Реєстрація договорів оренди землі, змін до них. Зміна орендної плати...

Усе що стосується укладання договорів оренди, суборенди ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Solpadeine
Спец
Спец
Репутація: 0
Область: Дніпропетровська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Solpadeine »

Борщ писав:Ви хочете сказати, що земельні ділянки виділені до 2013 року , треба повторно реєструвати?
для подальшої реєстрації права оренди - так morgayu бо в Держреєстрі потрібно відкрити розділ на земельну ділянку...

Додано через 2 хвилини 22 секунди:
Kitsmaniuk писав:питання реєстрації права оренди земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва законодавчо прписати, як спеціальний, або окремий вид реєстрації?
а в чому різниця меж земельною ділянкою товарного с/г виробництва або будь-якою іншою? Nenayu крім цільового призначення...
Kitsmaniuk писав:ДЕРЖРЕЄСТРАТОРИ РЕЧОВИХ ПРАВ ще не зареєстрували ні одного права власності на земельну ділянку
подавайте заяву про реєстрацію права власності morgayu якщо весь пакет документів є, вам не зможуть відмовить... підстав не буде...
oriyana
Спец
Спец
Репутація: 6
Область: Запорізька

Повідомлення oriyana »

Solpadeine писав:подавайте заяву про реєстрацію права власності якщо весь пакет документів є, вам не зможуть відмовить... підстав не буде...
А що у Вас вже запрацювала зелена кнопочка ДЗК, і можна брати свій державний акт ,паспорт,код , 120 грн і приходити?
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

oriyana писав:А що у Вас вже запрацювала зелена кнопочка ДЗК, і можна брати свій державний акт ,паспорт,код , 120 грн і приходити?
поки ще не запрацювала lol2 я ж кажу, як воно фактично... якщо є державний акт-паспорт-код, на державному акті є кадастровий номер, в документах відсутні помилки - підстав для відмови нема і не буде... Nenayu особисто я реєструю без "кнопочки"... здебільшого, правда, в нас йде перехід права... перереєстрації поки що майже нема, а "первічка" буксує, бо в людей нема рішень про затвердження проектів...
Kitsmaniuk
Спец
Спец
Репутація: 147
Область: Чернівецька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Kitsmaniuk »

Solpadeine писав:поки ще не запрацювала я ж кажу, як воно фактично... якщо є державний акт-паспорт-код, на державному акті є кадастровий номер, в документах відсутні помилки - підстав для відмови нема і не буде... особисто я реєструю без "кнопочки"... здебільшого, правда, в нас йде перехід права... перереєстрації поки що майже нема, а "первічка" буксує, бо в людей нема рішень про затвердження проектів...
"Договір зареєстрований у ________________________________________________________________,
(назва органу державної реєстрації за місцем розташування земельної ділянки)
про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від "___" _______________ 20__ р. за N ____

МП ________ ___________________________________________________________
(за наявності печатки) (підпис) (ініціали та прізвище посадової особи, яка провела державну реєстрацію)"
- а ось цей запис на послідній сторінці договору оренди не буде підставою для відмови у реєстрації права оренди? Ще немає офіційного документа, який би прибрав цю "фігню".... На підставі чого відхилитись від Типової форми договору оренди, яка затверджена Постановою кабміну? Про наслідки такого відхилення і писати не буду, попробував на власній шкірі, на холодну воду тепер дую...
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

Типова форма, якщо не помиляюсь, в 2004 році прийнята Nenayu зміни в Закон про оренду - в 2010, вступили в дію в 2013... закон в нас має вищу юридичну силу... я б взагалі не друкував це
Kitsmaniuk
Спец
Спец

Solpadeine писав:Типова форма, якщо не помиляюсь, в 2004 році прийнята зміни в Закон про оренду - в 2010, вступили в дію в 2013... закон в нас має вищу юридичну силу... я б взагалі не друкував це
Не заперечую...щодо верховенства закону над постановою, але і з закону ніхто не забрав: Стаття 14. Форма договору оренди землі
Договір оренди землі укладається у письмовій формі і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально.
Типова форма договору оренди землі затверджується Кабінетом Міністрів України (220-2004-п). . Фокус?
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

я вважаю що це стосувалось реєстрації саме договорів, а не права оренди... morgayu якщо наявні всі істотні умови... відмовляти лише на підставі відсутності такого запису на останній сторінці договору - сумніваюсь no
svetareestr
Вже не початківець
Вже не початківець
Область: Тернопільська
Місце роботи: Юридичні послуги

Повідомлення svetareestr »

допоможіть розібратися з ситуацією: між фізичною особою і міською радою було укладено договір оренди земельної ділянки(що перебуває в комунальній власності), який потреубує зараз внесення змін, як бути з цим? міськ раді тепер необхідно зареєструвати цю ділянку в ДРРП для того, щоб зареєструвати такий договір???
WichblaDe
Спец
Спец
Область: Луганська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Контактна інформація:

