Обговорення відмов у погодженні проектів відведення!

Чи долучаєте Ви "Акт приймання-передачі межових знаків ... до погодження проекту землеустрою

1. Так. У відповідності до статті 50 Закону України "Про землеустрій" він є складовою частиною проекту
618
85%
2. Ні. У відповідності до ІНСТРУКЦІЇ про встановлення ..... він повинен долучатися на підставі розробленої та затвердженої технічної документації із землеустрою.
106
15%

Всього голосів: 724

kievpol
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення kievpol »

В даній темі прохання обговорювати та ділитися інформацією стосовно відмов у погодженні проектів відведення. Ми зможемо коментувати зауваження наших шановних "експертів" та у разі "сліпих" зауважень коментувати їхні дії. Я думаю, що дану тему також будут переглядати представники Держгеокадастру та приймати відповідні рішення на дії своїх колег.

Відправлено через 3 хвилини 36 секунди:
Ну почнемо!
► Показати
===================================================================================

Список експертів:
Spoiler
Якщо не можете створити тему з новим експертом, то скаржтеся на повідомлення з новим висновком,з описом, що експерт відсутній - створю нову тему.
► Показати
Баран Ігор Володимирович
Бологова Вікторія Вікторівна
Гаркуша Сергій Володимирович
Гордійко Петро Миколайович
Гуліцька Антоніна Володимирівна
Дарій Наталія Анатоліївна
Дідов Анатолій Григорович
Заболотний Микола Федорович
Заколодяжна Ольга Олексіївна
Карбовський Анатолій Григорович
Коваль Василь Анатолійович
Малай Олександр Олександрович
Малюта Ніна Іванівна
Медвецька Тетяна Вікторівна
Мигаль Роман Васильович
Недоступ Ганна Вікторівна
Осідач Володимир Володимирович
Сопрун Ірина Іванівна
Тугай Дмитро Вікторович
Федоренко Валентина Анатоліївна
Цогла Ірина Володимирівна
Черненко Наталя Миколаївна
Чернишов Іван Васильович
Чумак Олег Михайлович
Штих Олександр Васильович
Юпин Степан Іванович
Якобчук Максим Олександрович
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 05 грудня 2016 11:10 користувачем Denver, всього редагувалось 1 раз.
Juno
Спец
Спец
Репутація: 22
Область: Чернігівська

Повідомлення Juno »

lina14 писав: 15 березня 2017 15:56Ну на сільську раду Ви ніяк не можете робити проект - це знаю точно.
Чому?
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Denver »

Vladimir82 писав: 15 березня 2017 14:11Ми в кадастр вносимо угіддя та цільове призначення до проектування.
Не по темі
То навіщо такий кадастр, який не відповідає сучасному стану того, що робиться на ділянці?
Не по темі
Припиняємо оффтоп. Для угідь і т.д. є інші теми.
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
lina14
Спец
Спец
Репутація: 170
Область: Харківська

Повідомлення lina14 »

Я хочу тільки відповісти на питання Владимира82 - тому що так каже Головне Управління нашої області. Всі люди як люди, а Харківська область .........

Відправлено через 28 секунд:
не на питання а на відповідь

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Це таке ноу хау обласного. не так, як усі. А потім всім відмови по висновкам.
Sergio_Berlusconi
Спец
Спец
Репутація: 314
Область: Рівненська

Повідомлення Sergio_Berlusconi »

Підскажіть будь ласка чи можна на сільську раду оформити землі загального користування (частина скверу і центральної площі) та парк. Чи потрібно відводити на громаду, а по парку чи інших схожих об'єктах спеціалізованим підприємствам??? :-(
lina14
Спец
Спец

Повідомлення lina14 »

Ні, ні, і ще раз ні. тільки на створене комунальне підприємство проектом відведення, або на сільську раду - тех. док по інвентаризації. перечитайте звернення, що надійшли до кваліфікаційної комісії. Ніякі не спеціалізовані підприємства. Громада сама створює комунальне підприємство "Кандебобер". А Ви на нього виготовляєте проект землеустрою щодо відведення. А взагалі у нас пішла практика - такі ділянки - через тех. док по інвентаризації

Відправлено через 11 хвилин 10 секунд:
Тому що проект відведення передбачає "відведення " - у власність, оренду чи постійне користування . Тут грає роль ст.92 ЗКУ.

