Запуск УСК2000

Геодезія в землевпорядкуванні
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Запуск УСК2000

Повідомлення kukin »

► Показати
► Показати
► Показати
Опис формату трансформаційних полів Ntv2 (*gsb).
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 13 лютого 2013 17:01 користувачем kukin, всього редагувалось 20 разів.
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
Chernov
Спец
Спец
Репутація: 18
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

Не по темі
malecha писав:цей хтось скоро буде обнародуваний і заблокований.
Достатньо тільки обнародувати, заблокується вонО самО... Тим більш, що вонО не однО
Додано через 1 годину 36 хвилин 53 секунди:
Chernov писав:Alexxp написав:Єдиний вихід щодо кадастру, як на мене обнулить базу, потім мінімум півроку повчити реєстраторів та інших хто буде задіяний в кадастрі та в роботі з базою даних в УСК 2000 (щоб люди розуміли що вони роблять)

Як на мене - те ж саме. Тим більше, що нарешті зявилася більш-менш пристойна система реєстрації. І більш менш пристойна СК. (але тільки на випадок ПОВНОГО відречення від пАпередників). Тобто з нуля.
Тим більше, що виникла ще одна проблема. Таких швидких темпів ДЗК досяг завдяки додатковим працівникам, які були задіяні протягом останніх двох років до роботи в ПРС, наповнювали Черговий кадастровий план, друкували ДА. Всі ці люди (в Хмельницькій області - біля 60, а по Україні не берусь рахувати) вже без роботи. Перевести на посади землевпорядників не дозволяє штат та і відсутній такий обсяг роботи. Таким чином, керівництво повинно подбати про тих, хто допомогав їм "освоювати" гроші світового банку, а не викидати їх на вулицю.

Якщо є добра воля ДЗК на співробітництво з форумом, нехай пан Тарнопольський сам, або через помічників, розкаже, як він планує вирішувати цю проблему
ZIC
Спец
Спец
Репутація: 7
Область: м.Київ

Повідомлення ZIC »

malecha писав:Я розумію, коли б замінусували Ваше одне повідомлення через його "екстраординарність", але ж це хтось тупо сидить і все підряд мінусує.
Не по темі
Так, мінусує хтось не тільки Чернова... І навіть, коли не створюєш нових повідомлень, десь по старих...
Chernov писав:Таких швидких темпів ДЗК досяг завдяки додатковим працівникам, які були задіяні протягом останніх двох років до роботи в ПРС, наповнювали Черговий кадастровий план, друкували ДА. Всі ці люди (в Хмельницькій області - біля 60, а по Україні не берусь рахувати) вже без роботи.
Додаткових працівників було значно більше... В останній місяць напрягали проектні організації, райвідділи за безплатно верифікувати держакти...
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

ZIC писав:Так, мінусує хтось не тільки Чернова... І навіть, коли не створюєш нових повідомлень, десь по старих...
Мабуть Агентство налагоджує стосунки... morgny
6u3oJI
Репутація: 0
Область: Житомирська

Повідомлення 6u3oJI »

Якщо цей сайт dgm.gki.com.ua не буде адаптований до планшетів, а особливо до мого Ipada, то взагалі навіщо цей сайт потрібен. Ми ж не живемо в кам'яному віці.
Сергiй64
Спец
Спец
Репутація: 68
Область: Вінницька
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Сергiй64 »

Chernov писав:вирішувати цю проблему
Попередніх реєстраторів з ДЗК попередили про скорочення і всіх хто не зміг залишитись поставили були на біржу. Ніхто їхнею долею не переймався, хоча зробили вони теж немало. А цей народ , наскільки відомо, не попереджений про скорочення.
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

6u3oJI писав:dgm.gki.com.ua
расшифровка электронного адреса по системе доменных имен : Государственная геодезическая сеть dot научно-исследовательского института геодезии и картографии dot коммерция dot украина
коммерческие организации в праве оставлять за собой поддержку броузеров morgayu
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

6u3oJI писав:Якщо цей сайт dgm.gki.com.ua не буде адаптований до планшетів, а особливо до мого Ipada, то взагалі навіщо цей сайт потрібен. Ми ж не живемо в кам'яному віці.
А яка йому справа до твойого айпада? Хочеш - відвідуй, хочеш - твоя справа. А ти, судячи з месаджу - сам з камянного віку. Інтелектом, та купленим на батьківськи гроші айпадом..і мінус тобі за хамство.
SK1974
Спец
Спец
Репутація: 5
Область: Херсонська
Місце роботи: Інститути землеустрою

Повідомлення SK1974 »

