Сертифікація замість ліцензій (Новачки: ЧИТАЄМО ПЕРШЕ ПОВІДОМЛЕННЯ!)

Усі питання по видачі ліцензій і ін.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
lenysy
Репутація: 0
Область: м.Київ

Сертифікація замість ліцензій (Новачки: ЧИТАЄМО ПЕРШЕ ПОВІДОМЛЕННЯ!)

Повідомлення lenysy »

Опубліковано Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності з проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт" від 2 жовтня 2012 року № 5394-VI
Набрання чинності 03.12.2012р.

1 січня 2015 року закінчується перехідний період для суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на виконання робіт із землеустрою

Роз'яснення "Земельної спілки України" щодо особливостей виконання робіт із землеустрою у 2015 році

Держземагентство надало роз’яснення щодо визначення правового статусу розробників документації із землеустрою з 1 січня 2015 року

Перелік питань до кваліфікаційних іспитів фізичних осіб, які бажають отримати кваліфікаційний сертифікат інженера-землевпорядника

Перелік питань до кваліфікаційного іспиту фізичних осіб, які бажають отримати кваліфікаційний сертифікат інженера-геодезиста

!!! ЗРАЗКИ ЗАЯВ:
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z2039-12
http://zsu.org.ua/novosti/sobytiya1asso ... mleustroyu

ЗАЯВА про включення інформації про сертифікованого інженера-землевпорядника до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/file/tex ... 810n29.doc

ТЕМИ НА ФОРУМІ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ СЕРТИФІКАЦІЇ:
Підготовка до кваліфікаційного іспиту на отримання сертифіката

Печатка сертифікованого інженера-землевпорядника

Електоронний цифровий підпис XML

Звернення Земельної спілки України до кваліфікаційної комісії, щодо позбавлення інженерів-землевпорядників сертифікатів

Державний реєстр сертифікованих інженерів-землевпорядників

Державний реєстр сертифікованих інженерів-геодезистів
► Показати
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 15 листопада 2013 01:11 користувачем Nat, всього редагувалось 8 разів.
MaddoG
Молодший спец :)
Область: Київська
Місце роботи: Приватні проектні організації
Контактна інформація:

Повідомлення MaddoG »

Народ, а от в мене питання : а якщо я, наприклад отримую диплом магістра, стаж в мене вже 4 роки по спеціальності, то чи можу я відразу подавати документи для здачі кваліфікаційного іспиту?
ugin
Спец
Спец
Область: Донецька

Повідомлення ugin »

MaddoG писав:Народ, а от в мене питання : а якщо я, наприклад отримую диплом магістра, стаж в мене вже 4 роки по спеціальності, то чи можу я відразу подавати документи для здачі кваліфікаційного іспиту?
Об этом уже много раз писали, стаж идет после получения диплома...
013x
Спец
Спец
Репутація: 1
Область: Закарпатська

Повідомлення 013x »

ugin писав:Об этом уже много раз писали, стаж идет после получения диплома...
официально нельзя, неофициально вполне себе работало - получались лицензии на людей не имеющих стажа в 3 года после диплома, но имеющих в трудовой запись на 4-5 лет во время учебы - надо было просто занести сколько нужно. Сейчас думаю тоже будут нередки случаи.
home230777
Спец
Спец
Область: Чернігівська

Повідомлення home230777 »

Обязательно ли изготавливать печать на сертифицированного инженера - землеустроителя? Уже слышал что по желанию!
Александр Данилов
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Александр Данилов »

home230777 писав:Обязательно ли изготавливать печать на сертифицированного инженера - землеустроителя? Уже слышал что по желанию!
Согласно закона обязательно, а также нужна электронная подпись.
irina_marych
Контактна інформація:

Повідомлення irina_marych »

Только, что дозвонилась в Киев, ответили что рассматривают зарегистрированные заявки которые подавали 2-3 января , я подала 14 января мою будут рассматривать на следующей неделе.
MaddoG
Контактна інформація:

