Допоможіть визначити код (категорії земель, цільового призначення, угіддя абощо)

Проекти відведення і всі питання щодо них
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
SVnet
Спец
Спец
Репутація: 64
Область: Житомирська
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Допоможіть визначити код (категорії земель, цільового призначення, угіддя абощо)

Повідомлення SVnet »

Хочу почути думку як розробників так і реєстраторів, чи може бути в земельній ділянці для ОЖБ угіддя - рілля чи багаторічні насадження? В селах в складі ОЖБ 0,25 га є і то, і то . Чи все позначається як забудовані землі , так а потім нормативка буде захмарною
Kola
Спец
Спец
Репутація: 173
Область: Сумська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Kola »

SVnet писав: 27 травня 2025 20:35 Хочу почути думку як розробників так і реєстраторів, чи може бути в земельній ділянці для ОЖБ угіддя - рілля чи багаторічні насадження? В селах в складі ОЖБ 0,25 га є і то, і то . Чи все позначається як забудовані землі , так а потім нормативка буде захмарною
Написати Ви та зможите та воно пройде але це ж понятно , що це не вірно, бо рілля це господарська одиниця призначена для вирощування товарної сільгосппродукції це раз, відноситься до категорії земель сільськогосподарського призначення це два, якщо покажите ріллю вони як захочуть збудуватися там то не зможуть це три і якщо є генплан і по генплану там ж-1 то яка рілля? Тому орієнтуватися виключно на грошовову оцінку при тому що площа та максимум у місті 10 соток а податок виходе копійки я думаю не має сенсу...
SVnet
Спец
Спец
Репутація: 64
Область: Житомирська
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення SVnet »

Kola писав: 28 травня 2025 09:44 Написати Ви та зможите та воно пройде але це ж понятно , що це не вірно, бо рілля це господарська одиниця призначена для вирощування товарної сільгосппродукції це раз, відноситься до категорії земель сільськогосподарського призначення це два, якщо покажите ріллю вони як захочуть збудуватися там то не зможуть це три і якщо є генплан і по генплану там ж-1 то яка рілля? Тому орієнтуватися виключно на грошовову оцінку при тому що площа та максимум у місті 10 соток а податок виходе копійки я думаю не має сенсу...
, тут я більше про села питаю , генеральних планів не має, колись по ф - 6 зем в угіддях були і рілля, і сади, а зараз як? Просто за весь час екстериторіальності ніхто ніколи не казав, що це помилка, а зараз один реєстратор постійно дзвонить і просить відізвати, так як це с/г землі, а їх передача на період дії воєнного стану заборонена
Kola
Спец
Спец
Репутація: 173
Область: Сумська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Kola »

Ну правильно дзвонить, раніше у жовтеньких актах розділяли двір і ріллю, бо вимоги були різні, форма 6-зем зараз не ведеться, вимоги зараз інші, деякі розробники як писали 20 років по тому ту ріллю так і продовжують її туди пихати не з зрозуміло чого...
Відповісти