Я так зрозумів,що СК2000 потрібна лише для європейців?Що ж ви слов'яни робите?Немає у вас поваги до себе.Залишили б СК 1963 або 1942,які розробили ваші пращури.Проблеми європейців у перерахунку нашої системи в їхню.Доки ми будемо шанувати іноземне,а не своє.буде у нас безлад.Рокіс двадцять ще і нас не буде.
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

SK1974 писав:Я так зрозумів,що СК2000 потрібна лише для європейців?
Ні, також для азійців, австралійців, африканців і американців. Для усіх, хто забажає купити українську землю...
А також для деяких українців, яки забажають її продати. morgny
Хоча окрім політичного аспекту є і інші, менш смутні. Сучасна СК потрібна країні. Навіть, побудована так, як УСК2000.
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

Chernov писав:Сучасна СК потрібна країні. Навіть, побудована так, як УСК2000.
fBzrUiDGtk0.jpg
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133

Повідомлення gps_nik »

SK1974 писав:...Я так зрозумів,що СК2000 потрібна лише для європейців? Що ж ви слов'яни робите? Немає у вас поваги до себе. Залишили б СК 1963 або 1942, які розробили ваші пращури...
Шановний колего!!! Не хочу Вас ображати, але я не розумію при чому тут європейці і відсутність поваги??? Чому Ви на чисто технічне рішення (я маю на увазі УСК) дивитеся крізь призму незрозуміло чого??? Держземагенство не мало ніякого відношення до створення УСК (вона була створена в 2007 році Укргеодезкартографією у складі Міністерства екології), мало того, до останнього часу агенство всіляко протидіяло її введенню... Я розумію, що наражаюся на гору критики і несприйняття, але хочу віддати належне Тарнопольському, який взяв на себе сміливість ввести УСК як основу для ведення кадастру... До речі, особисто з ним не знайомий і разом з ним не працював, але люди які з ним працювали завжди виключно позитивно відзиваються про його розумові і організаторські здібності (особисто я не почув від жодної людини яка з ним працювала негативних відгуків)... Це якраз і підтверджується його теперішньою роботою (маю на увазі Публічну кадастрову карту і ПРС)... Проблем дуже багато, про що неодноразово висловлювалися у цій та інших гілках форуму багато форумчан, в тому числі і я... Але не треба ставити під сумнів доцільність деяких очевидних і фундаментальних речей... Цим Ви тільки підкреслюєте свою некомпетентність...

P.S. Не знаю правда це чи ні, але кілька людей які були на останньому семінарі (26 грудня), розказували, що десь з лютого місяця на Публічній кадастровій карті буде розміщено перелік "кривих" ділянок... Фірмам які мають причетність до створення "кривих" ділянок буде запропоновано виправити помилки... Якщо вони проігнорують цю вимогу, то буде оголошено перелік "особо отличившихся" і в подальшому вони роботу не здадуть... До речі, шановний SK1974, поки працювала Публічна кадастрова карта, можна було побачити, що половина ділянок Криму "купалася" або В Чорному або в Азовському морях... Не розумію, що заважало їх нормально посадити в СК-42 чи СК-63 які Вам так до душі...
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:десь з лютого місяця на Публічній кадастровій карті буде розміщено перелік "кривих" ділянок... Фірмам які мають причетність до створення "кривих" ділянок буде запропоновано виправити помилки... Якщо вони проігнорують цю вимогу, то буде оголошено перелік "особо отличившихся" і в подальшому вони роботу не здадуть...
Засвідчую, чиста правда. Погодьтеся, неординарне рішення.
А щодо того, що якихось фірм вже немає, то люди ж залишилися... І хто із ху - дізнатися нема проблем...
Хоча, на мою думку, щоб зробити якісний кадастр потрібно починати з чистого аркушу в новій СК.
Це я безнадійно і безуспішно намагався втлумачити Тарнопольському...
Гість
Спец
Спец
Область: м.Севастополь

Повідомлення Гість »

gps_nik писав:десь з лютого місяця на Публічній кадастровій карті буде розміщено перелік "кривих" ділянок... Фірмам які мають причетність до створення "кривих" ділянок буде запропоновано виправити помилки... Якщо вони проігнорують цю вимогу, то буде оголошено перелік "особо отличившихся" і в подальшому вони роботу не здадуть...
А тим що реєстрували " криві " ділянки, щось буде?
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

