Проект зміни меж населеного пункту
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Херсонська
- Місце роботи: ДЗК(область, район)
Re: Проект зміни меж населеного пункту
Тоді процитуйте, де записано що винесення меж проводиться ПІСЛЯ затвердження відповідної документації. Я не знайшов, окрім цього, на якому етапі виносяться межі. Логіку відкидаємо. Тільки законні підстави.
-
- Область: Запорізька
- Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Добрий день. Буду дуже вдячним. Поділіться будь ласка Еталоном "Проекту землеустрою щодо зміни меж населеного пункту". Здебільшого цікавлять зразки: Експлікації земель в проектних межах населеного пункту, пояснювальна записка та матеріали виносу проекту в натуру (на місцевість) – каталог координат.
Буду дуже вдячним
Буду дуже вдячним
-
- Область: Хмельницька
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Доброго дня. Підскажіть щодо погодження змінених меж нп (село), які точно суміжники будуть визначатись, чи варто враховувати наявні сформовані ділянки? Дякую за розуміння.
Чи вносяться зміни в Ікк в зв'язку із зміною меж населеного пункту і який порядок дій? Дякую за відповіді.
-
- Спец
- Репутація: 280
- Область: Закарпатська
Не вносяться.
ЗКУ ст. 186 п. 2
Востаннє редагувалось 02 березня 2016 00:13 користувачем thom yorke, всього редагувалось 1 раз.
-
Знову доброго дня. Дякую за відповідь. Ще одне питання, для нп (села) є свіжий генплан, затверджений в кінці 2015 року, наскільки я можу від нього відхилятись в плані площі та межі, при виготовлення проекту по зміні меж нп? Буду вдячний за пояснення чи ссилку на норм. документ із розясненням.
-
- Спец
- Репутація: 7
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Інше
Ні на скільки, строго кажучи... Межа та площа повинна відповідати тій, що у генплані (в документацію ж включається завірена копія креслення Генплану)....
-
- Спец
Об'єктом землеустрою є АТО (АТУ). Погоджують такі ж суміжники (АТО), за рахунок яких змінюються межі...
Ст. 46 ЗУ "Про землеустрій":
"Проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальної одиниці підлягає погодженню сільськими, селищними, міськими, районними радами, районними державними адміністраціями, за рахунок території яких планується здійснити розширення її меж. У разі розширення меж населеного пункту за рахунок території, яка не входить до складу відповідного району, або якщо районна рада не утворена, проект погоджується з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною державною адміністрацією."
Обов'язково! Максимально проектну межу суміщувати з існуючими межами земельних ділянок (по обінниках, і не тільки...). Так буде в майбутньому менше проблем...
-
Дякую за попередню відповідь. Но питання знову виникають. Ми прикладаємо копію генплану (відповідно статті №46), масштаб маємо зберігати рідний чи можемо обрати інший при виконанні копії, адже може постраждати читабельність, і як саме ця копія має завіритись (лиш головою омс?)? Спасибі за розуміння та підтримку.
-
- Спец
Масштаб може зменшуватись (для компактності), читабельною повинна бути проектна межа (її проходження), умовні знаки та ситуація в цілому (щоб можна було зорієнтуватись у межах). В нас виходило - з 1:5000 в 1:10000, інколи в 1:15000.
Завіряється начальником відділу (управління) архітектури й містобудування, як правило він же і головний архітектор міста (району).
-
- Спец
І завірену копію рішення сесії місцевої ради про затвердження генплану - обов'язково.
Добавлю, що підставою може бути не тільки генплан. За його відсутності - завірена копія відповідного креслення Схеми землеустрою і техніко-економічного обгрунтування використання і охорони земель населеного пункту та рішення ради про її затвердження.
Добавлю, що підставою може бути не тільки генплан. За його відсутності - завірена копія відповідного креслення Схеми землеустрою і техніко-економічного обгрунтування використання і охорони земель населеного пункту та рішення ради про її затвердження.
-
- Спец
- Репутація: 40
Відповідно до ст. 46 копія генерального плану є складовою частиною проекту. За його відсутності, мені здається, проект не можна розробляти.
-
- Спец
- Репутація: 40
Також виникало це питання при розробленні проекту землеустрою щодо зміни меж. Законодавчо не встановлено, що межа в проекті повинна співпадати з тією що в генеральному плані. В ст 173 ЗКУ сказано, що проект розробляєтся з врахуванням генерального плану. Архітектори не землевпорядники і якщо вони в генеральний план не включили сформовані присадибні ділянки ( межа по генплану розділяє ОЖБ та ОСГ) або ділить сформовану ділянку навпіл, то як бути в цьому випадку?
