніби загублені ин4 xml" в НКС.
Не факт, що через рік не придумають новий реєстр не при Мінюсті, а наприклад при екології чи ще якійся службі.
Коли вже держава навчиться відповідати за свої поступки перед простими людьми.
А дрібним чиновникам спорити про "дебілізм" в тій чи іншій пов'язаній з цим ситуації якось було б стидно перед пересічним українцем.
Вибачаюсь, цьогорічна ситуція з реєстрацією виражається тільки одним словом - "задолбали", а далі правила форуму забороняють писати.
На жаль без варіантів.
Як практик скажу, що найменше є дві проблеми.
Перша, наші суди та судді не мають практики розгляду та вирішення такої категоріі спорів. А представники позивачів не чітко формулюють вимоги. Та якщо позовні вимоги сформульовані правильно але без попереднього узгодження з фахівцями Укрдержреєстру то таке рішення суду буде не можливо виконати.
Друга причина-це те, що Укрдержреєстр працює з новим реєстром, а попередні реєстри з Держкомзему та БТІ їм не передані та вже закриті, оскільки адміністраторами їх були посадовці цих служб. І сьогодні для того, що щось зробити в Реєстрі треба спочатку його відкрити, створити відповідний розділ та запис про об'єкт, його власника та підстав, тощо, а потім вносити до нього зміни у т.ч. Скасовувати запис.
А тому перспектива судового вирішення даної проблеми, як на мене, не має шансів на життя.
Kitsmaniuk
Спец
Спец
Репутація: 147
Область: Чернівецька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Kitsmaniuk »

malecha писав:Почали якось нарешті приймати договори оренди паїв деякі райони
Дуже хочеться побачити те, що приймають
VAlex
Спец
Спец

Повідомлення VAlex »

Kitsmaniuk писав: Дуже хочеться побачити те, що приймають
Доречно. А бажанно результат таких дій. У нас органи прокуратури, починаючи з районних і закінчуючи обласною вимагають одразу після сесії всі рішення по землі та документи, що стали підставою для їх прийняття для перевірки та вжиття заходів реагування. Замість роботи те і робимщо, що копіюємо, засвідчуємо та направляємо то одним, то другим, то третім. Коли працювати не зрозуміло.
malecha
Спец
Спец
Репутація: 35
Область: Тернопільська
Контактна інформація:

Повідомлення malecha »

Solpadeine писав:скільки в службі реєстраторів?
2-3, як в якому районі.
Kitsmaniuk писав:Дуже хочеться побачити те, що приймають
VAlex писав:А бажанно результат таких дій.
Мова йде про договори оренди паїв з земель приватної власності.
woshod
Область: Полтавська

Повідомлення woshod »

І все таки не розумію. Якщо я заключив договір оренди з пайовиком ( у нього новий державний акт з кадастровим номером, значить інформація в базі ДЗК є). Тоді я повинен куди іди? Спочатку в земагенство а потім до державного реєстратора? Допоможіть будь-ласка, якщо можна, детальніше. Спасибі :)

Повністю згоден з висловом: "Вибачаюсь, цьогорічна ситуція з реєстрацією виражається тільки одним словом - "задолбали", а далі правила форуму забороняють писати".
Atoll
Спец
Спец
Область: Рівненська
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

woshod писав:новий державний акт з кадастровим номером,
Новий держ акт з кадастровим номером це ще не гарантія, що в свій час був зданий виконавцем і прийнятий ДЗК такий собі файлик *.in4.
Kitsmaniuk
Спец
Спец

malecha писав:Мова йде про договори оренди паїв з земель приватної власності.
Саме це і хочеться побачити (читай вище).
Я звертаю УВАГУ форумчан, шо питання реєстрації права оренди земельних ділянок для товарного сільгосп виробництва обговорюється тут та на "Реєстрації прав, ділянок з 01.01.2013 року".
З того всього, що я прочитав, я зробив висновок: - всю цю "Музику" диригує (повинен диригувати) держ. реєстратор речових прав. Виникає питання - а в нього є НОТИ, по яких він може диригувати так, щоб оркестр грав милозвучно для вуха? Мабуть нема таких нот. Той КОМПОЗИТОР, що писав цю музику, явно мав проблеми не тільки зі слухом, а ще й з талантом.
А про держреєстраторів речових прав, за поодиноким виключенням, я можу висловитись так: - їм пофіг ситуація, нот нема, оркестр не грає, тишина, а те, що ми називаємо зарплатою, в кишеню капає при любих розкладах. Навіщо піднімати шум знизу. "ИНИЦИАТИВА НАКАЗУЕМА"!!!!!!!.
Pogannka
Спец
Спец
Репутація: 1

