Витяг з Державного земельного кадастру
Усі питання щодо державної реєстрації ДА і т.д.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 0
- Область: Київська
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Витяг з Державного земельного кадастру
-
0
- Цитата
Доброго дня.
Прошу поради у наступній ситуації. Мені порібен витяг з державного кадастру. На руках я маю акт на право власності землею. Звертаюся в місцевий Держкомзем за витягом, де мені відповідають, що не можуть його надати без нових обмінних файлів, за котрі просять 500 грн. Прошу пояснити чи маю я їх надавати? Наскільки я розумію, оскільки я маю акт на право власності, то інформація про мою земельну ділянку міститься в загальнонаціональному реєстрі. Розбираючи це питання я знайшов інформацію, що витяг мають видати за заявою власника замельної ділянки в той же дань и відслідкувати виконання заявки, можна онлайн через сайт ДЗК. За затримку можливі штрафи. Виправте мене, якщо я щось не так розумію.
P.S. Чи можу я отримати витяг з земельного кадастру в іншому відділенні Держкомзему?
Дякую за відповіді.
Шаблон обращения в ДЗА
Шаблон обращения в сельхозинспекцию
Прошу поради у наступній ситуації. Мені порібен витяг з державного кадастру. На руках я маю акт на право власності землею. Звертаюся в місцевий Держкомзем за витягом, де мені відповідають, що не можуть його надати без нових обмінних файлів, за котрі просять 500 грн. Прошу пояснити чи маю я їх надавати? Наскільки я розумію, оскільки я маю акт на право власності, то інформація про мою земельну ділянку міститься в загальнонаціональному реєстрі. Розбираючи це питання я знайшов інформацію, що витяг мають видати за заявою власника замельної ділянки в той же дань и відслідкувати виконання заявки, можна онлайн через сайт ДЗК. За затримку можливі штрафи. Виправте мене, якщо я щось не так розумію.
P.S. Чи можу я отримати витяг з земельного кадастру в іншому відділенні Держкомзему?
Дякую за відповіді.
Шаблон обращения в ДЗА
Шаблон обращения в сельхозинспекцию
Востаннє редагувалось 17 вересня 2013 13:36 користувачем Oleg, всього редагувалось 1 раз.
Makeda
-
- Спец
- Репутація: -4
- Область: Луганська
- Місце роботи: Інші недержавні проектні організації
-
0
- Цитата
Якщо немає інформації про Вашу земельну ділянку в НКС (Національна кадастрова система), то витяг з державного земельного кадастру Ви не отримаєте.Makeda писав:Прошу пояснити чи маю я їх надавати?
Ні не можете.Makeda писав:Чи можу я отримати витяг з земельного кадастру в іншому відділенні Держкомзему?
P.S. Якого року у Вас державний акт? Земельна ділянка має кадастровий номер?
Invader
-
- Спец
- Репутація: 57
- Область: Чернівецька
- Місце роботи: Інше
-
0
- Цитата
якщо земельній ділянці присвоєний кадастровий номер, то теоретично ТАК, розумієте правильноMakeda писав:Наскільки я розумію, оскільки я маю акт на право власності, то інформація про мою земельну ділянку міститься в загальнонаціональному реєстрі
якщо кадастровий номер відсутній, то потрібно замовляти обмінний файл в проектній організації. Найкраще це звернутись в ту організацію яка вам виготовляла державний акт.
витяг отримуєте з відділу ДЗА за місцерозташуванням земельної ділянки.Makeda писав:Чи можу я отримати витяг з земельного кадастру в іншому відділенні Держкомзему?
Inspektor
-
- Молоденький(ка)
-
0
- Цитата
Якого року у Вас державний акт? Земельна ділянка має кадастровий номер?
якщо кадастровий номер відсутній, то потрібно замовляти обмінний файл в проектній організації. Найкраще це звернутись в ту організацію яка вам виготовляла державний акт.