-
- Спец
При виконанні цієї роботи уважно вивчіть законодавчу базу, щоб не ускладнювати собі роботу і не створювати замовникам лишніх проблем...
п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України №5003-VI від 21.06.2012 (Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законів України щодо проведення робіт із землеустрою, пов'язаних із встановленням і зміною меж сіл, селищ, міст, районів):
«Межі населених пунктів, не встановлені в натурі (на місцевості) на час набрання чинності цим Законом за проектами землеустрою щодо встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, можуть бути встановлені без розроблення (зміни) генеральних планів населених пунктів. Площа населених пунктів у такому разі має відповідати тій, що зазначена у схемах землеустрою і техніко-економічних обґрунтуваннях використання та охорони земель адміністративно-територіальних утворень.»
Ну, і два сусідні пункти зі ст. 46 ЗУ "Про землеустрій":
"г) посвідчені в установленому порядку копії генерального плану населеного пункту, рішень про його затвердження (у разі зміни меж населеного пункту);
ґ) викопіювання із схеми землеустрою і техніко-економічного обґрунтування використання та охорони земель адміністративно-територіальної одиниці (утворення), а у разі її відсутності - викопіювання із проекту формування територій сільських, селищних рад;"
-
- Спец
Варіанти два:
1. Внести зміни в генеральний план (його розробником).
2. Розробити Схему землеустрою..., обгрунтувати в ній уточнення проектної межі за генпланом (на більш точному і актуальному планово-картографічному матеріалі - ОФП, з урахуванням чергової кадастрової карти тощо).
Якщо є конкретна проблема та потребується практична допомога - звертайтесь в ПП...
-
Знову всіх вітаю, і з наступаючим усіх. Спасибі за допомогу у роботі, але знову питання. Ми формуємо для проекту експлікацію за ф-ю 6зем на землі що додаються (в проектних межах), при її формування та розподілу земель ми окрім себе ще на когось опираємося, сіл-го земл-ка і голову для прикладу?
-
- Область: Чернівецька
- Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)
Доброго дня. Так Вам вдалося отримати еталон. І чи виконали ви свій проект. Якщо так, то надішліть і мені зразочок. Буду дуже вдячним за допомогу.
-
- Молоденький(ка)
- Область: Одеська
- Місце роботи: Інші недержавні проектні організації
Добрий ранок, шановні колеги! Прошу допомогти по проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населенного пункту (наприклад села). Я по цьому виду землевпорядної документації новичок, тому буду рада любій інформації!!! Чи є в когось шаблон проекту (пояснювальна, технічне завдання, експлікації та інше по ст. 46 ЗУ "Про землеустрій")?
Будь-ласка поправте мене, якщо я неправильно розумію: згідно ст. 46 ЗУ "Про землеустрій" - рішення на розробку ПЗ надає орган місцевого самоврядування, а відповідно до ч. 2 ст. 174 - рішення про затвердження ПЗ (щодо меж сіл, селищ) надає районна рада за поданням сільської ради??
Хто погоджує проект, якщо населений пункт повністю межує із сільською радою, котра є Замовником проекту?
Як ви формуєте електронну (цифрову форму) меж н.п. для державної реєстрації?
Буду дуже вдячна за допомогу morgayu
Будь-ласка поправте мене, якщо я неправильно розумію: згідно ст. 46 ЗУ "Про землеустрій" - рішення на розробку ПЗ надає орган місцевого самоврядування, а відповідно до ч. 2 ст. 174 - рішення про затвердження ПЗ (щодо меж сіл, селищ) надає районна рада за поданням сільської ради??
Хто погоджує проект, якщо населений пункт повністю межує із сільською радою, котра є Замовником проекту?
Як ви формуєте електронну (цифрову форму) меж н.п. для державної реєстрації?
Буду дуже вдячна за допомогу morgayu
-
- Спец
- Репутація: 22
Районна рада і є орган місцевого самоврядування, який надає дозвіл і затверджує зміни меж сіл і селищ.
-
- Спец
- Репутація: 22
Згідно земельного кодексу сільська рада не має повноважень щодо надання дозволу на розроблення проекту зміни меж, проте в ЗУ Про землеустрій вказано, що проект зміни меж сіл розробляється за рішенням відповідної сільської ради.
-
- Молоденький(ка)
- Місце роботи: Інші недержавні проектні організації
Так я про те і питаю 5+5=? Може рішення про надання згоди на розробку ПЗ теж надає районна рада за поданням сільської, селищної ради??
- makctos
- Спец
- Область: Сумська
Дозвіл надає сільська рада, районна рада погоджує, потім експертиза а потім затверджує проект та нові межі населенного пункту, но перед етім усім повинин бути новий генеральний план села.