Постанова КМУ від 05.08.2009 №844

Нове законодавство, яке стосується земельних відносин
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Visco
Спец
Спец
Репутація: 1

Re: Постанова КМУ від 05.08.2009 №844

Повідомлення Visco »

klym писав:Всім привіт. З святом 1 вересня і з початком ДУРДОМУ!.
Для виконання постанови 844 в Головне Управління Держкомзему у Львівській області прислали нового начальника (економіста) а колишнього начальника до виборів відправили у відрядження у Київську обл., тому що він член партії Конгресу Українських Націоналістів!!!!! bayan
Впізнаю наш суто український метод управління, МОЖНА ВСЕ аби свого добитись. bayan

Таня, я мав на увазі кошторис який мали би прислати управлінням де розраховано скільки можна заплатити тим кровососам (тобто нам) які прийдуть працювати в інститути.
luper
Спец
Спец
Репутація: 0
Область: АР Крим

Повідомлення luper »

Международный валютный фонд может разорвать отношения с Украиной, если власти страны без надлежащих оснований пойдет на избыточное наращивание бюджетного дефицита и расшатывание экономической ситуации в стране.
материал целиком - http://focus.in.ua/economy/60993/
Может 6 миллиардов таки пока по экономят и повременят с 844 и 901?
sergyos
Молодший спец :)
Область: Київська

Повідомлення sergyos »

dzi писав: Юрисконсульт - не путайте з реєстрацією в Мію'юсті.
Постанови КМУ набирають чинності з дня опублікування (Офіційний вісник України, Урядовий кур'єр), якщо інший термін не визначено у самій постанові.
Приношу свої вибачення за недостовірну інформацію Sorri Sorri Sorri
Karmadon

Повідомлення Karmadon »

Серж писав:Думаю буде доречно, якщо фізичні - особи підприємці з різних областей подялться досвідом і інформацією, вартістю робіт, при співробітництві з інститутами для виконання даної постанови, для того щоб захиститись та не стати "КОЗЛАМИ ОТПУЩЕНИЯ" !! Drug
Поделимся. Всенепременно. Но защитится вряд ли сможем. Думаю, будут заставлять бесплатно работать. Путем прямого шантажа. Надо как то по хитрее... отмазаться. Выработать, я бы сказал, стратегию непреодолимых отмазок.
Panchuk
Спец
Спец

Повідомлення Panchuk »

zvendzk писав:ще все що тут обговорюэтьщя і все що я читав, можу з відвертістю сказати ЛАЖА!
Шановний, кому потрібна ваша оціка обговорення чи форуму? Від вас конкретно віє негативом.
Pershin
Спец
Спец
Область: Запорізька

Повідомлення Pershin »

Проблема в другом: зарплата нужна уже сейчас, а заработать её невозможно пока все вопросы "зависли"!!! И когда кончится этот ступор неизвестно! По крайней мере ещё недельку-другую будет тяжко !Moroz!
ALEXSANDR
Область: Донецька
Контактна інформація:

Повідомлення ALEXSANDR »

Пункт 2.1 Регламенту.
громадянин подає:
- заяву;
- копію паспорта;
- копію доручення;
-ідент. номер;
-рішення ради про приватизацію землі.
Питання: Рішення на приватизацію присабних з/д, які приймалися після 2002 року теж підпадають під дію цієї постанови КМУ? И как быть с вновь отводимыми з/д.
Nat
Спец
Спец
Репутація: 3
Область: Дніпропетровська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Nat »

vivaldik писав:Шановне товариство, а чому всі мовчать за те, що кидається в очі?
В преамбулі до закону сказано: З метою захисту конституційних прав громадян України на землю....
То згадайте Закон України "Про захист конституційних прав громадян на землю" http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... eg=2375-15
Його ніхто не відміняв, а в ньому чітко сказано:
" Вартість робіт із землеустрою щодо виготовлення документа, ...не може перевищувати дев'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян." А ну, скажіть хто що думає з цього приводу... Скажіть що я неправий......................
Ну якщо це все, що в тому законі написано, то ви неправі, бо 0 (нуль) грн. 00 коп. не перевищують "дев'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян" morgny
luper
Спец
Спец

Повідомлення luper »

vivaldik писав:не може перевищувати дев'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А ці держакти ми будемо видавати за державні кошти! Зараз видамо, а потім (через 3 місяці) прийде КРУ і зробить всім інвестиції в с/г по самі помідори, І поверне ЮВТ собі у виді штрафів не 6 млрд, а 12!