Повідомлення MaddoG »

ugin писав:Об этом уже много раз писали, стаж идет после получения диплома...
но ведь в законе "про сертификацию" не написано что "после получения диплома", а написано "Професійною діяльністю у сфері землеустрою можуть займатися громадяни, які мають спеціальну вищу освіту, отримали кваліфікацію інженера-землевпорядника, мають стаж роботи за спеціальністю не менше одного року, склали кваліфікаційний іспит та одержали сертифікат відповідно до вимог цієї статті"
працюю я за спеціальністю вже 4 роки, в трудовій відмічено.
p.s. читаю тему с самого начала. Просто хотел для себя утончить некоторые нюансы Krutelyk
Oleg
Спец
Спец
Репутація: 82
Область: Волинська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Oleg »

Сорока на хвості принесла:
В цю п'ятницю очікується такий же режим видачі сертифікатів. Мають бути і представники з АП
Atoll
Спец
Спец
Область: Рівненська
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

MaddoG писав:які мають спеціальну вищу освіту, отримали кваліфікацію інженера-землевпорядника,
А це хіба не вказує на те, що людина має мати диплом? Інженер-землевпорядник не міністр, який загубив диплом.
Kapitos
Спец
Спец

Повідомлення Kapitos »

Admin писав:Сорока на хвості принесла:
В цю п'ятницю очікується такий же режим видачі сертифікатів. Мають бути і представники з АП
Не по темі
Спасибі, Ви вселили оптимізм в мої песимістичні настрої) надіюсь не дарма в потягу їхати буду 15 годин)
MaddoG
Контактна інформація:

Повідомлення MaddoG »

Atoll писав:А це хіба не вказує на те, що людина має мати диплом?
я маю на увазі, що як тільки я отримаю диплом, то подам документи на складання кваліфікацйного іспиту. Бо на даний момент в мене все є, крім диплома)
Atoll
Спец
Спец
Область: Рівненська
Контактна інформація:

Повідомлення Atoll »

MaddoG писав:то подам документи на складання кваліфікацйного іспиту.
І зареєструєтесь ФОП? Бо сертифікат,як я розумію, потрібний ФОП, або відповідальному за виконання робіт на підприємстві.
Streit
Спец
Спец

Повідомлення Streit »

MaddoG писав:я маю на увазі, що як тільки я отримаю диплом, то подам документи на складання кваліфікацйного іспиту. Бо на даний момент в мене все є, крім диплома)
Согласен полностью!
Нет в законе какого-либо временного соотношения.
Нужно "то-то, то-то, то-то" - и вот оно есть "вища освіта, кваліфікація, стаж". А временные сроки этого всего НЕ УКАЗАНЫ. То есть - в любом порядке.

Ну ВЫДАВЛИВАЙТЕ же, люди, в себе РАБОВ, НАКОНЕЦ-то!!! (это к коментаторам Вашего, MaddoG, поста).
Volodar1981
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Репутація: 2
Область: Львівська

Повідомлення Volodar1981 »

LGU писав:Розроблена документація із землеустрою виконавцями (розробниками) робіт із землеустрою (юридичними особами) підписуються керівником суб’єкта господарювання та сертифікованим інженером-землевпорядником. ФОП Петренко В.В.
Сертифікований інженер-землевпорядник Василенко А.С.
У Законі України "Про землеустрій" написано:
"Розробниками документації із землеустрою є:
фізичні особи - підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками";
Звідси випливає, що якщо ФОП візьме на роботу хоч 10 сертифікованих інженерів-землевпорядників, роботи із землеустрою він виконувати не зможе. Тоді треба реєструвати підприємство. Але є інший варіант. Можна просто робити технічні документації через ФОПА сертифікованого інженера-землевпорядника або юридичну фірму за певну плату або !Alkogol!. Я колись так починав працювати.
Шевчук
Спец
Спец
Область: Луганська

