Запуск УСК2000

Геодезія в землевпорядкуванні
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Запуск УСК2000

Повідомлення kukin »

► Показати
► Показати
► Показати
Опис формату трансформаційних полів Ntv2 (*gsb).
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 13 лютого 2013 17:01 користувачем kukin, всього редагувалось 20 разів.
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
vovaz
Спец
Спец
Репутація: 30
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення vovaz »

С этого места подробней.
Какова точность оротфото, это для борьбы с ДЗК.
Oleksandr
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення Oleksandr »

kukin писав:Этот доклад имелся в виду?
Нет. Надеюсь, автор опубликует.
kukin писав:То есть сейчас получить программу уже нельзя, вдруг стала "ДСК"
С чего такая инфа ? Где проскакивало ? Возможно Вы путаете прогу от НДІГК и от Савчука лично. Программа от Савчука переводит координаты ТОЛЬКО из ETRS в УСК с разными дополнениями (типа 3 гр или 6 гр зоны и т.д.) и называется TransUSK2000.
Зображення
В версии, которая есть у меня, кнопочка ITRS не работает, возможно, что задел на будущее.
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

stopkhay писав:областях методом RTK ..Різниці в плані по кожній компоненті складали близько 1-1.5 см, по висоті 3-4. Зауважу, що пункти спостерігав з віхою з біподом (помилка центрування увійшла в різницю)
Вполне достойный результат для RTK, сам пользуюсь сойкой + вешкой (позволяет максимально поднять антенну).
stopkhay писав:Просто в геодезії потрібно розуміти технічні подробиці та виконувати контроль
Полностью согласен, но все приходит с опытом, ведь многое в вузах не преподают.
vovaz писав:Какова точность оротфото, это для борьбы с ДЗК.
Если про 2000ку, так она вроде хорошо сделана. Только все-равно по ней "делать акты" нельзя.
Oleksandr писав:С чего такая инфа ? Где проскакивало ?

То-есть получается передавать параметры, выкладывать в общий доступ и творить с УСК-2000 все что угодно , но только не в системе Госкомзема? :shock:
stopkhay
Спец
Спец
Область: Київська

Повідомлення stopkhay »

vovaz писав:Какова точность оротфото, это для борьбы с ДЗК.
Точность в пределах допусков для масштабов ортофотото. Единственный минус - это привязка их в ск-63. Не доходило до меня ни тогда ни сейчас - зачем летать такие большие территории, использовать новейшие камеры, софт и т.д. чтобы потом все это качество задавить 63-м годом. При том, что привязка выполнялась в УСК, а потом перегонялась в ск-63 (у меня аж пальцы не хотели шевелится, говорили, что надо пересчитать в 63) И получается, что точность 1-2 см превратилась в 10-20, т.е. такую, которую дает ск-63. При произошло трансформирование изображения (растра), что делает невозможным параллельный перенос с целью получения УСК - нужно выполнять только перепривязку.

А какая борьба должна быть с ДЗК? Если имеется в виду, что они контролируются по ортофото - то это считаю правильным.

Додано через 4 хвилини 10 секунд:
Oleksandr писав:называется TransUSK2000.
Прикольная программка. Нужно только добавить возможность работать списками - цены не будет. А обратный переход реализован?
ZIC
Спец
Спец
Репутація: 7
Область: м.Київ

Повідомлення ZIC »

kukin писав:Думаю стоит открыть новую ветку в форуме Геодезія в землевпорядкуванні, работа с сетю перманентных базовых станций. Поскольку не все пользователи вобще понимают что такое VRS и тем более как с ним работать.
Створюйте. Ви це можете. Структурована інформація буде краще шукатись і використовуватись...
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:...До речі, після конфнренції, всі бажаючи мали можливість отримати від Степана Григоровича його власну програму перерахунку від ETRS89 до УСК2000. Звичайно безкоштовно. На сервері задіяно той самий алгоритм, я тільки додав пакетну обробку й задіяв php....
Oleksandr писав:...Программа от Савчука переводит координаты ТОЛЬКО из ETRS в УСК с разными дополнениями...
Дійсно прикольна програмка...Але шановний stopkhay правий. Доцільно реалізувати можливість роботи зі списками координат. Бо можна замахатися тицяти по одній точці...
Я так зрозумів (без найменшого іронічного натяку), що Ви вирішили продемонструвати результат роботи програми по перерахунку координат?
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