Повідомлення Pogannka »

Kitsmaniuk писав:а те, що ми називаємо зарплатою, в кишеню капає при любих розкладах. Навіщо піднімати шум знизу. "ИНИЦИАТИВА НАКАЗУЕМА"!!!!!!!.
і то правда, адже за показники та інші "заслуги" зарплата не збільшиться, тому й стимулу нема "піднімати шум"...Уганда, як натякнув Solpadeine Nenayu
VAlex
Спец
Спец

Повідомлення VAlex »

malecha писав:
2-3, як в якому районі.

В м. Дніпропетровску - їх аж 8.
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

VAlex писав:В м. Дніпропетровску - їх аж 8.
в міській службі? якщо не помиляюсь, то там штат під 50... приблизно 30-35 до нового року встигли набрати... чи вже потікали всі?
Dreder
Спец
Спец

Повідомлення Dreder »

У мене в службі 2 реєстратори, другий я. + не забуваємось про ще 3 напрямки, які підпорядковані РС та вигрібаємо ми за них разом з начальником РУЮ. Кожен може хаяти чужу службу. Якщо в когось є конструктивні побажання, що не суперечать порядкам 703, 1141 та ЗУ 1952, я готовий їх використати в роботі, але поки я особисто ставлю свій підпис та печатку зі своїм прізвищем переконувати мене в іншому марно.
Kitsmaniuk
Спец
Спец

Dreder писав:але поки я особисто ставлю свій підпис та печатку зі своїм прізвищем переконувати мене в іншому марно.
При існуючій сьогодні вертикалі підпорядкування "низів" - "верхам", створена така ситуація, що "низи" не те, що ініціативу не можуть проявити, а навіть остерігаються проявити свій рівень обізнаності, який в "низах", як правило, вищий, чим у "верхах". А "верхи" дуже не люблять, коли їх "грузять" низи. і оскільки
Dreder писав:я особисто ставлю свій підпис та печатку зі своїм прізвищем
виконавець повинен керуватись виключно тим, що йому зрозуміле та не суперечить НормПравАктам.
AeroMaster
Спец
Спец
Репутація: 6
Область: м.Київ

Повідомлення AeroMaster »

В общем я так понял что витяг в ДЗА брать надо по-любому! Регистраторы в "минюсте " говорят, что их база пустая. И они вообще не могут быть уверены что участок был ранее зарегистрирован, или не сдан в аренду другому лицу. Говорят, витяг это их основание, что с участком все хорошо. Хотя, намекают, на то что может они получать доступ к базе данных ДЗК, и витяги брать не нужно будет. Но чувствую она никогда не заработает. Зачем? Фактически сейчас добавился еще один орган при регистрации договоров аренды. Там тоже хотят зарабатывать.
Вопрос, проходят ли нотариальные копии актов? Не все хотят давать свой оригинал.

П.с. Ну точно Уганда. lol2
Dreder
Спец
Спец

Повідомлення Dreder »

AeroMaster писав:В общем я так понял что витяг в ДЗА брать надо по-любому! Регистраторы в "минюсте " говорят, что их база пустая. И они вообще не могут быть уверены что участок был ранее зарегистрирован, или не сдан в аренду другому лицу. Говорят, витяг это их основание, что с участком все хорошо. Хотя, намекают, на то что может они получать доступ к базе данных ДЗК, и витяги брать не нужно будет. Но чувствую она никогда не заработает. Зачем? Фактически сейчас добавился еще один орган при регистрации договоров аренды. Там тоже хотят зарабатывать.
Вопрос, проходят ли нотариальные копии актов? Не все хотят давать свой оригинал.