Відправлено через 4 хвилини 8 секунд:
У мене теж було таке питання - чому? Але я просто це приняла за істину у зв'язку з даною ситуацією у землеустрої.
Lucky
Спец
Спец
Репутація: 85

Повідомлення Lucky »

У мене на руках дозвіл ГУ на розробку проекту відведення у комун. власність сільській раді (не громаді як просила рада в клопотанні) для сінокосіння і випасання. Дозвіл фактично свіжий. Я думаю що саме через проект відведення повинні землі держ власності переходити у комунальну власність. Це одночасно формування ділянки, її цільового призначення і передача земель з держ у комун власність. Навіщо в такому випадку створювати комун підприємство? Мені здається тут треба розбиратись більш детально
Хоча для земель в межах населеного пункту інвентаризація це напевно найкращий на даний момент варіант формування ділянки комун власності (в умовах екстериторіальності). Але що робити з цільовим призначенням ділянки?

Відправлено через 15 хвилин 18 секунд:
Цікаво, а якщо є ділянка в запасі с.г. призначення в межах населеного пункту, а сільська рада хоче організувати громадський випас. Тоді як визначити що це ділянка для сінокосіння і випасання худоби? Чи потрібно в такому випадку розробляти проект відведення (адже ділянка не сформована і фактично без цільового)? Якщо "так", то на кого буде той проект - сільську раду (громаду) чи створювати комун підприємство (це просто нереально по селах)? Яку діяльність те підприємство тоді повинно здійснювати? А земля реально буде надаватися для випасу і сінокосіння жителям села? Щось логіка в цьому випадку не працює
Колеги, яка Ваша думка?
lina14
Спец
Спец

Повідомлення lina14 »

Ні.У такому випадку необхідно виготовити другий вид документації із землеустрою, а не проект відведення.

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
Говорити ту можна багато, але сертифіката жаль - його за таке зараз відбирають. Я не хочу розбиратись - де логіка. Вона останім часом у землеустрої відсутня. Просто я хочу попередити тих, хто ще не знає. І усе.

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Просто я коли бачу такі дозволи на проект - накази, рішення і т.д., я стараюсь обходити такі роботи. Щось комусь доводити - уже набридло.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
А на Ваше питання - ділянка формується не тільки за проектом землеустрою (ст 79-1ЗКУ)
Lucky
Спец
Спец

Повідомлення Lucky »

lina14 писав: 15 березня 2017 16:52 перечитайте звернення, що надійшли до кваліфікаційної комісії.
але невідомо чи це спрацювала рулетка чи це всетаки позиція ДГК. Ми ж реально не знаємо скільки подібних проектів було розглянуто і погоджено чи не погоджено, і які з непогоджених виявились "грубим порушенням".
Таке враження що зараз взагалі проекти треба обходити стороною. Але як тоді взагалі працювати?
lina14
Спец
Спец

Повідомлення lina14 »

Ну якщо хочете грати в цю рулетку - вперед. Чому тоді задаєте ці питання, якщо Ви на них знаєте свою відповідь. Каждый творец своей судьбы. А я хочу поучится на ошибках других.
Lucky
Спец
Спец

Повідомлення Lucky »

lina14 писав: 15 березня 2017 17:30 Ну якщо хочете грати в цю рулетку - вперед. Чому тоді задаєте ці питання, якщо Ви на них знаєте свою відповідь. Каждый творец своей судьбы. А я хочу поучится на ошибках других.
На жаль не від мого хотіння це все залежить. А питання я задаю для того, щоб дізнатися у колег чи можливо у них є свій власний досвід у розробці і, головне, погодженні такого роду проектів. Як показує практика, саме у дискусіях і через практичний досвід колег з різних куточків і складається загальна картина по конкретному питанню (виду робіт) в нашій сфері. І тоді кожний розробник, зваживши всі "за" і "проти" вирішує братися за таку роботу чи не братися. І якщо братися, то на які моменти звернути особливу увагу.
P.S. Як на мене, ця тема створена саме для тих, хто все ще ризикує "грати в рулетку". ;-P
Евгения 91

Повідомлення Евгения 91 »

Замовник купив 4 сформовані ділянки для гаражного будівництва і побудував на них житловий будинок (ділянки під гаражі об'єднані в одну площею 0.0096 га). БудинокЧастина будинку, що виходить за межі відведеної ділянки на 0.0076 га. Право власності на будинок оформлено. Ми збираємося виготовляти проект на зміну цільового з гаражного на ОЖБ на ділянці, що сформована. Як експерти відреагують, що частина будинку виходить за межі відводу. Інша частина будинку (що виходить за межі) буде відводитися через рішення сесії (проектом), але пізніше. На частину ділянки і будинку, яка виходить за межі сформованої ділянки накладено обмеження (охоронна зона ЛЕМ 0.4 та 6 кВ).
Востаннє редагувалось 22 березня 2017 11:46 користувачем Евгения 91, всього редагувалось 1 раз.
ппзкб
Спец
Спец
Репутація: 669
Область: Вінницька

