Для себе, по роботі потрібно, займатись "земельками" почав досить недавно от і цікавлюсь всім що бачу. тому як сказав LGU як для "пересічного громадянина".Егор писав:Не сочтите за бестактность, но Вам как для какого градуса посвящения в сие таинство попробовать ответить ? Ну или... для каких целей (для чего) интересуетесь ?
Закон України "Про Державний земельний кадастр"
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 0
- Область: м.Київ
- SBB
- Спец
- Репутація: 25
- Місце роботи: Юридичні послуги
Проект наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України "Про затвердження форми заяви про державну реєстрацію земельної ділянки"
http://www.dazru.gov.ua/terra/control/u ... t_id=38306
http://www.dazru.gov.ua/terra/control/u ... t_id=38306
- SBB
- Спец
Сьогодні бажають голосувати законопроект № 10222 http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 0222&skl=7 (автор - Мюнюст (кажуть, писали стажери та практиканти) через н.д. Мірошниченко).
Не хочу аналізувати всі положення проекту, зупинюсь лише на змінах до ЗУ "Про Державний земельний кадастр". У статті 7 на сьогодні наявний розподіл між територіальними органами Держземагентства та самим агентством. При цьому майже всі відомості вносяться до кадастру на районному (міському) рівні. Законопроект же передбачає, що все це - повноваження Агентства, а воно само розподілить ці повноваження між своїми територіальними органами. Те ж саме у змінах до ЗК стосовно погодження проектів відведення. Як воно розподілить - велике питання...
Буду краток: м у д а ки
Не хочу аналізувати всі положення проекту, зупинюсь лише на змінах до ЗУ "Про Державний земельний кадастр". У статті 7 на сьогодні наявний розподіл між територіальними органами Держземагентства та самим агентством. При цьому майже всі відомості вносяться до кадастру на районному (міському) рівні. Законопроект же передбачає, що все це - повноваження Агентства, а воно само розподілить ці повноваження між своїми територіальними органами. Те ж саме у змінах до ЗК стосовно погодження проектів відведення. Як воно розподілить - велике питання...
Буду краток: м у д а ки
- vova03121982
- Спец
- Репутація: 29
- Область: Рівненська
- Місце роботи: Інше
SBB писав:Сьогодні бажають голосувати законопроект № 10222 http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 0222&skl=7 (автор - Мюнюст (кажуть, писали стажери та практиканти) через н.д. Мірошниченко).
Де можна взяти даний законопроект, який виноситься на друге читання?
Бо в цьому дуже багато старого, порівняно з тим що має бути, відповідно до прийнятих останніх законопроектів.
- Volodar
- Спец
- Репутація: 53
- Область: Житомирська
SBB писав:Сьогодні бажають голосувати законопроект № 10222 http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 0222&skl=7 (автор - Мюнюст (кажуть, писали стажери та практиканти) через н.д. Мірошниченко).
SBB писав:Буду краток: м у д а ки
Такі-да. я вже писав /viewtopic.php?f=43&t=5237
наше звернення з цього приводу в червні до Литвина і президента так і вмерло, навіть без бюрократичної відписки
- Oleg
- Спец
- Репутація: 82
- Область: Волинська
Не по темі
Хто бажає - можна подивитись в прямому ефірі. Правда в мене мозілла не захотіла показувати. Дивлюсь в Опері
Не по темі
О ноу - і мозіла показує
- SBB
- Спец
Законопроект № 10222 прийнятий в редакції першого читання
Додано через 10 хвилин 1 секунду:
Я з них взагалі фігею, з цих фаїхівців, блін, законом 11116 комісії з питань погодження землевпорядної документації скасували, зараз законом 10222 залишають. В ЗК частина 4 статті 20 змінена, зараз повертають попередню редакцію
Додано через 10 хвилин 1 секунду:
Я з них взагалі фігею, з цих фаїхівців, блін, законом 11116 комісії з питань погодження землевпорядної документації скасували, зараз законом 10222 залишають. В ЗК частина 4 статті 20 змінена, зараз повертають попередню редакцію
- Solpadeine
- Спец
- Область: Дніпропетровська
- Контактна інформація:
- Solpadeine
- Спец
- Область: Дніпропетровська
- Контактна інформація:
- Volodar
- Спец
А ще більше "офігеюваєш", коли звертаєш увагу, що автором обох законопроектів є н.д. Мірошниченко. Запрацювався парень... Ushas Це ще раз підтверджує, що в партії регіонів не має чіткої програми розвитку держави і земельних відносин...UshasSBB писав:Законопроект № 10222 прийнятий в редакції першого читання
- SBB
- Спец
Мірошниченко не має жодного відношення до обох законопроектів. Його попросили - він підписав. Так працює 90 відсотків нардепів.Volodar писав:автором обох законопроектів є н.д. Мірошниченко. Запрацювався парень...
Продуманої програми розвитку земельних відносин немає у жодної політичної сили (якщо не брати до уваги популістичний передвиборчий піар). Є тільки деякі схеми, для впровадження яких необхідно підлаштувати законодавчу базу, і, нажаль, всеVolodar писав:в партії регіонів не має чіткої програми розвитку держави і земельних відносин..
- Volodar
- Спец
На нього працює ціла адмісрація (по 10222 точно), що не бачать що роблять - такі ляпи UshasSBB писав:Його попросили - він підписав.
