Обговорення відмов у погодженні проектів відведення!

Чи долучаєте Ви "Акт приймання-передачі межових знаків ... до погодження проекту землеустрою

1. Так. У відповідності до статті 50 Закону України "Про землеустрій" він є складовою частиною проекту
618
85%
2. Ні. У відповідності до ІНСТРУКЦІЇ про встановлення ..... він повинен долучатися на підставі розробленої та затвердженої технічної документації із землеустрою.
106
15%

Всього голосів: 724

kievpol
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення kievpol »

В даній темі прохання обговорювати та ділитися інформацією стосовно відмов у погодженні проектів відведення. Ми зможемо коментувати зауваження наших шановних "експертів" та у разі "сліпих" зауважень коментувати їхні дії. Я думаю, що дану тему також будут переглядати представники Держгеокадастру та приймати відповідні рішення на дії своїх колег.

Відправлено через 3 хвилини 36 секунди:
Ну почнемо!
► Показати
===================================================================================

Список експертів:
Spoiler
Якщо не можете створити тему з новим експертом, то скаржтеся на повідомлення з новим висновком,з описом, що експерт відсутній - створю нову тему.
► Показати
Баран Ігор Володимирович
Бологова Вікторія Вікторівна
Гаркуша Сергій Володимирович
Гордійко Петро Миколайович
Гуліцька Антоніна Володимирівна
Дарій Наталія Анатоліївна
Дідов Анатолій Григорович
Заболотний Микола Федорович
Заколодяжна Ольга Олексіївна
Карбовський Анатолій Григорович
Коваль Василь Анатолійович
Малай Олександр Олександрович
Малюта Ніна Іванівна
Медвецька Тетяна Вікторівна
Мигаль Роман Васильович
Недоступ Ганна Вікторівна
Осідач Володимир Володимирович
Сопрун Ірина Іванівна
Тугай Дмитро Вікторович
Федоренко Валентина Анатоліївна
Цогла Ірина Володимирівна
Черненко Наталя Миколаївна
Чернишов Іван Васильович
Чумак Олег Михайлович
Штих Олександр Васильович
Юпин Степан Іванович
Якобчук Максим Олександрович
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 05 грудня 2016 11:10 користувачем Denver, всього редагувалось 1 раз.
Sergio_Berlusconi
Спец
Спец
Репутація: 314
Область: Рівненська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Sergio_Berlusconi »

Maksym писав: Ось зауваження!
потрібно експерту було б розписати, ст50....., а саме:_____________________________
Або зауваження 3 - це як резюме вище сказаного, або (якщо в проекті є все згідно ст50) я не знаю Nenayu
juli_son
Спец
Спец
Репутація: 1
Область: Харківська

Повідомлення juli_son »

я вказую що частково збігається, текст акту по інструкції,та від наших реєстраторів (їх по місту 4 чи 5) не вгодиш,а коли боролася за те як потрібно бути,все одно їм не так(((я вже не знаю як їх переробити в сотий раз, то з датами,то без,то підписані ,то ні!скільки можна знущатися над нами!коли буде чітко прописане и врегульоване це питання на державному віні!коли Держгеокадастрзробить на цьому акцент,та не буде нам руки викручувати?вони ж читають форум,так нехай дадуть раз і назавжди відповідь нам,розробникам,ми ж теж люди,в нас є не тільки обов'язки перед замовником та перевіряючими органами а ще й права!наші територіальні підрозділи по деяких районах казали що будуть піднімати дане питання перед Головним управлінням,щоб воно це в Київі це вирішило. та з такими темпами іже не один договір закінчиться на виконання робіт((((
ще хочу добавити!коли в вересні перевіряли наше міське управління,так дзвонили до розробників та вмовляли прийти переробити ці акти,проекти,щоб було по ст.50 ЗКУ "Про землеустрій" і дату в актах сказали не ставити! ось і думай як виконати так,щоб вгодити всім експертам,бо робити нормально,щоб ти міг спокійно відправити свій проект на перевірку, а не "вгодити на їх забаганки" так,судячи з відмов,не получиться

