Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Доброго дня! Потрібна допомога.
Міська рада (вересень 2011 рік) надала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та оздоровлення санаторно-куротних закладів. (точніше два дозволи на дві окремі зем.ділянки)
Проект виготовили, пройшов державну землевпорядну експертизу (позитивна), погоджений постійнодіючою комісією, проте рішенням міської ради нам було необгрунтовано відмовлено в погодженні проекту.
Потім нам пояснили, що все добре, але одна із зем.ділянок належить до особливо цінних емель, тому НАМ необхідно звертатися до КМУ за погодженням.
Питання: Чи вірні дані посилання??? Чи саме ми особисто повинні звертатися до КМУ?? Адже як зрозуміла я, то це міська рада повинна погодити проект і потім наліслати до КМУ.
Допоможіть будь-ласка розібратися!!!!
ЮКД писав:Потім нам пояснили, що все добре, але одна із зем.ділянок належить до особливо цінних емель, тому НАМ необхідно звертатися до КМУ за погодженням.
Дивно, що це з'ясувалося лише на єтапі затвердження проектів....всі погодили, пройшли експертизу!!!! Дуже багато запитань до розробника.....Які це саме землі?
ЮКД писав:Питання: Чи вірні дані посилання??? Чи саме ми особисто повинні звертатися до КМУ?? Адже як зрозуміла я, то це міська рада повинна погодити проект і потім наліслати до КМУ.
Не вірні...положення ст.150 ЗКУ змінені згідно із Законом №5245 від 06.09.2012, тепер погодження по особливо цінним землям передбачено у разі припинення права постійного користування з/д оцз, визначених в пунктах "в" та "г" частини першої цієї статі та погодження матеріалів вилучення (викупу) з/д оцз, що перебувають у власності громадян та юридичних осіб.
Для більш повної відповіді надайте більш детальну інформація....
ValD писав:vov10 написав:за межами населеного пункту, цільове використання користування надрами землі запасу сіножатіУ цьому випадку дозвіл надає ОДА.... і згодна з Solpadeine написав:у вас сіножаті віднесли до особливо цінних?vov10 Уважно почитайте ст. 150 ЗКУ.
По-перше, дуже дякую за відповідь!!!!
По-друге, надаю більш детальну інформацію:
У нашому випадку оцз відносяться до земель визначенихв п.а ч.1 ст. 150 ЗКУ.
Землі міської ради та знаходяться в користуванні Південної залізниці згідно договору оренди.
На даній земельній діялнці знаходиться приміщення, яке було власністю Південної залязниці та потім було продано фіз особі, яка і хоче взяти землю в оренду.
Південна залізниця згоду дала. міська рада на розроблення проекту згоду також дала. Постійно діюча комісія проект затвердила. Державна експертиза позитивна.
Перед цим було розроблено проект будівництва, який затверджений гловним архітектором та пройшов горомдські слухання.
На мій погляд все повинно бути добре, але у нам "пшик" Banned
Додано через 18 хвилин 49 секунд:
ValD написав
Не вірні...положення ст.150 ЗКУ змінені згідно із Законом №5245 від 06.09.2012, тепер погодження по особливо цінним землям передбачено у разі припинення права постійного користування з/д оцз, визначених в пунктах "в" та "г" частини першої цієї статі та погодження матеріалів вилучення (викупу) з/д оцз, що перебувають у власності громадян та юридичних осіб.
а якщо у нас відносини виникли раніше?? дозвіл на розроблення проекту надали вересень 2011 рік, відмовили в погодженні проекту травень 2012 року.
Вони посилаються на ч.2 ст. 150 ЗК (тієї редакції) та на 151 ЗК щодо викупу земельних ділянок, хоча ми просимо лише оренду.
Та наполягають на тому, що необхідно поводити аукціон та погоджувати з Верховною радою та КМУ.
ЮКД писав:У нашому випадку оцз відносяться до земель визначенихв п.а ч.1 ст. 150 ЗКУ
Землі міської ради та знаходяться в користуванні Південної залізниці згідно договору оренди.
