GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!

Чому ГІС6 не підтримує формат трансформаційного поля *gsb Ntv2?

Я не знаю.
8
28%
Розробник не зацікавлений в розвитку програми.
5
17%
Для чого цей файл?
11
38%
Я просто користуюсь, не задумуюсь.
0
Немає голосів
Трансформую чим попало, і паралельно користуюсь програмою.
5
17%

Всього голосів: 29

Oleg
Спец
Спец
Репутація: 82
Область: Волинська
Місце роботи: Інше

GIS 6 - питання, поради для чайників і не тільки :)

Повідомлення Oleg »

Ну, Гуру-Гісовці morgny - підказуйте:

Код: Виділити все

Підкажіть як в ГІСі виставити, щоб обчислення площі в га., якщо заокруглено до 4 знаків - так же й показувало в  кв.м.. Тобто - наприклад - 1,0843га. Показує в квадратах 10843,55. Як зробити щоб рахував тільки 10843? І чи якщо так можливо виставити - то чи не буде Гіс заокруглювати в 10844? 
ПиСи
Починаю вивчати Гіс Sorri
Sasha Alex
Репутація: 0
Область: Житомирська

Повідомлення Sasha Alex »

NickS якщо можежш відредактуй шаблон? Пожалуста
LStrike
Спец
Спец
Репутація: 114
Область: Чернігівська

Повідомлення LStrike »

А в Gis є щось по типу функції "разбомбить" як в автокаді? Якщо ні то як зробити таке: є полігон, одну зі сторін потрібно позначити пунктиром (не всі сторони полігону, а лише одну сторону)?
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Область: Кіровоградська
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:А в Gis є щось по типу функції "разбомбить" як в автокаді? Якщо ні то як зробити таке: є полігон, одну зі сторін потрібно позначити пунктиром (не всі сторони полігону, а лише одну сторону)?
Такої функції немає. Рекомендую на косметичному шарі перемалювати цю сторону, використовуючи прив'язку. Або скопіювати полігон, перетворити його на лінію і в параметрах видалити не потрібні координати.
doslidnik
Спец
Спец
Репутація: 103
Область: Київська

Повідомлення doslidnik »

1.Є необхідність перерахунку координат з одної зони в іншу. Наприклад мені дали координати в 3 зоні, ділянка знаходиться на межі зон, я хочу глянути чи немає накладок в 4-ій зоні.
Зараз я роблю це так - дублюю ділянку, перераховую координати сторонньою програмою, вставляю координати в продубльовану ділянку. Чи може є шлях простіше?
2.В мене є параметри переходу між двома умовними СК. Є координати 2-х точок в 1-ій СК та координати 2-х точок в 2-ій СК (назвем їх параметри переходу). Відстані між точками що в перші що в другій СК тотожні. Чи є можливість в ГІС6 задавши парамери переходу між СК отримати нові координати ділянки (ділянок)?
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Denver »

doslidnik,
камералка - обчислення - 5й-8й пункти) ото Вам туди))
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

doslidnik писав:1.Є необхідність перерахунку координат з одної зони в іншу. Наприклад мені дали координати в 3 зоні, ділянка знаходиться на межі зон, я хочу глянути чи немає накладок в 4-ій зоні.
Зараз я роблю це так - дублюю ділянку, перераховую координати сторонньою програмою, вставляю координати в продубльовану ділянку. Чи може є шлях простіше?
Дублюєте ділянку, переходите в камеральні функції, меню "Вычисления", "Преобразование системы координат". У вікні задаєте параметри із якої зони в яку потрібно перерахувати координати, налаштування можна зберегти в список і натискаєте кнопку "Преобразовать".
Безымянный 1.jpg
doslidnik писав:2.В мене є параметри переходу між двома умовними СК. Є координати 2-х точок в 1-ій СК та координати 2-х точок в 2-ій СК (назвем їх параметри переходу). Відстані між точками що в перші що в другій СК тотожні. Чи є можливість в ГІС6 задавши парамери переходу між СК отримати нові координати ділянки (ділянок)?
Вікно "Камеральные функции", меню "Вычисления", "Преобразование координат по ключу перевода" - це для складного перерахунку з місцевої системи. А якщо просто по двом точкам, тоді використовуйте функцію "Преобразование по 2-ом точкам" в списку функцій для точок.
Безымянный 2.jpg
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

