дивлячись на те, чи співпадає площа по техпаспорту з площею в технічціAnnNet писав:только бы они приняли то старьё, которое мы совершенно законно сделали в прошлом году

Как можно сравнивать площадь в техпаспорте и площадь в вычисленную по координатам? facepalmSolpadeine писав:дивлячись на те, чи співпадає площа по техпаспорту з площею в технічці
Совпадение. В моей практике такое случалось раза три-четыре. Однажды, даже доказывал заказчику на стадии консультации, что площадь земдидянки в техпаспорте БТИ - почти фикция, и как на зло, земкадсъемка дала туже площадь!!!Atoll писав:Буває. Це тоді коли той з БТІ і той, що робив документацію на земельну ділянку одна й та сама людина.
депутаты предлагают отменить плату за получение извлечения из госреестра для органов исполнительной власти и местного самоуправления. При этом необходимость первичной регистрации собственника и вовсе отложить до 2015 года. Кроме того, планируется разрешить передачу в собственность или пользование земельным участком на основе землеустроительной документации, разрешение на разработку которого было подано до 31 декабря 2012 года.
Авторы законопроекта отмечают, что процесс передачи участков в собственность или пользование по разработанным до указанной даты проектным документам, а также присвоение кадастрового номера оказалось заблокированным. Поэтому депутаты настаивают на том, чтобы кадастровые номера считались присвоенными, а документация рассматривалась на общих основаниях.
Законопроект обговорювався вже тут /viewtopic.php?f=135&t=4401&start=196.AnnNet писав:http://zsu.org.ua/index.php?option=com_content&vi ... d=46:publikatsii-smi&Itemid=94
Цікава позиція! А як бути з вимогою Закону. Цікаво, цікаво... Повідомте, будь-ласка подальший хід подій.AnnNet писав:п.3 ст.24 закону "Про регулювання містобудівної діяльності":
(це з 01.01.2013)
(це, правда, цитата з неприйнятого Містобудівного кодексу, але...)
Я сьогодні спілкувалася з районним архітектором, вона відповіла мені, що "містобудівні потреби" - це не є приватна забудова, тому буде спокійно погоджувати ту документацію по присадибним ділянкам, яку їй нададуть...
Цікаво результат?Поковба писав: Законопроект обговорювався вже тут /viewtopic.php?f=135&t=4401&start=196.
Що вам можна на все це відповісти? Якщо чесно Богдане, то нас також ДУЖЕ цікавлять всі ці питання, що ви поставили, а особливо ВІДПОВІДІ на них! Я маю землевпорядну освіту, є у мене і землевпорядний стаж роботи... але ЩО РОБИТИ?! ми не знаємо...Bogdan!!! написав: В мене така проблема. Розробляю положення про приватизацію та передачу безоплатно у власність з/д. ....
ЗАВЧАСНО ПРОШУ ПРОБАЧЕННЯ, ЯКЩО МОЇ ДУМКИ КОМУСЬ ВИГЛЯДАЮТЬ СМІШНИМИ, В СИЛУ ЇХ НЕ ВІДПОВІДНОСТІ ЗАКОНАМ.
Яка технічка, ту вже про це писали, поки не прийнято проект закону про перехідний період робити технічку по встановленню .., в тому числі по Декрету це роботи які нікуди не приведуть, Ви погоняєте людей і на цьому все скінчиться,Yov писав:Технічки на встан. ... на підставі декретних рішень та державних актів ( червоних ).
Чому Ви не звертаєте уваги на ключові слова на початку речення "У разі формування..."Alexxp писав:У разі формування земельної ділянки у порядку відведення земельної ділянки із земель державної та комунальної власності заявник, крім документів, що зазначені в абзаці першому цього пункту, подає органові державної реєстрації прав рішення органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність або про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (у разі підготовки лотів до проведення земельних торгів).
Тому тут поле для маніпулювання і здирництва: що ж таке "вважаються сформованими", адже будь-який громадян може довести, що користується земельною ділянкою з незмінними межами вже десяток років (звичайно в правовій державі, а в нас?)...2. Земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважаються сформованими незалежно від
присвоєння їм кадастрового номера.
А більше і не потрібноAlexxp писав:тобто дана технічка є лише підставою внесення даних до ДЗК - НКС і не більше.
Мені чомусь здається, що питання яким чином була зареєстрован земельна ділянка в ДЗК чи через проект чи через технічку, ніяким боком не повинно хвилювати державного реєстратора прав. Є рішення про надання в користування або у власність - реєструй право і все.Alexxp писав:Питання з правом та його реєстрації при цьому ніяк не вирішується.