Я запрошую два витяги з реєстру, один державний акт отриманий в 2012 році, другий (на земельний пай) в 2007 році. Кадастрові номера є в обох випадках. В минулому році коли оформлював землю, то передав диск з обмінним файлом в Держкомзем разом з документацією, але зараз кажуть що там усе по новому і маю виготовити його заново, старий не видається і не підходить. Організація, що робила його, під тиском чиновників повторно робити відмовляєть. У крайньому випадку, хочеться дізнатися чи можна замовити ці файли в організації з іншого міста?
Стосовно другої ділянки (земельного паю), то я не знаю чи є обмінний файл для неї, на руках акт на право власності з кадастровим номером. Я розумію, що стикнувся зі свавіллям чиновників та бажання викидати на вітер 1000 грн не має. Хочу розібратися у процедурі, буду намагатися обійти неправомірні вимоги. Я так розумію, коли написати заяву з проханням надати витяг з реєстру, то відмовити мені не можуть, якщо надам усі документи, при цьому обмінний файл таким документом не є.
Чому Ви кажете "теоретично"? Може бути варіант, що на руках є акт з кадастровим номером, а данних в базі не має? Що тоді робити?якщо земельній ділянці присвоєний кадастровий номер, то теоретично ТАК, розумієте правильно
На крайній випадок хочеться знати хто контролює роботу Держкомзему чи є телефони довіри?
Makeda
-
- Вже не початківець
- Область: Кіровоградська
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
-
0
- Цитата
Якщо земельна ділянка зареєстрована але відсутня в НКС, то потрібно внести обмінний файл, через функціонал внесення архівних даних системи, і потім надається витяг з Державного земельног кадарстру без додаткового виготовлення тех.док. та обм.фвайлів
vildkz
-
- Молоденький(ка)
-
0
- Цитата
Як це дізнатися? Хто це робить?Якщо земельна ділянка зареєстрована але відсутня в НКС, то потрібно внести обмінний файл, через функціонал внесення архівних даних системи, і потім надається витяг з Державного земельног кадарстру без додаткового виготовлення тех.док. та обм.фвайлів
Makeda
-
- Вже не початківець
-
0
- Цитата
Державний кадастровий реєстратор
[upd=1370521573][/upd]
3 2004року при реєстрації державного акта одночасно реєструвалася земельна ділянка
[upd=1370521573][/upd]
3 2004року при реєстрації державного акта одночасно реєструвалася земельна ділянка
vildkz
-
0
- Цитата
Шановний...процедуру внесення в НКС ми знаємо!! мені б було дуже цікаво...як і де ви б це здійснили????vildkz писав:Якщо земельна ділянка зареєстрована але відсутня в НКС, то потрібно внести обмінний файл, через функціонал внесення архівних даних системи, і потім надається витяг з Державного земельног кадарстру без додаткового виготовлення тех.док. та обм.фвайлів
chery
vildkz
-
- Молоденький(ка)
-
0
- Цитата
Так державний акт є підтвердженням того, що земельна ділянка твоя. Як вони можуть окремо реєструватися?3 2004року при реєстрації державного акта одночасно реєструвалася земельна ділянка
Я так розумію, що потрібні документи у Держкомземі є, значить і витяг згідно закону мені мають надати без надання обмінних файлів за заявою?
Makeda
-
- Спец
- Репутація: 57
-
0
- Цитата
з 01.01.2013 року реєстрація проходить окремо: органи ДЗА реєструють об'єкт (земельна ділянка), органи Мінюсту реєструють право на об'єктMakeda писав:Як вони можуть окремо реєструватися?
Inspektor
-
- Вже не початківець
-
0
- Цитата
Реєстрація земельної ділянки -- це одна дія, а реєстрація права (держ.акта чи дог.оренди) -- інша.
