GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!

Чому ГІС6 не підтримує формат трансформаційного поля *gsb Ntv2?

Я не знаю.
8
28%
Розробник не зацікавлений в розвитку програми.
5
17%
Для чого цей файл?
11
38%
Я просто користуюсь, не задумуюсь.
0
Немає голосів
Трансформую чим попало, і паралельно користуюсь програмою.
5
17%

Всього голосів: 29

Oleg
Спец
Спец
Репутація: 82
Область: Волинська
Місце роботи: Інше

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Oleg »

Ну, Гуру-Гісовці morgny - підказуйте:

Код: Виділити все

Підкажіть як в ГІСі виставити, щоб обчислення площі в га., якщо заокруглено до 4 знаків - так же й показувало в  кв.м.. Тобто - наприклад - 1,0843га. Показує в квадратах 10843,55. Як зробити щоб рахував тільки 10843? І чи якщо так можливо виставити - то чи не буде Гіс заокруглювати в 10844? 
ПиСи
Починаю вивчати Гіс Sorri
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Denver »

Alex1977 писав:И только потом начинается ее распространение.
Ага, ага, а потім сервіспаки 1, 2, 3... тулять.
Думаю, що з новою ОС варто чекати не менше , ніж пів року, доки пройде "обкатка" вже релізу.
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
doslidnik
Спец
Спец
Репутація: 103

Форма власності ділянки та форма власності організації (підприємства)

Повідомлення doslidnik »

1.Я давно (роки 2 назад) просив щоб помітили ті параметри зміна яких впливає на результат (можливо з поясненями при наведені на них). Немає жодної прозорості. Усі шишки маєш набити спершу на власному досвіді, щоб здогадатись звідки потропляють параметри до xml.
Форма власності ділянки та форма власності організації (підприємства) це є різні речі, а в ГІС вони взаємопов'язані . В ГІС прямопропорційно залежить форма власності організації на форму власності землі. Додаток 20, елемент OwnershipInfo.
В мене земельна ділянка знаходиться в постійному користування ВАТ. Я в формі Суб'єкт права вказую "Юридичні особи - Особиста", а в формі Техніческая документація в "формі документа" вказую "Право постійного користування землею", в закладці "Державний акт" вказую "Державний акт на право постійного користування". В результаті в мене створюється XML де елемент OwnershipInfo дорівнює 100 (Приватна власність). Чому?

2.Пропав в ГІС вид технічної документації із складання документів що посвідчують право власності. Що мені робити із старими затвердженими технічними документаціями?
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 22 лютого 2013 12:54 користувачем doslidnik, всього редагувалось 1 раз.
Игор
Спец
Спец
Репутація: 54
Область: Чернігівська

Повідомлення Игор »

2.Пропав в ГІС вид технічної документації із складання документів що посвідчують право власності. Що мені робити із старими затвердженими технічними документаціями?
В файл попадає не найменування документації, а її код. Код на "технічну документацію із складання документів що посвідчують право власності" складає 008. Такій же код по новому класифікатору на документацію "технічна документація із землеустрою щодо поділу чи об'єднання земельних ділянок". Вибираємо і не маємо проблем.
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

doslidnik писав:Що мені робити із старими затвердженими технічними документаціями?
А, які притензії до ГІСа, якщо згідно 1051 такий список видів документації. Все згідно чинного законодавства (с) facepalm
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
doslidnik
Спец
Спец

Повідомлення doslidnik »

doslidnik писав:Форма власності ділянки та форма власності організації (підприємства) це є різні речі ... В результаті в мене створюється XML де елемент OwnershipInfo дорівнює 100 (Приватна власність). Чому?
Відповідь підтримки ГІС6.
Этот параметр всегда брался из параметров субъекта права (это заложено в самой концепции программы) т.к именно за субъектом права закреплено право собственности на зем.участок и у Пользователей ГИСа никогда с этим не возникало проблем при создании обменных файлов ХМЛ. Так почему у Вас с этим возникает проблема - Вы так и не объяснили...
Без обоснования проблемы мы не можем Вам помочь или посоветовать другое альтернативное решение.
А результатом цсього цього що у витязі із НКС пишеться форма власності - приватна, а яка приватна власність якщо я вказав "постійне користування". Чому форма власності ділянки в ГІС6 залежить від форми власності суб'єкта правовідносин для мене це і досі є загадкою?
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

doslidnik писав:А результатом цсього цього що у витязі із НКС пишеться форма власності - приватна, а яка приватна власність якщо я вказав "постійне користування". Чому форма власності ділянки в ГІС6 залежить від форми власності суб'єкта правовідносин для мене це і досі є зангадкою?
А Ви з Марсу? НКС окрім форми власності приватна іншої не знає. Ви оренду робили (вкидали в НКС)? те саме буде.
doslidnik
Спец
Спец

