та я ж проти цього нічого немаю, просто одразу так накинулись на одне лише уточнення, що це жах просто

та я ж проти цього нічого немаю, просто одразу так накинулись на одне лише уточнення, що це жах просто
Kitsmaniuk писав: ↑08 травня 2019 21:16 Надіюсь, що ніхто на Вас не накидається - просто "повітря" занадто наелектризоване, от і відхилились від теми... В усіх прошу вибачення!
А я мав на увазі почистити смс
просто слів немає... було у нас схоже, але хоть контроль за виправленням зауважень поклали на обласне управління, там усі сміялися, бо і виправлять нічого не довелось, тупо в коректурному аркуші писали "Виправлено згідно зауваження" - (без матюків
Ну у вас, значить, адекватні спеціалісти в управлінні. Ми на жаль, цим похвалитися не можемо. Колись, ще у 2017 році, один з проектів проходив експертизу в Держгеокадастрі. Було 5 зауважень, перше комплексне, включало в себе декілька, серед яких було таке: "Кадастровий план виконати відповідно до ст. 34 Закону України «Про Державний земельний кадастр»". Хоч він на 100% відповідав ст. 34. Коли я їздила в Київ на консультацію, ( там по середам спеціалісти управління експертизи проводять консультацію) на моє питання, що саме не відповідає ст. 34, Лахматова уважно на нього подивилась і відповіла, що не знає , що мав на увазі експерт. А я, напевно, повинна була здогадатися сама.
Ну кадастрові реєстратори, на мій погляд, взагалі не повинні писати зауваження, які стосуються геодезичних робіт. Тим більше, після того як проект погоджений експертом. Коли мені реєстратор пише зауваження, що матеріали геодезичних робіт не відповідають пункту 8 розділу III " Порядку використання Державної геодезичної референцної системи координат УСК- 2000 при здійсненні робіт із землеустрою, і на цій підставі відмовляє в реєстрації, то я сумніваюсь, що він розуміє , про що мова. Просто стоїть завдання не реєструвати.
Навіть, якщо і є посилання на законодавство, то такі собі. От, наприклад: "Відсутня інформація щодо наявності і фізичного стану пунктів Державної геодезичної мережі України (картки обстеження геодезичних пунктів), які використовуються у якості вихідних даних при геодезичних роботах, та до яких у подальшому виконується прив’язка поворотних точок меж території пам’ятки садово-паркового мистецтва, чим порушені вимоги “Порядку охорони геодезичних пунктів”. І де це в тому порядку міститься вимога додавати цю інформацію до проекту. А виходить, що ми не додали до проекту картки і цим порушили Порядок охорони геодезичних пунктів.Картки додати не складно, але ж в Порядку чітко прописано, кому ми їх повинні передавати. Або : "Відповідно до Постанови КМУ від 04.03.2014 № 266 завдання на виконання робіт є додатком до договору, а не окремим документом" . Постанова № 266 стосується договору на виконання проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки і не має відношення до нашого проекту. А те що відсутня довідка, що містить узагальнену інформацію про землі (території) взагалі хіт. Замість довідки на запити кадастрові реєстратори надають Повідомлення про відмову у наданні відомостей з Державного земельного кадастру , підстава - відсутність у Державному земельному кадастрі запитуваних відомостей. Заява про надання відомостей і Повідомлення про відмову у наданні відомостей є в складі проекту. Ось такі у нас "фахівці" працюють. Мені цікаво, в інших областях такий же "бєспрєдєл". Бувають тупі зауваження, але щоб постійно і різним підприємствам одні і ті ж, це вже занадто.
Я повторюсь - ніхто ніколи не задумувався над питанням - що була команда - "фас"...
А там і не може міститись ця вимога, це все "хотєлки", і як правило, хочуть, щоб ці та інші "хотєлки" були описані в пояснювальній записці...Ми і надалі будемо каратись, і не розуміти, чого від нас хочуть... до поки весь ДГК від "хвоста" і до "голви" не вичистять, а законодавство зроблять прозорим і чітким. Ну, не вигідно це...
На мою думку :
Якщо відведення земельної ділянки здійснюється за рахунок особливо цінних земель, то експертиза обов'язкова. Інше питання чи можуть землі житлової та громадської забудови бути віднесені до особливо цінних...Редакція статті 150 ЗКУ відносить до особливо цінних грунтів за їх якістю виключно у складі земель сільськогосподарського призначення, особливо цінними також є землі несільськогосподарського призначення, це землі дослідних полів науково-дослідних установ і навчальних закладів;– землі природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, землі історико-культурного призначення. Отже землі житлової та громадської забудови до особливо цінних земель не відносяться, тож Вам потрібно з'ясувати вихідні дані...romazeml писав: ↑20 травня 2019 14:40 Доброго дня. Підскажіть, будь ласка: робимо проект відведення у власність для БОЖБ, місто. Ділянка знаходиться на території цінних грунтів, ми були впевнені, що потрібна експертиза, та тепер, - мабуть ні. Адже громадської та житл. забудови це не стосується... Але чи точно і як це доказати... Можливо хтось знає на цей рахунок, чим, якою норм.-прав. базою керуватись?
Необхідно усвідомити два поняття:
У нас взагалі було заплутано. Ми подали на висновок, в поясн. зап. вказали шифр грунтів і написали, що відн. до цінних, висновок - позитивний, але необхідно пройти експертизу, а потім зрозуміли, не потрібно. Подали на реєстрацію із цим висновком та коректурним листом, де детально розписали, чому не проходимо експертизу, і....... ділянка зареєстрована))) Отже, дякую. Тепер інша справа є, де зміна цільового призначення з ОСГ на БОЖБ і знову цінні грунти, ніби то попадає під експертизу, але хочу спробувати в поясн. записці написати, що землі не будуть цінними, адже використовуватимуться для БОЖБ, та й по логіці ділянка зареєстрована, тому експертиза мала б бути, коли оформляли як ОСГ...romazeml писав: ↑20 травня 2019 14:40 Повідомлення romazeml » 20 травня 2019 14:40
Доброго дня. Підскажіть, будь ласка: робимо проект відведення у власність для БОЖБ, місто. Ділянка знаходиться на території цінних грунтів, ми були впевнені, що потрібна експертиза, та тепер, - мабуть ні. Адже громадської та житл. забудови це не стосується... Але чи точно і як це доказати... Можливо хтось знає на цей рахунок, чим, якою норм.-прав. базою керуватись?
У цьому випадку експертиза обов'язкова.....(без всяких но!)romazeml писав: ↑23 травня 2019 19:34 Тепер інша справа є, де зміна цільового призначення з ОСГ на БОЖБ і знову цінні грунти, ніби то попадає під експертизу, але хочу спробувати в поясн. записці написати, що землі не будуть цінними, адже використовуватимуться для БОЖБ, та й по логіці ділянка зареєстрована, тому експертиза мала б бути, коли оформляли як ОСГ...
Та ми вже вчора начитались, після цього, і сказали нам, що експертиза обов"язкова в Києві. Але всеодно, не знайшли по законах підтвердження цього. В ЗКУ ст. 20 є: