Обговорення відмов у погодженні проектів відведення!

Чи долучаєте Ви "Акт приймання-передачі межових знаків ... до погодження проекту землеустрою

1. Так. У відповідності до статті 50 Закону України "Про землеустрій" він є складовою частиною проекту
618
85%
2. Ні. У відповідності до ІНСТРУКЦІЇ про встановлення ..... він повинен долучатися на підставі розробленої та затвердженої технічної документації із землеустрою.
106
15%

Всього голосів: 724

kievpol
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення kievpol »

В даній темі прохання обговорювати та ділитися інформацією стосовно відмов у погодженні проектів відведення. Ми зможемо коментувати зауваження наших шановних "експертів" та у разі "сліпих" зауважень коментувати їхні дії. Я думаю, що дану тему також будут переглядати представники Держгеокадастру та приймати відповідні рішення на дії своїх колег.

Відправлено через 3 хвилини 36 секунди:
Ну почнемо!
► Показати
===================================================================================

Список експертів:
Spoiler
Якщо не можете створити тему з новим експертом, то скаржтеся на повідомлення з новим висновком,з описом, що експерт відсутній - створю нову тему.
► Показати
Баран Ігор Володимирович
Бологова Вікторія Вікторівна
Гаркуша Сергій Володимирович
Гордійко Петро Миколайович
Гуліцька Антоніна Володимирівна
Дарій Наталія Анатоліївна
Дідов Анатолій Григорович
Заболотний Микола Федорович
Заколодяжна Ольга Олексіївна
Карбовський Анатолій Григорович
Коваль Василь Анатолійович
Малай Олександр Олександрович
Малюта Ніна Іванівна
Медвецька Тетяна Вікторівна
Мигаль Роман Васильович
Недоступ Ганна Вікторівна
Осідач Володимир Володимирович
Сопрун Ірина Іванівна
Тугай Дмитро Вікторович
Федоренко Валентина Анатоліївна
Цогла Ірина Володимирівна
Черненко Наталя Миколаївна
Чернишов Іван Васильович
Чумак Олег Михайлович
Штих Олександр Васильович
Юпин Степан Іванович
Якобчук Максим Олександрович
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 05 грудня 2016 11:10 користувачем Denver, всього редагувалось 1 раз.
Володимер
Спец
Спец
Репутація: 95
Область: Луганська
Місце роботи: Приватні проектні організації
Контактна інформація:

Повідомлення Володимер »

cerdred писав: 22 серпня 2017 09:46Наголошували, що проект для екстериторіальності не повинен містити персональних даних.
Чи правильно після погодження ПЗ додавати до нього дані яких не було на погодженні. Виходить той проект який подається ДКР не відповідає вимогам законодавства.
Чи паспорт і код мають подаватись ДКР окремо від проекту?

ДКР який вимагає в ПЗ паспорт і код порушує законодавство?
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська

Повідомлення Denver »

cerdred, Володимер,
Щось не спостерігаю обговорення про відмову в погодженні по екстериторіальності :-(
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
ПиратФлинт
Спец
Спец
Репутація: 80
Область: Житомирська

Повідомлення ПиратФлинт »

Володимер, навіщо сшивати проект для подання на екстериторіальність. Подавайте через онлайн сервіс із сканованих документів вилучаєте паспорт і все інше що не вписується у ст. 50, після отримання висновку все складаєте і подаєте прошиту справу до реєстратора.

Відправлено через 44 хвилини 3 секунди:
SVnet писав: 22 серпня 2017 00:50Краснолуцький наголошував, що 1 ділянка осг - 1 людина
тоді як зі ст.5 ЗУ "Про особисте селянське господарство", гарантії збереження прав на раніше надані земельні ділянки та набувальна давність.
Виходить це все як в народі кажуть "коту під хвіст"
Зараз на виході три справи де більше 1 ділянки, обовязково отпишуся за результатом.
SK1974
Спец
Спец
Репутація: 5
Область: Херсонська
Місце роботи: Інститути землеустрою

Повідомлення SK1974 »

экспертам к поданным проектам на рассмотрение надо еще и очки посылать.у многих плохо со зрением.
панове эксперты тут тусующиеся и читающие, просьба ставить себя на наше место,ведь не факт, что вы сейчас цари, а завтра не вернетесь к нам земным
KolS
Спец
Спец
Репутація: 106

Повідомлення KolS »