А ну, скажіть хто що думає з цього приводу... Скажіть що я неправий......................
Дык негде ж не написано сколько должно "непеременьшувати". Минимума нет - есть максимум!
surveyor60

Повідомлення surveyor60 »

vivaldik писав:Шановне товариство, а чому всі мовчать за те, що кидається в очі?
В преамбулі до закону сказано: З метою захисту конституційних прав громадян України на землю....
То згадайте Закон України "Про захист конституційних прав громадян на землю" http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... eg=2375-15
Його ніхто не відміняв....
А ці держакти ми будемо видавати за державні кошти! Зараз видамо, а потім (через 3 місяці) прийде КРУ і зробить всім інвестиції в с/г по самі помідори, І поверне ЮВТ собі у виді штрафів не 6 млрд, а 12!

А ну, скажіть хто що думає з цього приводу... Скажіть що я неправий......................
Читайте п.4 та п.5 Загальних положень "Розмірів оплати земельно-кадастрових робіт та послуг" і складайте два договори на роботи із землеустрою та інші види послуг, вартість яких, відповідно до п.5 вказаних "Розмірів..." , визначається "в конкретних умовах додатково
згідно з угодою на проведення робіт".
DeNos
Спец
Спец
Область: Миколаївська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення DeNos »

Шановні форумчани, допоможіть розібратися!
У пункті 7 Постанови КМУ від 05.08.2009 №844 зі змінами від 26.08.09 написано "Рекомендувати сільським, селищним, міським радам сприяти діяльності територіальних органів Державного комітету із земельних ресурсів та державних підприємств, що належать до сфери його управління, пов'язаній з організацією безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки за місцем їх розташування, зокрема шляхом організованого приймання документів від громадян та передачі їх до зазначених територіальних органів, а також залучення до такої діяльності інженерів-землевпорядників органів місцевого самоврядування."

Викликає запитаття додаток яким закріплюється форма Заяви про оформлення та видачу державного акта на право власності на земельну ділянку, в шапці якої стоїть назва територіального органу (Держкомзему). Постає питяння, на кого ж всетаки людині подавати заяву - на імя міського голови, чи на імя начальника управління Держкомзему в місті? І якщо на імя начальника територіального органу Держкомзему, то які правові підстави є у міської ради приймати таку заяву, а потім передавати за актом прийому-передачі до територіального органу Держкомзему, якщо така заява подається не на імя міського голови?
Katze
Спец
Спец

Повідомлення Katze »

DeNos писав:Шановні форумчани, допоможіть розібратися!
У пункті 7 Постанови КМУ від 05.08.2009 №844 зі змінами від 26.08.09 написано "Рекомендувати сільським, селищним, міським радам сприяти діяльності територіальних органів Державного комітету із земельних ресурсів
Рекомендовано сприяти нашій діяльності І згідно Регламенту сільські ради взаємодіють з органами Держкомзему Drug
DeNos
Спец
Спец

Повідомлення DeNos »

vivaldik писав:Для мене все зрозуміло:
2. Для одержання державного акта на право власності на земельну ділянку громадянин або уповноважена ним особа звертається із заявою про видачу такого акта до представника територіального органу Держкомзему
Такм чином, заява пишеться до відділу держкомзему, а його представники просто приймають їх в селі ( де імовірніше за все будуть чергувати денно і нощно) Ushas
Дозвольте не погодитись, оскільки у підпункті 2 пункту 8-го Постанови КМУ від 26 серпня 2009 р. N 901 "Про додаткові заходи щодо врегулювання земельних відносин" сказано:
2) у Порядку безоплатних оформлення та видачі громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки, затвердженому зазначеною постановою ( 844-2009-п ):

у пункті 2:

в абзаці першому слова "представника територіального органу Держкомзему, який в установленому Держкомземом порядку" замінити словами "сільського, селищного, міського голови або уповноваженої ним особи, який";

абзац восьмий викласти в такій редакції:

"Територіальні органи Держкомзему за актами приймання-передачі отримують від органів місцевого самоврядування заяви громадян про видачу державного акта на право власності на земельну ділянку."
Міла
Вже не початківець
Вже не початківець
Область: Львівська

