Феміда писав:Ще одне "недоопрацювання", невідповідність Постанови - Закону:
Проектом Закону України "Про внесення змін до законів України щодо удосконалення розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь" "поправляється" Закон України "Про землеустрій" до відповідності умов Постанови від 2 листопада 2011 р. N 1134 "Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь": ....1. Абзац другий ст. 26 (ЗУ "Про землеустрій") викласти в редакції: „Розробниками документації із землеустрою, крім документації із землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, є: ”.
2. Після абзацу четвертого ст. 26 додати абзаци такого змісту: „Розробниками документації із землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь є: юридичні особи державної форми власності: наукові, науково-дослідні, навчальні та інші заклади і установи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників.
Перелік розробників документації із землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, затверджує центральний орган виконавчої влади з питань аграрної політики.”...
Хоча цим проектом закону варто було б внести зміни не тільки в ЗУ "Про землеустрій" та ЗКУ, а й в саму Постанову від 2 листопада 2011 р. N 1134 "Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь" - в п. 4. Розробником проекту землеустрою може бути юридична або фізична особа, яка має ліцензію на проведення відповідних робіт із землеустрою (далі - виконавець).
[upd=1380782930][/upd]
SBB писав:Что получается - хочешь использовать СВОЙ участок сам - закажи проект
Я чогось не розумію

"Проект землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь" розробляється для господарств, які обробляють земелі загальною площею понад 100 га. Для чого власнику, який хоче використовувати свою земельну ділянку за призначенням, площа якої нехай 5 і більше га, умовно кажучи, замовляти проект сівозмін??

Поправте мене якшо я не правий.