ПиратФлинт писав: 22 серпня 2017 12:23Зараз на виході три справи де більше 1 ділянки, обовязково отпишуся за результатом.
Мені експерт погодив мій проект. Область завернула. У них, бачите, така позиція. Телефонува до знайомих у Хмельницьку обл. все норм. А у нас Чікаго)))
ПиратФлинт
Спец
Спец

KolS писав: 22 серпня 2017 13:18А у нас Чікаго
Внас те саме, повне ігнорування законодавства.
SVnet
Спец
Спец
Репутація: 64
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення SVnet »

ПиратФлинт, і заодно, будь -ласка, зазначите з яких областей пришли висновки. Хай мене всі СІЗи заб'ють палками, але сама давала на такі проекти - відмови (хоча що декілька ділянок в одному проекті - це не саме страшне що було в проекті землеустрою). Зазвичай такі проекти приходять з Хмельницької , Чернігівської , і східних областей України.
KolS
Спец
Спец

Повідомлення KolS »

SVnet писав: 22 серпня 2017 18:36Хай мене всі СІЗи заб'ють палками, але сама давала на такі проекти
І яку ви ставили причину, статтю "Краснолуцький сказав"? Процитуйте будь ласка.
ПиратФлинт
Спец
Спец

SVnet писав: 22 серпня 2017 18:36Хай мене всі СІЗи заб'ють палками
Непотрібно таких самопожертв, помилятися можуть усі як СІЗи так і Експерти з Реєстраторами. Головне щоб з цього кожин робив висновок та не наступав на ті самі граблі повторно. З яких областей приходили негативні непамятаю, один проект повертається 5 раз буду відправляти повторно. Обгрунтування тільки одне порушення п4 ст. 116 ЗКУ всі інші закони ігноруються. :-)
KolS
Спец
Спец

Повідомлення KolS »

ПиратФлинт писав: 23 серпня 2017 10:56Обгрунтування тільки одне порушення п4 ст. 116 ЗКУ всі інші закони ігноруються.
Я не розумію, де тут заборона, можливо, якщо ви можете, присутні тут експерти, (SVnet) розжуйте нам, простим смертним,
► Показати
Де написано, що не можна в 1 провадженні/наказі передавати більше 1 ділянки.

Відправлено через 1 годину 46 хвилин 52 секунди:
Тим паче цей же форум читають всі, можливо і пан Краснолуцький,пан Цвях,чи їхні наближені радники, експерти Державної землевпорядної експертизи, юристи і т.д. всі хто "зверху", поясніть з вказанням конкретних статей закону, наш "хлопцький розум" цього не розуміє.
Все ок
Спец
Спец
Репутація: 0
Область: Хмельницька

Повідомлення Все ок »

Мені експерт погодив мій проект. Область завернула. У них, бачите, така позиція. Телефонува до знайомих у Хмельницьку обл. все норм. А у нас Чікаго)))
а як так обласне наказ дає а не погоджує? чи як?
thom yorke
Спец
Спец
Репутація: 280
Область: Закарпатська

Повідомлення thom yorke »

gps_nik писав: 21 серпня 2017 18:09нструкція обов'язкова для всіх суб'єктів підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, які виконують топографічні знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500. В інструкції викладені нормативні вимоги до виконання повного комплексу робіт великомасштабних топографічних знімань.
Виходячи із вашої логіки 100% землевпорядної документації, розробленої в Україні вироблена з порушенням нормативних приписів, обов'язкових до виконання. З цього зрозуміло, що ваша логіка не вірна.
ПиратФлинт
Спец
Спец

KolS писав: 23 серпня 2017 15:41Де написано, що не можна
по відношенню до земель ОСГ ніде.
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

ПиратФлинт писав: 21 серпня 2017 23:14Кадастровий план, щодо якого є чіткі вимоги.
І що далі??? Ви хочете сказати, що "контури об'єктів нерухомого майна, розташованих на земельній ділянці" Ви малюєте якось інакше ніж це передбачено "Інструкцією з топографічних знімань"???
ПиратФлинт писав: 21 серпня 2017 23:14Інструкція писалася для цілей картографування а не для розробки проектів відведення.
Вас ніхто не заставляє малювати карти... Кадастровий план, який ви створюєте включає в себе елементи які є цілком реальними геопросторовими об'єктами... І геодезична складова Вашої роботи полягає у визначенні координат певних геопросторових об'єктів і відображення їх на папері... І робитися це має по єдиних правилах, як вимірювання так і малювання... Не існує окремої землевпорядної чи інженерної геодезії... Геодезія одна, а ось рівень її використання на практиці різний...
thom yorke писав: 23 серпня 2017 16:34Виходячи із вашої логіки...
Виходячи з моєї логіки не потрібно шукати проблем там де їх немає... В даному випадку я взагалі не бачу предмету для дискусії... Не хочете розбиратися з геодезією??? Та будь-ласка, Вас ніхто не заставляє... Найміть геодезиста, їх зараз як і землевпорядників - хоч греблю гати...
thom yorke
Спец
Спец
Репутація: 280
Область: Закарпатська