Як експерт відреагує на проект

Повідомлення ппзкб »

Евгения 91, Прикольна ситуація, тут дійсно більше підстав відмовити в погодженні ніж погодити. А ще більше питань до ОМС, як таку будівлю можливо було узаконити?
Сергуня1
Спец
Спец
Репутація: 8

Як експерт відреагує на проект

Повідомлення Сергуня1 »

Питання не до ОМС, декларацію можна замутити.....
Для землевпорядника - можна "посунути будинок", щоб вліз в землю, потім звернутись на дозвіл на відведенення додаткової землі (та шо вилазить), підстава ст. 120 ЗКУ. Але є проблема - можуть задати незручні питання: "як експлуатація, не жме, ні?". Формально рада має ПОВНЕ право поміняти цільове (за умови дотримання вимог 24 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" - зонування, ДПТ), довідвести землю, на жаль, краще "рішати", або по-тихому, як карта ляже...,бо знову ж таки куча питань до експлуатації: недостовірні відомості, штраф, скасування декларації, кримінальна справа на особу (за бажанням).... і т.д.
ПиратФлинт
Спец
Спец
Репутація: 80
Область: Житомирська

Повідомлення ПиратФлинт »

Усім доброго вечора.
lina14 писав: 15 березня 2017 16:52Ні, ні, і ще раз ні. тільки на створене комунальне підприємство проектом відведення
Чому так категорично?
Сільська рада є органом місцевого самоврядування, що представляє сільську територіальну громаду та здійснює від її імені та в її інтересах функції та повноваження місцевого самоврядування, визначені законодавством України. Сільрада є юридичною особою. ЗУ "Про місцеве самоврядування"
ст. 83, 117 ЗКУ
п. 2 ст 28 закону про реєстрацію речового права.

Відправлено через 7 хвилин 13 секунд:
Lucky писав: 15 березня 2017 17:15Цікаво, а якщо є ділянка в запасі с.г. призначення в межах населеного пункту, а сільська рада хоче організувати громадський випас.
Згідно законодавства землі запасу не мають взагалі ніякого цільового використання. сільська рада може взагалі просто прийняти рішення що такато земельна ділянка використовується як громадський випас і на цьому усе. Може зробити більш красивіше, замовити проект відведення і зареєструвати право власності тер. громади. Все набагато простіше у даному випадку.

Відправлено через 10 хвилин 59 секунд:
З приводу дискусії щодо угідь.

Відріжте скибку хліба і намастіть її маслом зверху покладіть шматок колбаси потім відкусіть його з переду, потім з заду, з лівого і правого бокув, переверніть верх ногами повторіть процедуру потім поясніть собі в чому різниця. Те саме з сг. угіддями. якщо ріллю засіяти травою і пасти там козлів фактично у вас пасовище але через три місяці ви переорали і посіяли кукурудзу і що знову рілля. Жодне законодавство не забороняє цього робити без розробки проекту сівозмін.
Якщо матии бажання і покопатися в інтернеті з цього приводу є багато судових рішень не накористь експертів.
Сергей81
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Область: Одеська

Повідомлення Сергей81 »

Доброго вечера! Є така ситуація - проект землеустрою для ОСГ погоджений ще в 2015 році, пройдена державна реєстрація земельної ділянки. Зараз треба подавати проект на затвердження до обласного управління, але у висновку райзему про погодження була виявлена помилка - невірно вказаа назва розробника документації. Звернувся до райзему з заявою на внесення змін до данного висновку, але начальник каже відправляй по екстериторіальності на виправлення помилки, бо в них немає можливості надавати висновки згідно постанови 580. У когось була подібна ситуація??? І як з неї виходили?
cerdred
Спец
Спец
Репутація: 88
Область: Черкаська
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення cerdred »

Сергей81,
Екстериторіальність може не проконати по тій причині, що ділянка вже зареєстрована в ДЗК. Просто потрібно виправити помилку у висновку старою датою.
ExTreme
Спец
Спец
Репутація: -16

Повідомлення ExTreme »

