zemleustriy-ocinka писав: ↑15 червня 2021 14:19
то хтось вже пробував зробити технічку по записах в погосподарських книгах?
Для себе вирішив, що по записах в погосподарських буду лише перевіряти площу під ОЖБ. Це якщо власність на будинок зареєстрована. Якщо реєстрації нема буду казати клієнтам щоб робили спочатку реєстрацію будинку. Реєстратори прав та нотаріуси кажуть що без землі зараз є шляхи реєстрації будинку.
На рахунок городів, якими люди користуються буду відправляти в архів щоб шукали старі рішення про виділення землі у власність чи користування. По виписках чи довідках технічки не буду робити, лиши проекти.
Відправлено через 12 хвилин 16 секунд:
snaka писав: ↑15 червня 2021 08:14
я що по спадщині можна передавать "рішення на діда"?
неможна
По спадщині як раз можна реєструвати право на ділянку за спадкоємцем, при умові що було рішення по дектрету про передачу у власність на спадкодавця.
Після 1423 є нюанси, зараз спілкуюся з нотаріусами та реєстраторами прав по цьому питання.
Схема приблизно така: людина йде до нотаріуса та починає оформлювати спадщину. Наприклад це будинок, пай, а також наша ділянка по декрету. Нотаріус має встановити що саме наш клієнт є спадкоємцем померлого, відкриває спадкову справу. Потім в ідеалі (як який нотаріус) людина успадковує будинок, пай (якщо є кад. номер) та приходить до мене с запитом нотаріуса де зазначено треба виготовити кад. номер на нашу ділянку по декрету такою площею і витяг про кад. номер надати спадкоємцю такому-то. Далі я роблю технічку на померлого (замовник спадкоємець), куди вшиваю рішення по декрету, запит нотаріуса (деякі нотаріусу давали довідки що спадкоємцем після громадянина А є громадянин Б), витяг з спадкового реєстру. Отримую кад. номер і замовник йде або до того самого нотаріуса чи реєстратора прав. Це якщо коротко, на кожній стадії є нюанси.