На момент виконання польових робіт у Вас була діюча метрологія на Ваш прилад???
Законом України "Про топографо-геодезичну та картографічну діяльність" - http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/353-14/page
На момент виконання польових робіт у Вас була діюча метрологія на Ваш прилад???
Законом України "Про топографо-геодезичну та картографічну діяльність" - http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/353-14/page
gps_nik
juli_son
А можно поподробнее, где указывается, что в технической документации для нашего "грандиозного кадастра" требуется прикладывать копию метрологической поверки используемого оборудования?gps_nik писав:Законом України "Про топографо-геодезичну та картографічну діяльність"
kukin
Напевно так, раз просять...
Для лично Вашего "грандиозного кадастра" Вы вполне можете не прикладывать вообще никаких копий...
gps_nik
Krok
а если хорошо вчитаться в этот закон, то и справку из садика необходимо приложить к проекту, что в это время не ребенка отводил, а на пункте стоял. facepalm
AnTreY
Antony
Ви трішки не праві...
gps_nik
Подайте інформаційний лист на ГУ з копією свідоцтва про метрологію на прилад а в проекті в пояснювальній записці опишіть про прилад, яким виконували заміри та зазначте дані свідоцтва про проходження метрології (номер, дату, чинне до____). В разі виникнення аналогічних питань будете посилатись на даний лист.
Игор
gps_nik писав: розділ ІІ "Інструкції про встановлення (відновлення) меж ділянок в натурі (на місцевості) та закріплення іх межовими знаками", а особливо пункт 2.5 який регламентує згідно вимог яких нормативних документів необхідно виконувати роботи... Далі не полінуйтеся пробігтися по перелічених нормативах стосовно метрології, особливо по статті 23 Закону України "Про топографо-геодезичну та картографічну діяльність" та по розділу 12 "Інструкції з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500 (ГКНТА 2.04-02-98)" взагалі, і по пункту 12.8 цієї ж інструкції зокрема...
Antony
А відколи це в нас наявність копії свідоцтва про метрологічну перевірку приладів у проекті відведення стало частиною державного геодезичного нагляду? Може, мені ще копію з історії хвороб про щеплення треба до проекта прикладати? Хочете перевірити СІГа - будь ласка, виїжджайте з перевірками або запрошуйте до себе в гості (за згодою). Але я не зобов'язаний прикладати до документації із землеустрою ні копії метрології, ні рахунки за оренду приміщень, ні квитанцію про купівлю програмного забезпечення.
! | Повідомлення з: Kurilov |
Шлях форумчанина: 1. Користуйся пошуком, перш ніж щось спитати. 2. Ховай велике під спойлер. 3. Дотримуйся правил, бо кара настигне тебе. |
Kurilov
Та не потрібно технічний звіт підкладати... Лише у розділ, в якому описуються польові роботи, чим і як міряли, докладайте діючу метрологію...
А для чого по Вашому потрібен державний геодезичний нагляд взагалі???
Ваша історія хвороб, щеплень, флюрографій, аналізів і т.д. окрім Вас навряд чи когось іншого зацікавить...
gps_nik
Я у вас не питав, для чого він потрібен. Я питав, де написано, що прикладання копії метрології до проекта відведення є частиною держгеонагляду? Чи не пряме порушення це порядку цього нагляду?
Ще раз кажу: хочете перевірити технічне й технологічне забезпечення виконавців - сідайте на лісапєд і приїжджайте в гості.Державний геодезичний нагляд за топографо-геодезичною і картографічною діяльністю здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, шляхом проведення планових та позапланових перевірок
Державний нагляд здійснюється за місцем провадження господарської діяльності виконавцем топографо-геодезичних і картографічних робіт або його відокремленими підрозділами. Заходи державного нагляду можуть здійснюватися у приміщенні органу державного нагляду за згодою виконавця топографо-геодезичних і картографічних робіт.
Тому я її в документацію й не прикладаю.
! | Повідомлення з: Kurilov |
Шлях форумчанина: 1. Користуйся пошуком, перш ніж щось спитати. 2. Ховай велике під спойлер. 3. Дотримуйся правил, бо кара настигне тебе. |
Kurilov
UKRWEST
Ніде не написано... Окрім того, ще й положення "Про державний геодезичний нагляд" також не має, де власне і мають бути виписані права і обов'язки інспекторів...
Аж ніяк... Випишуть положення, сядуть на "лісапєд" і приїдуть до Вас пити кров перевіряти згідно чинного законодавства...
gps_nik
для тех кто не успел качнуть с "говносервиса", можно выложить на нормальный файлообменник, к примеру ex или что нить подобное, без такого рода ограничений?В данный момент просмотр и скачивание этого файла недоступны.
За последнее время этот файл просматривали или скачивали слишком часто. Повторите попытку позже. Если файл очень большой или открыт для доступа широкому кругу пользователей, возможен отказ в доступе к нему в течение ближайших суток. Если через 24 часа ситуация не изменится, обратитесь к администратору домена.
kukin
Не знаю як там в Європейских країнах, але в Україні згідно статті 3 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність", роботи із землеустрою відносяться до сфери законодавчо регульованої метрології... Принаймні станом на сьогодні...
gps_nik
Я ж не против, просто просил цитату указать.gps_nik писав:Не знаю як там в Європейских країнах, але в Україні згідно статті 3 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність"
kukin
Не подумайте, что я крепкий сторонник метрологии, по крайней мере в данном виде... Меня как человека немножко разбирающегося в этом, волнуют именно технические детали... Например, все мы знаем, что иногда ГНСС оборудование может быть представлено в виде приемника и спутниковой антенны, а не только в виде моноблока... Т.е. существует возможность менять антенны... Надеюсь Вы не будете спорить, что от спутниковой антенны, мягко говоря, в некоторой степени тоже будет зависеть конечный результат... А вот согласно нашей метрологии (да и регистрации спутниковой аппаратуры), спутниковых антенн вообще не существует... Я уже не говорю о каллибровках антенн...
gps_nik
kukin
UKRWEST
Elenys
doslidnik
kukin
А чем регистрация приемника в реестре с сомнительным началом улучшает дотримання вимог технічного та технологічного забезпечення???
Лицензионным ПО пусть занимаются соответствующие органы, хрена сюда лепить гокадастр?
Геодезический надзор не исправит ситуации, это еще один рычаг на сертифицированного, не более.
Заказчики должны оценять знания и навыки специалистка, а не судить его по недобумажкам и недореестрам.
Не надо обременять себя псевдоконтролем!
Феерическая глупость!
kukin