Повідомлення Міла »

Була сьогодні в обласному. Почали говорити про позитивні новини для "мене". Що моїх працівників, разом зі мною будуть брати на трудовий договір, мої прилади в оренду. Після декількох запитань - на рахунок транспортних витрат, оплата оренди обладнання (бо все в мене на балансі підприємства), що працівники хочуть бачити живі гроші і не конче горять бажанням йти працювати до них - мені відповіли "Ой, зачекайте тиждень-другий поки все остаточно виясниться, не розпускайте працівників - бо ми самі толком нічого не знаємо і найімовірніше що коштів і не виділять". Буквально за 0,5 год. розмови з ентузіазму перейшли на виправдання.
Захотіли нашими руками жар загрібати Dulya . Аякже - ми заставимо своїх працівників працювати на них (і вчити не треба і шукати), надамо обладнання, виплатимо зі своїх коштів (яких немає) їм зарплату, а вони і крісла збережуть і ЮВТ догодять (дуполизи V_Bobruisk ).НЕДОЧЕКАЮТЬСЯ, буду викручуватись до останнього, краще відпущу працівників працювати в іншу сферу ніж на них за їхні ж віртуальні грошики
P.S. Вибачте за нецензуру, дістали.
Karmadon

Повідомлення Karmadon »

ДЗК и институты на приглашают на работу только физлиц по трудовым договорам.
То есть, сотрудник берет "за свой счет" и устраивается в ДЗК.
Мне, как руководителю, от этого факта............... сами понимаете.
И наконец о главном. А никто не задумывался, почему категорически отказались от услуг частных структур???
Korum
Спец
Спец
Репутація: 7
Контактна інформація:

Повідомлення Korum »

Сколько писали выше, все равно все уже забыли. Почитайте внимательно ветку и регламент, от частников отказались только по решениям Декрета Кабмина 1992 года, что-то тема опять в тупик заходит.
Міла
Вже не початківець
Вже не початківець
Область: Львівська

Повідомлення Міла »

Зрозуміло - щоб "загнати" нас і зменшити кількість. Вже спроба була (коли відбувались перевірки Держземінспекції), тепер конкретно взялись Zaryt

Додано через 4 хвилини 7 секунд:
Korum писав:Сколько писали выше, все равно все уже забыли. Почитайте внимательно ветку и регламент, от частников отказались только по решениям Декрета Кабмина 1992 года, что-то тема опять в тупик заходит.
По-перше - не так вже й багато проектів відводу зараз роблять, по-друге - в нашій області ти нічого не можеш зробити без технічного завдання підписаного і зареєстрованого, а з 1 вересня, тобиш від сьогодні їх не реєструють ("по решениям Декрета Кабмина 1992 года" - це до 2006 чи 2002 року, а після цих років ділянки мають іти через проект відводу). ЮВТ сказала - хто немає рішення іти в раду і писати заяву - як це розуміти? Ось вам і тупік Nenayu

Додано через 1 хвилину 43 секунди:
Сказали чиновники наші обласні що можна буде брати від людей заяву, ніби в курсі про постанову, але хочемо за гроші, на ім'я обласного начальника
Спецзем
Спец
Спец

Повідомлення Спецзем »

Міла писав:Захотіли нашими руками жар загрібати Dulya . Аякже - ми заставимо своїх працівників працювати на них (і вчити не треба і шукати), надамо обладнання, виплатимо зі своїх коштів (яких немає) їм зарплату, а вони і крісла збережуть і ЮВТ догодять (дуполизи V_Bobruisk ).НЕДОЧЕКАЮТЬСЯ, буду викручуватись до останнього, краще відпущу працівників працювати в іншу сферу ніж на них за їхні ж віртуальні грошики
P.S. Вибачте за нецензуру, дістали.
Нарешті Ви зрозуміли morgny що треба робити. Вище вже писали - Lito скоро Lygi Наш ДЗК теж хоче нашими руками жар загрібати Dulya , самі хай розгрібають, все вихваляють свої виробничі відділи, кажуть в них якість техдокументації краща Ushas
hsara
Область: Тернопільська

Повідомлення hsara »

Все шо я думаю про цю постанову це повний _____ЄЦ!!! ___ _______ _______ ______ на _____ твою маму _____ в _______, недорозвинуті мозго___________ "профісіонали" з великої дороги її робили ________________ їхню ____________ засунуть собі ________ _____ воно все варте!!!! Вибачте але наболіло!!!! Залишилися одні емоції.

