Обмінні файли

Усі питання щодо державної реєстрації ДА і т.д.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
caracol74
Вже не початківець
Вже не початківець
Репутація: 0

Re: обмінні файли

Повідомлення caracol74 »

Katze писав:Все вони дають, лиш би гроші платили. Якщо не внесена ділянка в базу: дають довідку, що обмежень-обтяжень немає (а там і кургани і ЛЕП!). Землевпорядна організація робить кадастрову зйомку на померлого, відділ дає кадастровий номер і до нотаріуса. Нотаріус ставить відмітку на державний акт, землевпорядна організація формує обмінний файл на спадкоємця: вписується договір чи свідоцтво та старий державний акт. І уже з картками у відділ Держкомзему Banned
упс-а хто про ті мамонти :-( знає- тим більше ДЗК - в н,,,,х нема, в кращом випадку 10000, нема перекриття ---- нема обмежень
alex1966
Спец
Спец

Повідомлення alex1966 »

Кто может прояснить ситуацию в случае когда наследник земельного участка согласно законодательства должен взять оригинал гос/ акта у нотариуса,после этого кадпстровый центр должен дать вытяг, но оказывается, что участок в базу не вносился, обменник не создавался, архивное дело из пяти листиков( на момент выдачи гос.акта соответстсовало законодательству) , но на сегодняшний день уже не соответствует.В общем гражданину нужен обменник. Его формировать на основании архивного дела, добавив недостающин материалы, или проще сделать новую техническую документацию с обменником?
Volodar
Спец
Спец
Репутація: 53
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Volodar »

alex1966 писав:Кто может прояснить ситуацию в случае когда наследник земельного участка согласно законодательства должен взять оригинал гос/ акта у нотариуса,после этого кадпстровый центр должен дать вытяг, но оказывается, что участок в базу не вносился, обменник не создавался, архивное дело из пяти листиков( на момент выдачи гос.акта соответстсовало законодательству) , но на сегодняшний день уже не соответствует.В общем гражданину нужен обменник. Его формировать на основании архивного дела, добавив недостающин материалы, или проще сделать новую техническую документацию с обменником?
Для таких цілей "придуманий" новий вид тех документації із землеустрою щодо присвоєння кадастрових номерів або щось інше. (в кожному районі по своєму) Зверніться в проекту організацію, Вам допоможуть. Робота заключається в наступному: проводиться обмір з привязкою до державної системи координат, формується обмінний файл, здається в ДЗК. До держакта старого зразка (червоненького) додається довідка ДЗК чи то райуправління про присвоєння кадномера і внесення в базу.
Але у Вашій ситуації, можливо, краще взяти у нотаріуса свідоцтво про право на спадщину, і оформити новий держакт на себе через звичайну технічку.
bigspender
Молодший спец :)
Молодший спец :)

Повідомлення bigspender »

да лутше новый акт, с новой техничкой!
AeroMaster
Спец
Спец
Репутація: 6
Область: м.Київ

Повідомлення AeroMaster »

Я думаю лучше то, что дешевле.
Volodar
Спец
Спец
Репутація: 53
Область: Житомирська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Volodar »

AeroMaster писав:Я думаю лучше то, что дешевле.
Скупий платить двічі :)
Shturman
Вже не початківець
Вже не початківець
Репутація: 4
Область: Рівненська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Shturman »

еодно ніхто не видастьДоброго дня шановні дуже потрібна Ваша порада : Як скласти обмінний файл на земельну ділянку власник якої помер, копії паспорту та коду вже нема, що заносимо в відповідні діскріптори

Який зміст виготовляти обмінний файл, на померлу людину і друкувати на неї реєстраційну картку(вона автоматично стає зіпсованою)???? Nenayu На померлу людину державний акт все одно ніхто не видасть
ugin
Спец
Спец
Область: Донецька

Повідомлення ugin »

Shturman писав:еодно ніхто не видастьДоброго дня шановні дуже потрібна Ваша порада : Як скласти обмінний файл на земельну ділянку власник якої помер, копії паспорту та коду вже нема, що заносимо в відповідні діскріптори
Який зміст виготовляти обмінний файл, на померлу людину і друкувати на неї реєстраційну картку(вона автоматично стає зіпсованою)???? Nenayu На померлу людину державний акт все одно ніхто не видасть
вопрос и ответ в одном сообщении...
формулируйте почетче и поаккуратнее
З.Ы. а то казнить нельзя помиловать получается... Nenayu
Shturman
Вже не початківець
Вже не початківець
Репутація: 4
Область: Рівненська

Повідомлення Shturman »

ОльгаНік писав:Доброго дня шановні дуже потрібна Ваша порада : Як скласти обмінний файл на земельну ділянку власник якої помер, копії паспорту та коду вже нема, що заносимо в відповідні діскріптори

А навіщо ж робити обмінний файл, на померлу людину, якщо держ акт на померлу особу ніхто не зареєструє і тим більше не видасть, а реєстраційку картку необхідно буде списувати. Обмінний файл потрібно виготовляти в же на нового власника
alex1966
Спец
Спец

Re: В Харькове задержан один из руководителей ДЗК?

