Та не, не может быть :) тем паче по тем, кто завис с готоыми проектами отвода.ValD писав:Делать ДПТ и зонинг...иначе никак...
Ну хорошо, хоть экплатацию существющего не считают градостроительной нуждой
А як вони це собі уявляють??? Їх же треба буде приводити у відповідність до сучасних вимог! На це треба кошти, які на поточний рік вже вишукати майже нереально, хібащо передбачити в бюджеті наступного року...Alexxp писав:- звернутись до рад з клопотанням перезатвердити ген. плани якими проведено деталізацію населених пунктів до розробки нових ДПТ.
Так, пішов у архітектурі вже слух, що ми сесією ради маєм визнати свій генеральний план актуальним.Alexxp писав:вернутись до рад з клопотанням перезатвердити ген. плани якими проведено деталізацію населених пунктів
Це все дуже добре, але постає інше питання: чи має право юридична особа орендувати ділянку, що була надана для ОСГ? Адже той самий ЗУ про ОСГ глаголить:olegsss писав:Не треба...
ст.95 ЗКУ
ст.6 ЗУ Про ОСГSpoiler
1. Землекористувачі, якщо інше не передбачено законом або
договором, мають право:
- ґ) споруджувати жилі будинки, виробничі та інші будівлі і
споруди.
.Spoiler
До майна, яке використовується для ведення особистого
селянського господарства, належать жилі будинки, господарські
будівлі та споруди, сільськогосподарська техніка, інвентар та
обладнання, транспортні засоби, сільськогосподарські та свійські
тварини і птиця, бджолосім'ї, багаторічні насадження, вироблена
сільськогосподарська продукція, продукти її переробки та інше
майно, набуте у власність членами господарства в установленому
законодавством порядку
Это при любом раскладе глупость, т.к.:Поковба писав:ішов у архітектурі вже слух, що ми сесією ради маєм визнати свій генеральний план актуальним.
А яким законом це заборонено... Звичайно потрібно розуміти технічні моменти...vas писав:Допоможіть у вирішенні питання: чи можна в одному проекті відведення земельної ділянки об'єднати 3 земельні ділянки різного цільового призначення в одну і змінити іх цільове призначення? Якщо так, то вкажіть, будь-ласка, законодавчі акти на підставі яких це можна робити.
з практики - майже 2 роки райземом реєструвались договори оренди ОСГ для юридичних осіб... під кінець 2012 року приходить подання обласної прокуратури про вжиття заходів дисциплінарного впливу до винних осіб... facepalm "попали" заступник, як особа що здійснювала контроль за веденням Поземелки, і реєстратор... так що, я б не рекомендував...Gorynych писав:Хотілося б почути думки з цього приводу, адже дане питання торкається усіх сільгоспвиробників, які орендують землі ОСГ.
Звичайно можна одним проектом.....а щодо технічних моментів...наприклад ви можете об'єднати ділянки з різним цільовим, розпорядження якими відноситься наприклад одна до ОДА, а інша до КМУ....тоді звісно такі ділянки краще не об'єднувати....ну і т.д.vas писав: Про які технічні моменти йде мова?
Я запитую чи можу я все зробити в одному проекті
Дякую за пораду, але ж все-таки має якійсь вихід бути. Мабуть прийдеться змінювати цільове призначення.з практики - майже 2 роки райземом реєструвались договори оренди ОСГ для юридичних осіб... під кінець 2012 року приходить подання обласної прокуратури про вжиття заходів дисциплінарного впливу до винних осіб... facepalm "попали" заступник, як особа що здійснювала контроль за веденням Поземелки, і реєстратор... так що, я б не рекомендував...
На жаль папірцю з тим текстом у мене не збереглося, то була письмова відповідь на запит земельної спілки, якщо не помиляюсь, і що цікаво, на сайті Держкомзему в переліку його роз"яснень саме цього роз"яснення немає UshasGorynych написав:роз"яснення цього органу, де чорним по-білому було написано що орендувати землі ОСГ юрособам МОЖНА!
Где можно прочитать это разъяснение?
Це стосується земель лісогосподарського призначення.manevuch писав:Згідно п. 9 ст. 149 ЗКУ Кабінет Міністрів України вилучає земельні ділянки державної власності, які перебувають у постійному користуванні, ліси для нелісогосподарських потреб,
Вилучає КМУmanevuch писав:якщо в лісгоспі в користуванні перебуває ділянка і по матеріалах лісовпорядкування рахується кар"єр, хоча ніколи не використовувався і на ньому ростуть дерева, то хто вилучає земсельну ділянку для видогбутку користних копалин місцевого значення Кабмін, чи ОДА