Повідомлення thom yorke »

Не по темі
gps_nik писав: 23 серпня 2017 19:14Не хочете розбиратися з геодезією???
Якщо ви хочете все звести до протиставлення геодезистів і землевпорядників - будь ласка, але я тут зайвий.
Стосовно теми я, вже наводив Вам приклад із горизонталями й кадастровим планом, де їх нема. Не можна нормативно-правовий акт десь читати, а десь - ні. "Інструкція" не підходить для встановлення складу і змісту землевпорядної документації, вона створювалась для інших цілей - це очевидно. Ті ж експерти Держгеокадастру не дають зауважень із посиланнями на Інструкцію. Підозрюю, навіть не всі її читали, бо вона їм не потрібна.
Також не бачу тут теми для дискусії: мені взагалі не важко додати до проекту ще 2 відкопійовані папірці про реєстрацію приймачів. Хай буде, що вони там, що їх нема - жодної різниці. Але доводити, що це спричинено Інструкцією з топографічного знімання і що я такий "не хочу розбиратися із геодезією" не варто. Це спричинено нічим іншим як бездіяльністю спеціально уповноважених органів влади і недолугістю тієї нормативно-технічної бази, яку вони створили.
lina14
Спец
Спец
Репутація: 170
Область: Харківська

Повідомлення lina14 »

Як раз навнаки. Із занадто перевищеною діяльністю (я стосовно ГУ). Як вам зауваження експертизи - "матеріали геолезичних вишукувань ЧАСТКОВО НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ ІНСТРУКЦІЇ..... ??????

Відправлено через 1 хвилину :
І все. А що там не відповідає - байбак його знає?
Sergio_Berlusconi
Спец
Спец
Репутація: 314
Область: Рівненська

Повідомлення Sergio_Berlusconi »

lina14 писав: 25 серпня 2017 08:03Як раз навнаки. Із занадто перевищеною діяльністю (я стосовно ГУ). Як вам зауваження експертизи - "матеріали геолезичних вишукувань ЧАСТКОВО НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ ІНСТРУКЦІЇ..... ??????

Відправлено через 1 хвилину :
І все. А що там не відповідає - байбак його знає?
А для цього Ви набераєте в Держгеокадастр до відповідного "експерта" і питає що саме йому було не так, або повторно відправляєте проект без доопрацювання, а в коректурному пишете, що все виправлене (що саме "все" - хай думає вже колега того горе експерта). Я просто вже не знаю як по іншому боротися.

Відправлено через 1 годину 9 хвилин 19 секунд:
ПиратФлинт писав: 21 серпня 2017 14:00ПиратФлинт » 21 сер 2017 14:00

Sergio_Berlusconi писав(ла): ↑21 сер 2017 11:11
Думаю, що правомірно)))
Вимога є не правомірною так як суперечить ст. 50 ЗУ "Про землеустрій" та порядку погодження проектів по принципу екстериторіальності а також ст. 186-1 ЗКУ. Одне єдини, що апаратура якуою користуються під час виконання робіт має бути внесена до реєстру все інше проблеми розробникаане екперта який погоджує проект.

В статті 50 закону "Про землеустрій зазначено" .... Стаття 50. Проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок
матеріали геодезичних вишукувань та землевпорядного проектування (у разі формування земельної ділянки);
Що криється за цим "визначенням" сказати важко, проте логічно, що кадастровий план Ви складаєте за результатами кадастрової зйомки.

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність
Ст.1
……..