Відправлено через 8 хвилини 52 секунди:
по висновку що заколодяжна перевіряла. я теж пишу форму власності державна,проекти проходили обов'язкову експертизу(експерт з нашої області) бо особливо цінні грунти (осг) і все було добре. що хотіла цим сказати-не зрозуміло(((
ПиратФлинт
Спец
Спец
Репутація: 80
Область: Житомирська

Повідомлення ПиратФлинт »

kukin писав: Я в основном делаю сперва топографическую съемку, а после уже применяю в кадастре (вычищаю от высотки, грунтов и микроформ рельефа, бывает даже растительности, поскольку по землеустройству возникают вопросы типа: "откуда там кустарник и тд."), по этому мне проще делать эту "бестолковую ерунду":
А асфальт не прокладаєте NoNo
Sergio_Berlusconi
Спец
Спец
Репутація: 314
Область: Рівненська

Повідомлення Sergio_Berlusconi »

juli_son писав: що хотіла цим сказати-не зрозуміло(((
та мабуть у проекті стояла форма власності - комунальна
ПиратФлинт
Спец
Спец

Fil4yk писав: а як нащот дати в акті вони праві чи ні як ви рахуєте. якби я його взагалі неставив.
Раніше не писав стали писати зауваження що відсутня дата складання тепер ставлю, стали писати що відсутній кадастровий номер хотів піти і морду начистити за таке зауваження не пустив директор. UPPP.
kukin писав: В вашем случае кроки вообще не несут никакой информации.
абсолютно правильно, алеж вони цього не розуміють. Хотів би я побачити як "експерт" напару з реєстратором з рулеткою виносять по крокам земельну ділянку 3.8га в чистому полі 250га де після Ваших маніпуляцій до найближчої бадилинки метрів 800. ХА-ХА-ХА

Відправлено через 9 хвилини 9 секунди:
kukin, красиво і інформаційно це якщо в населеному пункті, а в чистім широкім полі до чого?
Володимер
Спец
Спец
Репутація: 95
Область: Луганська
Контактна інформація:

Повідомлення Володимер »

ПиратФлинт писав: стали писати що відсутній кадастровий номер хотів піти і морду начистити за таке зауваження не пустив директор. .
мабуть не лише у вас таке бажання виникає.
ПиратФлинт
Спец
Спец

Шановні колеги то все хі та ха, а якщо серйозно то зверніть увагу найбільша кількість зауважень по актам прийому передачі межових знаків. З тих, що проходили повз мої очі то відсотків 60 мабуть. Можливо варто влаштувати нам самим детельний аналіз наших творінь. Можливо ми небачимичогось на що варто звернути увагу. Я не маю наувазі дати і кадастрових номерів.
doslidnik
Спец
Спец
Репутація: 103
Область: Київська
Місце роботи: Інше

Екстериторіальність погодження землевпорядної документації (Постанова КМУ №580)

Повідомлення doslidnik »

Fil4yk писав: що робити з тим актом ставити ті числа чи ні бо закон бачу недіє
► Показати
Востаннє редагувалось 09 листопада 2016 13:06 користувачем doslidnik, всього редагувалось 1 раз.
DYDY VOVA
Спец
Спец
Репутація: 42
Область: Запорізька

Повідомлення DYDY VOVA »

doslidnik писав: Я написав так
"Згідно ст.50 Закону України «Про землеустрій» акт приймання-передачі межових знаків на зберігання є складовою частиною проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у разі формування земельної ділянки. Було підготовлено проектне рішення акту приймання-передачі межових знаків на зберігання. Встановлення межових знаків та підписання акту приймання-передачі межових знаків на зберігання відбудеться після державної реєстрації земельної ділянку та отримання наказу про передачу земельної ділянки у власність." Номер межового знаку там де рік та місяць робив нижнє підкреслення. Думаю через 10-15 днів буде результат.
А як ви будете суміжників підписувати? В мене з двох проектів вже є спор по межі. Як ви сформуєте земельну ділянку, якщо сусіди проти? Напишуть скаргу на Квалкомісію і вуаля нема в вас більше сертифікату...
doslidnik
Спец
Спец

Повідомлення doslidnik »

Lucky писав: частково збігається з існуючими контурами
Лише якщо повністю збігається.
juli_son
Спец
Спец

Повідомлення juli_son »

