тахеометр Nikon DTM - 322
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
тахеометр Nikon DTM - 322
Потрібна допомога тих хто користується таким тахеометром! Скажіть будьласка чому виникає така проблема: хочу скинути дані зйомки на комп'ютер, але всі мої спроби виявились без успішні. Використовував дві програми - Data Transfer та HyperTerminal, робив все чітко по інструкціях, зв'якзок між програмою та тахеометром є, настройки забив однакові, запускаю передачу, на тахеометрі пише що передача завершена але файла з даними на комп'ютері не має це у випадку з програмою Data Transfer, а у випадку з HyperTerminal - на тахеометрі пише що передача завершена а на комп'ютері щось взагалі передача не відображається. Підкажіть можливо у когось була така проблема? як ви її вирішили?
- Сергiй64
- Спец
- Репутація: 68
- Область: Вінницька
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Через Data Transfer - нічого так і не вийшло, шо не робив..Дзвонив в техпідтримку -порадили HyperTerminal, після масси експерементів виявилось, що перекине при умові , що точки вже мають координати. Тобто, треба забивати координати точки стояння, наведення і тільки тоді ,коли тахеометр все перерахує (хто знає як?) інформація піде. То я пюнув (багато часу займає, тай вірогідність помилки в полі суттєва) і по "селянському"- рукам вбиваю. Ось така історія.
-
- Спец
- Репутація: 0
- Область: м.Севастополь
- Місце роботи: Інше
Спробуйте цим http://seditor.zemlemer.biz/down/down.php?file=2LStrike писав:Потрібна допомога тих хто користується таким тахеометром! Скажіть будьласка чому виникає така проблема: хочу скинути дані зйомки на комп'ютер, але всі мої спроби виявились без успішні
-
- Спец
- Область: м.Севастополь
Цією програмою можна підправти http://seditor.zemlemer.biz/down/down.php?file=1LStrike писав:Спробував і ... Ура)))!!! дані передались( хоча в інших програмах також міняв порт але без результату...).
- IgorA
- Спец
- Область: Миколаївська
Хотел бы узнать следующее. Производился вынос участка в натуру. Прибор сориентировал по 0 азимуту на север, и производил вынос по градусам и расстояниям, параллельно записывая в память прибора точки. После открытия файла и импорта его в Credo высвечивается точка стояния с условными координатами а запуск команды расчет не производит подсчета координат точек. С файлами других обьектов таких проблем не возникало.
Предполагаю что такое возможно из за частичного совпадения точки стояния и точки наведения на север.
Файлы прикладываю (Проблемный файл - вынос )
Предполагаю что такое возможно из за частичного совпадения точки стояния и точки наведения на север.
Файлы прикладываю (Проблемный файл - вынос )
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
- Спец
- Репутація: 365
- Область: Одеська
А система электропитания в тахеометре-то слабенькая! 4 пальчиковых аккумулятора, на солнышке пищат, что батарея села, в тенечке снова индикатор заряда "полный"...
[upd=1372075161][/upd]
я sdr-файл импортирую древней прогой COMMS, при помощи нехитрого модуля в VB перекидываю в формат gbd, Инвентом подхватываю)))
до этого так же работал с тахеометрами Sokkia...
[upd=1372075161][/upd]
у каждого свой путьIgorA писав:После открытия файла и импорта его в Credo
я sdr-файл импортирую древней прогой COMMS, при помощи нехитрого модуля в VB перекидываю в формат gbd, Инвентом подхватываю)))
до этого так же работал с тахеометрами Sokkia...
- Сергiй64
- Спец
- Репутація: 68
- Область: Вінницька
Яким чином? Просто цікаво.IgorA писав:Прибор сориентировал по 0 азимуту на север
А навіщо? Ви ж виносили в натуру по кординатам, напевно? Отже координати є.IgorA писав:не производит подсчета координат точек
Скоріш за все Ви не внесли кординати точки стояння і наведення .IgorA писав:Предполагаю что такое возможно из за
Користуюсь три роки. Ні разу такого не було, хоча експлуатую прилад по повній програмі в різних умовах. Мабуть попались акамулятори паршивенькі.Azhimut писав:на солнышке пищат, что батарея села, в тенечке снова индикатор заряда "полный"...
- IgorA
- Спец
В наявності є закоординований ортофотоплан високої чіткості. Зважаючи на відсутність GPS приймача, з ортофотоплану був отриманы координати кута будівлі , та координати точки за 2 метра від будівлі. Фасадна частина будівлі при огляді на плані була зооріентована чітко на північ. Тому в процессі зйомки на точці 2 м метри від будівлі встановився прилад, а точкою початкою відрахування кутів була обрана точка приблизно за 6 метрів від нашої точки стояння макимально зооріентована на північ.Сергiй64 писав:Яким чином? Просто цікаво.
Так винос проводився по координатам ділянки , але на останок хотілося б пепревірити погрішність роботи адже точки я записував а пам'ять приладуСергiй64 писав:А навіщо? Ви ж виносили в натуру по кординатам, напевно? Отже координати є.
Просто цікаво, невже якщо зйомка в умовній СК прводится лише з допомогою точки стояння і точки наведення, без наступної ходової точки , доводится вводити координати точки наведення ? Адже більшість зйомок в мене розраховуются без внесення координат точки наведення.Сергiй64 писав:Скоріш за все Ви не внесли кординати точки стояння і наведення .
-
- Область: Хмельницька
- Місце роботи: ДЗК(область, район)
Доброго дня, тільки освоюю даний тахеометер, в звязку з цим питання: Яким чином в полі переходити із станції на станцію ? Тобто, після того як на першій станції набрали потрібну кількість пікетів, беремо відлік на другу станцію, і зберігаємо як звичайний пікет, просто міняючи назву ? І що робити на другій станції - як правильно скинути нулі на попередню ? Якщо в меню STN вибираю пункт 1. Известные - просить координати, вибираю пункт 3. Быстр - не можу обробити зйомку в Кредо Дат ?
- bil
- Спец
- Репутація: 21
- Область: Житомирська
щоб ще раз не виїжджати обробіть данні з кожної станції окремо, або вручну.vpavel1945 писав:Быстр - не можу обробити зйомку в Кредо Дат
Я роблю так, ставлю першу станцію способом "Бистро", перша станція 1, задня точка 0, виконую знімання на наступну станцію (наприклад нехай буде точка № 2), перехожу на нову станцію і тут "Извесние" - станція 2 задня точка 1.vpavel1945 писав:І що робити на другій станції - як правильно скинути нулі на попередню ? Якщо в меню STN вибираю пункт 1. Известные - просить координати, вибираю пункт
при встановленні через "Бистро" координати станції будуть нульові (х=0.00, у=0.00)
Тут все детально пояснено, що не зрозуміло питайте.
Быстрая установка станции без ввода координат
Spoiler
Spoiler
- IgorA
- Спец
Працював и прокладав хід в умовних координатах , присвоювавши їм наприклад (1000,1000,10) через пункт "Известная станция" та обнульовався по азимуту (0). Потім спочатку або після необхідної кількості пікетів продов зйомку наступної точки стояння.При переході на іншу станцію при вводі номеру станції стояння , прилад автоматично відображує координати які були отриманні при зйомці наступної точки.
-
- Область: Хмельницька
- Місце роботи: ДЗК(область, район)