На даний час в мене немає замовлення на зміну угідь. Але час від часу мені доводиться доводити свою думку реєстраторам, юристам і т.п. Вважаю наш обмін досвідом приємним і корисним(продуктивним)
Зміна виду угідь земельних ділянок
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
- Prometheus
- Спец
- Репутація: 321
- Область: Житомирська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
Зміна угідь
Не по темі
-
- Репутація: 0
- Область: Хмельницька
- Місце роботи: Інше
Зміна угідь
Доброго дня. Підскажіть будь-ласка по переведенні садів в ріллю. Взята в оренду ділянка за межами нас. пункту, тип угідь - багаторічні насадження, цільове призначення - для ведення фермерського господарства. Розроблено і погоджено проект землеустрою щодо покращення с\г земель (розкорчовування малопродуктивних багаторічних насаджень). Наразі землі передали у роспорядження новоствореній громаді. Підскажіть подальші дії, як я зрозумів то потрібно розробити проект землеустрою про забезпення еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, подати в ЦНАП для внесення змін і з витягом звернутися до громади про внесення змін в договір.
-
- Спец
- Репутація: 71
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Юридичні послуги
Зміна угідь
де це визначено Законом? Постановою? Порядком? Інструкцією?

-
- Область: Хмельницька
Зміна угідь
Ніде не визначено. Був озвучений такий варіант, спиралися на п4. ст.21 про Державний кадстр. Я нічого не стверджую, просто хочу розібратися у всій цій путаниці. Тому і питаю поради
- nazar051
- Спец
- Репутація: 51
- Область: Запорізька
- Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Зміна угідь
Orlov,
- ага, тому що при внесені змін про відомості угідь кад.реєстратор буде керуватись цим (можливо, якщо про цю норму він знає) пп. 6 п. 97 постанова Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру
-
- Репутація: 2
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
Зміна угідь
То іменно так і є,перед виготовленням проекту,знову ж таки,треба брати дозвіл громади на розробку проекту,а потім вже з подачою через цнап,затверджувати його,це так особисто в нашому отг,але за законом""Проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, розробляються за заявою землевласників або землекористувачів """,але в нас трактують,що любий проект повинен мати дозвіл на розробку,а потім його затвердження.Обгрунтовують це тим,що мовляв,якщо є дозвіл,то його однозначно затвердять,а інакше,можете виготовити проект,витратити гроші,нерви і час ,а депутати його не затвердять,з яких нібуть причинOrlov писав: ↑22 лютого 2019 11:34 Доброго дня. Підскажіть будь-ласка по переведенні садів в ріллю. Взята в оренду ділянка за межами нас. пункту, тип угідь - багаторічні насадження, цільове призначення - для ведення фермерського господарства. Розроблено і погоджено проект землеустрою щодо покращення с\г земель (розкорчовування малопродуктивних багаторічних насаджень). Наразі землі передали у роспорядження новоствореній громаді. Підскажіть подальші дії, як я зрозумів то потрібно розробити проект землеустрою про забезпення еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, подати в ЦНАП для внесення змін і з витягом звернутися до громади про внесення змін в договір.
Зміна угідь
Проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, не підлягають погодженню і затверджуються замовниками таких проектів (ст186 ЗКУ)аграрий. писав: ↑08 березня 2019 11:59 То іменно так і є,перед виготовленням проекту,знову ж таки,треба брати дозвіл громади на розробку проекту,а потім вже з подачою через цнап,затверджувати його,це так особисто в нашому отг,але за законом""Проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, розробляються за заявою землевласників або землекористувачів """,але в нас трактують,що любий проект повинен мати дозвіл на розробку,а потім його затвердження.Обгрунтовують це тим,що мовляв,якщо є дозвіл,то його однозначно затвердять,а інакше,можете виготовити проект,витратити гроші,нерви і час ,а депутати його не затвердять,з яких нібуть причин
Розробляються такі проекти за заявою землевласників або землекористувачів з метою організації сільськогосподарського виробництва і впорядкування сільськогосподарських угідь у межах землеволодінь та землекористувань.(ст.25ЗУ "Про землеустрій")
-
- Область: Вінницька
Зміна угідь
Доброго дня. Підкажіть по такій ситуації. Земельна ділянка набута в оренду на земельних торгах (аукціоні), для товарного сг виробництва, угіддя пасовища. Тепер просять перевести угіддя в ріллю. Чи можливо таке зробити за проектом по впорядкуванню угідь (ст.52 ЗУ "Про землеустрій") без розірвання договору оренди? Чи все таки необхідно розривати договір оренди, потім змінювати угіддя, і знову проводити земельні торги?
- Lena_D
- Вже не початківець
- Репутація: 17
- Область: м.Київ
Зміна угідь
весна, можливо, потрібно укласти Додаткову угоду до Договору оренди, в якій будуть прописані зміни то певних пунктів.
-
- Область: Сумська
Зміна угідь
Добрий день, перший місяць працюю сільським Землевпорядником. Без опита роботи і без освіти землевпорядної.... і одразу ж поставили завдання:
Є ділянка(10 га) багаторічних насаджень в комунальній власності. Треба змінити вид угідь на ріллю, щоб роздати людім на ОСГ.
Мені говорять, замовимо проект з рекультивації і роздати людім.... А вони потім що хотят те й роблять з землею.
Будь ласка
, Опишіть як правильно зробити переведення з садів в ріллю і можливо в якоїсь доброї душі завалялися зразки рішень про дозвіл на розробку проектів що потрібні для цього. 