SK1974 писав:зрозумів,що СК2000 потрібна лише для європейців?Що ж ви слов'яни робите?Немає у вас поваги до себе.Залишили б СК 1963 або 1942,
Братец славянин!
Видать слеп совсем, какое может быть уважение?
Хочу заметить, что УСК это уточненная СК42 (о чем неоднократно было сказано в этой ветке)
Я не историк, но штангенциркуль, шпиндель, суппорт, буссоль, тахеометр.. почему-то слова не славянские? Меж прочим Красовскому тоже помогли иностранные государства в его работе. Все наши наука, медицина, техника и тд.. были позаимствованы из других государств (в основном Германия, которая легла основополагающим стандартом). А то, что было рождено у нас, ушло на оборонку и покрыто грифом, или сбежало за границу и по этому такие слова как геликоптер, слова не украинского происхождения.
Поэтому наша страна не является лидером в современной геодезии, науке, технике, медитцине и лучшее, что можем опять перенять лучшее из других государств.
Лично мое уважение пропало после "ядерного подарка" России.
Chernov писав:А також для деяких українців, яки забажають її продати.
Если захотят, то продадут с "кривыми" координатами, ведь сейчас продают и покупают. И УСК тут не причем.
gps_nik писав:розказували, що десь з лютого місяця на Публічній кадастровій карті буде розміщено перелік "кривих" ділянок... Фірмам які мають причетність до створення "кривих" ділянок буде запропоновано виправити помилки...
Вторая волна приватизации! Не знаю как в других областях, но в Закарпатской придется заменить не меньше 80% базы в кадастре(концепция безразрывного сведения обменников сделала свое дело). Думаю другие области не отличились.
Chernov писав:І хто із ху - дізнатися нема проблем...
боюсь что проблемы возникнут, зачастую в обменник вписана фамилия человека который даже не подозревает про этот обменник
Мое мнение УСК надо было вводить в стерильный кадастр, а старый заморозить в той системе в которой создан, ведь и сетрификация этому благоволит.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...Хоча, на мою думку, щоб зробити якісний кадастр потрібно починати з чистого аркушу в новій СК...
У цьому випадку агенству прийшлося б визнати, що 20 років пішло коту під хвіст... А що робити з виданими правовстановлюючими документами??? Як на мене - це громадянська війна... Тому, на мою думку, підхід агенства правильний... Зводимо все в одну базу, шукаємо і локалізуємо помилки, виправляємо помилки... Не все ж в базі неправильно... Поки можна було зайти на Публічну кадастрову карту, можна було побачити, що більшість ділянок сидять більш менш нормально (правда не знаю всю інформацію на неї з бази вивели чи ні)...
zemlemir69 писав:...А тим що реєстрували " криві " ділянки, щось буде?...
Напевно медалі видавать будуть, за розкриття та виведення на чисту воду нерадивих землемірів... morgny
Я якщо серйозно, то не знаю... Можливо Чернов щось підкаже... Він же був на семінарі...
makctos
Спец
Спец
Область: Сумська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення makctos »

kukin писав:концепция безразрывного сведения обменников сделала свое дело
И ее некто неотменил, а значит продолжение следуєт. Тут и чистий кадастр не поможет. 5+5=?
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

gps_nik писав:Держземагенство не мало ніякого відношення до створення УСК (вона була створена в 2007 році
kukin писав:Хочу заметить, что УСК это уточненная СК42 (о чем неоднократно было сказано в этой ветке)
Ніхто ж не проти. Але що заважало в 2003 чи хоча б навіть в 2007 році перейти на СК42? Одна справа - уточнити положення точок в радіусі метра (зрідка - пари метрів), і зовсім інша справа - спотворювати контури, щоб вийти на площу, змінену внаслідок зміни проекції. :evil: Це наслідок того, що майже 10 років комітет очолювали випадкові начальники "одного дня".
Я як слухаю про методи, до яких в паніці буде вдаватися агентство, аж смішно. Наприклад, зменшення розрядності площі до 2 знаків після коми. facepalm А про земельні ділянки менше 100 кв. м хтось подумав? А їх немало.
Мені здається, що при перерахунку координат все-таки будуть вдаватися до масштабування. Але тоді контури ділянок будуть розповзатися з планово-картографічною основою. Недостачу площі можна компенсувати за рахунок лісосмуг і доріг, якщо вони ще не інвентаризувались. Nenayu Але чимсь поступитися доведеться однозначно - або точністю індексно-кадастрових карт, або робити все з нуля, і вводити поправки площ в зроблені кадастрові плани земельних ділянок, правоустановчі документи, укладені цивільно-правові угоди і т.д. Nenayu
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