Ми вимагаємо від заявника ксерокопію паспорта , кода, квитанція про оплату та копію держ.акта
Ми вимагаємо від заявника ксерокопію паспорта , кода, квитанція про оплату та копію держ.акта
vildkz
-
0
- Цитата
Скажите мне пожалуйста зачем пересечному гражданину знать как участки появляются в НКС если у него на гос акте показан кадастровый номер????!!!vildkz писав:Якщо земельна ділянка зареєстрована але відсутня в НКС, то потрібно внести обмінний файл, через функціонал внесення архівних даних системи, і потім надається витяг з Державного земельног кадарстру без додаткового виготовлення тех.док. та обм.фвайлів
А суму в 500 грн. Вам озвучили в отделе Госземагентства, (т.е. государственные служащие)?Makeda писав:Звертаюся в місцевий Держкомзем за витягом, де мені відповідають, що не можуть його надати без нових обмінних файлів, за котрі просять 500 грн.
Ваша задача предоставить документы необходимые для получения вытяга и в течение одно дня его забрать (имеете 100% право) задача отдела госземагентства каким либо способом сформировать обменный файл и загрузить его в НКС для формирования вытяга
CIVIC
-
- Молоденький(ка)
-
0
- Цитата
Зазначену суму коштів я маю внести за обмінні файли організації до котрої мене відправили в Держкомземі. Мовляв там мені зроблять нові файли, котрі підходять. Мені просто було не зрозуміло до чого тут я і ці файли, раз у мене акт з кадастровим номером на руках, усе інше не моя справа...
Обмінний файл формує тільки організація, котра робила документи на ділянку (ГЕО центр). Держкомзем каже, що файли застаріли і з 01.01.2013 усе по новому. Мені ж не могли видати державний акт на землю з кадастровим номером, якби обмінного файлу не було або він був застарілим ?Ваша задача предоставить документы необходимые для получения вытяга и в течение одно дня его забрать (имеете 100% право) задача отдела госземагентства каким либо способом сформировать обменный файл и загрузить его в НКС для формирования вытяга
Makeda
-
- Спец
- Область: Житомирська
-
0
- Цитата
Makeda,
- приходите до кадастрового реєтратора і заповнюєте заяву на отримання Витягу з Державного земельного кадастру.
- Отримуєте там квитанцію на по-моєму 53 грн, спалучєте по ній в банку і приносите платіжку тому ж каждастровому реєстратору.
- Приходите додоми і на настінному календарі відмічаєте дату, яка настане через 14 днів з дати прийому заяви.
- Коли відмічена дата настане, зранку відвідуєте кадастрового реєстратора і отримуєте витяг, або відмову.
- по відмові готуєте документи до суду (залежно від того яка буде відмова).
- Прохання все робити документально, без ніяких ля-ля.
- приходите до кадастрового реєтратора і заповнюєте заяву на отримання Витягу з Державного земельного кадастру.
- Отримуєте там квитанцію на по-моєму 53 грн, спалучєте по ній в банку і приносите платіжку тому ж каждастровому реєстратору.
- Приходите додоми і на настінному календарі відмічаєте дату, яка настане через 14 днів з дати прийому заяви.
- Коли відмічена дата настане, зранку відвідуєте кадастрового реєстратора і отримуєте витяг, або відмову.
- по відмові готуєте документи до суду (залежно від того яка буде відмова).
- Прохання все робити документально, без ніяких ля-ля.
Борщ
- werewolf
- Спец
- Репутація: 5
- Область: Запорізька
-
0
- Цитата
Окрім положень законодавства є ще функціональна можливість НКС - системи державного земельного кадастру, яка формує цей витяг. Якщо відомості про ділянку не внесені в форматі обмінного файлу XML, система фізично не може сформувати витяг.Makeda писав:На руках я маю акт на право власності землею. Звертаюся в місцевий Держкомзем за витягом, де мені відповідають, що не можуть його надати без нових обмінних файлів, за котрі просять 500 грн. Прошу пояснити чи маю я їх надавати?