Є ділянка(10 га) багаторічних насаджень в комунальній власності. Треба змінити вид угідь на ріллю, щоб роздати людім на ОСГ.
Мені говорять, замовимо проект з рекультивації і роздати людім.... А вони потім що хотят те й роблять з землею.
Будь ласка

- ппзкб
- Спец
- Репутація: 669
- Область: Вінницька
Зміна угідь
Mistborn, А що заважає сади роздати під осг? а потім вже нехай що хочуть те роблять
-
- Область: Сумська
Зміна угідь
ппзкб, чомусь голова сільради хоче ріллю роздати. Можливо це на ціну ділянки впливає, не знаю. А можливо друга причина. Йому порадили зробити сам проект рекультивації і роздати землю. 
Поставив завдання мені.... а я як сліпе кошеня тикаюсь.
Відправлено через 14 хвилин 1 секунду:
ппзкб, землю в людей скупить місцевий аграрій. І щоб йому потім не довелось кожну ділянку окремо переводити. Але Це тільки мої припущення. Я ж кажу, я без освіти і опита....

Поставив завдання мені.... а я як сліпе кошеня тикаюсь.

Відправлено через 14 хвилин 1 секунду:
ппзкб, землю в людей скупить місцевий аграрій. І щоб йому потім не довелось кожну ділянку окремо переводити. Але Це тільки мої припущення. Я ж кажу, я без освіти і опита....

-
- Спец
- Репутація: 161
- Область: Одеська
- Контактна інформація:
Зміна угідь
вы уверены насчет проекта рекультивации?
Рабочие проекты направлены на снятие плодородного слоя, рекультивации малопродуктивных земель.
Из вашего описания, как мне кажется, целесообразно сделать Проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь
- Prometheus
- Спец
Зміна угідь
Стаття 21. ЗУ "Про ДЗК" Відомості вносяться про угіддя за проектами відведення при формуванні земельної ділянки. Надаєте дозволи людям, а там хай у проектантів голова болитьMistborn писав: ↑07 червня 2019 17:55 Добрий день, перший місяць працюю сільським Землевпорядником. Без опита роботи і без освіти землевпорядної.... і одразу ж поставили завдання:
Будь ласка , Опишіть як правильно зробити переведення з садів в ріллю і можливо в якоїсь доброї душі завалялися зразки рішень про дозвіл на розробку проектів що потрібні для цього.
-
- Репутація: 1
- Область: Чернігівська
Зміна угідь
Саме так. Така документація передбачає трансформацію цгідь. Або інвентаризація. Проектами відведення дуже сумнівно.k1nep писав: ↑10 червня 2019 09:06 вы уверены насчет проекта рекультивации?
Рабочие проекты направлены на снятие плодородного слоя, рекультивации малопродуктивных земель.
Из вашего описания, как мне кажется, целесообразно сделать Проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь
- Prometheus
- Спец
-
- Admin
- Репутація: 714
- Область: Харківська
Зміна угідь
Засідання круглого столу на тему: «Законодавче врегулювання зміни угідь земель сільськогосподарського призначення» (05.06.2019)
Загалом, на мій погляд, нічого цікавого. Однак - директор Департаменту державного земельного кадастру Ігор Славін (з 16:50 хв.):
Загалом, на мій погляд, нічого цікавого. Однак - директор Департаменту державного земельного кадастру Ігор Славін (з 16:50 хв.):
Причому цю тезу вторили Біленко й інші доповідачі. По-перше, така фраза йде у розріз з тезами з селекторів, де говорили, що цільове призначення = склад угідь, по-друге, я щось не пам'ятаю в постанові-1051 такої норми. Чи я щось проґавив?Що стосується угідь по відповідному нормативному акту, то це постанова по порядку ведення державного земельного кадастру, у цьому порядку передбачено, що всі угіддя з 1 січня 2013 року вони класифікуються як угіддя, які можуть бути у складі усіх варіантів земельних ділянок по будь-якому цільовому призначенню, без співвідношення до будь-якої категорії земель, тобто угіддя існують без категорії земель. Тобто, с.-г. угіддя можуть бути в землях оборони, землях транспорту, так і, скажімо, інших земельних ділянках іншого цільового призначення.
-
- Admin
- Репутація: 714
- Область: Харківська
Зміна угідь
Я це розумію й сперечатися не буду. Проте я питаюся через те, що є відмови в погоджені проектів через не співвідношення, на думку експертів (а ця "думка" у них з'явилася після селекторів), ЦП/угідь, особливо за формами 6-зем на момент відведення. Плюс директор департаменту каже те, чого, як на мене, немає не тільки в постанові-1051.
- Prometheus
- Спец
Зміна угідь
Взагалі це добре, що дане питання почало підіматися, хай хоть через 5років. Так може вирішиться питаннячко із присадибними ставочками, яких в деяких селах понаривали у кожному другому дворі
-
- Спец
- Репутація: 397
- Область: Київська
Зміна угідь
і ріллею в ОЖБ