gps_nik писав:Доцільно реалізувати можливість роботи зі списками координат. Бо можна замахатися тицяти по одній точці...
А не проще создать свою СК, в ПО постобработки/реального времени на основании программки и не не парится с пакетным преобразованием координат, мыж не с "63 годом" работаем Krutelyk
gps_nik писав:Я так зрозумів (без найменшого іронічного натяку), що Ви вирішили продемонструвати результат роботи програми по перерахунку координат?
Какая разница?
Я "прогулял" геофорум и разные конференции в этом году, следовательно про "УСК2000 и програмку" от Степана Григорьевича не был в курсе. Oleksandr это выложил "в общак" и мне все равно с какой целью, я получил "вкус черной икры". Давайте подождем "официальных" результатов и сравним качество преобразования.
А далее у каждого будет в ПО "чистая СК", раз "создатели" морозятся с датумами в рамках держземагенства, тем самым покрывая его прихоти.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

kukin писав:...А не проще создать свою СК, в ПО постобработки/реального времени на основании программки...
Тут я з Вами повністю погоджуюсь. Навіщо мати додатковий "головний біль" з параметрами...

Але тим не менш, мене все таки зацікавила ця програма перерахунку, як можлива альтернатива офіційному підходу...
Тому і задаю питання по ній, що б пересвідчитись у її правильності. До речі, а порівнювали результат перерахунку на сервері з цією програмкою? З точки зору практичного застосування, обидва результати (що сервер, що програма) мають сходитися як то кажуть "копійка в копійку", що б не було двозначного трактування результатів перетворення...

До речі, було б непогано обмежити кількість знаків після коми (наприклад 4 знаки). Кому потрібен результат з точністю до 0.00000001 м? Його ж потім необхідно округляти, а для нашого простого люду це така "складна математична операція", що аж волосся стає дибки коли треба його робити... morgayu

Забув спитати. Так ця програма вільно розповсюджується чи ні? Можливість її використовувати в своїй роботі може мати кожен чи тільки ті хто був на Геофорумі-2012? Якщо всі, то де її можна отримати?
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

kukin писав:А не проще создать свою СК, в ПО постобработки/реального времени на основании программки
Проще. Но опять-таки нужно знать параметры перехода (парамеьтры Гельмерта). Вы скажете, что можно их вычислить самим, воспользовавшись программой, но параметры будут получаться совершенно разные даже у одного человека, в зависимости от количества общих точек, их расположения и т.д. У разных исполнителей результат тем более разойдется. Нужно быть аккуратным. Мне кажется, что лучше воспользоваться этой программой и каллибровать свои участки работ.
kukin писав:раз "создатели" морозятся с датумами в рамках держземагенства, тем самым покрывая его прихоти
Не морозятся и не покрывают, а не хотят платить штрафы, давать "интервью" органам и сидеть в тюрьме.
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

stopkhay писав:Вы скажете, что можно их вычислить самим, воспользовавшись программой
и общедоступной информацией
stopkhay писав:а не хотят платить штрафы, давать "интервью" органам и сидеть в тюрьме.
Со всем уважением, Вы путаете гос тайну и служебное пользование в сфере госземагентсва.
НИИГК ведь подчиняется минприроды на не госземагенству?
Какое отношение институт имеет к госземагентсву (Міністерство аграрної політики та продовольства України)Зображення
лично к Вам и другим "рядовым" сотрудникам НИИГК никаких претензий нет, но факт есть факт, УСК-2000 пытаются утаить любыми возможными способами, вместо всеобщего внедрения, а "хранителей" не так много, вот Вам моё мнение по этому поводу.
"рыба гниет с головы" и "голова" у НИИГК есть
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

kukin писав:НИИГК ведь подчиняется минприроды на не госземагенству?
Уже подчиняется
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Что то, в последнее время, все сильно напряглись. Прям как электричество... UPPP
Невозможно нормально разговаривать... no
Лучше как раньше !Alkogol! , пользы для здоровья больше будет... morgny
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:Oleksandr написав:...Программа от Савчука переводит координаты ТОЛЬКО из ETRS в УСК с разными дополнениями...Дійсно прикольна програмка...Але шановний stopkhay правий. Доцільно реалізувати можливість роботи зі списками координат. Бо можна замахатися тицяти по одній точці...
Перерахунок на сайті ZAKPOS нічим не відрізняється від програми TransUSK2000, але примусово використовує 6гр зони.

