Обговорення відмов в екстериторіальній реєстрації земельних ділянок
-
- Admin
- Репутація: 714
- Область: Харківська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Тема створена для обговорення відмов Державних кадастрових реєстраторів в екстериторіальній державній реєстрації земельних ділянок. За необхідності створюватимуться теми персонально для кожного реєстратора.
Інформація про результати розгляду Державними кадастровими реєстраторами заяв про державну реєстрацію земельних ділянок
Інформація про результати розгляду Державними кадастровими реєстраторами заяв про державну реєстрацію земельних ділянок
Доброго дня. Хотіла б почути вашу думку, чи досвід, чи просто пожалітися (вже як вийде).
"В електронному документі на кадастровому плані не відображені кадастрові номери суміжних земельних ділянок" - це зміст відмови. Але в мене прописані кадастрові номери в електронному документі. Поясніть будь-ласка, якщо можете, як бути з такими відмовами?
"В електронному документі на кадастровому плані не відображені кадастрові номери суміжних земельних ділянок" - це зміст відмови. Але в мене прописані кадастрові номери в електронному документі. Поясніть будь-ласка, якщо можете, як бути з такими відмовами?
"В електронному документі на кадастровому плані" це про обмінний файл.
Але не суть бо кадастрові номери сусідів прописані і в електронному документі і на кадастровому плані документації
Але не суть бо кадастрові номери сусідів прописані і в електронному документі і на кадастровому плані документації
-
- Спец
- Репутація: 508
- Область: Київська
- Місце роботи: Інше
Забивайте суміжника (якщо фізична особа) як юридична особа (ПІБ в одну строчку) і тут же зазначайте кадастровий номер.
Так як Ви зробили, тобто правильно, то НКС кадастрові номери не витягує в кадастровий план.
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
- Вже не початківець
- Репутація: 30
- Область: Сумська
Ну понєслась.... реєстрація Державних актів по екстериторіальному принципу!!! Почали отримувати перші відмови, це треш!!! Одна із них: "відсутні погодження меж земельної ділянки з суміжними власниками та користувачами!". ПО ДЕРЖАВНОМУ АКТУ на пай виданому ще в далекому 2001 році при проведенні розпаювання! Які можуть бути погодження меж, якщо земельна ділянка сформована, виданий державний акт, і ТД розробляється для внесення в НКС та присвоєння кад.номеру? ЯКІ ПОГОДЖЕННЯ МЕЖ, реєстратори з Великої Лепетихи Херсонської області???????

-
- Спец
А можна видалити ці блоки, якщо вони пусті, з ОФ - при реєстрації не повинно бути помилок щодо валідності електронного документу.
Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
Так, бачать, і тоді електронний кадплан ідентичний з паперовим, і відмови з цього приводу не повинно бути. Колись навіть на цьому наполягали ГУ, щоб робили саме так з суміжними кадномерами, я думаю, що це пов'язано саме витягуванням НКС суміжного кадномеру в електронний кадастровий план.
Я Вам дуже вдячна! Буду пробувати!magalon писав: ↑27 квітня 2021 15:52 Так, бачать, і тоді електронний кадплан ідентичний з паперовим, і відмови з цього приводу не повинно бути. Колись навіть на цьому наполягали ГУ, щоб робили саме так з суміжними кадномерами, я думаю, що це пов'язано саме витягуванням НКС суміжного кадномеру в електронний кадастровий план.
Відправлено через 58 хвилин 1 секунду:
але ж у новй структурі о.ф. у блоці кадастрова зона, відсутнє поле КОАТОУ
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
- Спец
- Репутація: 227
- Область: Закарпатська
Вітаю, колеги.
За останні два дні нам прилетіло декілька відмов типу "площа/довжини сторін не відповідають державному акту, потрібно додати згоду власника на їх зміну". Ні, я розумію, що, можливо, десь у когось по районах старі акти робилися відповідально і точно, але у нас якщо загальна площа ще десь більш-менш співпадає, то з промірами і конфігурацією часто біда. А ще бувають округлення до 2, 3 та 4 знаків після коми. Ось наприклад, у акті є прямокутна ділянка площею 0,15 га, а її розмір - 25,3 м на 61,00 м, тож фактична площа 0,1543 га, але ж ні, на думку реєстратора це невідповідність і на тобі, розробнику, відмову. Інколи бувають невідповідності площі на декілька соток, як в більшу, так і в меншу сторону, при чому, огорожі там давні і довго не змінювалися, тому не зрозуміла причина значних відхилень. А ще у нас є гори, місцями досить крутенькі, тому при горизонтальному зніманні проміри і площа ділянки значно не відповідають акту, хоча, якщо міряти мірною стрічкою, то все сходиться.
