Обгрунтувати розмір земельної ділянки можливо лише затвердженою містобудівною документацією (ген план, детальний план, містобудівне обгрунтування). Отже, якщо на зем ділянці згідно ген плану передбачене гаражне будівництво, то повний вперед, там і обгрунтуєте розмір. Якщо ж такого нічого нема тоvl_ford писав:Шановні Знатоки землевпорядної справи, ДОПОМОЖІТЬ !!!
"В губернском городе N..." маємо споруду ІНДИВІДУАЛЬНОГО, ОКРЕМО стоячого капітального гаража розмірами 5х10м, тобто 50 кв.м в "натурі".
Технічний паспорт з Приміткою на ост. сторінці "Документ, що посвідчує право на земельну ділянку не наданий"
та Витяг з держ. реєстру про право власності на нерух. майно також є в наявності.
Є велика потреба приватизувати зем. ділянку згідно чинного законодавства по максимуму, тобто 0,01 га відповідно положення ст. 121 ЗКУ.
Вільна для цього земля навкруги є, тобто ОБ"ЄКТИВНО ніщо й нікому не заважає! Крім чиновника в зем.-арх. відділі районної ради міста...
Він кричить: "НІЗЗЯ !!!" і свариться пальцем Ushas .
--Приватизуємо Вам тільки те, що ПІД гаражем безпосередньо і більше --- ні метра квадратного!
Розпочати самовільне ДОбудівництво я поки що не можу, бо мене попередили: якщо воно буде здійснене на зем. ділянці, яка не має по відношенню до мене ніякого правового статусу, то зважаючи на судову практику останніх місяців, вряд чи можна сподіватися, що суд визнає за мною право власності на добудовану частину споруди. Скоріше за все, мені там відмовлять.
Хотів узяти поряд в ореду хоч 24 м кв. наче б то під установку тимчасового металевого гаража ( я -- інвалід. маю відповідні пільги), то той чиновник сказав: " Не дам дозволу на металевий, бо в тебе, я знаю, є вже капітальний -- 5х10 м -- я повз нього щодня на роботу ходжу і мене жаба скоро задавить! Бо то не гараж, а ціла фабрика, а ти ІЩЕ хочеш!"
Порадьте будь ласка, як діяти в такій ситуації?
Використати своє право на безоплатну приватизацію у цій категорії мені хотілося б повністю, (а саме. приватизувати 100 кв.м згідно ЗКУ)
Яким чином доказати в райраді законність моїх вимог чи яким шляхом провести реконструкцію будівлі, щоб у майбутньому земля під нею була приватизована законним шляхом?
solim писав:Добре що хоч щось дозволяють.![]()