П.с. Ну точно Уганда.
В принципі з програми можливо створити запит до ДЗК. Я 1 березня направив запити і до цих пір тиша =)
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

Dreder писав:В принципі з програми можливо створити запит до ДЗК. Я 1 березня направив запити і до цих пір тиша
з 21-го лютого мої висять facepalm за неофіційною інформацією їх просто не хочуть розглядати... типа "нехай люди ідуть за витягом"...
vitas007
Admin
Admin
Репутація: 821

Повідомлення vitas007 »

так само... Відправлявв відповіді нуль....
taras731

Повідомлення taras731 »

перечитав всю тему... Krutelyk
як думаєте, може варто обновити покроково всю процедуру реєстрації договорів оренди землі? бо я (та і не тільки я) для себе чіткого бачення всієї процедури поки не маю...
Pisatel

хтось на таке здатен? vishenka opleski
Ghia
Область: Одеська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Повідомлення Ghia »

Шановні учасники!
Наприкінці грудня 2012 року був укладений (поновлений) договір оренди земельної ділянки комунальної власності. Право оренди до 01.01.2013р. зареєстровано не було і не зареєстровано досі. Я так розумію, що договір оренди може бути зареєстрований лише після реєстрації у новому реєстрі права власності територіальної громади. У зв’язку з цим виникають питання:
1. Чи відома комусь процедура реєстрації права власності на земельну ділянку територіальної громади?
2. Чи змінить (покращить) ситуацію з реєстрацією договору оренди отримання витягу з ДЗК?
3. Чи існують якісь інші шляхи для реєстрації права оренди на земельну ділянку (без попередньої реєстрації права власності територіальної громади)?

Дякую за відповіді.
vitalzem
Спец
Спец
Область: Чернігівська

Повідомлення vitalzem »

taras731 писав:хтось на таке здатен?
Пам'ятаєте серіал "Цілком таємно"? Так от на початку серії була фраза - "істина за межами досяжного".
Так от так і тут...
Kitsmaniuk
Спец
Спец

taras731 писав:варто обновити покроково всю процедуру реєстрації договорів оренди землі? бо я (та і не тільки я) для себе чіткого бачення всієї процедури поки не маю...
Найкраще, як на мене, процедуру розписали Solpadeine та ще двоє-троє учасників форуму на гілці. Теоретично, це все можливо зліпити в одне ціле, однак процедура процедурою, а неузгодженість деяких технічних та правових питань станом на сьогоднішній день так і не усунута.
Чомусь на думку спливло "Однажды лебедь рак(ом) да щука(у).....
Dreder
Спец
Спец

Повідомлення Dreder »

Ghia писав:Шановні учасники!
Наприкінці грудня 2012 року був укладений (поновлений) договір оренди земельної ділянки комунальної власності. Право оренди до 01.01.2013р. зареєстровано не було і не зареєстровано досі. Я так розумію, що договір оренди може бути зареєстрований лише після реєстрації у новому реєстрі права власності територіальної громади. У зв’язку з цим виникають питання:
1. Чи відома комусь процедура реєстрації права власності на земельну ділянку територіальної громади?
2. Чи змінить (покращить) ситуацію з реєстрацією договору оренди отримання витягу з ДЗК?
3. Чи існують якісь інші шляхи для реєстрації права оренди на земельну ділянку (без попередньої реєстрації права власності територіальної громади)
Ось можлива відповідь на Ваше запитання http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=45771

Додано через 1 годину 3 хвилини 32 секунди:
taras731 писав:перечитав всю тему...
як думаєте, може варто обновити покроково всю процедуру реєстрації договорів оренди землі? бо я (та і не тільки я) для себе чіткого бачення всієї процедури поки не маю...