Додано через 1 годину 34 хвилини 48 секунд:
Прошу вибачення від гуру за цей пост, але з приватного спілкування з багатьма користувачами цього форуму я зрозумів необхідність публікації хоча б коротенької інструкції - як отримати виміри від віртуальної станції (VRS) ZAKPOS.
1. Знаходимо по GoogleMaps місце зйомки, приблизно. Якщо працюємо одночастотником, то треба "помилитися" не більше, як на 10км.
2. Натискаємо в GoogleMaps правою клавішою миші на обраному місці і обираємо пункт "Що тут знаходиться ?" - бачимо координати у рядку для пошуку.
3. Це і є ті координати, на які замовляємо VRS на сайті ZAKPOS. Висота НЕ впливає на результат. "Можна помилитись" на сотні метрів.
Тут один момент, самостійно майже по всій території України можна буде замовити VRS з понеділка. Дуже добре, що тут у темі мені нагадали про постобробку, решта станцій я вже підключив до сервера постобробки (налаштовано було тільки RTK). На сьогодні та раніше для всіх доступне формування VRS тільки по Західній Україні. Але у мене є можливість вручну надати VRS дані всім бажаючим для тестування майже по всій території Украіни з 7 серпня цього року. Для цього мені потрібні координати відповідно до пп.1-3 і, звичайно, дата, час, інтервал.
4. Далі кидаємо дані VRS в программу обробки "без системи координат", фіксуємо як базу, рахуємо свої виміри, результат отримуємо в ETRS89.
5. Далі для отримання СК63 або УСК користуємось перетвореннями на сайті. СК63 доступне для західних областей, УСК для всій території Украіни.
Chernov
Спец
Спец
Репутація: 18
Область: Запорізька
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

stopkhay писав:No comments Nenayu
Видна агония ...
Чья - понятно всем.
Когда появятся четкие доказательства всеобщего обмана населения - можно будет идти к прокурору.
А они постепенно появляются.
Я за 2 дня отстоял 7 пунктов ГГС вокруг Запорожья, причем по 2 сессии, и уже навскидку вижу, что господа из НИИГК замутили не слабый разводняк. Для, как они нас держат, лохов....
А мы не лохи... Скоро будут доказательства, в том числе и для прокурора...
Востаннє редагувалось 09 листопада 2012 17:51 користувачем Chernov, всього редагувалось 1 раз.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...А мы не лохи... Скоро будут доказательства, в том числе и для прокурора...
Как я соскучился по Вашим коментам... morgny
Так выложите разницы координат Ваших и каталожных, для сравнения...Что бы и другие поржали... morgayu
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:Так выложите разницы координат Ваших и каталожных, для сравнения...Что бы и другие поржали... morgayu
Таки так и будет, майн либе
Может быть, ржать будем вместе, может быть В МЕСТЕ, а лучше бы, друг над другом, вообще не ржать. Ибо это только кони делать умеют....
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...Может быть, ржать будем вместе, может быть В МЕСТЕ, а лучше бы, друг над другом, вообще не ржать. Ибо это только кони делать умеют...
Щось Ви, шановний колего, не в доброму гуморі сьогодні. Не розумію чому. Ви ж таки вирішили (якщо вирішили) свою проблему...
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

Хто в курсі, напишить, плз, що за "паспорти по МСК" готуються по областям ??
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:...Хто в курсі, напишить, плз, що за "паспорти по МСК" готуються по областям ??...
Як я чув, вони вже затверджені. Кадастр будуть вести в місцевих системах координат (в триградусних зонах). На кожну область + АР Крим + Київ +Севастополь = 27 штук. Осьові в більшості випадків нестандартні. Начебто для того, щоб зменшити кількість місцевих систем, які зараз використовують. Одним словом ще нічого толком не відомо...
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:Ви ж таки вирішили (якщо вирішили) свою проблему...
Перепрошую, але мої проблеми - то є мої проблеми. З гумором дійсно, недобре. Бо вже є розуміння, як вже декілька років...
Але почекайте. Розберуся, як нас дурють - напишу.
Хоча Ви й без мене знаєте. Бо саме Ви нас і дурите. Разом з компаньонами. Доречі, знаю навіть, скльіки "мінусів"
мені зараз нарисують...

