Чи можливо через 16 років після РОЗПАЮВАННЯ ОТРИМАТИ АКТ на ЗЕМЛЮ
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Репутація: 0
- Область: Черкаська
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Чи можливо через 16 років після РОЗПАЮВАННЯ ОТРИМАТИ АКТ на ЗЕМЛЮ
На момент розпаювання в 1996 році я працював в Черкаській обл. Чорнобаївського р-ну у радгоспі ім .Комінтерн завгаром... але звільнився в лютому 1997р і переїхав до Києва і мені не було видано АКТ на ЗЕМЛЮ(бо вони на той час були в стадії оформлення...), а МАЙНОВИЙ СЕРТИФІКАТ на 300 грн...мені передали батькам... розбиратись не було коли, але тепер мені говорять що ПО ЗАКОНУ ТОБІ ПОВИННІ БУЛИ ВИДАИ і АКТ на ЗЕМЕЛЬНИЙ ПАЙ 3 га...
Чи можу Я ОТРИМАТИ в данний момент ЗЕМЕЛЬНИЙ ПАЙ ... ЧЕРЕЗ 17 років...???
Чи можу Я ОТРИМАТИ в данний момент ЗЕМЕЛЬНИЙ ПАЙ ... ЧЕРЕЗ 17 років...???
-
- Спец
- Область: Київська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Пусть сначала узнает, может он просто не получил сертификат. Если выдали майновой сертификат, значит в списках он был, и возможно болтается в невостребованных.solim писав:Збирайте документи і звертайтеся в суд. За вами повинні визнати право на пай та зобов'язати виділити земельну ділянку за рахунок земель запасу (резервного фонду) - в інтернеті є багато на цю тему.
є випадки, коли виділяти земельну ділянку вже немає з чого, тому перш за все поцікавтесь чи є вільні землі...Олександр Гурин писав:На момент розпаювання в 1996 році я працював в Черкаській обл. Чорнобаївського р-ну у радгоспі ім .Комінтерн завгаром... але звільнився в лютому 1997р і переїхав до Києва і мені не було видано АКТ на ЗЕМЛЮ(бо вони на той час були в стадії оформлення...),
-
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
solim, які потрібно зібрати документи???
Востаннє редагувалось 11 квітня 2014 13:55 користувачем Олександр Гурин, всього редагувалось 1 раз.
- KolS
- Спец
- Репутація: 106
- Область: Київська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Вам потрібно звернутися до адвоката, написать позовну заяву, в якій просити поновити термін подання заяви, це основне, 2 пунктом, визнати право за Вами.Олександр Гурин писав:ПІДСКАЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА
Дукументи: копія трудової, копії з архівів довідок, що ви були членом радгоспу, довідки з земвідділу, що є землі запасу!І якщо ви внесені в список, громадян, які повинні були отримать сертифікат, але якимось чином не отримали, шанси ваші зростуть. Ну і адвокат може Вас послать ще по якісь довідки
-
- Спец
- Репутація: -4
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
справа в тому що зараз суди ще спираються на те, що пройшла позовна давність, та ще й попробуй видерти землю в обласного)solim писав:Збирайте документи і звертайтеся в суд. За вами повинні визнати право на пай та зобов'язати виділити земельну ділянку за рахунок земель запасу (резервного фонду) - в інтернеті є багато на цю тему.
- Дмитро Брянцев
- Спец
- Репутація: 5
- Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Re: Чи можливо через 16 років після РОЗПАЮВАННЯ ОТРИМАТИ АКТ на ЗЕМЛЮ
Підскажіть, а який термін "позовної давності", справа в тому, що до мене звернулась людина щодо можливості отримання у власність земельної ділянки для ведення ОСГ до 2 га. Як з`ясувалось в розмові, людина на момент розпайовки працювала в КСП, майновий сертифікат отримала, а от пай - ні. (Як мені розповідали, під час розпайовки в списки включали за принципом: "кум, сват, брат", а коли інші люди почали обурюватись - включили і тих. Цей же чолов`яга - з вигляду скромна людина, тому і вийшов обділеним). Тому в даний момент я йому запропонував спробувати отримати земельний пай - відповідні записи в трудовій є. Заодно вирішив проконсультуватись в райземі щодо цього питання. І ось там мені і почали "втирати" щодо строку позовної давності. Чи є якийсь закон щодо строку давності, чи це лише небажання деяких чиновників райзему? Вільні землі резервного фонду є. Було і два випадки десятирічної давнини, коли двом членам ксп надали паї з земель резервного фонду (як розповідають, один з них півтора місяці з ранку до вечора просижував на порозі сільської ради поки все ж таки не отримав пай).
Востаннє редагувалось 23 січня 2015 15:29 користувачем Дмитро Брянцев, всього редагувалось 1 раз.
- Дмитро Брянцев
- Спец
- Репутація: 5
-
- Спец
- Репутація: 88
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
Райзем лізе не в своє діло. Особисто я просто рекомендую звернутися до суду і все, без різних роз'яснень щодо позовних давностей.
Може в даному випадку звернути увагу наступну норму ЦК:
. Точно й не знаю, але може якось на суді довести те, що я нещодавно дізнався про порушені свої права. Щось таке.Стаття 261. Початок перебігу позовної давності
1. Перебіг позовної давності починається від дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.
- Solpadeine
- Спец
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Інше
- Контактна інформація:
- Rond
- Спец
- Репутація: 9
- Область: Хмельницька
До чого тут термін позовної давності?
Наразі даного громадянина повинен цікавати ЗУ «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», а саме ст. 2 Документи, що посвідчують право на земельну частку (пай).
Не отримавши сертифікат на право на земельну частку (пай) в даному випадку колишньому працівнику КСП потрібно звертатись до суду, щодо отримання рішення про визнання права на земельну частку (пай).