тобто я роблю неправильно?не зустрічала ніде(можливо неуважна була) що потрібно тільки коли повністю
juli_son
Спец
Спец

Повідомлення juli_son »

doslidnik писав: Я написав так
"Згідно ст.50 Закону України «Про землеустрій» акт приймання-передачі межових знаків на зберігання є складовою частиною проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у разі формування земельної ділянки. Було підготовлено проектне рішення акту приймання-передачі межових знаків на зберігання. Встановлення межових знаків та підписання акту приймання-передачі межових знаків на зберігання відбудеться після державної реєстрації земельної ділянку та отримання наказу про передачу земельної ділянки у власність." Номер межового знаку там де рік та місяць робив нижнє підкреслення. Думаю через 10-15 днів буде результат.
я теж так переробити хочу,в темі про відмови по висновкам писала про дане питання,подивіться щоб не копіювати
doslidnik
Спец
Спец

Повідомлення doslidnik »

А як ви будете суміжників підписувати?
► Показати
Взагалі це все офтоп - переходимо сюди Обговорення відмов у погодженні проектів відведення!
Востаннє редагувалось 09 листопада 2016 14:54 користувачем doslidnik, всього редагувалось 1 раз.
doslidnik
Спец
Спец

Повідомлення doslidnik »

Fil4yk писав: що робити з тим актом ставити ті числа чи ні бо закон бачу недіє
Я написав так
DYDY VOVA писав: А як ви будете суміжників підписувати? В мене з двох проектів вже є спор по межі. Як ви сформуєте земельну ділянку, якщо сусіди проти? Напишуть скаргу на Квалкомісію і вуаля нема в вас більше сертифікату...
Суміжників підписують на етапі кадастрової зйомки - це є складовою зйомки. Якщо не помиляюсь ст.198 ЗК
DYDY VOVA
Спец
Спец

Повідомлення DYDY VOVA »

doslidnik писав: Суміжників підписують на етапі кадастрової зйомки - це є складовою зйомки. Якщо не помиляюсь ст.198 ЗК
Акт прийомки-передачі межових знаків і є де підписуються суміжники, більш ніяких актів не існує...згідно законодавства
ПиратФлинт
Спец
Спец

doslidnik писав: Суміжників підписують на етапі кадастрової зйомки
Цілком правильно.
Спір між сусідами ирішується на відповідних комісіях по вирішеню спорів при ОМС або в суді.
Відмова в підписанні межі одним з суміжних користувавачів не є підставою для відмови в передачі земельної ділянки, така відмова буде порушенням конституційних прав громадянина. Але кожен випадок таких спорів слід розглядати окремо а саме причину відмови погоджквати.

Щодо дат у акті, то якщо ми його підписуємо в суміжників, у замовника, в сільській раді і вкладаємо в проект дату всеж таки треба ставити.

Зараз готую 4 проекти в акті передачі меж прописую що відповідальність за збереження межових знаків наступає з моменту державної реєстрації права власності на землю та отримання відповідного свідоцтва чи витягу. Побачим результат.
DYDY VOVA писав: Акт прийомки-передачі межових знаків і є де підписуються суміжники, більш ніяких актів не існує...згідно законодавства
А якже ст 198 ЗК ? Чи кодекс вже ігноруєм?
DYDY VOVA
Спец
Спец

Повідомлення DYDY VOVA »

ПиратФлинт писав: Зараз готую 4 проекти в акті передачі меж прописую
Не відповідність зразку-"зарубають"...нічого в акті прописувати не потрібно - є шаблон і крапка...самі хочете шаблони проектів, а починаєте "фантазувати".
ПиратФлинт писав: А якже ст 198 ЗК ? Чи кодекс вже ігноруєм?
є таке:
а) геодезичне встановлення меж земельної ділянки;
б) погодження меж земельної ділянки з суміжними власниками та землекористувачами;
що робиться в купі через таке:
акт приймання-передачі межових знаків на зберігання (у разі
формування земельної ділянки);
Є і таке:
г) встановлення меж частин земельної ділянки, які містять обтяження та обмеження щодо використання землі;
що робиться через таке:
акт перенесення в натуру (на місцевість) меж охоронних зон,
зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон і зон особливого
режиму використання земель за їх наявності (у разі формування
земельної ділянки)
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Повідомлення kukin »

