Руйнувати систему чи відкрито виступати проти неї ніяк не можна - система вміє себе захищати і миттєво реагує на небезпеку - починаючи від "морального" впливу і аж до фізичного знищення неугодних. Прикладів хватає. Тому закликів про скасування сертифікації, ліцензування не варто навіть озвучувати. Пам'ятаєте кого "обізвали" земельною мафією?
Моя пропозиція: система - супер!, сертифікація - просто казка!, наше керівництво - не спить ночами, дбаючи ПРо нас. Так давайте усі разом допоможемо керівництву вдосконалити законодавство про сертифікацію, так би мовити: "казку" втілити у життя (а ще краще зробити "былью"

У свій час декабристи намагались змінити систему. Кажуть, що їхньою помилкою було виступати "ЗА народ, але БЕЗ народа".
На цьому форумі зареєстрована більша частина землевпорядного "народу", тож варто спочатку сформуємо власну думку самого "народу" з даного приводу.
Передбачаю, що переважна більшість форумчан буде "ЗА" внесення змін щодо сертифікації - в любому форматі.
Знаю також, що змінами крім нас самих ніхто займатись не буде, адже ситуація не влаштовує тільки нас (і то думаю не всіх)
Метою опитування є не стільки кількісне визначення незадоволених законодавством щодо сертифікації, скільки ЯКІСНЕ - на що Я готовий піти, чим пожертвувати, що втратити, щоб скинути з себе це незадоволення?
Від цього будуть залежати відповіді на питання "ЯК це зробити" і "ХТО це зробить".
пс. В опитуванні під "активною участю" НЕ СЛІД розуміти "драки на барикадах", інші форми мордобою, екстремізму, тероризму NoNo