В даному випадку тут використовується зовсім інша норма даного Закону, а саме п.2 Перехідних положень. І в даному випадку а ні документів на будівлю не потрібно, і тим більше ця технічка ніким не погоджуєтья!!!Сергiй64 писав:Це з http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/3613-17/page2
Може так буде Вам легше шось зробити.
Техдокументація щодо встановлення меж земділянки в натурі
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- Solpadeine
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Інше
- Контактна інформація:
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
за загальними правилами погодження йде після визначення кадастрового номеру та перед затвердженням, АЛЕ якщо це державна або комунальна... по приватній на встановлення меж ніякого погодження взагалі не може бути...вимагате офіційну відмову та "топ-топ-топ" у прокуратуру... причому відмову саме від кадастрового реєстратора, скріплену його печаткою, а не дяді Васі, який там підлогу протирає... morgayuKapitos писав:а як мені реєстратори присвоять кадастровий номер без погодження?
-
- Спец
- Репутація: 10
- Область: Закарпатська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Вибачайте, спочатку йде погодження документації, потім втяг ДЗА, а далі затвердження. Стосовно приватної власності ( червоний держ. акт ) практикую погодження меж з сусідами та ДЗА ( як правило не відповідають межі зазначені в червоних держ. актах фактичним межам в натурі ).Solpadeine писав:за загальними правилами погодження йде після визначення кадастрового номеру та перед затвердженням, АЛЕ якщо це державна або комунальна...
Крім того у нас в районі ДЗА веде своєрідну чергову внутрішню кадастрову карту. Тобто я здаю кадастровий план разом з інформацією на електронному носії в координатах. На кадастровому плані ставлять позначку типу "прийнято". Після чого я чистою душею розробляю відповідну землевпорядну документацію, знаючи, що ніяких накладок чи розривів не має. Та практиці бувають розбіжності з НКС, але дуже рідко, принамні в мене. Тому у нас теж погоджують для прикладу тех. док по встан. меж з ДЗА. Нічого страшного тут нема.
Правда
тут не погоджуюся, свої думки висловив у раніших повідомленняхKapitos писав:Відділ Держземагенства сказав, що не погодить технічку без правовстановчих документів на будинок.
Востаннє редагувалось 10 липня 2013 23:17 користувачем Yov, всього редагувалось 2 разів.
- Kitsmaniuk
- Спец
- Репутація: 147
- Область: Чернівецька
Kapitos написав:
Відділ Держземагенства сказав, що не погодить технічку без правовстановчих документів на будинок.
Хто додумався до того і хто придумав, що відділ ДЗА повинен погоджувати документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)? Яким нормативно - правовим актом це передбачено. МАБУТЬ БАЖАЮТЬ ПЕРЕСТРАХУВАТИСЯ!!!!!. При цьому відділи ДЗА забули, що кадастрові реєстратори є самостійні, а відділи ДЗА тільки забезпечують ім належні умови для їхньої роботи. Ні начальник відділу, ні інші спеціалісти не мають права щось дозволяти чи забороняти робити державному кадастровому реєстратору, навіть якщо по інерції дуже хочеться показати, що без мене - начальника відділу - тут (в системі реєстрації) нічого не робиться. Тим паче, що таке погодження є явним перевищенням своїх повноважень, чим підставляються самі начальники та спеціалісти відділу, які за його вказівкою виконують таку роботу. Рано чи пізно це повернеться для них великим гемороєм. Звичайно, кадастровому реєстратору ніхто не забороняє порадитись з начальником відділу ДЗА чи іншими компетентними спеціалістами, однак при цьому він повинен пам'ятати, що він і тільки він несе відповідальність про прийняте рішення щодо внесення інформації про земельну ділянку і присвоєння кадастрового номеру, при цьому вимога кадастрового реєстратора погодити такого виду документацію у відділі держземагенства є безпідставною та необгрунтованою, а відповідно і перевищенням своїх повноважень.
Це все я пройшов сам і задумуюсь, чому я, сертифікований інженер-землевпорядник пішов на поводі відділу ДЗА і сам носив таку документацію на погодження до відділу ДЗА, а чи не порушив я сам своїми діями законодавство і чи не прийдеться МЕНІ потім бути крайнім і відповідати за свої дії.