Які зміни? якщо площа по обмірам відрізняється на якийсь відсоток від рішення - то це технічка, а у іншому варіанті - проект? Так такого ніхто ніколи не напише. Все як завжди вирішуватиметься за усною домовленістю morgayu між замовником і реєстратором - така в нас система, яка влаштовує і замовник і реєстратораAlexxp писав:Тому знову наголошую, що до прийняття змін в законодавство розробка технічки передчасна.
площа не змінилася а довжини полізлиЯк не хочеш або площа не відповідатиме або довжини полізуть
реєструються такі випадки... можливо не всіма, але реєструються... morgayu за факт береться правовстановлюючий документ, від нього і "танцюємо"Alexxp писав:зараз навіть по червоних актах де округлення площі до другого знаку - соток, буде відмова як нотаріусами так і реєстраторами прав у звязку з невідповідністю даних в Дзк - нкс або витягу з нього хоч метр.
Alexxp писав:Питання в тому що Мінюст не розуміє про таке поняття як округлення у тому розумінні поняття , в якому розуміють це землевпорядники,
Solpadeine писав:за факт береться правовстановлюючий документ, від нього і "танцюємо"
Та ні виходить, що цей реєстратор вчив в 4 класі математику і знає, що таке округлення, і що таке значуща цифраAlexxp писав:І виходить що документи юстиція видала на одне, а в базі ДЗК інше.
якщо кад.номер був присвоєнний, то об'яву в газету, довідку з держземагентства про підтвердження реєстрації д.а., витяг з держземагентства і в юстицію, там видають не свідоцтво, а витягkols писав:Поділіться своїми думками на рахунок втрачених ДА!Яка буде процедура в 2013 році....розробляти тех.док на встановлення (відновлення) меж?!
Я повністю підтриммую таку позицію.Alexxp писав: Яка технічка, ту вже про це писали, поки не прийнято проект закону про перехідний період робити технічку по встановленню .., в тому числі по Декрету це роботи які нікуди не приведуть, Ви погоняєте людей і на цьому все скінчиться,
бо реєстраційна служба вже направила листа на обласні відділення щодо первинної реєстрації права на земельні ділянки по рішеннях в 2013 році виключно по проектах відводу. згідно п.55-1 ПКМУ 703, де вимагаєтьсяі тут питання залишається відкритим рішення є, а ніякої документації не затверджено, а затвердження можна здійснити і подати лише з 01.01.2013 р. тільки проекту.Spoiler
У разі формування земельної ділянки у порядку відведення земельної ділянки із земель державної та комунальної власності заявник, крім документів, що зазначені в абзаці першому цього пункту, подає органові державної реєстрації прав рішення органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність або про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (у разі підготовки лотів до проведення земельних торгів).
У разі формування земельної ділянки шляхом поділу або об’єднання раніше сформованих земельних ділянок заявник, крім документів, що зазначені в абзаці першому цього пункту, подає органові державної реєстрації прав документ, що підтверджує виникнення права власності на раніше сформовану земельну ділянку і зазначений у пункті 27 цього Порядку.
Я вже писав, що на даний час це питання може бути розглянуте - "на думку юстиції, до внесення змін"
лише по Декретних рішеннях де цільове (будівн.) і площа співадає з технічкою на 100%, а це не реально бо площа в рішеннях лише два знаки після запятої.
{Порядок доповнено пунктом 55-1 згідно з Постановою КМ № 1156 від 21.11.2012}
Тут питання трошки глибше - в розумінні поняття права і в розумінні моменту виникнення цього права.VAlex писав:Крім того, хочу звернути увагу нату обставину, що 01.01.2002 р (дати набрання чинності ЗКУ) в стст. 125-126 ЗКУбуло визначено перелік документів, які по посвідчують права на землю та момент їх виникнення. До отримання перелічених документів, а в подальшому (минулому)реєстрації права на землю, використання землі, Законодавчою нормою - заборонено.
А щодоAlexxp писав:І ось в чому питання чи передбачалась реєстрація права на землю в тому ж Декреті?
Знову ж на думку Мінюсту - так, шляхом отримання державного акту та його реєстрації.
Це питання не реєстраторів, це позиція Мінюсту - можу сказати навіть більше - Лавриновича, як я вже Вам про це писав.Volodar писав:Та ні виходить, що цей реєстратор вчив в 4 класі математику і знає, що таке округлення, і що таке значуща цифра