Пи.Си. Тре іти в юридичну фірму представником по земельних питаннях, скоро там буде дуже багато роботи, особливо по відміні державних актів які будуть видані відповідно до даної постанови. Причому справи будуть однотипні. Акту погодження меж нема, одже спірних питань буде купа. Державні акти можуть скасовуватися тільки в судовому порядку. Хто тоді буде відповідальним за неправильно виданий акт? Орган місцевого самоврядування який прийняв заяву? Земельний відділ який є замовником документації? виконавець (ДЗК чи інститут землеустрою) який виготовив документацію? ТА хз хто, нюансів купа!!! Буде весело. Якшо дожевемо...
DeNos
Спец
Спец

Повідомлення DeNos »

І всеж таки хотілося б почути думки з приводу постів 521, 525, а саме на чиє імя людинна повинна писати заяву?

Пи Си. по ідеї тут мало би бути написано "жЮлька - і далі купа матюків (ну десь на пів сторінки), але адмін напевно видалить.
luper
Спец
Спец

Повідомлення luper »

vivaldik писав:На сайті ВР 844 постанова ще не редагована, але буде так як сказанов 901 постанові "на ім'я сільського, селищного, міського голови або уповноваженої ним особи"... а вони вже потім актом передадуть заяви представнику Держкомзему.
DeNos, дукую за уточнення, не додивився. скільки змін... :-(
844 отредактируют только после того как 901 вступит в силу... она же пока висит в воздухе.
Karmadon

Повідомлення Karmadon »

lakosta писав:Сегодня утром пошли брать бланки гос актов, на что нам было доходчиво сказано:"С сегодняшнего дня бланки гос актов печатает, регистрирует и выдает человеку ДЗК!".
Не затруднит ли уточнить, а вчера и ранее их кто печатал и выдавал?
DeNos
Спец
Спец

Повідомлення DeNos »

vivaldik писав:На сайті ВР 844 постанова ще не редагована, але буде так як сказанов 901 постанові "на ім'я сільського, селищного, міського голови або уповноваженої ним особи"... а вони вже потім актом передадуть заяви представнику Держкомзему.
В тому то й питання, що в змінах написано що заява подається до органу місцевого самоврядування, але ж не внесено зміни до затвердженої Регламентом (від 27.08.09) типової форми заяви про оформлення та видачу державного акта на право власності на земельну ділянку. Ця типова заява передбачає, що вона подається до територіального органу держкомзему. Nenayu
Katze
Спец
Спец

Повідомлення Katze »

Представник сільської ради буде приймати заяви та інші документи і передавати "Замовнику", тобто відділу Держкомзему у районі. І заява пишеться на відділ Держкомзему - в зразку заяви чітко написано: (назва територіального органу). "Замовник" заключає договір на виготовлення держактів та організовує їх видачу. Громадянин пише: "прошу оформити та видати мені державний акт на право власності на земельну ділянку". Сільський голова виготовляти акти не буде.

Додано через 15 хвилин 51 секунду:
2. Для одержання державного акта на право власності на земельну ділянку громадянин або уповноважена ним особа звертається із заявою про видачу такого акта до представника територіального органу Держкомзему, який в установленому Держкомземом порядку забезпечує організацію прийому таких заяв у кожному населеному пункті. Замінили:в абзаці першому слова “представника територіального органу Держкомзему, який в установленому Держкомземом порядку” замінити словами “сільського, селищного, міського голови або уповноваженої ним особи, який”;
Де Ви побачили "на ім'я" Nenayu
ОльгаО
Спец
Спец
Репутація: 8

Повідомлення ОльгаО »

Зрозуміла що безоплатно буде лише по Декрету, тобто по рішеннях з 92-2006, а всім іншим треба тех.док додавати, яку громадяни можуть замовити будь де. Але тим такі громадянам не поясниш, вони думають що якщо бабі Зіні то і мені безкоштовно. Вже 3 тижні роботи нема. Завтра у нас збирають на нараду всіх сільських голів і землевпорядників. Цікаво що вони будуть їм говорити. Послухаєм.
Закрито