Запуск УСК2000

Геодезія в землевпорядкуванні
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
kukin
Спец
Спец
Репутація: 65
Область: Закарпатська
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Запуск УСК2000

Повідомлення kukin »

► Показати
► Показати
► Показати
Опис формату трансформаційних полів Ntv2 (*gsb).
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 13 лютого 2013 17:01 користувачем kukin, всього редагувалось 20 разів.
Говорить и писать можно все, что думаешь, но думать следует осторожно..
gps_nik
Спец
Спец
Репутація: 133
Область: м.Київ

Повідомлення gps_nik »

kukin писав:...А разве для УСК-2000 нужно поле?...
Мова йшла в тому числі і про СК42(СК-63)...Хоча б на ту територію, яка вказана на сайті...
stopkhay
Спец
Спец
Репутація: 0
Область: Київська

Повідомлення stopkhay »

Oleksandr писав:Пожалуйста ссылочку в студию.
пожалуйста
www.surveyors.nf.ca/gpsguide.pdf
http://www.dnr.wa.gov/Publications/eng_ ... debook.pdf
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

gps_nik писав:Тому Ваш результат ніколи не зійдеться з офіційним...
напрашивается:
Chernov писав:Это наша корова и мы ее доим.
gps_nik писав:Мова йшла в тому числі і про СК42(СК-63)...Хоча б на ту територію, яка вказана на сайті...
если Степан Григорьевич один из "разработчиков" УСК-2000, то я думаю ему хватит компетенции подогнать и поле и датумы под софт тримбла
А про легитимность сами "разжевали", а stopkhay да "в рот положил".
Насколько я понял, рас Oleksandr дал свободный доступ к УСК, то он уверен в правоте. И предоставил возможность любому проверить сей факт.
Я в данный момент не располагаю возможностью проверить преобразование Закпоса в в УСК-2000, по этому возлагаю надежды на ринексы Chernovа. Остается только ждать.
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

Незачет, это древние доки 2004-2005 года, я тут у коллег в Европе спросил, они не слышали про "control point".
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

Parcel писав:тоді де гарантія що координати Закпоса будуть сходитись з координатами НДІГК?
Grabli
Oleksandr писав:Перетворення від ETRS89 до УСК2000 повністю наше. Алгоритм Савчук С.Г. програмував я.
ЗакПОС ще і власні алгоритми використовує, чому формули Гельмерта або Бурса-Вольфа вже непридатні для здійснення переходу? Класикам з їх алгоритмами потрібно 2 набори пунктів в різних системах координат - ви їх мали для цілої території України? Чи власні алгоритми розроблені
тому, що не вистачало даних на всю територію?

Додано через 8 хвилин 34 секунди:
kukin писав:напрашивается:

Chernov написав:Это наша корова и мы ее доим.
Дело не в сельском хозяйстве - дело в одинаковой реализации СК. Когда в каждом селе было по несколько реализаций СК-63 (каждая от своего столба) появился результат как в кадастровой карте.
Oleksandr писав:Незачет, это древние доки 2004-2005 года, я тут у коллег в Европе спросил, они не слышали про "control point".
1. В Украине и таких нет
2. Сравнивать частные сети Украины и Европы трудно (никого не хочу обижать), не говоря о государственных
3. Работая разными приборами никогда не вредно зайти на пункт и убедится, что параметры зашиты правильно и результат адекватный, особенно в высоте.
4. Мои коллеги со Штатов и с Канады не представляют работы без "control sites"
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

stopkhay писав:Дело не в сельском хозяйстве - дело в одинаковой реализации СК. Когда в каждом селе было по несколько реализаций СК-63 (каждая от своего столба) появился результат как в кадастровой карте.
Со всем уважением, Вы плохо "курили" кадастр. Я не раз намекал на то, что геодезия в кадастре часто наказуема, исполнитель правильно выполнив измерения к конце концов еще и "отгрбает", двигай соседей (если с геометрией соседа повезло), выслушивай из-за задержек и тд..
Когда в область попал начальник хороший полевик, и когда он начал вспоминать про геодезию на техрадах, его просто игнорировали, а что говорить о исполнителях.
К тому-же большая часть исполнителей без понятия, что такое геодезия. Поглядите на форум, по соседним веткам видно, "специалисты" элементарного не знают.
Ежели в кадастре расхождения в обменниках былиб 20-30см, то былаб ваша правда, но увы. Даже от своего столба не меряют.
Чет я разошелся..
stopkhay писав:3. Работая разными приборами никогда не вредно зайти на пункт и убедится, что параметры зашиты правильно и результат адекватный, особенно в высоте.
А без этого никак, любая бесконтрольная работа - заведомо брак.
Parcel
Спец
Спец
Репутація: 119
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