gps_nik писав:Зводимо все в одну базу, шукаємо і локалізуємо помилки, виправляємо помилки... Не все ж в базі неправильно...
лучше заморозить старую, а то мы влезем в десятилетия разбирательст
многие это понимают и это им на руку, теоретически это на руку даже рядовому геодезисту и землеустроителю, всегда будет хлеб насущный.
gps_nik писав:можна було побачити, що більшість ділянок сидять більш менш нормально (правда не знаю всю інформацію на неї з бази вивели чи ні)...
А как проверить геометрию участков, даже если и сидят "вроде как на своих местах"?
При всем уважении, Вы далеки от реалий кадастра!
werewolf писав:Але що заважало в 2003 чи хоча б навіть в 2007 році перейти на СК42?
что 42, что 63, что местные.. все одно.
Это все взаимосвязанные переходы построенные от ск42.
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

kukin писав:что 42, что 63, что местные.. все одно.
Это все взаимосвязанные переходы построенные от ск42.
У нас все класно, і "секса нет", ось тільки спотворення площ і ліній котурів контурів при переході з системи в систему звідкись взялися. cy Мабуть тому, що осьові меридіани в усіх цих системах трішки не співпадають. morgny Принаймні, якби в 2000-х роках створювали земельні ділянки в СК 42, цього б вдалося уникнути.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

werewolf писав:...Ніхто ж не проти. Але що заважало в 2003 чи хоча б навіть в 2007 році перейти на СК42?...
Ви напевно мене не зовсім правильно зрозуміли... Я ніколи не був співробітником агенства чи ДЗК...
Я думаю, що перейти на СК-42 із СК-63 треба було значно раніше, з моменту створення Агенства чи як воно тоді називалося, бо СК-63 була відмінена ще при союзі...
werewolf писав:...Одна справа - уточнити положення точок в радіусі метра (зрідка - пари метрів), і зовсім інша справа - спотворювати контури, щоб вийти на площу, змінену внаслідок зміни проекції...
Цікавий момент... Хоча у СК-63 і СК-42 використовується одна і та сама проекція (Гауса-Крюгера з масштабним множником 1), площа однієї і тієї самої ділянки в цих системах також буде різною, а якщо взяти місцеву систему координат, діючу на конкретній території, то вийде третя площа... Одну з причин Ви назвали самі - різні осьові... Ще однією причиною є різні зони - 6-градусні чи 3-градусні... УСК-2000 будувалася під умовою максимальної близькості до СК-42... Відмінності в координатах до +/- 3 м, тобто в СК-42 збитий масштаб... На невеликі відстані цього практично не видно, а якщо взяти територію України з заходу на схід - таки видно... Але хочу підкреслити, координати змінюються плавно без різких перепадів, тобто дві близькі точки при переході з СК-42 до УСК-2000 змінять координати на приблизно однакову величину... До речі, НДІГК дуже грамотно розробив перехід між системами СК-42 і УСК на основі методу скінчених елементів... Основна ідея цього методу полягає в тому, що якщо неможливо описати зв'язки з необхідною точністю (як у нашому випадку одна система більш точна інша менш точна), то об'єкт розбивається на окремі ділянки (в нашому випадку трикутники утворені виміряними мережевими зв'язками між пунктами тріангуляції) і для кожної такої ділянки знаходиться свій ключ переходу... Щось подібне я намагався сказати на іншій гілці форуму, але шановний Чернов попросив мене "неприличными словами не выражатся"... morgny Так що площі на гектари не повинні поповзти... На скільки конкретно я не запам'ятав (діряві мозги стали)... Спробую дізнатись і розказати...

Як на мене, проблема не у площах, а у розумінні технології робіт, і того що отримується в результаті виконання робіт... А взагалі то, на мою думку, ідея зафіксувати площу в якійсь проекції не найкраща... Тут треба щось інше...
kukin писав:...лучше заморозить старую, а то мы влезем в десятилетия разбирательст...
Думаю Вы ошибаетесь... Судя по той прыти которою развило ДЗК, разборки пройдут очень быстро...
kukin писав:...При всем уважении, Вы далеки от реалий кадастра!...
morgny И Вас с наступающим Новым Годом!!! SnigurDid shaps
Parcel
Спец
Спец
Репутація: 119
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

а чому для уск2000 взяли еліпсоїд красовського? а не wgs84 чи grs80?
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Parcel писав:...а чому для уск2000 взяли еліпсоїд красовського? а не wgs84 чи grs80?...
Щоб зберегти основний ряд паперових карт масштабу 1:10 000 і дрібніше... Тому УСК і відрізняється від СК-42 не більше ніж на +/- 3 метри...
ZIC
Спец
Спец
Репутація: 7