Додано через 31 хвилину 54 секунди:
А де в Законі 10222 про це написано, бо я не побачив ?SBB писав:повноваження Агентства, а воно само розподілить ці повноваження між своїми територіальними органами.
- SBB
- Спец
Це написано в інших актах:
ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 8 квітня 2011 року № 445
ПОЛОЖЕННЯ
про Державне агентство земельних ресурсів України
…
11. Голова Держземагентства України:
…
11) затверджує положення про структурні підрозділи апарату Держземагентства України та положення про територіальні органи Держземагентства України;
Закон України «Про центральні органи виконавчої влади
Стаття 21. Територіальні органи центрального органу
виконавчої влади
3. Територіальні органи центрального органу виконавчої влади
діють на підставі положень, що затверджуються керівником
центрального органу виконавчої влади.
- Volodar
- Спец
А як же ?SBB писав:Це написано в інших актах:
А в законі чітко написано : центральний орган.Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
А то нам тут дурні мислі лізуть, що надумали по місцях залишити відділи без права юридичної особи 5+5=?
Востаннє редагувалось 18 жовтня 2012 17:53 користувачем Volodar, всього редагувалось 1 раз.
- SBB
- Спец
вони трактують це так - повноваження територіальних органів є похідними від повноважень центрального органу, грубо кажучи, терорган - це щось на кшталт структурного підрозділу, але з правами юридичної особи.
В принципі, логічна річ, але що стосується наших реалій, я б такого не робив.
Додано через 15 хвилин 47 секунд:
А законопроект 10222 писався у Мінюсті департаментом, який до земельних відносин не має жодного відношення, ні з ким (і з Агентством в тому числі) не погоджувався. А у ВР нікому не дали щось у ньому змінити, щоб, так би мовити, не ставали на перешкоді адміністративно реформи. В результаті маємо те, що маємо.
В принципі, логічна річ, але що стосується наших реалій, я б такого не робив.
Додано через 15 хвилин 47 секунд:
Знаєте, для чого законопроекти, розробниками яких єЦОВВи, вносяться через нардепів? Тому, що якщо вносити через Кабмін чи гаранта, проект проходить через фільтр інших міністерств, комітетів тощо. Погодити щось у Кабміні дуже важко. З одного боку це не добре, тому що прогресивні норми, які були в первісній редакції, зникають у кінцевого варіанті іноді тому, що якийсь "погоджувальник" просто їх не розуміє. Але з іншого боку, якщо такого фільтру немає, до ВР надходить фіг знає що.Volodar писав:На нього працює ціла адмісрація
А законопроект 10222 писався у Мінюсті департаментом, який до земельних відносин не має жодного відношення, ні з ким (і з Агентством в тому числі) не погоджувався. А у ВР нікому не дали щось у ньому змінити, щоб, так би мовити, не ставали на перешкоді адміністративно реформи. В результаті маємо те, що маємо.
- Volodar
- Спец
А хіба територіальні органи це не органи влади, які мають діяти у спосіб, визначений законом.SBB писав:В принципі, логічна річ,
Востаннє редагувалось 18 жовтня 2012 19:02 користувачем Volodar, всього редагувалось 2 разів.
- Volodar
- Спец
Бррр, в ЗУ "Про ЦОВВ" http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/316 ... 6481003464 так чітко не випасано...SBB писав:Вони тільки реалізовують повноваження ЦОВВ, виступаючи від їх імені
Мені тут наші конституалісти

- SBB
- Спец
Так, мало б бути написано, що: "повноваження центрального органу виконавчо влади реалізуються ним безпосередньо або через його територіальні органи"Volodar писав:в Законі про ЦОВВ мало б бути виписано принцип делегування повноважень ЦОВВ своїм територіальним підрозділам
Додано через 1 годину 42 хвилини 38 секунд:
Сам написав, але потім подумав, що так теж не можна писати, є те, що за ніяких умов не може здійснюватись територіалами. Необхідно встановлювати законом випадки, коли певні повноваження можуть бути передані "вниз". Але в будь-якому випадку, нічого такого зараз в законі немає, тер.орган виступає як окремий суб+єкт владних повноважень. А в деяких випадках і буде виступати завжди (напиклад, у нормах КпАПП, де має бути конкретна посада конкретного органу, що розглядає справи)
Ну нічого собі - класна "відмазка". Нажаль, класика жанру: "Всє побєжалі - я побєжаль..."SBB писав:Його попросили - він підписав. Так працює 90 відсотків нардепів.
Що лишній раз підкреслює цінність нардепа для суспільства - ситуативна "тушка", не більше.
О! А це мені знайомо не зі слів! Це вже взяли на озброєння і на місцевому рівні!SBB писав:Знаєте, для чого законопроекти, розробниками яких єЦОВВи, вносяться через нардепів? Тому, що якщо вносити через Кабмін чи гаранта, проект проходить через фільтр інших міністерств, комітетів тощо.
Коли є узгоджена потреба ухвалити "потрібне" рішення, а голова місцевої ради не може (не хоче) брати на себе відповідальність по його внесенню на розгляд ради, або автор проекту (земвідділ) дуже відчуває можливі небезпідставні претензії з боку прокуратури чи інших правоохоронних органів - завжди знайдеться депутат, який погодиться виступити автором "потрібного" проекту рішення і внесе його на розгляд ради з власної ініциативи. Який з нього спрос? Рішення ж приймає колегіальний орган. Законодавство це допускає, ще й як!
Депутат, звісно, є альтруістом і виконує виключно накази своїх виборців. Апріорі.