кадастрові зйомки - комплекс робіт, спрямованих на вивчення
необхідних топографічних елементів місцевості щодо пунктів
геодезичної мережі (зокрема меж земельних ділянок з їх
найменуваннями, кількісними та якісними показниками) і нанесення
їх на планшет для створення планів (карт), що служать основою для
кадастрів;
А згідно ПОРЯДОК
використання апаратури супутникових радіонавігаційних систем під час проведення топографо-геодезичних, картографічних, аерофотознімальних, проектних, дослідницьких робіт і вишукувань та кадастрових зйомок
7. Виконання топографо-геодезичних робіт з використанням апаратури СРНС, обробка результатів вимірювань, отриманих за допомогою апаратури СРНС, здійснюється юридичними та фізичними особами, що мають необхідне технічне і технологічне забезпечення та у складі яких за основним місцем роботи є сертифікований інженер-геодезист, відповідальний за якість результатів топографо-геодезичних і картографічних робіт, дотримання технічних вимог до них, норм та правил їх виконання, встановлених Мінагрополітики, за наявності Реєстраційного посвідчення (свідоцтва) установленого зразка.

Тому якщо у будь-якого з підприємств немає ПРИЙМАЧА, то як експерт має здогадатися, що Ви його взяли в оренду???. А якщо приймач ВАШ - то тільки тоді зауваження недоречне. Правомірне зауваження - якщо оренда (коректно ставте запитання - а потім вже "ганьте", як то кажуть).
ПиратФлинт
Спец
Спец

Sergio_Berlusconi писав: 28 серпня 2017 12:47спрямованих на вивчення
необхідних топографічних елементів місцевості щодо пунктів
геодезичної мережі (зокрема меж земельних ділянок з їх
найменуваннями, кількісними та якісними показниками)
Вивчення топографічного елементу місцевості до пункту ДГМ не означає проведення топографічногоь знімання. Ніхто не заперечує про необхідність привязки до ДГМ та застосування єдиної системи координат на території України.
Мова йде про те, що не потрібно приплятати до проекту землеустрою роботи яки повині виконувати геодезисти і геодезистам не чіпляти робіт які провадять землевпорядники.
Який з пунктів перелічених у ст. 10 згадуваного закону забезпечується при відведені звичайної земельної ділянки для ведення ОСГ чи садівництва?
Чи є затверджений проект землеустрою - науковою,
виробничою і управлінською діяльністю, спрямованою на визначення
параметрів фігури, гравітаційного поля Землі, координат точок
земної поверхні та їх змін у часі, створення і використання
державної геодезичної і гравіметричної мереж України, мережі
постійно діючих станцій супутникового спостереження,
топографічних, тематичних карт (планів), створення та оновлення
картографічної основи для державних кадастрів, банків (баз)
геопросторових даних та геоінформаційних систем;
процесом створення геодезичних, топографічних і картографічних матеріалів,
даних, топографо-геодезичної та картографічної продукції;
геодезичні, топографічні, картографічні матеріали,
продукція, інформація тощо.

Крім того - https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0 ... 1%96%D1%8F
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/269-97-%D0%BF.

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Sergio_Berlusconi писав: 28 серпня 2017 12:47Тому якщо у будь-якого з підприємств немає ПРИЙМАЧА, то як експерт має здогадатися, що Ви його взяли в оренду
Де написано що "експерт" зобов'язаний перевіряти на яких підставах ви використовуєте приймач.
І які обрахунки робить землевпорядник списуючи готові координати обєкта з приладу на компютер за допомогою ліцензованих програм.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

thom yorke писав: 23 серпня 2017 23:38Якщо ви хочете все звести до протиставлення геодезистів і землевпорядників - будь ласка, але я тут зайвий.
Господи, та при чому тут "протиставлення геодезистів і землевпорядників"??? Мова йде про те, що не може одна й та сама робота виконуватися по різному тільки на тій підставі, що один землевпорядник, а інший геодезист...
thom yorke писав: 23 серпня 2017 23:38Стосовно теми я, вже наводив Вам приклад із горизонталями й кадастровим планом, де їх нема. Не можна нормативно-правовий акт десь читати, а десь - ні.
Нормативний акт потрібно виконувати в тій частині, яка має безпосереднє відношення до Вас... Вас не просять відображати рельєф і тому Ви його не відображаєте, але ж ситуацію Ви робите так само як і при звичайній топографічній зйомці... Навіщо для цього писати окрему інструкцію??? Щось принципово зміниться???
thom yorke писав: 23 серпня 2017 23:38"Інструкція" не підходить для встановлення складу і змісту землевпорядної документації, вона створювалась для інших цілей - це очевидно.
Звичайно очевидно... Але ж "Інструкція з топографічного знімання" не має відношення до встановлення складу та змісту землевпорядної документації... Вона, так би мовити, встановлює склад та зміст "матеріалів геодезичних вишукувань"... Відчуваєте різницю???
Sergio_Berlusconi
Спец
Спец

ПиратФлинт писав: 28 серпня 2017 15:07І які обрахунки робить землевпорядник списуючи готові координати обєкта з приладу на компютер за допомогою ліцензованих програм.
А підскажіть як землевпорядник "списує координати" - він що більше нічого не робить??

