Технологія та методи виконання GPS зйомок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
-
- Спец
- Репутація: 103
- Область: Київська
- Місце роботи: Інше
ВаріантиAtoll писав:Перманентні станції це звичайно добре. А як працювати в північних районах Рівненської, Житомирської областях під Білоруським кордоном?
1. Від пунктів ДГМ.
2. Пройти хід GPS від перманентної станції. Якщо двухчастотнік я так розумію крок буде у 50км, одночастотнік -25. Треба мати 2 прибора. Забив точку на відстані 50км, а краще станв на пункті ДГМ, потім від того пункту ДГМ також на 50км і так аж до об'єкту - там координуєте 3-4 сталлі тчки і працюєте надалі тахеометром. Або володіти таінствами роботи в радіусі 2000км.
- Nat
- Спец
- Репутація: 3
- Область: Дніпропетровська
Не по темі
zahidzem, щоб звернутися до користувача, досить натиснути на його нік у верхньому правому кутку повідомлення, і він відобразиться у вікні відповіді. Користуйтеся цією функцією.
І перечитайте ще Правила форуму, особливо п. 3.11 і потім не ображайтеся, якщо помітите, що Ваші повідомлення десь зникають. Останнє китайське в общем
І перечитайте ще Правила форуму, особливо п. 3.11 і потім не ображайтеся, якщо помітите, що Ваші повідомлення десь зникають. Останнє китайське в общем
- kukin
- Спец
- Репутація: 65
- Область: Закарпатська
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
EPSPak-I приемник для использования внутри помещений, как базу (одночастотный)doslidnik писав:Якщо можно поясніть виділине жирним.
в хорошую погоду - потому -что простой дешевый нетбук не выдержит плохой погоды (выйдет до 1,1к евро)
А если руки растут из правильного места, то можно состряпать:
GPS приймач Мірапракт
или хотяб: EEE PC + OEMV-1G
Читайте тут Возможно, что у systemnet тоже можно работать по подобной технологии, тут Юрий Анатольевич больше подскажет.doslidnik писав:Поясніть як так працювати одночастотним приймачем?
А вот это "от лукавого".doslidnik писав:7. Завантажуємо в Автокад. Натаягуємо на точку з відомими координатами, по другій точці дивимось чи є співпадіння. Переважно зйомку не крутимо по 2-м точкам - бо розбіжність до 10см.
25км для одночастотника (из практики) - "очень плохо"doslidnik писав:2. Пройти хід GPS від перманентної станції. Якщо двухчастотнік я так розумію крок буде у 50км, одночастотнік -25.
А кто сказал, что для двухчастотника 50 км ограничение?
Современный софт не такое позволяет (вроде кто-то уже об этом упомянал).
Ну это уже уже очень круто, хотя и такое могут подсчитать.doslidnik писав:Або володіти таінствами роботи в радіусі 2000км.
Я думаю со временем научится пользоватся форумом и поймет что существует bbCodeNat писав:Останнє китайське в общем
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
- Nat
- Спец
- Репутація: 3
- Область: Дніпропетровська
Не по темі
[quote="kukin"]Я думаю со временем научится пользоватся форумом и поймет что существует bbCode[/quote]
Я про розкраску і розміри шрифтів єслішо, якраз оті коди приміняються аж занадто, аж в очах рябить facepalm (і правила форуму до того ж забороняють безпідставне використання такої кількості "красівостей" /чесно, думала, що жінка пише/)
Я про розкраску і розміри шрифтів єслішо, якраз оті коди приміняються аж занадто, аж в очах рябить facepalm (і правила форуму до того ж забороняють безпідставне використання такої кількості "красівостей" /чесно, думала, що жінка пише/)
-
- Спец
- Репутація: 103
- Область: Київська
Поясніть тоді як правилно? Розумію що кожного разу ми отримуємо перераховані в СК63 навігаційні координати WGS84 - тобто кожного разу маємо свою умовну СК. ПІсля натягування на точку з відомими координатами отримуємо результат з прив'язкою до пункта ДГМ. Дирекційний кут у нас же ж вірний.kukin писав: А вот это "от лукавого".
В чому буде різниця якщо я введу пункт(пункти) ДГМ при постобробці?