Oleksandr писав:Перетворення від ETRS89 до УСК2000 повністю наше. Алгоритм Савчук С.Г. програмував я. Все було в доповіді в Яворові в цьому році.
деякий час тому Chernov публікував тут координати пунктів в трьох різних системах СК-63, УСК-2000 і WGS-84 (де він їх взяв, я не знаю)
один з цих пунктів я тільки що звірив з Закпосом: помилка по Х - 4 метри, по Y - 8 метрів (УСК-2000)
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

Parcel писав:СК-63, УСК-2000 і WGS-84 (де він їх взяв, я не знаю)
один з цих пунктів я тільки що звірив з Закпосом: помилка по Х - 4 метри, по Y - 8 метрів (УСК-2000)
по этому я жду ринексов, непонятно, что это за WGS-84
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

Parcel написав: тоді де гарантія що координати Закпоса будуть сходитись з координатами НДІГК?
В вопросе о ETRS89 к СК63 такой гарантии нет. Совершенствовать связь СК42,63 с "нормальной" СК типа УСК2000, можно до бесконечности. Это сложный техвопрос. Очень жаль, что нет оф.информации по этому поводу и данных. Из-за этого ВСЕ, кому не лень занимаются калибровками, даже уже в Digitals добавили. Можете представить, каковы результаты...
В вопросе о ETRS89 к УСК2000 схождение будет максимальным, против математики и паблик данных не попрешь.
stopkhay писав:Oleksandr написав:
Перетворення від ETRS89 до УСК2000 повністю наше. Алгоритм Савчук С.Г. програмував я.

ЗакПОС ще і власні алгоритми використовує, чому формули Гельмерта або Бурса-Вольфа вже непридатні для здійснення переходу? Класикам з їх алгоритмами потрібно 2 набори пунктів в різних системах координат - ви їх мали для цілої території України? Чи власні алгоритми розроблені
тому, що не вистачало даних на всю територію?
Навіщо потрібні набори пунктів в різних системах координат для побудови зв'язку між двома відомими референцними системами координат ETRS89 та УСК2000 за умови, що Україна знаходиться у Європі ?
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

Перепрошую за складну цитату
Oleksandr писав:

Навіщо потрібні набори пунктів в різних системах координат для побудови зв'язку між двома відомими референцними системами координат ETRS89 та УСК2000 за умови, що Україна знаходиться у Європі ?
Оскільки перетворення "повністю ваше" Ви мали розрахувати параметри звязку двох систем - отже Вам необхідні два набори даних (на всю територію країни), і виконати відповідну оцінку точності. Якщо, з іншого боку, Ви стверджуєте що перетворення відоме, то:
а) Ви, перепрошую, привласнили "повністю не ваше"
б) Маєте послатися на джерело відомого перетворення для оцінки його достовірності.
Все це я сказав за умови, що Україна знаходиться в Європі - дехто ближче, дехто далі
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

stopkhay, краще поправити пост, не треба так агресивно... я ж написав "між двома відомими референцними системами координат". Ніяких наборів даних я в очі не бачив, і, доречі, підкреслював :
Oleksandr писав:Для получения УСК, а точнее крайне близкой к УСК системы (это принципиально)...
Оцінка точності не виконувалась.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:...Оцінка точності не виконувалась...
Тоді я взагалі нічого не розумію. Якщо Ви не оцінили точність розробленого Вами переходу, як Ви можете стверджувати, що на виході отримується "крайне близкая к УСК"?
Взагалі то в геодезії для оцінки будь-чого оперують різницями значень координат (скажімо різниця координат між каталожними та обчисленими), по яким роблять висновок, чи відповідає даний алгоритм точності яка необхідна чи ні. Тобто, яку сходимість дає запропонований алгоритм: міліметри, сантиметри, дециметри, метри і т.д.
Також хочу зауважити, терміну "крайне близкая к УСК" я ще не чув. Це прямо якесь ноу-хау від ZAKPOS...
Востаннє редагувалось 06 листопада 2012 08:41 користувачем gps_nik, всього редагувалось 2 разів.
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

Oleksandr писав:Ніяких наборів даних я в очі не бачив, і, доречі, підкреслював
Тоді скажіть, будь ласка, що було вихідними даними для "створення" перетворення?
Oleksandr писав:Оцінка точності не виконувалась.
1. На підставі чого виявлена "крайня близькість"?
2. Якщо це так принципово, можливо дещо змінити назву цій системі (напр. УСК-2000(z), щоби для кожного користувача було зрозуміло, що це не строга УСК?