Додано через 2 хвилини 31 секунду:
gps_nik писав:Кадастр будуть вести в місцевих системах координат (в триградусних зонах). На кожну область + АР Крим + Київ +Севастополь = 27 штук. Осьові в більшості випадків нестандартні
А мы еще больше запутываем следы....

Додано через 3 хвилини 57 секунд:
И на разработку каждой из местных систем НИИГК потребует не менее 1 млн гривень. Когда же уже Карпинский с Кучером подавятся.... А вместе с ними и их сотрудники.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Chernov писав:...А мы еще больше запутываем следы...
А тут то чем Вам не угодили? Лучше 2000 местных систем или всего лишь 27?
Chernov писав:...И на разработку каждой из местных систем НИИГК потребует не менее 1 млн гривень. Когда же уже Карпинский с Кучером подавятся...
Этот вопрос Вы задайте им лично. Вы же с ними, если мне не изменяет память,"на короткой ноге":
Chernov 26.11.2011, 16:37 писав:...С Карпинским лично и его замами я в считаю, что даже в приятельских отношениях...
Chernov писав:...Хоча Ви й без мене знаєте. Бо саме Ви нас і дурите. Разом з компаньонами. Доречі, знаю навіть, скльіки "мінусів" мені зараз нарисують...
Все Ви про всіх наперед знаєте...До речі, послуги по УСК надає Вам не Карпінський з Кучером і компаньйонами (не зрозуміло хто), а ZAKPOS в особі шановного пана Oleksandr...
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:Кадастр будуть вести в місцевих системах координат (в триградусних зонах). На кожну область + АР Крим + Київ +Севастополь = 27 штук. Осьові в більшості випадків нестандартні. Начебто для того, щоб зменшити кількість місцевих систем, які зараз використовують. Одним словом ще нічого толком не відомо...
СК63 повертається... facepalm
makctos
Спец
Спец
Область: Сумська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення makctos »

Oleksandr писав:СК63 повертається...
Вона ще нікуда не пішла morgayu, і мабуть ні скоро піде Boks
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

Chernov писав:не менее 1 млн гривень.
Каждому!! (с)
Chernov
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення Chernov »

gps_nik писав:До речі, послуги по УСК надає Вам не Карпінський з Кучером і компаньйонами (не зрозуміло хто), а ZAKPOS в особі шановного пана Oleksandr...
Зараз ми з шановним паном Олександром проводимо слідчі дії по встановленню

1. відповідності УСК2000 сталої геометрії на одній географічній ділянці - північ Запоріжжя
2. адекватності перетворень коордінат за допомогою ZAKPOS на тій самій ділянці

Для чого

1. Я відстояв по 2 сесії на 8 пунктах ГГС навколо м. Запоріжжя, на які у мене є каталожні координати УСК 2000
https://tiles.mapbox.com/chernov/map/GGS
Вибачаюся, я вже переключив це посилання для іншої мети...
Бо за цей сервіс доводиться платити з власної кишені.
А тут усі звикли до халяви
І один з халявщиків насмілився поставити мені черговий мінус...
Та нехай йому живеться, як він розуміє життя...

2. Незалежно один від одного ми обробляємо мої вимірювання як від офіційної перманентної станції Гіпроводхозу (ZPRS (Rtcm 3.1 GRX1200GGPRO ))
так і від створеної за допомогою ZAKPOS віртуальної станції
3. Результати оприлюднюємо.

Піпл аналізує та робить висновки... Who is who... , пардон, Whose
Не по темі
stopkhay нервно курит в углу..
Востаннє редагувалось 21 листопада 2012 18:28 користувачем Chernov, всього редагувалось 3 разів.
Відповісти