Реєстрація договорів оренди землі, змін до них. Зміна орендної плати...
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Репутація: 0
- Область: Чернівецька
- Місце роботи: Інше
Підскажіть будь-ласка, у 2013 році розпорядженням РДА про затвердження проекту землеустрою (земельна ділянка за межами населеного пункту, торгівельна діяльність) було встановлено орендну плату у розмірі 11% від НГО. Нормативна грощова оцінка виготовлена у 2014 році і затверджена рішенням районної ради. У 2015 році Орендарю було надіслано проект договіру для його заключення. Однак орендар своїм листом просить зменшити % орендної плати, мотивуючи це тим, що він не взмозі сплачувати вказану орендну плату і це зможе призвести до утворення боргів та банкрутства, а також тим, що попередній орендар сплачував набагато меншу орендну плату.
Чи може РДА зменшити відсоток орендної плати і яким чином це зробити, щод не було в майбутньому питань у правоохоронних органів?
Дякую!
Чи може РДА зменшити відсоток орендної плати і яким чином це зробити, щод не було в майбутньому питань у правоохоронних органів?
Дякую!
- Ки$ульКа
- Спец
- Репутація: 33
- Область: Київська
- Місце роботи: Інші недержавні проектні організації
Підскажіть будь-ласка!Чі потрібні додатки до договору оренди на земельну ділянку (пай)? Якщо так то які?
-
- Область: Чернігівська
ПІдскажіть будь-ласка стикнувся з такою проблемою. Намагався зареєструвати договір оренди землі в реєстраційній службі(РС), але в РС показало, що на нерухомість власника земельної ділянки накладено арешт у зв'язку з несплатою аліментів на суму щось приблизно 1000грн. Договір на реєстрацію так і не здав. Які можуть бути наслідки для орендаря і власника земельної ділянки, якщо я все ж здам договір на реєстрацію і мені його зареєструють?
- vitas007
- Admin
- Репутація: 821
- Область: м.Київ
можливо не в тему.....
Ніхто не чув, що реєстраційну хочуть уже ліквідувати???
Ніхто не чув, що реєстраційну хочуть уже ліквідувати???
-
- Спец
- Репутація: 327
- Область: Запорізька
- Місце роботи: Юридичні послуги
не ліквідувати, а перепідпорядкувати, уточнити повноваження, а також розширити круг суб'єктів реєстрації прав згідно з Проектом Закону про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (зокрема, згідно зі статтями 6, 10 цього проекту), поки що останній стан документу - направлено на підпис Президенту (02.12.2015)vitas007 писав: реєстраційну хочуть уже ліквідувати
-
- Область: Донецька
- Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
День добрый! У кого есть опыт в оформлении охотничьих хозяйств? Подскажите должна ли я землеустроитель сельского совета !заверять! согласия собственников з/у на использования их земли охотниками? Земля не коммунальная, в частной собственности, на основании чего сельский совет должен заверять их так сказать отношения? 

- solim
- Спец
- Репутація: 201
- Область: Рівненська
Думаю, що не повинні.
Власники погоджують, а Обласні управління лісового господарства формують матеріали і вносять пропозиції обласній раді.
Все регламентується Законом "Про мисливське господарство та полювання"
Процедура та повноваження органів, які здійснюють виділення в установленому порядку лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування лісами регламентуються статтями 30, 31, 32, 33 Лісового кодексу.
Власники погоджують, а Обласні управління лісового господарства формують матеріали і вносять пропозиції обласній раді.
Все регламентується Законом "Про мисливське господарство та полювання"
Процедура та повноваження органів, які здійснюють виділення в установленому порядку лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування лісами регламентуються статтями 30, 31, 32, 33 Лісового кодексу.
-
- Спец
- Репутація: -4
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
доброго дня, може я звертаюсь не в цю тему але прохання допомогти: адвокат вимагає через запит надати йому оригінал договору оренди! ПИТАННЯ :на який законодавчий акт спертись, щоб відмовити у наданні оригіналу
- solim
- Спец
А ви орендар/орендодавець?