Відділ Держземагенства сказав, що не погодить технічку без правовстановчих документів на будинок.
Хто додумався до того і хто придумав, що відділ ДЗА повинен погоджувати документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)? Яким нормативно - правовим актом це передбачено. МАБУТЬ БАЖАЮТЬ ПЕРЕСТРАХУВАТИСЯ!!!!!. При цьому відділи ДЗА забули, що кадастрові реєстратори є самостійні, а відділи ДЗА тільки забезпечують ім належні умови для їхньої роботи. Ні начальник відділу, ні інші спеціалісти не мають права щось дозволяти чи забороняти робити державному кадастровому реєстратору, навіть якщо по інерції дуже хочеться показати, що без мене - начальника відділу - тут (в системі реєстрації) нічого не робиться. Тим паче, що таке погодження є явним перевищенням своїх повноважень, чим підставляються самі начальники та спеціалісти відділу, які за його вказівкою виконують таку роботу. Рано чи пізно це повернеться для них великим гемороєм. Звичайно, кадастровому реєстратору ніхто не забороняє порадитись з начальником відділу ДЗА чи іншими компетентними спеціалістами, однак при цьому він повинен пам'ятати, що він і тільки він несе відповідальність про прийняте рішення щодо внесення інформації про земельну ділянку і присвоєння кадастрового номеру, при цьому вимога кадастрового реєстратора погодити такого виду документацію у відділі держземагенства є безпідставною та необгрунтованою, а відповідно і перевищенням своїх повноважень.
Це все я пройшов сам і задумуюсь, чому я, сертифікований інженер-землевпорядник пішов на поводі відділу ДЗА і сам носив таку документацію на погодження до відділу ДЗА, а чи не порушив я сам своїми діями законодавство і чи не прийдеться МЕНІ потім бути крайнім і відповідати за свої дії.
ні звичайно. Для технічки на земельній ділянці має бути житловий будинок, право власності на який зареєстровано (п. 3 Перех. положень ЗУ "Про ДЗК"), або ж право на ділянку вже оформлялося до 2004 року...в інших випадках - проектАнгелина писав:Люди, не завершене будівництво на земельній ділянці, м/р надає дозвіл на тех. документацію... Це правильно? З документів на будинок одна довідка від архітектора.... facepalm
-
- Спец
- Область: Донецька
Я согласен с Kitsmaniuk и с Вашим мнением. Вы можете делать техничку согласно действующего законодательства, без ее согласования. Изготавливая технички для разных населенных пунктов, я сталкивался с разными ситуациями в этой области и в связи с тем что в некоторых городах не выдают вытяги из ДЗК мне как разработчику технички, я, для подстраховки, посоветовал бы Вам взять доверенность для представления интересов Вашего заказчика, если он хочет получить от Вас комплекс услуг техничка + вытяг + нормативная оценка (если нужна) Так будет и Вам не накладно - сдали с квитанцией техничку и получили вытяг + нормативная оценка (заработали на посреднических услугах) и заказчику приятно что обратился в одну организацию и не стоит в очереди за платными услугами Госземагентства.Kapitos писав:Kitsmaniuk,
Тобто, якщо я правильно Вас зрозумів, якщо до Вас приходить людина зі старим актом без кад/н, з метою присвоєння останнього, то Ви просто робите технічку по встановленню меж і несете до кад. реєстратора разом з обмінним файлом?
-
- Спец
- Репутація: -4
- Область: Луганська
- Місце роботи: Інші недержавні проектні організації
Згоден на 100 відсотків, але якщоPogannka писав:Для технічки на земельній ділянці має бути житловий будинок, право власності на який зареєстровано (п. 3 Перех. положень ЗУ "Про ДЗК"), або ж право на ділянку вже оформлялося до 2004 року...в інших випадках - проект
то людина і проект не отримає ( бо в ст. 50 ЗУ "Про землеустрій є один дуже цікавий пункт) facepalmАнгелина писав:З документів на будинок одна довідка від архітектора
- Solpadeine
- Спец
- Контактна інформація:
-
- Спец
- Область: Вінницька