В камеральних функціях в вкладці "отображение" є пункт "выделить текущий участок". Як налаштувати параметри виділення? Наприклад я хочу зробити так щоб ділянка заштриховувалась чи виділялась кольором... як це налаштувати?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

LStrike писав:В камеральних функціях в вкладці "отображение" є пункт "выделить текущий участок". Як налаштувати параметри виділення? Наприклад я хочу зробити так щоб ділянка заштриховувалась чи виділялась кольором... як це налаштувати?
В меню "Участок" - "Установки системы", закладка "Рисунок" є два параметри:
1. "Цвет фона при выделении земельного участка" - задається колір.
2. "Вид заливки при выделении земельного участка" - задається вид фону.
irka
Спец
Спец
Репутація: 2

Повідомлення irka »

Кто знает есть ли в ГИС 5.3 возможность отрисовки топографических планов.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

irka писав:Кто знает есть ли в ГИС 5.3 возможность отрисовки топографических планов
Есть.
irka
Спец
Спец

Повідомлення irka »

А в каком направлении искать пожайлуста!
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

irka писав:А в каком направлении искать пожайлуста!
Что именно искать? Конкретизируйте свой вопрос. Вы не знаете как окном "Карта" пользоваться или "Камеральные функции"? Покачто на Ваш вопрос я могу ответить только ссылкой на руководство пользователя. morgny
http://gis.org.ua/download/gis53_doc.pdf
irka
Спец
Спец

Повідомлення irka »

Я все инструкции пересмотрела, всё в основном касается землеустройства, мне нужно сделать пятисотку, вопрос-есть ли в гисе забитые условные знаки?
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

Є ділянка (зображення №1), яку потрібно розділити по площі на 2 ділянки (1 - 21 га. 2 - залишок). Створюю "секущую линию" та розрізаю по площі. Але результат розділу не влаштовує (зображення №2 - обведено червоним кругом). Як зробити розділ ділянки по площі так щоб лінія розрізу не зачіпала частину ділянки обведену червоним кругом, тобто так як зображено на 3 зображенні.

Додано через 17 хвилин 38 секунд:
І ще таке : чи можливо у вкладці камеральні функції при переході з однієї ділянки на іншу відключити позиціонування на об'єкт?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

irka писав:вопрос-есть ли в гисе забитые условные знаки?
Есть!
LStrike писав:І ще таке : чи можливо у вкладці камеральні функції при переході з однієї ділянки на іншу відключити позиціонування на об'єкт?
Не можливо. Так як вікно "Камеральні функції" призначені для конкретної ділянки та всіх її власних шарів, тому, при переході, на іншу ділянку, вимальовуються вже інші шари, і позиціонується на потрібну ділянку.
LStrike писав:Як зробити розділ ділянки по площі так щоб лінія розрізу не зачіпала частину ділянки обведену червоним кругом, тобто так як зображено на 3 зображенні.
Для цього, потрібно спочатку відрізати той боковий хвіст, щоб ділянка не була С-подібною, бо паюється прямою лінією, а в даному випадку Ви хочете паювати ломаною. Далі, розрізаємо, як і раніше робили, в результаті вийде три ділянки: перша, яку і планували відрізати, друга - той "хвіст", що відрізали щоб не заважав, і третя - залишок. І наостанок "хвіст" об'єднати із залишком.
irka
Спец
Спец

Повідомлення irka »

А где знаки спрятаны?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

irka писав:А где знаки спрятаны?
В окне "Камеральные функции", косметический слой, в параметрах объекта:
Symbol.jpg
Point.jpg
Line.jpg
LStrike
Спец
Спец

Повідомлення LStrike »

как повернуть условное обозначение объекта слоя "план" (с помощью клавиши Alt не поворачивается) ?
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123

Повідомлення Denver »