якщо договір стосується фізичної особи, можна зіслатись на ЗУ"Про інформацію", мотивуючи відмову тим, що договір містить конфіденційну інформацію про особу.Танчус писав: доброго дня, може я звертаюсь не в цю тему але прохання допомогти: адвокат вимагає через запит надати йому оригінал договору оренди! ПИТАННЯ :на який законодавчий акт спертись, щоб відмовити у наданні оригіналу
-
- Спец
я орган державної влади
А на що спирався адвокат, коли писав запит? Надайте завірену копію. А заодно подивіться чи дотриманні вимоги, щодо адвокатського запиту.Танчус писав: доброго дня, може я звертаюсь не в цю тему але прохання допомогти: адвокат вимагає через запит надати йому оригінал договору оренди! ПИТАННЯ :на який законодавчий акт спертись, щоб відмовити у наданні оригіналу
-
- Спец
а адвокат взагалі має право брати витяг з ДЗК у ЦНАПі? на судYfnfkjxrf писав: на що спирався адвокат,
-
- Спец
- Репутація: 7
- Область: Дніпропетровська
Ви хоч іноді ознайомлюйтесь з основними для Вашої роботи нормативно-правовими актами.Танчус писав:а адвокат взагалі має право брати витяг з ДЗК у ЦНАПі? на суд
Може, не тільки адвокат, а будь-яка фізична/юридична особа
-
- Спец
я ознайомлена, вланик, користувач, або особа по дорученню! адвокат на Вашу думку це хто?Vetaldp писав: и хоч іноді ознайомлюйтесь з основними для Вашої роботи нормативно-правовими актами.
- solim
- Спец
То питання про ВИТЯГ, чи про надання ОРИГІНАЛУ ДОГОВОРУ ОРЕНДИ ?
Початкове питання було щодо надання ОРИГІНАЛУ договору оренди.
Думаю, що Танчус представляє орендаря і має цей примірник. Ніби надавати ОРИГІНАЛ неправомірно і питання в тому, де це зазначено.
Загалом, надання подібних оригіналів документів не передбачається, окрім їх вилучення. А вилучають в ході процесуально-дізнавальних-слудчих (чи як там правитьно) дій міліція (за рішенням суду), прокуратура, СБУ (в окремих випадках), податкова (бухгалтерські документи), КРУ (теж тільки про кошти)...
Адвокат в окремих випадках теж може здійснювати вилучення, але знову ж при кримінальному провадженні чи чомусь схожому. Якщо він звернувся від чийогось імені з вимогою надати ОРИГІНАЛ договору оренди, то напевно треба писати "не передбачено".
На жаль не володію інформацією на цю тему, однак теж цікаво почути думки.
Початкове питання було щодо надання ОРИГІНАЛУ договору оренди.
Думаю, що Танчус представляє орендаря і має цей примірник. Ніби надавати ОРИГІНАЛ неправомірно і питання в тому, де це зазначено.
Загалом, надання подібних оригіналів документів не передбачається, окрім їх вилучення. А вилучають в ході процесуально-дізнавальних-слудчих (чи як там правитьно) дій міліція (за рішенням суду), прокуратура, СБУ (в окремих випадках), податкова (бухгалтерські документи), КРУ (теж тільки про кошти)...
Адвокат в окремих випадках теж може здійснювати вилучення, але знову ж при кримінальному провадженні чи чомусь схожому. Якщо він звернувся від чийогось імені з вимогою надати ОРИГІНАЛ договору оренди, то напевно треба писати "не передбачено".
На жаль не володію інформацією на цю тему, однак теж цікаво почути думки.
З жовтня БУДЬ-ХТО може отримати Витяг про БУДЬ-ЯКУзареєстровану земельну ділянку - http://land.gov.ua/usi-novyny.html?view ... top-novynyТанчус писав: я ознайомлена, вланик, користувач, або особа по дорученню! а
-
- Спец
це вже було про витягsolim писав: То питання про ВИТЯГ, чи про надання ОРИГІНАЛУ ДОГОВОРУ ОРЕНДИ ?
-
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Добрый вечер. У меня такой вопрос: юр. лицо регистрирует право аренды зем. участка с физлицом-собствеником(право собств. зарег. до 2013 г.-есть Гос Акт), регистратор принимает документы( всё впорядке) но приходит отказ : регистратор сформировал ОДНО заявление, только на право аренды!!! В решении чёрным по белому написано: з допомогою программного забезпечення ДРРП, реєстратор формує 2 заяви!!!
В свою очередь регистратор утверждает: я не знаю что писать во второй заявке, на основании какого документа я буду её формировать facepalm+ просит помощи в её заполнении!!!
Подскажите кат это работает на практике. Спасибо.
В свою очередь регистратор утверждает: я не знаю что писать во второй заявке, на основании какого документа я буду её формировать facepalm+ просит помощи в её заполнении!!!