На даній земельній діялнці знаходиться приміщення, яке було власністю Південної залязниці та потім було продано фіз особі, яка і хоче взяти землю в оренду.
п.а ч.1 ст. 150 ЗКУ? Это же орные земли с/г назначения, как там может быть помещение и есть договор???? Что-то не так....
В любом случае если земельный участок был передан в оренду нужно посмотреть документацию, на основании которой передавался этот участок в аренду....из каких земель передавался, в какую категорию переводился, было ли изменение целевого назначения!!!
Ст. 151 ЗКУ касаеться и (до 01.01.13 касалось ) викупу з/д для суспільних потреб та з мотивів суспільної необхідності...
Кроме этого на участке есть объэкт недвижимости....какой аукцион???
Не видя документов сложно оценить ситуацию....
у залізниці земля ще "висить" в договорі? кадастровий номер один?
У Південної залізниці в оренді перпебуваоо 17 га. Але після початку процедури віділення зем.діялнки розміром 4 га, було розроблено ДВІ технічні документації. Нам на 4 га уже присвоєний окремий кадастровий номер,а на 13 га ще ні , тільки подана заява про визначення кадастового номера.
Ось така цікава ситуація))) facepalm
Востаннє редагувалось 13 березня 2013 22:18 користувачем ЮКД, всього редагувалось 5 разів.
Причина:Я така коночка - ЦИТАТА!
Підскажіть будь ласка!! У батьків неприватизована земельна ділянка під забудову, на якій знаходиться будинок!! Я хочу на на 0.03га побудувати магазин та сто в одній будівлі!! Питання:
-на яке цільове призначення змінювать цей кусок землі, так як магазин та сто мають різні коди?????
-як правильно скласти заяву в с. раду щоб приватизувать на мене ці 3 сотки із зміною цільового призначення???
Дякую!!
hanter111 писав:Підскажіть будь ласка!! У батьків неприватизована земельна ділянка під забудову, на якій знаходиться будинок!! Я хочу на на 0.03га побудувати магазин та сто в одній будівлі!! Питання:
-на яке цільове призначення змінювать цей кусок землі, так як магазин та сто мають різні коди?????
-як правильно скласти заяву в с. раду щоб приватизувать на мене ці 3 сотки із зміною цільового призначення???
Дякую!!
На мою думку магазин і СТО можна змінити одним цільовим призначенням - 03.07 ( для будівництва та обслуговування будівель торгівлі ), маю такі документації і в ДЗА проходило.
Стосовно приватизації є 2 варіанти :
1) Батьки змінюють цільове призначення і відчужують Вам земельну ділянку цільове призначення якої змінилося.
2) Батьки проводять поділ земельної ділянки на дві частини, одну з яких вони відчужать Вам, а Ви в свовю чергу змінюєте цільове призначення.
Востаннє редагувалось 26 березня 2013 19:09 користувачем Yov, всього редагувалось 1 раз.
hanter111 писав:-як правильно скласти заяву в с. раду щоб приватизувать на мене ці 3 сотки із зміною цільового призначення???
спочатку необхідно приватизувати земельну ділянку з цільовим призначення "для будівництва і обслуговування жилого будинку" на власника житл.будинку, виготовити свідоцтво на право власноті, і лише потім піднімати питання по переоформленню на вас та зміні цільвого призначення. приватизувати одночасно зі зміною цільового під комерцію не можна
Kato, а можете скинути в приват зразок проекту по зміні цільового призначення з будівництва на комерцію. ніколи не робила і знаю, що потрібна експертиза обов'язкова. Будь-ласточка. morgayu
Підскажіть, будь-ласка, людина має 2 державні акти (ділянки поряд) на ведення особистого селянського господарства. Хоче змінити цільове призначення їх на будівництво. Спочатку треба робити технічку по об`єднанню цих ділянок на ведення особистого селянського, а потім проектом змінювати цільове?