В рінех файлі від перманентної станції містяться її координати чи їх треба вводити при постобробці?
Додано через 25 хвилин 30 секунд:
kukin писав:EEE PC + OEMV-1G
Не по темі
Талантіще. Видно що ви не просто любите свою справу, а нею живете. Які нас люди оточують.
От карта перманентних станцій на сайті tnt-tpikukin писав:А кто сказал, что для двухчастотника 50 км ограничение?
Я так розумію обмеження відстаннях існує в першу чергу через неоднорідність атмосфери в один і той самий момент в різних місця планети. Так?
Spoiler
на сайті tnt-tpi
Зоны покрытия
Радиус покрытия 10 км. Рекомендован для работы одночастотными приемниками.
Радиус покрытия 25 км. Для работы одночастотными приемниками в режиме долгая статика.
Радиус покрытия 50 км. Рекомендован для работы двучастотными приемниками.
Зоны покрытия
Радиус покрытия 10 км. Рекомендован для работы одночастотными приемниками.
Радиус покрытия 25 км. Для работы одночастотными приемниками в режиме долгая статика.
Радиус покрытия 50 км. Рекомендован для работы двучастотными приемниками.
- kukin
- Спец
- Репутація: 65
- Область: Закарпатська
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Правильно делать такой фокус прямо в программе обработки спутниковых наблюдений. Она и точность покажет, СКО, эллипс ошибок и с высотой будет легшие разобраться, и проекцию правильную даст, и тд..doslidnik писав:Поясніть тоді як правилно? Розумію що кожного разу ми отримуємо перераховані в СК63 навігаційні координати WGS84 - тобто кожного разу маємо свою умовну СК. ПІсля натягування на точку з відомими координатами отримуємо результат з прив'язкою до пункта ДГМ. Дирекційний кут у нас же ж вірний.
Просто в программе обработки фиксируете координаты в местной системе(ск63/ск42) как опорные, а навигационные (если Вы не работаете от референтных базовых станций) остаются навигационными. Правда в программу обработки надо записать проекцию, задать параметры элипсоида, смещения по Х и У. К примеру для тримбла парметры СК63 можно взять на рутреккере. это я еще на форуме ЕПС, в ветке закпоса писал.
Можно и одночастотником получить фиксированный результат на таком расстоянии, но уж больно хлопотное это занятие.doslidnik писав:Радиус покрытия 25 км. Для работы одночастотными приемниками в режиме долгая статика.
Да и у топконов сейчас продаются очень интересные одночастотники, они все позволяют расширятся до 2ух частотника, а значит в нутри у приемника достаточно "умные мозги", хотя цена как у китайского РТК приемника.
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
- IgorA
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Миколаївська
Хотелось бы узнать координаты перманентной станции MIKL, номер DOMES: 12335M001 (Николаев) в местной СК. Ранее на форуме находил их.
Нашел интересный материал про Укргеокосмомережу со списком перманентных станций, если интересует:
http://www.mao.kiev.ua/EOP/ENGLISH/books/geonetwork.pdf
Нашел интересный материал про Укргеокосмомережу со списком перманентных станций, если интересует:
http://www.mao.kiev.ua/EOP/ENGLISH/books/geonetwork.pdf
-
- Спец
- Область: Рівненська
- Контактна інформація:
ЗакПос працює з партнерами з Европи. А чи хтось працює з партнерами зі сходу та півночі від України. З Білорусією та Росією? Цікавлять північні райони Рівненської та Житомирської областей. Якось не практично тягнути той же хід одночастотником на відстань 200-250 км від ближньої перманентної. Чи нам так і залишається статика і стоп-енд-гов від п. ДГМ?
-
- Спец
- Область: Рівненська
- Контактна інформація:
Оце й навіює сум. Нічого не помінялось. Тахеометр в руки і теодолітний хід підвищеної точності по програмі полігонометрії 1-ого розряду.:)gps_nik писав:Бо якраз на ті області які Вас цікавлять, покриття ніяке
Додано через 59 секунд:
Так я й поставив. Вони здається теж форум читають.vtgkr_dzk писав:Ці питання про співпрацю потрібно ставити власникам мереж