Є витяг з права власності на нерухоме майно, де житловий будинок виступає як "будинок садового типу". Майно знаходиться на території міської ради. Постало питання з яким цільовим призначенням передати земельну ділянку.
Для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд міська рада передавати не хоче (мотивує тим, що майно не є житловим будинком). Для садівництва- виходить якось не логічно. Землі житлової і громадської забудови і "здрастє" садівництво.
Яким чином вирішуєте такі питання?
Будинок садового типу. З яким цільовим приватизувати зем.ділянку?
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- Volodar
- Спец
- Репутація: 53
- Область: Житомирська
- Місце роботи: Інше
Маруся писав:Постало питання з яким цільовим призначенням передати земельну ділянку.
Вивчайте історію земельної ділянки, а не будинку. Якщо БТІ зареєструвало будинок, значить були документи на землю, за якими потрібно встановлювати цільове призначення. А що на ділянці знаходиться то вже інша справа. В нас інколи будують "врємянкі" - тимчасове житло, для проживання поки збудується житловий будинок. Так доходить, що люди в цих "врємянках" по 20 років живуть.Маруся писав:Є витяг з права власності на нерухоме майно, де житловий будинок виступає як "будинок садового типу"
Якщо документів не було і БТІ видало фіктивні документи: то або в суд визнавати самовільне зайняття зем.ділянки і зносити будинок, або за генпланом встановлювати цільове і видавати держакт через проект відведення.
Додано через 1 хвилину 17 секунд:
А чому садовий будиночок не може бути в межах міста?oliviya писав:А чем мотивировало БТИ выдачу технического паспорта на садовый домик в границах города?

Додано через 1 хвилину 56 секунд:
ДБН 360-92**
Дачні і садівницькі райони - це переважно існуючі території дачних і садових товариств, що розташовані в межах існуючих населених пунктів або безпосередньо прилягають до них і можуть бути адміністративно приєднані до території існуючого населеного пункту.
А я и не говорила, что не может)) бти отказывалось признавать старую постройку садовым домом, хотя там была целая предистория - участок формировался в 70-х гг в пределах селькоского совета, потом в 80 перешел в черту города, документов на постройку никаких, из документов на землю - решение исполкома сельсовета - предоставить участок 600 кв.м. под капитальную застройку гражданину такому... без определения под жилую застройку или под садовую 5+5=?
-
- Молоденький(ка)
- Репутація: 0
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Інше
Житловий будинок на землях під садівництво?
Давно ношуся з одним питанням, вирішила поспитатись думок спеціалістів, хоч питання трохи не земельне.
Закон (ч.3 ст.35 ЗКУ) дозволяє зводити будинки і господарські споруди на ділянках під садівництво.
Інша річ, що зводити потрібно САДОВИЙ будинок, а не житловий. З поняттям садового будинку і вимогами до нього за ДБН-ном я не сильно розбиралася. Але з балачок нотаріусів/БТІшників зробила висновок, що, реєструючи садовий будинок, зазначити там ЖИТЛОВУ площу не можна. А без житлової площі цей будинок житловим аж ніяк не можна визнати. Ну і жити в ньому також - не можна.
Цікавить мене питання "злочину і кари". Наскільки жорст(о)кою є вітчизняна судова практика у цій ситуації? Живеш - використовуєш не за призначенням? Накладають штраф? Позбавляють правовстановлюючих документів? Кому що відомо з його практики?
П.С. До речі, в Раді вже "висить" законопроект № 2336а щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання. Адже, ймовірно, депутатам це також цікаво ;) Коли, цікаво, вони його приймуть? Мені чогось здається, що це саме "не якщо, а коли".
Закон (ч.3 ст.35 ЗКУ) дозволяє зводити будинки і господарські споруди на ділянках під садівництво.
Інша річ, що зводити потрібно САДОВИЙ будинок, а не житловий. З поняттям садового будинку і вимогами до нього за ДБН-ном я не сильно розбиралася. Але з балачок нотаріусів/БТІшників зробила висновок, що, реєструючи садовий будинок, зазначити там ЖИТЛОВУ площу не можна. А без житлової площі цей будинок житловим аж ніяк не можна визнати. Ну і жити в ньому також - не можна.
Цікавить мене питання "злочину і кари". Наскільки жорст(о)кою є вітчизняна судова практика у цій ситуації? Живеш - використовуєш не за призначенням? Накладають штраф? Позбавляють правовстановлюючих документів? Кому що відомо з його практики?
П.С. До речі, в Раді вже "висить" законопроект № 2336а щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання. Адже, ймовірно, депутатам це також цікаво ;) Коли, цікаво, вони його приймуть? Мені чогось здається, що це саме "не якщо, а коли".