SVnet писав: ↑13 грудня 2017 22:07 SVnet » 13 грудня 2017 22:07
ппзкб, на їх ніколи не дивлюся,і тим паче за таке давати відмову. Як я людина з іншої області розберуся у виписці яка прикладена до проекту? А повірка хай залишається на совісті розробника.На крайній випадок можу дописати у пропозиціях, щоб долучили ( особливо у серйозних проектах які йдуть на експертизу, но це точно не осг, сад) . Той хто працює на совість, у нього будуть і документи на прибори і метрологія, йому "ложить" ділянку потрібно правильно, щоб через декілька років проблем не було. А з "халтурниками" хай розбираються на місцях райземи та здорова конкуренція.
Згідний з Вами на 90%. Розкажу чому. Метрології і повірки у мене є, долучаю не тільки у проекти, а навіть у технічки (хто його знає, що кому взбреде в голову - не забуваєм про вибіркову екпертизу). Я роблю на совість, але люди про це не мають зеленого поняття - їх цікавить ціна виконаної роботи. Але головним аспектом є те, що ті хто "ложать" як Ви кажете ділянки - ті дійсно їх ложать , при чому у всіх поняттях цього слова. Дивно.... проте ці справи проходять на ура в будь якому управлінні, а технічки навіть із заплющеними очима, а коли виникає проблема у людини виноваті всі на світі, хто розробляв шось навкруги, но не управління та "його" розробник. Стикаюсь часто по роботі з "шедеврами" деяких виконавців (не сперечаюсь з десяток років назад теж розуму не багато було), но справжніх землевпорядників, а не "ложільщіків-геодещистів" дійсно не так і багато.
P.S.: "халурники"
перемагають з великим рахунком