Повідомлення doslidnik »

Denver писав:А Ви з Марсу? НКС окрім форми власності приватна іншої не знає. Ви оренду робили (вкидали в НКС)? те саме буде.
Певно що Ви з Марсу, якщо не знаєте що оренда не є формою власності, а є приватна, державна та комунальна власність. Дивіться додаток 20 інструкції xml.
І постійне користування не може відноситись до приватної власності.
Те що ми пишимо до xml то і видає нам НКС, а ми написали приватну чомусь.
Востаннє редагувалось 22 лютого 2013 15:15 користувачем doslidnik, всього редагувалось 1 раз.
Alexolei
Вже не початківець
Вже не початківець
Репутація: 0
Область: Харківська

Повідомлення Alexolei »

При присвоении кадастрового номера в вытяге с Государственного земельного кадастра о земельном участке - форма собственности комунальная.
В дальнейшем после регистрации права собственности в Укргосреестре - форма собственности частная.
XoXol
Спец
Спец
Репутація: 18

Повідомлення XoXol »

Здравствуйте! Дома установил гис 6 на виндовс 7 (х64), пробую загружать растры, но они получаются размытые и вообще все хреново видно... Подскажите пожалуйста, что это может быть?
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

на слое растра, в его свойствах, выбрать качество "высокое"
LStrike
Спец
Спец
Репутація: 114

Повідомлення LStrike »

Після оновлення до версії 6.1.5.3 не формує обмінні файли. xml не формує взагалі, in4 - лише по одному, тобто якщо помітиити декілька ділянок то видає помилку. Як це виправити?
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

LStrike,
"повбивати" емулятори ключів
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

"повбивати" емулятори ключів

?????

Додано через 39 хвилин 5 секунд:
И вот такая ошибка когда хочу зайти в окно карта. Обновился facepalm
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

LStrike,
Видаліть емулятор ключа (до Діджиталса, скоріше за все), почистіть реєстр, перезавантажтеся і має бути все гаразд.
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

Не підскажете де він знаходиться, щоб його видалити? І як він називається? Nenayu
KolS
Спец
Спец
Репутація: 106

Повідомлення KolS »

LStrike писав:Після оновлення до версії 6.1.5.3 не формує обмінні файли. xml не формує взагалі, in4 - лише по одному, тобто якщо помітиити декілька ділянок то видає помилку. Як це виправити?
щось подібне було, міняв віндовс
shkril
Спец
Спец
Репутація: 25

Повідомлення shkril »

Удалить ветку реестра
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\MultiKey\
чтобы зайти в реестр: Пуск-Выполнить- regedit
А также удалить файл c:\Windows\System32\drivers\Multikey.sys
kaljan
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення kaljan »

ЯК ЗРОБИТИ ТАК ЩОБ В КАМЕРАЛЦІ ПОКАЗУВАЛО ОБМЕЖЕННЯ? ЩОСЬ В МЕНЕ НІЧОГО НЕ ВИХОДИТЬ... МОЖЕ ДЕСЬ ГАЛОЧКУ В НАЛАШТУВАННЯХ ПОСТАВИТИ ТРЕБА?
Twip
Область: Миколаївська

Повідомлення Twip »

kaljan писав:ЩОБ В КАМЕРАЛЦІ ПОКАЗУВАЛО ОБМЕЖЕННЯ
Перерахуйте координати на закладці "обмеження", у вікні "камеральні функції" зробіть активним шар "обмеження", перерахуйте координати на закладці "обмеження", натисніть Ф5.
013x
Спец
Спец
Репутація: 1
Область: Закарпатська

Повідомлення 013x »

MSDE2000a (SQL 2000) не работает правильно на Windows 7 x64, пробовал ставить SQL Express 2005 SP4, и более новые 2008/2012 но подключится к базе так и не удалось. Есть ли где-то инструкция по подключению базы GIS/EJRC на Windows 7/8 x64 ?
Oleg
Спец
Спец
Репутація: 82

Повідомлення Oleg »

Інструкція по встановленню SQL 2008 і конвертації бази з 2000 в 2008, є на диску з ГІСом. Робив все по ній - все окі. Називається: Подключение к MS SQL Server 2008.pdf