Відправлено через 6 хвилин 51 секунду:
ПиратФлинт писав: 28 серпня 2017 15:07кий з пунктів перелічених у ст. 10 згадуваного закону забезпечується при відведені звичайної земельної ділянки для ведення ОСГ чи садівництва?
Чи є затверджений проект землеустрою - науковою,
виробничою і управлінською діяльністю, спрямованою на визначення
параметрів фігури, гравітаційного поля Землі, координат точок
земної поверхні та їх змін у часі, створення і використання
державної геодезичної і гравіметричної мереж України, мережі
постійно діючих станцій супутникового спостереження,
топографічних, тематичних карт (планів), створення та оновлення
картографічної основи для державних кадастрів, банків (баз)
геопросторових даних та геоінформаційних систем;
процесом створення геодезичних, топографічних і картографічних матеріалів,
даних, топографо-геодезичної та картографічної продукції;
геодезичні, топографічні, картографічні матеріали,
продукція, інформація тощо.
Дану систему Ви не створюєте, але нею користуєтесь, відповідно - підтвердіть її. Можете і про купівлю пунктів ДГМ долучити інформацію. Ви особисто, як землевпорядник - не списуєте кординати з тахеометру чи приймача - а визначаєте!!!!!!!!!
Списують - у школі.
ПиратФлинт
Спец
Спец

Sergio_Berlusconi писав: 28 серпня 2017 17:16Дану систему Ви не створюєте, але нею користуєтесь, відповідно - підтвердіть її
НА підставі чого я маю її підтверджувати. Є вимога яка зобовязує мане як розробника її придбати, є вимога яка забороняє мені надавати придбану інформацію іншим особам. В якому законодавчому акті написано, що проект має містити інформацію про походження координат?
Sergio_Berlusconi писав: 28 серпня 2017 17:16він що більше нічого не робить??
Робить - за отриманими з приладу координатами створює кадастровий план користуючись при цьому відповідним програмним забезпеченням. ї
Sergio_Berlusconi писав: 28 серпня 2017 17:16не списуєте кординати з тахеометру чи приймача - а визначаєте!!!!!!!!!
Перепрошую. Якщо бігання по обєкту з приймачем це є визначення то тоді напевно дійсно потрібно писати цілий трактат як це відбувалося. Я чомусь вважав що ви вказуєте точку кординати якої вас цікавлять, а сукупність отриманих координат точок в подальшому є основою для кадастрового плана, те саме і тахеометер з тою різницею, що Ви стоїте на місці , а Ваш колега бігаї з віхою після чого відповідний файл завантажуєте і отримуєте необхідні коорднинати.
Oleg
Спец
Спец
Репутація: 82
Область: Волинська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Oleg »

! Повідомлення з: Admin
Ще продовжіть...
kados-2008
Репутація: 2
Область: Харківська

Повідомлення kados-2008 »

Хто хоче .....еть з єдиного зовсім незрозумілого зауваження, на кануне 413 постанови, прочтіть, не тошо пахне корупцію і непрофесіоналізмом, А АЖ ТХНЕ
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Не по темі
Admin писав: 28 серпня 2017 18:34Ще продовжіть...
І всі одразу застіснялись... :-D
Sergio_Berlusconi
Спец
Спец

ПиратФлинт писав: 28 серпня 2017 17:52Робить - за отриманими з приладу координатами створює кадастровий план користуючись при цьому відповідним програмним забезпеченням
Выдповыдне програмне забезпечення і відповідне зареєстроване обладнання - все вірно.

Відправлено через 9 хвилин 28 секунд:
kados-2008 писав: 28 серпня 2017 19:15Хто хоче .....еть з єдиного зовсім незрозумілого зауваження, на кануне 413 постанови, прочтіть, не тошо пахне корупцію і непрофесіоналізмом, А АЖ ТХНЕ
ну чесно кажучи - "це перебор Вітя".....
Мабуть козакам-характеринкам не хочуть у Львові погоджувати проекти)))
Пані Гоцак - а навіщо ж Ви тоді у п.3 - пишете номер сертифікату, його ж "не має".
Закрито