Подскажите кат это работает на практике. Спасибо.
-
- Спец
- Репутація: 327
- Область: Запорізька
- Місце роботи: Юридичні послуги
Роз'яснення Укрдержреєстру з цього приводу: Стосовно документів, необхідних для проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки, право власності на яку зареєстроване до 01 січня 2013 року, у спеціальному розділі Державного реєстру речових прав на нерухоме майноНина писав: юр. лицо регистрирует право аренды зем. участка с физлицом-собствеником(право собств. зарег. до 2013 г.
-
- Спец
- Репутація: 17
але ж у Витязі з ДЗК також конфіденційна інформація про особу....а Витяг взяти може будь-хто... Щось якась не состиковка виходить. На мою думку, потрібно, щоб Витяг був не такий, як зараз, а містив тільки інформацію про земельну ділянку, а не про власника....Pogannka писав: мотивуючи відмову тим, що договір містить конфіденційну інформацію про особу.
Доброго вечора)
Стикнувся із дуже цікавою розбіжністю в законодавстві, і думаю по цій темі... ?
Відповідно до 288.1. Податкового кодексу України в редакції від 01.01.2016 року :Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки .
а в старій редакції: Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки, оформлений та зареєстрований відповідно до законодавства.
Податківці цю ситуацію будуть трактувати так, що орендну плату треба буде платити з моменту укладання договору, а не з моменту його державної реєстрації!
Хоча два профільні закони Про оренду землі і про реєстрацію прав вказують на зовсім інше (думаю цитат не потрібно), а саме що об’єкт за договором оренди землі вважається переданим орендодавцем орендареві з моменту державної реєстрації права оренди, якщо інше не встановлено законом.
Тобто ПКУ заставляє нас платити орендну плату за ділянку, яку ми ще не можемо використовувати!!!
І це те що випливає з цих протиріч, але й взагалі ПКУ тоді не відповідає цим законам!
В кого які погляди на дану ситуацію?
Стикнувся із дуже цікавою розбіжністю в законодавстві, і думаю по цій темі... ?
Відповідно до 288.1. Податкового кодексу України в редакції від 01.01.2016 року :Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки .
а в старій редакції: Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки, оформлений та зареєстрований відповідно до законодавства.
Податківці цю ситуацію будуть трактувати так, що орендну плату треба буде платити з моменту укладання договору, а не з моменту його державної реєстрації!
Хоча два профільні закони Про оренду землі і про реєстрацію прав вказують на зовсім інше (думаю цитат не потрібно), а саме що об’єкт за договором оренди землі вважається переданим орендодавцем орендареві з моменту державної реєстрації права оренди, якщо інше не встановлено законом.
Тобто ПКУ заставляє нас платити орендну плату за ділянку, яку ми ще не можемо використовувати!!!
І це те що випливає з цих протиріч, але й взагалі ПКУ тоді не відповідає цим законам!
В кого які погляди на дану ситуацію?
- malecha
- Спец
- Репутація: 35
- Область: Тернопільська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
- Контактна інформація:
На практиці по м.Тернополю вже давно так роблять - рішення сесії про надання сьогодні, зі завтрашнього дня - нарахування оренди, що прописується в договорі оренди, який може бути складений через 2 місяці після цього і ще через 2 зареєстрований. Більшість не звертає уваги і погоджується, дехто кричить і всерівно погоджується, одиницям вдавалося змінити умови договору щодо оплати з моменту реєстрації. То це собі відбулося таке мінімальне узаконення практики з благородною метою наповнення бюджету.Малібу писав: В кого які погляди на дану ситуацію?
Але в принципі - чому момент укладнення повинен дуже відрізнятися в часовому проміжку від моменту реєстрації?
Та, на жаль, погоджуємося ми з тим чи ні - в орендарів особливого виходу нема - орендодавець їм ставить ультиматум - або так, бо ніяк. І йди до суду шукуати справедливості місяцями-роками. А на це підписуються також одиниці.
- solim
- Спец
Так і повинно бути. Договір діє з моменту його укладання і це підтверджується судовою практикою.Малібу писав: Податківці цю ситуацію будуть трактувати так, що орендну плату треба буде платити з моменту укладання договору, а не з моменту його державної реєстрації!
згідний з Вами, юристи мені так і говорять. Але скажіть мені будь ласка, чи можу я приступати до використання земельної ділянки з моменту укладання такого договору???solim писав: Договір діє з моменту його укладання
- solim
- Спец
Думаю, що так
► Показати