PS Щодо правки поста: напишіть, будь ласка, мені як ви вважаєте за потрібне щоби виглядав цей пост.

Додано через 51 секунду:
gps-nik зняв з язика)))
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik, stopkhay, всі відповіді є в моїх постах. Термін "близької СК" застосував шановний С.Г.Савчук на конфнренції в Яворові. Моя думка - дуже влучно. Якщо Вас дійсно цікавлять відповіді, а не плюси - ознайомтеся з згаданою Доповіддю. До речі, після конфнренції, всі бажаючи мали можливість отримати від Степана Григоровича його власну програму перерахунку від ETRS89 до УСК2000. Звичайно безкоштовно. На сервері задіяно той самий алгоритм, я тільки додав пакетну обробку й задіяв php.
Доречі, а що Ви зробили, аби люди працювали в УСК2000 ? Де Ваші Доповіді, Рекомендації, Параметри, Ваша мережа ?
kievpol
Спец
Спец

Повідомлення kievpol »

Oleksandr писав:потом скачиваем от ZAKPOS данные от VRS на координаты наблюдения
Зображення
киевская область в эту зону не попадает!
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

kievpol писав:киевская область в эту зону не попадает!
Ваша правда, извините, для RTK работает, а для постобработки что-то я проморгал. Пожалуйста, подождите несколько дней, я поправлю, или дайте данные для заказа VRS мне в ПП. Я сразу сгенерирую.
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

Oleksandr писав:Якщо Вас дійсно цікавлять відповіді, а не плюси - ознайомтеся з згаданою Доповіддю.
Ось "змістовне посилання" на ключову доповідь у Ваших постах
Oleksandr писав:Доречі, а що Ви зробили, аби люди працювали в УСК2000 ? Де Ваші Доповіді, Рекомендації, Параметри, Ваша мережа ?
Oleksandr, особисто з Вами мірятися "самі знаєте чим", тим більше в чужій темі не збираюся - вийшов з того віку.

Можете будувати хоч нову WGS, дуже "подібну" до старої і "впроваджувати її - мені фіолетово. Але коли "толкаєтє" користувачам квазі-системи під офіційною назвою, то було би добре володіти і висвітлити як технічні, так і правові моменти - саме для цього існують форуми. И саме з цієї причини я висловлюю свою думку про "повністю ваше перетворення" - щоб користувачі могли робити висновки.
Коли я користувався ЗакПОСом - використовував ETRS (а може і квазі-ETRS), кожен день роботи (або 70 - 100 км) я контролювався на п-х ДГМ і виконував перетворення власними силами, бо відповідати краще за свої помилки, чим за "повністю чужі".
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

stopkhay писав:...щоб користувачі могли робити висновки...
Сподіваюсь, що зроблять.
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:…Якщо Вас дійсно цікавлять відповіді, а не плюси - ознайомтеся з згаданою Доповіддю…
Просто якийсь дитячий садочок. Плюсики, мінусики…
До речі, як з Доповіддю можна ознайомитися, якщо Ви її нікому не показуєте. Ну не був я на Геофорумі-2012, так що, тепер я так і залишуся "неуком"? Ви постійно натякаєте, що знаєте щось таке, чого інший простий люд ніколи невзнає, але прожити без нього не зможе. Я, наприклад, все що мав про УСК повикладав...
Oleksandr писав:…Доречі, а що Ви зробили, аби люди працювали в УСК2000 ? Де Ваші Доповіді, Рекомендації, Параметри, Ваша мережа ?…
Ви завжди задаєте таке питання потенційному замовнику, якщо замовник ставить Вам незручні питання? Якщо так, то Ви не праві…

А взагалі, перед тим як вступати у будь-яку дискусію, було б непогано вивчити хоча б ази тієї теми на яку Ви дискутуєте, а в процесі дискусії відповідати на поставлені Вам питання (адже саме Ви рекламуєте свій товар і в подальшому хочете на ньому заробляти, а не я) та не ховалися за широку спину шановного Савчука Степана Григоровича і не використовували його авторитет, а також авторитет Львівської Політехніки, яка має до ZAKPOSу таке саме відношення як я до балету...