хтось на таке здатен?
Власник, або уповноважена ним особа, приходить в прийомний день до державного реєстратора реєстраційної служби за місцем розташування нерухомого майна. Бере з собою 120+3 грн., паспорт+код та їх завірені копії своїм підписом (згідно оригіналу, підпис, ініціали), оригінал державного акту + завірену належним чином копію (я вимагаю завірену фотокопію нотаріально), якщо земельна ділянка успадковувалася, то необхідно брати оригінал свідоцтва про вступ в спадщину + завірену копію. В разі подачі уповноваженою особою, до заяви додаються документ, що уповноважує особу вчиняти пені дії та завірені копії паспорту + коду довіреної особи. Реєстратору необхідно переконатися, що земельна ділянка зареєстрована в ДЗК, для цього він може направити запит до ДЗК, проте такі запити поки що не обробляються Держземагенствами і ми можемо не втиснутися в 14 днів + можливо, що земельна ділянка не мала обмінного файлу та взагалі не внесена до ДЗК. Тому ми рекомендуємо заявникам отримати власно витяг з ДЗК і додати його + завірену копію до попередніх документів. Реєстратор, перевіривши поданий пакет документів, надасть заявнику бланк заяви для заповнення розбірливо кульковою ручкою синього кольору та квитанції, проте заявник і сам зможе знайти відповідні квитанції на сайтах районних управлінь юстиції заплатити не туди і не зате і потім бігати до каси банківської установи пишучи заяви з проханням повернути гроші lol2 . В ідеалі державний реєстратор подану заяву з документами повинен при заявнику внести до реєстру та видати картку прийому заяви, яку заявник повинен зберегти до моменту видачі витягу. По закінченню 14 робочих днів з моменту внесення заяви до реєстру, Вам нададуть витяг про реєстрацію Вашої земельної ділянки в ДРРП (державний реєстр речових прав). Це ми завершили перший етап до реєстрації іншого речового права (оренди земельної ділянки). Потім орендар або орендодавець готує такий пакет документів: якщо орендар юридична особа - виписку з Єдиного реєстру фізичних та юридичних осіб підприємців + завірену копію, оригінал + завірену копію статуту, оригінал + завірену копію документа, що уповноважує працівника юрособи вчиняти певні дії від імені юрособи його паспорт+код завірені. Якщо заявник фізична особа, то паспорт + код завірені. Також подаються такі документи: 51+3+120+3 грн. два примірника договору оренди землі, який відповідає ст. 15 ЗУ "Про оренду землі" та необхідні до нього додатки: план або схема земельної ділянки, яка передається в оренду;
кадастровий план земельної ділянки з відображенням обмежень (обтяжень) у її використанні та встановлених земельних сервітутів;
акт визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);
акт приймання-передачі об'єкта оренди;
проект відведення земельної ділянки у разі його розроблення згідно із законом.
У разі якщо договором оренди землі передбачається здійснити заходи, спрямовані на охорону та поліпшення об'єкта оренди, до договору додається угода щодо відшкодування орендарю витрат на такі заходи. Також завірені копії паспорту та коду власника земельної ділянки. Реєстратор перевіривши подані документи та заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо іншого речового права), дасть реквізити для сплати держмита та за витяг.
По закінченню 14 робочих днів з моменту внесення заяви до реєстру, Вам нададуть витяг про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо іншого речового права). Ось такий орієнтовний порядок реєстрації "договорів оренди" з 01.01.2013 року. Всі безмежно щасливі lol2

П.С. Реєстратори сканують до ДРРП ВСІ подані документи відповідно до постанови 1141. Так, що не просіть взяти документи без оригіналів, цим самим підставивши реєстратора. Чекаю лайків Uchoba
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

Dreder писав:не просіть взяти документи без оригіналів
в нас якщо випадково не додають оригінали - зупиняємо розгляд Nenayu і "по шапці" отримує той реєстратор, який приймав...
Dreder
Спец
Спец

Повідомлення Dreder »

Solpadeine писав:в нас якщо випадково не додають оригінали - зупиняємо розгляд і "по шапці" отримує той реєстратор, який приймав...
Нас двойко =( Як Ви думаєте, будуть штат розширяти?
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

Dreder писав:Як Ви думаєте, будуть штат розширяти?
Nenayu "розширили" недавно... facepalm аж 5 одиниць на область дали... "цензура"....
Відповісти