В даній темі прохання обговорювати та ділитися інформацією стосовно відмов у погодженні проектів відведення. Ми зможемо коментувати зауваження наших шановних "експертів" та у разі "сліпих" зауважень коментувати їхні дії. Я думаю, що дану тему також будут переглядати представники Держгеокадастру та приймати відповідні рішення на дії своїх колег.
Відправлено через 3 хвилини 36 секунди:
Ну почнемо!
thom yorke писав: ↑02 березня 2017 16:37Такі зауваження
якщо я правильно розумію Ви вказали суміжників які ще не отримали кадастрового і не зареєстрували права. Якщо так то експерт правий(хоч це не зручно)
thom yorke писав: ↑02 березня 2017 16:37Про танці з "актом прийому-передачі" вже тут 60 сторінок
п. 2.1. Акт після затвердження... . Вкладаєте до затвердження, беріть бубон і танцюйте з датами, підписами, номерами межових знаків.
В мене простий проект складає 18 сторінок з яких 3 формату А3
Відправлено через 42 хвилини 50 секунд:
А в загальному, Я з Вами згоден
Поясніть мені будь-ласка, чому експерти вимагають при відведенні земельни ділянок для садівництва вказувати проектними угіддями сади?????? Якщо ділянка по довідці 6-зем є ріллею, то на якій підставі я писатиму сади? Рілля не суперечить вимогам Кодексу (ст.35).
Доброго дня, колеги! Прошу вашої поради, як поступити в такій ситуації: подали проект відведення на погодження (проектом відводиться 2 земельні ділянки з одним цільовим призначенням одному громадядину (сільська рада дала розвіл на відведення 0.30 га землі), тобто у нас дві ділянки по 0.15 га але в різних місцях.. Вельмишановний експерт дав таку відмову: "Відповідно до п.4 ст. 116 ЗКУ передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм безоплатної приватизації, визначених ЗКУ, проводиться один раз по кожному виду використаня. В наданому проекті передбачається передати безоплатно у власність (формується) дві земельні ділянки з одним цільовим призначенням." Чи то я шось провтикала, чи експерт? Бо раніше такі проекти проходили без проблем...
!
Повідомлення з: Denver
Пошук по темі існує. Бо зараз, знову, Микола буде по пів сторінки пости писати...
kwitka-22 писав: ↑13 березня 2017 09:45Не можна безоплатно отримати двічі земельну ділянку з однаковим цільовим призначенням!!!!! Це грубе порушення!!!!!
100% не можна отримати двічі земельну ділянку, а за одним рішенням/наказом отримати кілька з.д. МОЖНА!!!
І з чого ВИ взяли що це порушення, ще й ГРУБЕ, якщо це ваша позиція ОБГРУНТУЙТЕ (ссилку на закон будь-ласка)....
Востаннє редагувалось 13 березня 2017 16:44 користувачем Nik1985, всього редагувалось 1 раз.
Nik1985 писав: ↑13 березня 2017 13:11а за одним рішенням/наказом отримати кілька з.д. МОЖНА
За рішенням так за наказом НІ
Наказ Держгеокадастру привязується до кад. номеру і приймає рішення щодо РОЗПОРЯДЖЕННЯ (як розпорядник) щодо кожного об'єкту окремо.
Крім винятків, коли йде мова про поновлення договорів оренди в яких декілька ділянок (в такому випадку мова йде не про конкретний обєкт а про певні права на основі цивільного договору + привязка в системі ДокПроф іде до першого кадастрового і до номера договору)
та через смужні (полосні) або лінійні обєкти (леп...)
Alexxp, За рішенням так за наказом НІ
Чому так категорично???
По Вашому ГУ ДГК надаючи наказ на кілька ділянок порушує чинне законодавство???
Ще раз повторююсь ссилку на закон будь-ласка, який порушується на Вашу думку
Alexxp писав: ↑13 березня 2017 18:00Наказ Держгеокадастру привязується до кад. номеру і приймає рішення щодо РОЗПОРЯДЖЕННЯ (як розпорядник) щодо кожного об'єкту окремо
як Вам таке???
► Показати
наказ 1.jpg
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
В пояснювальній роблю 2 експлікації: до проекту і після проекту. На кад план ставлю нові (проектні) угіддя.
Не бачу проблем роздутих тут на цілу сторінку.
!
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
Azhimut писав: ↑15 березня 2017 11:07+ теж саме (до і після проектування) у плані відведення ЗД(елемент землевпорядного проектування)
Ми раніше також так робили, але зараз за зміну угідь мужуть і сертифікат забрати "проектами землеустрою щодо віведення земельної ділянки не передбаченно зміну виду угідь земельної ділянки. "
e89d0d14b978d158727905036f9f3afd202222.jpg
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Vladimir82, я не зовсім зрозуміла питання, бо не вказали цільове призначення ( для чого відводиться). Якщо ОСГ - питань нема
Відправлено через 9 хвилин 44 секунди:
Ящо змінюєте сг угіддя на сг угіддя (рілля на сади), то тілько по Стаття 52. Проекти землеустрою, що забезпечують
еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь метою організації сільськогосподарського виробництва і впорядкування сільськогосподарських угідь у межах землеволодінь та землекористувань для ефективного ведення сільськогосподарського виробництва, раціонального використання та охорони земель, створення сприятливого екологічного середовища і покращання природних ландшафтів.
Якщо рілля на забудову - то можливо.
Щасти, Вам розробити такий проект на 10 соток для індивідуального садівництва Скинете приклад? Особливо цікавить момент, як Ви поля оформили, і які сівозміни склали.
!
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
А в кадастр вносите які угіддя? Котрі до, чи котрі після? Проблем додати роздруковану експлікацію нема. А от внесення до ДЗК даних про угіддя земельної ділянки- це вже відповідальність, чи не так?
Denver, это придумала не я. Это так написано дыбильное законодательство.
Відправлено через 13 хвилин 5 секунд:
И я тоже такое не делала и не буду делать. Но этот вопрос спрашивали в Держгеокадастре при принятии на начальников. И сами озвучивали такой ответ. И за ЭТО лишают сейчас сертификатов. А делать такой проект или не делать - я решаю сама. И последнее врямя очень фильтрую проекты (брать их в работу или отказаться) ибо мне дорог мой сертификатю
Колокольчиков писав: ↑15 березня 2017 12:30А в кадастр вносите які угіддя? Котрі до, чи котрі після? Проблем додати роздруковану експлікацію нема. А от внесення до ДЗК даних про угіддя земельної ділянки- це вже відповідальність, чи не так?
Ми в кадастр вносимо угіддя та цільове призначення до проектування.
Питання до учасників форуму.
Відводиться земельна ділянка для сінокосіння і випасання худоби сільській раді. До відведення по 6-Зем стоїть рілля. Отже питання:
1. Чи можна для сінокосіння і випасання худоби після відведення ставити ріллю (до відведення і після відведення рілля)?
2. Чи можна після відведення поставити пасовища (до відведення - рілля, після відведення - пасовища)? Якщо ні то якими законами це забороняється?
А це не Бахмацький район? Перше питання - сільській раді? Проект? Ставити до відведення і після відведення різні угіддя в даному випадку не можна. Я б Вам рекомендувала зробити тех. док. щодо інвентаризації земель. Це теж спірне питання, але угіддя поміняти тут можливо можна (питання досконально не вивчене, але десь згадувалось.Якщо хтось щось підкаже - сама буду рада).
Ну на сільську раду Ви ніяк не можете робити проект - це знаю точно.