Повідомлення WichblaDe »

svetareestr писав:допоможіть розібратися з ситуацією
Была сегодня у гос регистратора. Сказали так: пока не зарегистрируем право постоянного пользования на земельный участок на ОМС и только потом сможем зарегистрировать, внести изменения или разорвать договор...
я в шоке...
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

WichblaDe писав:право постоянного пользования на земельный участок
право власності взагалі-то... так, такі вимоги
WichblaDe
Спец
Спец
Область: Луганська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Контактна інформація:

Повідомлення WichblaDe »

Solpadeine писав:право власності
тем более...
и как это рассказать потом тем же прокурорам, кру и остальным проверяльщикам? а главное ОРЕНДАРЯМ которые просто рвут и мечут от такого поворота posunuv_v...
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

WichblaDe писав:тем более...
а хто заважає зареєструвати? lol2 не ми закони вигадуємо... Nenayu орендарям легше - подали заяву, отримали відмову, і в них є "отмазка": "звертались, відмовили, питання до сілської (міської) ради...
oriyana
Спец
Спец

Повідомлення oriyana »

Борщ писав:за 600-700 не буде.... Чекаємо спрощень.
А хіба до 01.01.2013 у вас було дешевше?
За цінами 2012 року( виконавець виробничий відділ ДЗК)
підготовчі роботи-82,95 грн з ПДВ
оформлення проекту договору -386,88 грн з ПДВ
XML-94,87 грн
копіювання,сканування-66,60 грн
здача документів в архів-8,03 грн
Всього=639,33 це без банківських послуг,і якщо не переробляти обмінний файл.
Державна реєстрація -144 грн. Таким чином 783,33 грн без послуг банку, без 88,51 грн які включали в рахунок незалежно від кількості договорів за прийом документів, транспортних витрат, робочого часу і нервів від спілкування.
Я теж хочу спрощень,мало того я на них мала надію ,вважала,що наші права вже зареєстровані іїх автоматично перенесуть до реєстру і все буде дійсно просто і швидко.....
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

oriyana писав:оформлення проекту договору -386,88 грн з ПДВ
Ushas це за шо аж 386 грн ? facepalm за роздруковку шаблону і внесення туди 3-4 рядків?
oriyana
Спец
Спец

Повідомлення oriyana »

Solpadeine писав:за шо аж 386 грн ? за роздруковку шаблону і внесення туди 3-4 рядків?
Самі друкували договір і акт прийому передачі,робили ксерокопію деж.акту,паспорту,коду,все підписували в трьох примірниках.Вони тільки робили акт визначення меж,План-схему,кадастровий план, зшивали з печаткою пронумеровано та прошнуровано
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

а чому це не зробити самому підприємству? Nenayu схеми в них однозначно є, акт приймання-передачі - 3 хвилини набрати... а кадастровий план та акт визначення меж за 300 грн купувати... facepalm вибачте, але, "скупой платит дважды, а дурак постоянно..."
Kitsmaniuk
Спец
Спец

oriyana писав:А хіба до 01.01.2013 у вас було дешевше?За цінами 2012 року( виконавець виробничий відділ ДЗК)підготовчі роботи-82,95 грн з ПДВоформлення проекту договору -386,88 грн з ПДВXML-94,87 грнкопіювання,сканування-66,60 грнздача документів в архів-8,03 грнВсього=639,33 це без банківських послуг,і якщо не переробляти обмінний файл.Державна реєстрація -144 грн. Таким чином 783,33 грн без послуг банку, без 88,51 грн які включали в рахунок незалежно від кількості договорів за прийом документів, транспортних витрат, робочого часу і нервів від спілкування.Я теж хочу спрощень,мало того я на них мала надію ,вважала,що наші права вже зареєстровані іїх автоматично перенесуть до реєстру і все буде дійсно просто і швидко.....
Гарні розцінки..... А цю саму роботу, зверніть увагу - всю, сільгоспвиробник приходив у відділ земресурсів отримати зареєстровані договори, - максимум за 150 грн, і то всі носом крутили - що ж це так дорого?
Борщ
Спец
Спец
Область: Житомирська