Це недолік НКС, і прикро, що цей недолік перетворився на бізнес. Адміністратором НКС є ДП "Центр ДЗК", і є затверджений порядок адміністрування державного земельного кадастру. По ідеї, Держземагентство повинно заключити договір з ЦДЗК, і ЦДЗК повинен у порядку адміністування конвертувати інформацію про всі земельні ділянки з IN4 в XML. Але верховному керівництву, видно, подобається, що люди поновлюють інформацію в НКС за власний рахунок. Тому питання заглохло.
Нам на початку року обіцяли, що ЦДЗК буде на безоплатній основі здійснювати конвертацію. Але ЦДЗК - госпрозрахункова організація, тому їх потрібно фінансувати за якийсь рахунок (або за державний, або за власний кошт замовника). Якщо договір з ними не заключили, і не заплатили з державного бюджету, вони не зобовязані працювати за безплатно.
Колись. В рожевому майбутньому. На даний час, в НКС ця ідея не реалізована.Makeda писав:Чи можу я отримати витяг з земельного кадастру в іншому відділенні Держкомзему?
А яка різниця, хто зробив обмінний файл??? Лиш би інформація в ньому була вірна.Makeda писав:В минулому році коли оформлював землю, то передав диск з обмінним файлом в Держкомзем разом з документацією, але зараз кажуть що там усе по новому і маю виготовити його заново, старий не видається і не підходить. Організація, що робила його, під тиском чиновників повторно робити відмовляєть. У крайньому випадку, хочеться дізнатися чи можна замовити ці файли в організації з іншого міста?
Але у вас там, бачу, взагалі якась нездорова обстановка. Прям, політичні репресіїї у сфері обмінних файлів.

werewolf
-
-
0
- Цитата
доброго дня .
Та ж ситуація з обмінними файлами, невідповідність форматів файлів.
сьогодні отримав відмову, щоправда не на моє імя , а на імя приватного нотаріуса який займається реєстрацією спадщини. такого змісту:
На Ваш запит №***/******** від 05,06,2013 повідомляємо, що витяг з Державного земельного кадастру неможливо видати в звязку з тим, що земельна ділянка була сформована в форматі IN-4. На сьогоднішній день національна кадастрова система приймає земельні ділянки в форматі XML.
Тому щоб надати витяг з Національна кадастрова системи (ДЗК) спадкоємцю потрібно звернутися до проектної організації та замовити XML файл.
тепер думаю що діяти, ?? обмінний файл в нас вартує 120 грн. він вже замовлений і виготовляється, але не хочеться просто так опускати руки і йти на поводу в цих жирдяїв. шкода дивитися на людей які днями сидять в чергах і по кілька років виготовляють(точніше переробляють поново) документи на свою ж власність.
Та ж ситуація з обмінними файлами, невідповідність форматів файлів.
сьогодні отримав відмову, щоправда не на моє імя , а на імя приватного нотаріуса який займається реєстрацією спадщини. такого змісту:
На Ваш запит №***/******** від 05,06,2013 повідомляємо, що витяг з Державного земельного кадастру неможливо видати в звязку з тим, що земельна ділянка була сформована в форматі IN-4. На сьогоднішній день національна кадастрова система приймає земельні ділянки в форматі XML.
Тому щоб надати витяг з Національна кадастрова системи (ДЗК) спадкоємцю потрібно звернутися до проектної організації та замовити XML файл.

тепер думаю що діяти, ?? обмінний файл в нас вартує 120 грн. він вже замовлений і виготовляється, але не хочеться просто так опускати руки і йти на поводу в цих жирдяїв. шкода дивитися на людей які днями сидять в чергах і по кілька років виготовляють(точніше переробляють поново) документи на свою ж власність.
vitaliyvasylov
-
0
- Цитата
Не політичні, а фінансові. Наші реєстратори посилають людей робити XML та нову технічку, бо та, що зроблена до 01.01.2013р. "застаріла". Це, не зважаючи на те, що ділянки внесені в НКС і є техдокументація. facepalmwerewolf писав:Прям, політичні репресіїї у сфері обмінних файлів.
