lina14 писав: ↑25 серпня 2017 08:03Як раз навнаки. Із занадто перевищеною діяльністю (я стосовно ГУ). Як вам зауваження експертизи - "матеріали геолезичних вишукувань ЧАСТКОВО НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ ІНСТРУКЦІЇ..... ??????
Відправлено через 1 хвилину :
І все. А що там не відповідає - байбак його знає?
А для цього Ви набераєте в Держгеокадастр до відповідного "експерта" і питає що саме йому було не так, або повторно відправляєте проект без доопрацювання, а в коректурному пишете, що все виправлене (що саме "все" - хай думає вже колега того горе експерта). Я просто вже не знаю як по іншому боротися.
Відправлено через 1 годину 9 хвилин 19 секунд:
ПиратФлинт писав: ↑21 серпня 2017 14:00ПиратФлинт » 21 сер 2017 14:00
Sergio_Berlusconi писав(ла): ↑21 сер 2017 11:11
Думаю, що правомірно)))
Вимога є не правомірною так як суперечить ст. 50 ЗУ "Про землеустрій" та порядку погодження проектів по принципу екстериторіальності а також ст. 186-1 ЗКУ. Одне єдини, що апаратура якуою користуються під час виконання робіт має бути внесена до реєстру все інше проблеми розробникаане екперта який погоджує проект.
В статті 50 закону "Про землеустрій зазначено" .... Стаття 50. Проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок
матеріали геодезичних вишукувань та землевпорядного проектування (у разі формування земельної ділянки);
Що криється за цим "визначенням" сказати важко, проте логічно, що кадастровий план Ви складаєте за результатами кадастрової зйомки.
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність
Ст.1
……..
кадастрові зйомки - комплекс робіт, спрямованих на вивчення
необхідних топографічних елементів місцевості щодо пунктів
геодезичної мережі (зокрема меж земельних ділянок з їх
найменуваннями, кількісними та якісними показниками) і нанесення
їх на планшет для створення планів (карт), що служать основою для
кадастрів;
А згідно ПОРЯДОК
використання апаратури супутникових радіонавігаційних систем під час проведення топографо-геодезичних, картографічних, аерофотознімальних, проектних, дослідницьких робіт і вишукувань та кадастрових зйомок
7. Виконання топографо-геодезичних робіт з використанням апаратури СРНС, обробка результатів вимірювань, отриманих за допомогою апаратури СРНС, здійснюється юридичними та фізичними особами, що мають необхідне технічне і технологічне забезпечення та у складі яких за основним місцем роботи є сертифікований інженер-геодезист, відповідальний за якість результатів топографо-геодезичних і картографічних робіт, дотримання технічних вимог до них, норм та правил їх виконання, встановлених Мінагрополітики, за наявності Реєстраційного посвідчення (свідоцтва) установленого зразка.
Тому якщо у будь-якого з підприємств немає ПРИЙМАЧА, то як експерт має здогадатися, що Ви його взяли в оренду???. А якщо приймач ВАШ - то тільки тоді зауваження недоречне. Правомірне зауваження - якщо оренда (коректно ставте запитання - а потім вже "ганьте", як то кажуть).