Повідомлення Борщ »

oriyana писав:А хіба до 01.01.2013 у вас було дешевше?
За цінами 2012 року( виконавець виробничий відділ ДЗК)
підготовчі роботи-82,95 грн з ПДВ
оформлення проекту договору -386,88 грн з ПДВ
XML-94,87 грн
копіювання,сканування-66,60 грн
здача документів в архів-8,03 грн
Всього=639,33 це без банківських послуг,і якщо не переробляти обмінний файл.
Державна реєстрація -144 грн. Таким чином 783,33 грн без послуг банку, без 88,51 грн які включали в рахунок незалежно від кількості договорів за прийом документів, транспортних витрат, робочого часу і нервів від спілкування.
Я теж хочу спрощень,мало того я на них мала надію ,вважала,що наші права вже зареєстровані іїх автоматично перенесуть до реєстру і все буде дійсно просто і швидко.....
oriyana, це дуже дорого. Якщо це розцінки АК Крим, то це вже не від Вас я таке чую(читаю).
Ми керувались пос 1021, в якій чітко визначено перелік документів, необхідних для подачі на реєстрацію. А пізніше, коли, по-моєму, пос №808 здається, зробили реєстрацію безкоштовною, то взагалі все зводилось тільки до плати за виготовлення додатків.
Відділи ДЗК , вони ж тож якось мають виживати, от і вдаються до всяких маркетингових викруток. Можна замовити окремо додатки, які є невідємною частиною договору. Працівник організації, в якої є обмінники на ці ділянки, (а поважаюча себе канторка має потурбуватися де їх знайти) робить той кадастровий план аж за 1-2 хвилини роздруковує три бумажки ставить підписи і печатку і все - маск 5 хв. Те саме план-схема земельної ділянки, і.т.д. Доводиться платити за те, що вони мають інформацію про ділянку,за 5-10 хв роботи і за те що вони мають дозвіл це робити. За що ще? Ну звичайно якщо ДЗК і відділ реєстрації між собою вась-вась, тоді в ДЗК вам скажуть: "треба робити реєстраційну справу" -це ті самі додатки а зверху ще титульна сторінка з великим жирним написом "Реєстраційна справа" - то ціна такої продукції вже дуже відрізняється. Те саме із скануванням, прошиванням і .д.

Хоча по великому рахунку, з відділом реєстрації було важко спорити, бо це монопольна стуртура за якою, як правило владні інтереси ..... загалом політика....
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

ага... і ДЗК, яке за "прискорення реєстрації" накручувало по 500-600% lol2
AeroMaster
Спец
Спец
Область: м.Київ

Повідомлення AeroMaster »

Готовы сейчас и больше платить лишь бы регистрировали, аж нет. Все остановилось и стоит. Говорят теперь до 1 марта, хотя раньше срок был 15 февраля. Ох как они ошиблись сломав старую систему.
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

AeroMaster писав:Готовы сейчас и больше платить лишь бы регистрировали
ви внесіть спочатку в Держреєстр власників Nenayu коли вже дойде питання до договорів - буде трішечки легше
loban
Спец
Спец
Репутація: 5

Повідомлення loban »

ви внесіть спочатку в Держреєстр власників
Як на сьогодні реально внести в Держреєстр інформацію про власників земельних ділянок, розтлумачте покроково і скільки це буде коштувати?
Kitsmaniuk
Спец
Спец

loban писав:Як на сьогодні реально внести в Держреєстр інформацію про власників земельних ділянок, розтлумачте покроково і скільки це буде коштувати?
Не знаю, як де, а в нас, ну аж ніяк. І дай Боже, щоб щось рухнулось хоч би у березні. Держреєстратори тільки розводять руками та пожимають плечами, як і місяць тому назад. Доречі. ми про це вже писали. Якщо на папері ще не все гладко, то на практиці і поготів. І "зелена кнопочка" невідомо коли запрацює, та й чи запрацює вона? А оформлення оренди земельних ділянок для ТСГВ, як для тих, хто хоче продовжити термін дії, в зв'язку з закінченням терміну попереднього договору, так ще більше і для тих, хто ці договори укладає вперше, таке враження , що зовсім не вписується в правове поле.
Paradies
Спец
Спец
Область: Одеська

Повідомлення Paradies »

[Kitsmaniuk написав: дай Боже, щоб щось рухнулось хоч би у березні.
Люди, невже ніхто нічого не робить зовсім? я вже від "безделья" сходжу з розуму.... UPS
Solpadeine
Спец
Спец
Контактна інформація:

loban писав:Як на сьогодні реально внести в Держреєстр інформацію про власників земельних ділянок, розтлумачте покроково і скільки це буде коштувати?
звертається власник з заявою про реєстрацію земельної ділянки: паспорт, код, державний акт (свідоцтво+державний акт або рішення суду) оригінали і копії... якщо право вже було в райземі зареєстроване - сплачує 120 грн, і через 14 днів отримує витяг про реєстрацію права власності... хочете перестрахуватись - хай ще візьме витяг з ДЗК на земельну ділянку... відмовити вам в реєстрації не мають права наполягайте, щоб заяву прийняли... якщо ви на 100% впевнені в своїх документах - зареєструють, нікуди не дінуться... Nenayu
Відповісти