Наші місцеві реєстратори про всі ці нюанси з актами знають і розуміють, а от з настанням "екстериторіальної" ери почалися "качелі". Шановні реєстратори, будь ласка, враховуйте те, що подекуди старі акти робилися досить, скажімо, неуважно. Ми, теперішні виконавці, з цим нічого вже не зробимо, по можливості, стараємося прописувати всі нюанси у пояснюючій записці. Я розумію, що подекуди у реєстраторів завал і вивчати все детально часу не вистачає, але зрозумійте і нас, виконавців. Закидати повторно справу - це витрата часу, як нашого, так і вашого (інших реєстраторів), а ще ж є замовник, який чекає на результат.
Дякую за увагу.
За останні два дні нам прилетіло декілька відмов типу "площа/довжини сторін не відповідають державному акту, потрібно додати згоду власника на їх зміну". Ні, я розумію, що, можливо, десь у когось по районах старі акти робилися відповідально і точно, але у нас якщо загальна площа ще десь більш-менш співпадає, то з промірами і конфігурацією часто біда. А ще бувають округлення до 2, 3 та 4 знаків після коми. Ось наприклад, у акті є прямокутна ділянка площею 0,15 га, а її розмір - 25,3 м на 61,00 м, тож фактична площа 0,1543 га, але ж ні, на думку реєстратора це невідповідність і на тобі, розробнику, відмову. Інколи бувають невідповідності площі на декілька соток, як в більшу, так і в меншу сторону, при чому, огорожі там давні і довго не змінювалися, тому не зрозуміла причина значних відхилень. А ще у нас є гори, місцями досить крутенькі, тому при горизонтальному зніманні проміри і площа ділянки значно не відповідають акту, хоча, якщо міряти мірною стрічкою, то все сходиться.
Наші місцеві реєстратори про всі ці нюанси з актами знають і розуміють, а от з настанням "екстериторіальної" ери почалися "качелі". Шановні реєстратори, будь ласка, враховуйте те, що подекуди старі акти робилися досить, скажімо, неуважно. Ми, теперішні виконавці, з цим нічого вже не зробимо, по можливості, стараємося прописувати всі нюанси у пояснюючій записці. Я розумію, що подекуди у реєстраторів завал і вивчати все детально часу не вистачає, але зрозумійте і нас, виконавців. Закидати повторно справу - це витрата часу, як нашого, так і вашого (інших реєстраторів), а ще ж є замовник, який чекає на результат.
Дякую за увагу.
- Ки$ульКа
- Спец
- Репутація: 33
- Місце роботи: Інші недержавні проектні організації
murrrchik, в этом вся проблема экстериториалки , заказчик не хочет менять линии или уменьшить себе участок (особенно паи которые видавались) и когда вокруг уже зарегистрированы участки, а он должен на 40 кв.м уменьшить и терять деньги особенно перед ринком земли
-
- Спец
- Репутація: 98
- Область: Львівська
Я так розумію, що ото розяснення Держгеокадастру про перетини ділянок до одного місця. Одна ділянка мені пройшла з першого разу. А іншу два рази подавав з розясненням чому там накладка і що їх начальство дозволило таке робити, але мені пишуть усунути накладку. Як усунути накладку, якщо власник погано посадженої ділянки не йде на контакт?
- Denver
- Спец
- Репутація: 123
Носять інформаційний характер, та не заміняють собою законодавчу базу.
-
- Спец
- Репутація: 22
- Область: Одеська
Відповідно до Порядку ведення Державного земельного кадастру встановлено, що: Перетин
об'єктів ДЗК Ділянка у зоні дії обмеження: 011:000501:00000029
Коллеги, кто-то сталкивался с такими отказами? Что делать в такой ситуации?
об'єктів ДЗК Ділянка у зоні дії обмеження: 011:000501:00000029
Коллеги, кто-то сталкивался с такими отказами? Что делать в такой ситуации?
-
- Репутація: -3
- Область: м.Київ
можливо, земельна ділянка попадає в межі якогось обмеження, яке не враховане в хмл та документації.
-
- Спец
Не можливо, а так і є.
Якщо обмеження, які внесені в ДЗК, відповідають зазанченим обмеженням в оригіналі документації та ОФ - відмова не правомірна.
-
- Спец
- Репутація: 22
- Область: Одеська
Спасибо! Кто знает, в каком поле в ХМЛ нужно заполнять номер водоохранной зоны (011:000501:00000029), в которую попадает участок? и нужно ли заполнять
-
- Спец
Додав до проекту детальний план території підписаний архітектором, що його розробляів та висновок про затвердження ДПТ
Прийшла відмова Рекомендую:
Прийшла відмова Рекомендую:
Що рекомендуєте робити? Я розумію, що слід додати "Витяг". Але хто мені його зробить, якщо не відомо який він має бутиУ разі формування земельної ділянки чи зміни цільового призначення земельної ділянки для
потреб, пов’язаних із забудовою, до проекту додається витяг із відповідної містобудівної
документації із зазначенням функціональної зони території, в межах якої розташована земельна
ділянка, та обмежень у використанні території для містобудівних потреб.
-
- Молодший спец :)
- Репутація: 2
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Освітня галузь
-
- Спец
і самому підписати?