Не по темі
ПиратФлинт писав: А асфальт не прокладаєте
► Показати
ПиратФлинт писав: kukin, красиво і інформаційно це якщо в населеному пункті, а в чистім широкім полі до чого?
я ж писал, что кроки и абреса надобно отменять, или вводить по заявлению заказчика, а вдруг ему принципиально важно!
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
ПиратФлинт
Спец
Спец

DYDY VOVA писав: Не відповідність зразку-"зарубають"
DYDY VOVA писав: акт приймання-передачі межових знаків на зберігання (у разі
формування земельної ділянки);
де написоно що саме через таке?
і як тоді пп. 4, 7, 9 ст. 79-1 ЗК. Хтось з колег правильно писав: "...межові знаки передали, далі людина сідає і охороняє їх бо вона підписалася про адміністративну відповідальність"

Відправлено через 8 хвилини 20 секунди:
Скажіть в кого як і як правильно?
Відповідно до тимчасового порядку територіальний орган ДГК 
"- вносить до системи електронного документообігу Держгеокадастру проект землеустрою в електронному вигляді, засвідчений електронним цифровим підписом розробника, та викопіювання з індексної кадастрової карти (плану), на якому відображено запроектовану земельну ділянку та інформацію про обмеження (у разі їх наявності)".
оте викопіювання надається за гроші чи безкоштовно?

Відправлено через 1 хвилину 21 секунди:
kukin, КЛАС
potapova_anna
Спец
Спец
Репутація: 181

Повідомлення potapova_anna »

ПиратФлинт писав: оте викопіювання надається за гроші чи безкоштовно?
безкоштовно!!!
ПиратФлинт
Спец
Спец

potapova_anna писав: безкоштовно!!!
підстава в безкоштовному наданні?
Aximas
Спец
Спец
Репутація: 54
Область: Дніпропетровська

Повідомлення Aximas »

DYDY VOVA писав: Не відповідність зразку-"зарубають"...нічого в акті прописувати не потрібно - є шаблон і крапка...самі хочете шаблони проектів, а починаєте "фантазувати"
если дословно читать инструкцию то " АКТ прийомки-передачі межових знаків на зберігання" форма которого установлена именно этой инструкцией входит в состав именно "Технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)".
В тоже время ст. 55 ЗУ "Про землеустройство" в состав ПЗ входит "акт приймання-передачі межових знаків на зберігання", формально название документа не соответствует названию приведенному в Инструкции, что дает право излагать этот документ в той форме которой разработчик посчитает нужной.
Мы в акте который вкладываем в проект, вместо собственника или землепользователя пишем что это лицо которому дано разрешение на разработку проекта, и убрали упоминание о кадастровом номере, в остальном все также как в инструкции.
ПиратФлинт
Спец
Спец

Aximas писав: убрали упоминание о кадастровом номере
Аналогічно, проте на етапі затвердження проекту відмова в затвердженя у звязку з відсутністю в акті передачі кадастрового номера.
potapova_anna
Спец
Спец
Репутація: 181

Повідомлення potapova_anna »

ПиратФлинт писав: підстава в безкоштовному наданні?
Аналогічно, як надають районні управління на запит Головного управління для Наказів. Так і тут. Це викопіювання для внутрішнього використання працівниками Держгеокадастру.
Aximas
Спец
Спец
Репутація: 54
Область: Дніпропетровська

Повідомлення Aximas »

ПиратФлинт писав: Аналогічно, проте на етапі затвердження проекту відмова в затвердженя у звязку з відсутністю в акті передачі кадастрового номера.
lol2 ну это особо умные писали, в таком случае еще одним основанием должно быть что межевые переданы не на основании утвержденного проекта и переданы лицу которое не является собственником или пользователем земельного участка.
Ну а если серьезно то на всем дуракам не угодишь, в любом случае будет кто-то типа "а баба яга против", а если денег в ПЗ насыпал то вроде бы уже и не так уж против.
Можно и в таком случае придумать как их "удовлетворять" ну например делать два экземпляра акта один без кад. номера другой с местом куда его потом вписать и на разной стадии прохождения документов вкладывать нужный экземпляр.
Но это уже смахивает на маразм.
Закрито