Повідомлення ZIC »

zemlemir69 писав:А тим що реєстрували " криві " ділянки, щось буде?
А що буде тим, хто все це безглуздо організовував? Давав вказівки як приймати обмінники, починав не з картографічної основи для перевірки обмінників, а з простого вкидування їх в одну кучу? Повно ж прикладів, коли люди приносили здавати нормальні обмінники, точно виміряні й прив'язані ділянки, а ДЗК заставляло їх викривляти, щоб вони співпадали з суміжними кривими межами.
Тому винні тут всі потроху, але найбільша вина - за керівництвом і Держкомзему, і Центру ДЗК (похідного від нього). Були хороші спеціалісти у різні часи, але політично-комерційні інтереси при призначенні перших керівників відтирали їх в бік. То Лихогруда М.Г., то того ж Тарнопольського, який стояв ще на початку біля витоків ДЗК... Але не Тарнопольський же визначав політику ЦДЗК, - то Момотенки, то подібні їм.
Саме тому праві всі ті, хто каже про УСК2000 в "стерильній" системі кадастру. Але на це ніхто не рішиться зараз...

Що ж до дрібних різниць у площах при перевожі в УСК2000, мені здається це все можна врегулювати в нормативно-правовому полі. Достатньо внести відповідні поправки в ЗУ "Про державний земельний кадастр", Порядок ведення ДЗК тощо, котрі б говорили, що:
площі визначені у попередні роки в СК63 залишаються дійсними у тій СК, при переведенні у іншу СК (УСК2000) вони через об'єктивні причини можуть незначно змінюватись і теж залишаються дійсними. При переоформленні документів, вони можуть бути змінені на нові з приміткою "в УСК2000".
В АС ДЗК можуть бути чинними обидві площі (зробити два поля - "в СК63" та "в УСК2000").
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:але шановний Чернов попросив мене "неприличными словами не выражатся"... morgny
Ну не до такой же степени... А то опять Чернов во всем виноват. И пАпереднікі.

Додано через 2 хвилини 54 секунди:
SK1974 писав:Міністерство екологіїї... тоді усе зрозімуло.
Ну що Ви все не в тему... Мінусів мало? Мозок ввімкніть!

Додано через 6 хвилин 20 секунд:
Parcel писав:а чому для уск2000 взяли еліпсоїд красовського? а не wgs84 чи grs80?
Хороше питання. І пролунав лише один варіант відповіді. Що війскові про інші еліпсоїди не чули... Але зараз кількість цих даремножерів зменшується...
І хоча Красовський - це було СРСР з Уралом, Сибіром та Паміром, а для України дійсно ближче grs80 - не треба, бо Зайці зараз візьмуться за grs80 ще на декілька десятків мільйонів за сантиметр...

О знов щури з мінусами..

Додано через 5 хвилин 21 секунду:
ZIC писав:все можна врегулювати в нормативно-правовому полі.
Не тільки можна, але й необхідно...
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...Хороше питання. І пролунав лише один варіант відповіді. Що війскові про інші еліпсоїди не чули...
morgny Ну в них (у військових) начебто розвідка є... Думаю, що чули... morgny

А якщо серйозно, то еліпсоїд підбирається під конкретну територію за однієї (головної) умови - еліпсоїд повинен максимально близько описувати фізичну (реальну) поверхню землі... Тобто на практиці намагаються мінімізувати геодезичні висоти, оскільки від їх величини буде залежати значення поправок за перехід у проекцію... Чим більші геодезичні висоти, тим більша поправка за перехід у проекцію... Висоти фізичної (реальної) поверхні землі відносно еліпсоїда GRS-80 більші, якщо не не помиляюся, за висоти відносно еліпсоїда Красовського десь до 30 метрів на територію України... Тому еліпсоїд Красовського краще підходить для території України ніж GRS-80... Хто має доступ до сайту ZakPos'у може в цьому пересвідчитися, порівнявши висоти однойменної точки в УСК та ETRS-89... До речі, еліпсоїди GRS-80 та WGS-84 мають однакові геометричні параметри, вони відрізняються лише фізичними параметрами...

Окрім того, система УСК (так само як і СК-42) розвернута відносно загальноземної системи координат приблизно на 200 метрів в плані... Саме тому наші військові загальноземну систему координат одразу відкинули... Бо тоді б треба було всі існуючі карти повикидати на смітник... У нас зміна координат на +/- 3 метра це велика проблема, спробуйте уявити що було б якби система координат змінилася на 200 метрів???
Відповісти