Спецзем
- werewolf
- Спец
-
0
- Цитата
ХМЛ ще зрозуміло, але для чого нова технічка???Спецзем писав:Наші реєстратори посилають людей робити XML та нову технічку, бо та, що зроблена до 01.01.2013р. "застаріла". Це, не зважаючи на те, що ділянки внесені в НКС і є техдокументація.
werewolf
- Володимер
- Спец
- Репутація: 95
- Область: Луганська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
- Контактна інформація:
-
0
- Цитата
ХМЛ лише один ХМЛ може зробиты тільки та організація яка виготовляла ТД на основі якої був отриманий ДА. А реєстратор може направим до іншої організації .ХМЛ без ТД існувати не може ось і виходить що порібно зробити ТДвстановлення меж + ХМЛ.для чого нова технічка???
Володимер
-
0
- Цитата
ХМЛ - це 300-500 грн., а технічка - це ще від 1000 грн. 5+5=? І направляють до ліцензіата, на який вказало керівництво V_Bobruiskwerewolf писав:ХМЛ ще зрозуміло, але для чого нова технічка???
Спецзем
-
- Спец
-
0
- Цитата
Это цены вместе с геодезической съемкой?Спецзем писав:ХМЛ - це 300-500 грн.,
Может любая организация сделать XML, если заказчик принесет ин4, или просто есть этот участок у организации.Володимер писав:ХМЛ лише один ХМЛ може зробиты тільки та організація яка виготовляла ТД
В вопросе речь шла не о формировании и государственной регистрации участка, что осуществляется на основании технической документации, а о предоставлении XML для печати Витяга, как раньше с дискет ДЗК распечатывали на бланке госакты, так теперь с диска распечатываю Витяг, потому как если информацию в отдел передавали в ин-4, а распечатать Вытяг нужно из XML, то кадастровые регистраторы конвертировать не будут: нет времени, не умеют, не входит в их обязанности.
Очень правильно описал ситуацию werewolf. Так все и происходит. Только цена колеблеться от 100 до 200 гривен за XML.
LGU
-
- Спец
- Репутація: 149
- Область: Харківська
-
0
- Цитата
Візьміть віповідь у нотаріуса та попросить прокурора надати їй правову оцінку.vitaliyvasylov писав:тепер думаю що діяти, ?
Андрей1978
-
- Вже не початківець
-
0
- Цитата
А чому нотаріус для переоформлення спадщини не зробить запит в електронній системі. ХЛМ не потрібне і відпискою не відкрутишся, всетаки прийдеться встати, знайти в архіві держ.акт, технічну документацію, реєстрацію. дог.оренди на дану зем.ділянку, і сформувати відповідь. Знаю по собі що не довподоби така процеду,
бо часу і так в обмаль і так. Але в даній ситуації для замовника це вихід, бо він не зобов"язаний замовляти нов ХЛМ, а тим паче тех.док.

vildkz
- werewolf
- Спец
-
0
- Цитата
Дорого. У нас ЦДЗК робить за 180-250 грн.Спецзем писав:ХМЛ - це 300-500 грн.
Дурдом. Для витягу треба просто поновити в іншому форматі ВЖЕ ВВЕДЕНУ по старій документації інформацію, а не заново встановлювати межі.Спецзем писав:а технічка - це ще від 1000 грн. 5+5=? І направляють до ліцензіата, на який вказало керівництво V_Bobruisk
А чому нотаріус сам не зробить витяг? Він же має такі повноваження.vildkz писав:А чому нотаріус для переоформлення спадщини не зробить запит в електронній системі. ХЛМ не потрібне і відпискою не відкрутишся, всетаки прийдеться встати, знайти в архіві держ.акт, технічну документацію, реєстрацію. дог.оренди на дану зем.ділянку, і сформувати відповідь.

Витяг формується в програмному забезпеченні ДЗК. Причини невиконання не в тому, що комусь важко встати, щось знайти і т.д. Причини суто технічні.
werewolf