Повідомлення Шевчук »

А якщо є ПП з ліцензією, що ще не закінчилась, то навіщо тоді відкривати ще і ФОП? ПП+ ліцензія+2 сертифіковані інженери - землевпорядники = Правильно?
Гість
Спец
Спец
Область: м.Севастополь

Повідомлення Гість »

Шевчук писав:ПП+ ліцензія+2 сертифіковані інженери - землевпорядники = Правильно?
ПП+ ліцензія+1 сертифікований інженер - землевпорядник = Правильно
Шевчук
Спец
Спец
Область: Луганська

Повідомлення Шевчук »

Супер,дякую! Підскажіть ще де це можна почитати ?
Востаннє редагувалось 05 лютого 2013 20:12 користувачем Шевчук, всього редагувалось 1 раз.
Nat
Спец
Спец
Репутація: 3
Область: Дніпропетровська

Повідомлення Nat »

Atoll писав:Бо сертифікат,як я розумію, потрібний ФОП, або відповідальному за виконання робіт на підприємстві.
Сертифікат може отримати будь-хто, хто відповідає прописаним умовам (різниця лише платно з іспитом чи безоплатно). Хіба ні? Зовсім не обов"язково реєструватися як ФОП. У нас у країні є ще поняття "самозайнята особа" - а це будь-який фрілансер, зареєстрований у податковій. Але і це не зобов"язання. Можна працювати на підприємстві і своїми силами отримати сертифікат. Тут лише роботодавець може "палки в колеса" запхати (аби співробітник не "злиняв" потім)
013x
Спец
Спец
Репутація: 1

Повідомлення 013x »

Шевчук писав:Супер,дякую! Підскажіть ще де це можна почитати ?
тут
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/5394-17
2. Встановити, що до 1 січня 2015 року суб’єкти господарювання, які до набрання чинності цим Законом у встановленому законом порядку отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою і мають у своєму складі інженера-землевпорядника, якого включено до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників згідно з вимогами цього Закону, є розробниками документації із землеустрою.
ugin
Спец
Спец

Повідомлення ugin »

Streit писав:Нет в законе какого-либо временного соотношения.
Нужно "то-то, то-то, то-то" - и вот оно есть "вища освіта, кваліфікація, стаж". А временные сроки этого всего НЕ УКАЗАНЫ. То есть - в любом порядке.

Ну ВЫДАВЛИВАЙТЕ же, люди, в себе РАБОВ, НАКОНЕЦ-то!!! (это к коментаторам Вашего, MaddoG, поста).
Стаж инженера-землеустроителя может идти только после диплома, точно так же как юриста, преподавателя, врача и т.д.

Вам 013x популярно написал как было с лицензиями...
Если по закону и без американских президентов, то катило три года стажа после получения диплома.
Думаю, что и сейчас по закону нужно год после диплома, и рабы тут не причем...

Ничего зазорного нет выпускнику с дипломом годик (даже не три года) поработать, получить стаж и вперед за сертификатом...
MaddoG
Контактна інформація:

Повідомлення MaddoG »

ugin писав:Стаж инженера-землеустроителя может идти только после диплома, точно так же как юриста, преподавателя, врача и т.д.
во всяком случае попробовать нужно будет Krutelyk
Volodar1981
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)
Область: Львівська

Повідомлення Volodar1981 »

Вимоги до підвищення кваліф. інженерів-землевпорядників та рекомендації кваліф. комісії.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
irka
Спец
Спец

Повідомлення irka »

Кто знает почему остановился электронный реестр инженеров-землеустроителей?
Александр Данилов
Молоденький(ка)
Молоденький(ка)

Повідомлення Александр Данилов »

irka писав:Кто знает почему остановился электронный реестр инженеров-землеустроителей?
Наверное в прошлую пятницу много сертификатов выдали, теперь не могут заявки обработать на внесение lol2
Відповісти