До речі, з Ваших пояснень я так і не зрозумів, яке ZAKPOS має (якщо має) відношення до запуску УСК-2000? Він що, один із офіційних розповсюджувачів УСК? Якщо так, то мляво хлопці рухаєтеся. Жвавіше треба...
Oleksandr писав:…Сподіваюсь, що зроблять…
Я вже зробив, і для цього мені зовсім не обов’язково в дощ гасати по полях і місити багнюку. Після Ваших ґрунтовних і переконливих пояснень, я десять разів подумаю, перед тим як користуватися послугами мережі ZAKPOS, як мені проконтролювати отриманий результат. І колегам пораджу те саме…
kukin
Спец
Спец

Повідомлення kukin »

Чет опять перегрызлись все, видать вторая волна.
stopkhay писав:Коли я користувався ЗакПОСом - використовував ETRS (а може і квазі-ETRS), кожен день роботи (або 70 - 100 км) я контролювався на п-х ДГМ і виконував перетворення власними силами, бо відповідати краще за свої помилки, чим за "повністю чужі".
А можете поделится результатами?
Тем более если пользовались, можете озвучить качество сети и по возможности невязки на пункты ДГМ, если на Вашу территорию есть покрытие поля.
gps_nik писав:Я вже зробив, і для цього мені зовсім не обов’язково в дощ гасати по полях і місити багнюку. Після Ваших ґрунтовних і переконливих пояснень, я десять разів подумаю, перед тим як користуватися послугами мережі ZAKPOS, як мені проконтролювати отриманий результат. І колегам пораджу те саме…
Не хочу выступать защитником закпоса, но как пользователь могу сказать:
Болото месил, деревья рубил, пункты откапывал и отстаивал и все за свои кровные(благо хоть приемники были казенные), для проверки СК63 от Закпоса. Так-же брал данные у коллег которые по возможности посещали пункты высших классов.
И уже писал, что точность входила в заявленных 20см (из переписки с Олегом Васильевичем) поля преобразования НИИГК.
Везде есть свои моменты, приятные и не приятные. Находили ошибку в тестовом поле для контроллеров и настольного ПО от Trimble в момент бесплатного тестирования сети, получили четкий ответ от администрации почему "появилась ошибка" и получили исправленное поле, если интересуют причины ошибки, прошу в отдельную тему, или на форум Закпоса.
Я очень прошу, если есть замечания по сути, то-есть ринексы и невязки с ОФ данными, очень интересно поглядеть.
По ходу Закпос дал свой вариант для апробации, а значит и параметры перехода от ETRS89 к УСК-2000, если они сойдутся с официальными, то в чем проблема? А если будут неверны, думаю закпосу это в "плюсы" не пойдет.
Oleksandr
Спец
Спец

Повідомлення Oleksandr »

gps_nik писав:Oleksandr написав:
…Сподіваюсь, що зроблять…
Я вже зробив
І який результат ?
gps_nik
Спец
Спец

Повідомлення gps_nik »

Oleksandr писав:...І який результат?...
Ви з мене знущаєтесь???
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

kukin писав:А можете поделится результатами?
Тем более если пользовались, можете озвучить качество сети и по возможности невязки на пункты ДГМ, если на Вашу территорию есть покрытие поля.
Я працював у Львівській, Закарпатській і Волинській областях методом RTK. Визначення виконував в СК ЗакПОСа, тобто в ETRS. Після цього переводив координати в УСК і рівняв їх з каталожними (це я про контрольні пункти). Різниці в плані по кожній компоненті складали близько 1-1.5 см, по висоті 3-4. Зауважу, що пункти спостерігав з віхою з біподом (помилка центрування увійшла в різницю). Після задовільних результатів контролю переганяв весь результат в СК-63 за полем перетворення (НДІГК) та Балтійську висоту за моделлю квазігеоїда (НДІГК). Різниці в плані 5-7см, висота 5-15 см - добавилися помилки поля (навіть не поля, а старої СК).
Тому, якщо склалося враження, що я проти цієї мережі, то навпаки - дуже багатьом її рекомендував, як і інші мережі. Просто в геодезії потрібно розуміти технічні подробиці та виконувати контролі, бо дуже легко можна засунути систематику, особливо в мережах ГНСС, і дуже важко її виловити, особливо, якщо вона мала.
Parcel
Спец
Спец
Репутація: 119
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

stopkhay писав:Волинській областях методом RTK.
що міряли у нас?
stopkhay
Спец
Спец

Повідомлення stopkhay »

Виконував контроль створення ортофотопланів за проектом Світового банку.
Відповісти