KSANA12 писав:Підскажіть, будь-ласка, людина має 2 державні акти (ділянки поряд) на ведення особистого селянського господарства. Хоче змінити цільове призначення їх на будівництво. Спочатку треба робити технічку по об`єднанню цих ділянок на ведення особистого селянського, а потім проектом змінювати цільове?
Так, або навпаки - одним проектом змінити цільове призначення обидвох земельних ділянок, а потім об'єднати. На мою думку значення не має.
А робити один проект на дві ділянки, чи два? Тобто в нас вимагають, щоб на кожну ділянку був розроблений проект. Треба, як завжди, чим швидше. Генеральний план розроблений один на об`єднані ділянки.
KSANA12 писав:А робити один проект на дві ділянки, чи два? Тобто в нас вимагають, щоб на кожну ділянку був розроблений проект. Треба, як завжди, чим швидше. Генеральний план розроблений один на об`єднані ділянки.
Враховуючи написане Вами вище робіть тоді спочатку об'єднання, а потім зміну цільового, так буде дешевше. По швидкості варіанти однакові.
Який порядок відведення земельної ділянки із земель не наданих в користування (бувший цукровий завод - поля фільтрації) із зміною цільового призначення із земель промисловості на землі с/г призначення для подальшої приватизації для ведення осг.
уважаемые форумчане, обращаюсь к вам со следующим вопросом.
в собственности имеется участок " для будівництва та обслуговування житлового будинку, громадскьких будівель і споруд". необходимо сменить целевое назначение части участка "для будівництва та обслуговування будівель торгівлі". нужно ли делать техничку на разделение участка с последующей сменой целевого. или можно сделать сразу проект по смене целевого назначения части участка ?
Доброго дня! Будь ласка, допоможіть у вирішенні питання: є договір купівлі-продажу земельної ділянки(квітень 2013 р.) та витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який виданий на нового власника. Що робити для зміни цільового призначення? Чи потрібне свідоцтво на земельну ділянку?
[upd=1367933132][/upd]
Мені говорять, що свідоцтво повинно було бути видане на нового власника під час оформлення договору купівлі-продажу. Його немає.... Як буди: оформлювати технічку по встановленню меж щоб отримати свідоцтво і тільки потім змінювати цільове призначення?
ledisvitlo писав:Що робити для зміни цільового призначення? Чи потрібне свідоцтво на земельну ділянку?
Щодо зміни цільового призначення земельної ділянки приватної власності - п.3 ст. 20 Земельного кодексу України
Щодо свідоцтва про право власності на нерухоме майно - ст. 18 ЗУ "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень ".
Руда писав:
Щодо зміни цільового призначення земельної ділянки приватної власності - п.3 ст. 20 Земельного кодексу України
Щодо свідоцтва про право власності на нерухоме майно - ст. 18 ЗУ "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень ".
мені потрібно знати чи необхідно мати свідоцтво для того, щоб змінити цільове призначення. оскільки в договорі прописано, що "земельна ділянка належить продавцю на підставі свідоцтва...." а новий власник не має свідоцтва, а є лише витяг.
ledisvitlo писав:мені потрібно знати чи необхідно мати свідоцтво для того, щоб змінити цільове призначення. оскільки в договорі прописано, що "земельна ділянка належить продавцю на підставі свідоцтва...." а новий власник не має свідоцтва, а є лише витяг.
Все правильно: земельна ділянка належить продавцю на підставі свідоцтва, а покупцю (набувачу права власності на земельну ділянку) - на підставі цивільно-правової угоди, тобто договору купівлі-продажу. Але оскільки право власності виникає після його державної реєстрації (ст. 125 ЗКУ), нотаріус, який вчинив цей правочин, надав витяг з Державного реєстру прав на підтвердження державної реєстрації права. До речі, у цьому витягу, напевно, зазначено на підставі чого виникло право власності - договір.
Щодо зміни цільового призначення - уважно перечитайте умови договору купівлі-продажу - чи не зазначено у ньому, що земельна ділянка має обмеження щодо заборони на зміну цільового призначення