Там же є, і про 2005
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

013x писав:MSDE2000a (SQL 2000) не работает правильно на Windows 7 x64, пробовал ставить SQL Express 2005 SP4, и более новые 2008/2012 но подключится к базе так и не удалось. Есть ли где-то инструкция по подключению базы GIS/EJRC на Windows 7/8 x64 ?
Інструкції на установочному диску в папці Book Підключення бази на Він х64 нічим не відрізняється від підключення бази на Він х86.
Не по темі
Випередили Banned
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Область: Кіровоградська
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

doslidnik писав:1.Я давно (роки 2 назад) просив щоб помітили ті параметри зміна яких впливає на результат (можливо з поясненями при наведені на них). Немає жодної прозорості. Усі шишки маєш набити спершу на власному досвіді, щоб здогадатись звідки потропляють параметри до xml.
Де-які речі ми відмітили, наприклад в параметрах оренди. Але всі відмічати не збираємось. Бо, наприклад, сьогодні одна структура файлу, а завтра інша і що, по новій всю програму переробляти? Тим більше коли до цих пір не має визначеності в структурі і обов'язковості тих чи інших тегів. Мушу нагадати, що програма створена не для створення обмінного файлу, а для ВСЬОГО КОМПЛЕКСУ РОБІТ ІЗ ЗЕМЛЕУСТРОЮ, а обмінний файл це лише результат певного типу робіт для обміну між однією програмою та іншою. Для внесення всіх необхідних для XML даних використовуйте функцію перевірки заповненої інформації (F4) і буде Вам щастя.
doslidnik писав:Форма власності ділянки та форма власності організації (підприємства) це є різні речі, а в ГІС вони взаємопов'язані. В ГІС прямопропорційно залежить форма власності організації на форму власності землі.
doslidnik писав:В мене земельна ділянка знаходиться в постійному користування ВАТ. Я в формі Суб'єкт права вказую "Юридичні особи - Особиста", а в формі Техніческая документація в "формі документа" вказую "Право постійного користування землею", в закладці "Державний акт" вказую "Державний акт на право постійного користування". В результаті в мене створюється XML де елемент OwnershipInfo дорівнює 100 (Приватна власність). Чому?
В GIS6 форма власності суб'єкта: фізична, юридична, комунальна, державна і т.д. Як було в обмінних файлах in4. Цей параметр тотожний з параметром OwnershipInfo (форма власності на земельну ділянку):
100 - Приватна власність
200 - Комунальна власність
300 - Державна власність
Відповідно, якщо у Вас юридична особа, то вибирається параметр 100, бо це не комунальна і не державна власність.

Що Ви маєте на увазі під фразою "форма власності організації"? Яким боком тут форма документа і постійне користування? Де такий параметр є в XML?
До речі, в параметрах юридичних осіб є таке поле як "форма власності": особиста, колективна, комунальна, іноземна... і т.д.

Що ми робимо не так? morgny
doslidnik писав:2.Пропав в ГІС вид технічної документації із складання документів що посвідчують право власності. Що мені робити із старими затвердженими технічними документаціями?
На це запитання вже відповіли Игор та Denver
doslidnik писав:Певно що Ви з Марсу, якщо не знаєте що оренда не є формою власності, а є приватна, державна та комунальна власність. Дивіться додаток 20 інструкції xml.І постійне користування не може відноситись до приватної власності.Те що ми пишимо до xml то і видає нам НКС, а ми написали приватну чомусь.
facepalm
Якщо у Вас державна форма власності чи комунальна, то чому б не вибрати це в параметрах суб'єкта?
KolS
Спец
Спец
Репутація: 106

Повідомлення KolS »

NickS писав:В новій версії зробимо, щоб була можливість імпортувати юридичну особу виконавця без ФІО.
Дякую, дійсно все працюэ!Не підскажете, якщо, наприклад, є 10 файлів ін4 і в кожному файлі по 3 тис. ділянок, як їх найшвидше загрузить в ГІС6, запустить 10 раз ГІС і вкожній відкрить по файлу?Чи є якийсь швидший метод?
chip13
Спец
Спец
Область: Миколаївська

Повідомлення chip13 »

Здравствуйте. Автоматически обновляться программа не захотела. После ручной установки - не отображаются промеры на всех участках (все слои включены, галочка стоит отображать вычисленные расстояния). А также не работает масштабирование и смещение по умолчанию (при нажатии F5 не срабатывает масштабирование)
Відповісти