А куди можна скаржитись на чергову відмову??В кожній відмові нові мотиви!!Хто вже проходив дану процедуру оскарження,проясніть будь ласка!
juli_son
Спец
Спец
Репутація: 1

Екстериторіальність погодження землевпорядної документації (Постанова КМУ №580)

Повідомлення juli_son »

Доброго вечора ! перший раз отримала зауваження такого характеру...хто що скаже?бо в мене абрис на невеличку ділянку з однією будівлею і спорудою друкується за результати вимірювання в накопичувачах інформації з тахеометру, тим паче що де-які експерти вказують на те,що потрібно обов'язково писати суміжників,що вгазалі точно зробити не завжди можливо. як же експерт роздивився в сканованому зображенні що в мене не на "цупкому" папері той самий абрис... cy
► Показати
ПиратФлинт
Спец
Спец
Репутація: 80

Повідомлення ПиратФлинт »

juli_son писав: 22 березня 2017 18:01як же експерт роздивився в сканованому зображенні що в мене не на "цупкому" папері той самий абрис
все дуже просто він не експерт він "екстрасенс".
нема ні слів ні коментарів, а ні смайлика щоб виразити свої емоції з даного зауваження.
лише одне - співчуваю.

якщо по суті, то чи не можна викласти скан абриса.
я б зіслався на пункт 1.1.1 тієї ж інструкції і подумки п........ би того горе "експерта" за далекі гори.
juli_son
Спец
Спец

Повідомлення juli_son »

[quote=ПиратФлинт post_id=148874 time=1490200536 user_id=11289]
якщо по суті, то чи не можна викласти скан абриса.
я б зіслався на пункт 1.1.1 тієї ж інструкції і подумки п........ би того горе "експерта" за далекі гори.
► Показати
Ivan25
Молодший спец :)
Молодший спец :)
Репутація: 13
Область: Сумська

Повідомлення Ivan25 »

Та это уже где то обсуждалось. Мы проводим кадастровую съёмку технических требований к которой нигде нету, та инструкция на которую посылается эксперт гласит:Інструкція
з топографічного знімання у масштабах
1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500
(ГКНТА-2.04-02-98)

Інструкція обов'язкова для всіх суб'єктів підприємницької
діяльності, незалежно від форм власності, які виконують
топографічні знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500.
В інструкції викладені нормативні вимоги до виконання повного
комплексу робіт великомасштабних топографічних знімань.
Ну для эксперта наверное всё равно. Вырванные фразы из контекста. Бред. Большинство из них настолько далеки от геодезии что я бы не советовал им лезть в точные науки. Лучше заниматься землеустройством.
Стаття 198. Кадастрові зйомки

1. Кадастрові зйомки - це комплекс робіт, виконуваних для визначення та відновлення меж земельних ділянок.

2. Кадастрова зйомка включає:

а) геодезичне встановлення меж земельної ділянки;

б) погодження меж земельної ділянки з суміжними власниками та землекористувачами;

в) відновлення меж земельної ділянки на місцевості;

г) встановлення меж частин земельної ділянки, які містять обтяження та обмеження щодо використання землі;

ґ) виготовлення кадастрового плану.
Возми инструкцию и этот перл, почувствуй разницу.
Востаннє редагувалось 22 березня 2017 20:41 користувачем Ivan25, всього редагувалось 1 раз.
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

juli_son писав: 22 березня 2017 18:01хто що скаже?
Запропонуйте шановному експерту, сфокусувати своє "недрімлюче око" на п. 7.4.9. згаданої ним "Біблії" по топографічному зніманню:
► Показати
Може його й попустить...
Iskrin
Спец
Спец
Репутація: 5
Область: Черкаська

Повідомлення Iskrin »

На сьогодняшній день, багато експертів з екстериторіальності не розуміються навіть на законах, не кажучи вже про геодезію і землевпорядкуання, хоча по закону вони повинні керуватись тільки законами і підзаконними актами. Мені прийшов висновок із пропозицією "Додати до проекту скановану копію метрології", це "експерт" пропонує мені порушити закон, а саме ст.50 ЗУ"Про землеустрій". При тому, що він сам вже порушив ст.186-1 ЗКУ.
sirenko_s_a
Спец
Спец
Область: Київська

Повідомлення sirenko_s_a »

Надіюсь допоможе мені в погоджені проектів чи хоча б у виправлені зауважень
  Hidden text. You must register
І на©рать мені на те що попередній експерт висосав з пальця не всі зауваження до проекту. volya