LStrike писав:как повернуть условное обозначение объекта слоя "план" (с помощью клавиши Alt не поворачивается) ?
Здається, ніяк. Крутити зможете: інструмент "зміщення позначень" - створити умовну позначку - і тама вже з Alt чи без нього зможете крутити.
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Ahill писав:Питання по темі "шаблон збірного кадастрового плану"
Як змінити шаблон збірного кадастрового плану, щоб масштаб був 1:2 000?
Масштаб будь-якого шаблону задається не в шаблоні, а в камеральних функціях або карті (якщо друкується малюнок з вікна "Карта").
Ahill писав:Чи є інші способи? Наприклад, вбити в атрибут властивість М 1:2000)
Є спеціальні функції, за допомогою який вказується масштаб в коді звітової форми: GisScale (для камеральних функції) і SetScale (для карти). Також масштаб можна прописати в функції отримання малюнка DrawWmf третім параметром.
Ahill писав:Як показати контур заливкою? (Те, що в ArcView роблю легко - тут поки що проблеми)
Залежить від того, про який контур йде мова. Якщо угіддя, то в параметрах кожного угіддя є вид та колір заливки, якщо обмеження чи сервітути, або будь-який контур на косметичному шарі то теж в параметрах є ця інформація. Якщо ж бажаєте ділянку зафарбувати, при цьому на ній немає угідь, тоді потрібно скопіювати контур ділянки на косметичний шар і там вже виставляти будь яку заливку.
Ahill писав:Наступне питання: як додати необхідні атрибути (адреса ділянки, назва суб'єкту)?
Куди? В звітову форму? В Карту?
Для форми:
- адреса ділянки - [DM1.QbObject."Address"]
- назва суб'єкту - [DM1.TbUser."NameUser"]
Now2Here
Спец
Спец
Область: АР Крим

Повідомлення Now2Here »

В камеральных функциях, адрес текущего участка отображается только тогда, когда включена галочка "отображение площади", либо, когда включена галочка "отображение адреса для прочих участков". Т.е. я не могу включить отображение одного только адреса текущего участка, без его площади, или без отображения адресов прочих участков. Это только у меня такое, или ...?
И еще. Для "прочих участков" не отображается адрес одновременно с наименованием землепользователя, или с ИКН, хотя галочки в меню "для прочих участков" стоят на всех пунктах одновременно.

Как настроить функцию поиска по названии улицы/землепользователя прямо в карте, не выходя в список участков?
Спасибо.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Now2Here писав:В камеральных функциях, адрес текущего участка отображается только тогда, когда включена галочка "отображение площади", либо, когда включена галочка "отображение адреса для прочих участков". Т.е. я не могу включить отображение одного только адреса текущего участка, без его площади, или без отображения адресов прочих участков. Это только у меня такое, или ...?
И еще. Для "прочих участков" не отображается адрес одновременно с наименованием землепользователя, или с ИКН, хотя галочки в меню "для прочих участков" стоят на всех пунктах одновременно.
Нет, это так заложено в программе, чтобы было не больше 2-3 параметров. Но я сам вижу, что всем не угодишь, потому записал в пожелание, чтобы пользователи этими птичками сами регулировали какие параметры отображать, а какие нет, для прочих участков.
Now2Here писав:Как настроить функцию поиска по названии улицы/землепользователя прямо в карте, не выходя в список участков?
Руководство пользователя. Часть 2. Ст. 192-195 Uchoba
Now2Here
Спец
Спец
Область: АР Крим

Повідомлення Now2Here »

Спасибо!
Буду обкатывать вновьявленые функции быстрого поиска.
Все же непонятно, почему нельзя в камералке вывести отображения адреса на одном отдельно взятом участке, без включения показа его площади, или адресов всех прочих участков...
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Now2Here писав:Все же непонятно, почему нельзя в камералке вывести отображения адреса на одном отдельно взятом участке, без включения показа его площади, или адресов всех прочих участков...
Можете просто создать условное обозначение для данного участка. Например с помощью инструмента "смещение обозначений", правой кнопкой мышки - "Добавить обозначение".
rzkac
Молодший спец :)
Молодший спец :)
Репутація: -1
Область: Одеська

Повідомлення rzkac »

Вопрос по слою гугл мап.
Не загружает СК63 зону 03. Точнее отображаются пустые квадраты. В 02 например работает.
В режиме СХЕМА работает в ГИБРИДЕ отображается только схема.
Кто знает в чем дело?
Відповісти