Повідомлення alex1966 »

Кто может прояснить следующин сопросы:
- гос. акт(красный), не внесен в базу данных , необходимо создаваать обменник. Чисто в техническом плане при создании обменника в каком виде направлять документацию с обменным файлом
- делать новую техническую документацю?
- делать копии с архивного дела, заверять (кем?), добавив необходимы е на сегодняшний день документы к тех. документации?
- делать регистрационное дело ?
И обменник создавать на умершего гражданина на которого был гос. акт или на наследника, которому нотариус не выдает сидетельство о наследстве без вытяга из кадастра?
Кто сталкивался с такой ситуацией. Помогите-е-е-е-ееееее .
людік
Репутація: 1

Повідомлення людік »

привіт...може хтось допомогти)))....є бланк протоколу розбіжностей чи помилок в обмнних файлах))... morgny
malecha
Спец
Спец
Репутація: 35
Область: Тернопільська
Контактна інформація:

Повідомлення malecha »

alex1966 писав:- гос. акт(красный), не внесен в базу данных , необходимо создаваать обменник. Чисто в техническом плане при создании обменника в каком виде направлять документацию с обменным файлом
Наказ держкомзему від 22.06.2009р. №326 "2. Встановити, що кадастровий номер, у разі його відсутності, присвоюється земельній ділянці до проставлення відмітки про перехід права власності на земельну ділянку, після відновлення її меж в натурі (на місцевості) та закріплення їх довгостроковими межовими знаками встановленого зразка за відповідною затвердженою технічною документацією та внесення відомостей про земельну ділянку до автоматизованої системи державного земельного кадастру. "
ми робимо технічну документацію із землеустрою щодо відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)
alex1966 писав:- делать копии с архивного дела, заверять (кем?), добавив необходимы е на сегодняшний день документы к тех. документации?
не робимо...нащо копії якісь, коли їх резульатом є червоний акт? а зйомку всерівно треба робити і за її результатами планчик.
alex1966 писав: обменник создавать на умершего гражданин
див. повідомлення №29 даної теми
а взагалі-то питання якісь повторювальні, мені здається, що повідомлення № 35 містить відповіді на Ваші запитання.

людік писав:є бланк протоколу розбіжностей чи помилок в обмнних файлах
це було стверження чи запитання? про які помилки мова? при створенні ін4? ТУТ є тема по програмному забезпеченню щодо перевірки обмінних файлів та розшифровки помилок.
Маруся
Спец
Спец
Область: Хмельницька

Повідомлення Маруся »

Так! Умніки і умнічки! ТЕРМІНОВО!!!
Результат перевірки семантики: У файлі не насено охоронна зона ЛЕП!!!
Де і як її тулити, поясність покроково...для особливо обдарованої Sorri Sorri Sorri
013x
Спец
Спец
Область: Закарпатська

Повідомлення 013x »

Маруся писав:Так! Умніки і умнічки! ТЕРМІНОВО!!!
Результат перевірки семантики: У файлі не насено охоронна зона ЛЕП!!!
Де і як її тулити, поясність покроково...для особливо обдарованої Sorri Sorri Sorri
Треба задати метричні дані, тобто окреме угіддя під площею з обмеженням
зокрема щось потипу такого
LS="4.3,Д,-,25.12.2008,255,03344326",

LS- дестриптор обмеження

4.3. - код за класифікатором обмежень, в данному випадку здається заборона будівництва (пишу з дому по пам'яті)
Д - згідно договору, може буди З - згідно закону
- не пам'ятаю що там має бути, може книга реєстрації - зранку доповню
25.12.2008 - дата реєстрації обмеження
255 - номер зареєстрованого обмеження в управлінні Держкомзему
03344326 - індн код підприємства на користь якого встановлюється обмеження, в вашому випадку код обленерго, місцевого РЕСу чи республіканскої кантори що обслуговує 750кВ - дивлячись з ким заключений договір про обмеження, з їх печатки і берете інд. код

дуже бігло і по пам'яті :)
013x
Спец
Спец

Повідомлення 013x »

Dubon писав: навіщо це все потрібно???, я вважаю що доцільніше під охоронною зоною ЛЕП вказаті угіддя з дискриптором LS де вказати LS="1.3,З,-,-,-,-, і все не потрібно ніяких дат та кодів
Ну мабуть ДЗК і управлінню Держкомзему відніше ніж вам, мабуть ви і не знаєте що є договір на встановлення обмеження і його підписує власник земельної і той хто має право обмеженного користування цьою частиною ділянки( в залежності від комунікації що проходить - обленерго/РЕСов/облгазом/водоканал і т.д. ) і саме номер цього договору зареестрованого в управлінні Держкомзему разом з датою заноситься в обмінний файл. В разі якщо обмеження за Законом так як ви привели у прикладі -то все рівно обмеження реєструється в управлінні.

Да і у майбутьньому яким саме чином ви можете по цьому LS="1.3,З,-,-,-,-, - сказате яке саме і коли встановлено обмеження ?
Zemljanoj
Спец
Спец
Область: АР Крим

Повідомлення Zemljanoj »

013x писав:Да і у майбутьньому яким саме чином ви можете по цьому LS="1.3,З,-,-,-,-, - сказате яке саме і коли встановлено обмеження ?
І я кажу, треба змінювати структур файлу.
SPzem
Спец
Спец

Повідомлення SPzem »

Самое интересное что в любой теме мы можем говорить говорить говорить... Приходим к единому мнению, что нужен единый ЭТАЛОН! Не региАнальный (блин без реги... как то так читается ((() а республиканский! Хоть файл ин4 хоть проект да хоть что...
ПыСы
В одном из областных управлений ...ЗЁМА как то спросили а какой он хоть есть этот ин4. да ну вот ... открыв его на экране ... ВОПРОС из зала "ну и что где он...??? этож бред какой то, что тут можно разобрать"...)))
Видите даже в областных не согласны что он нормальный! JC_Hi
013x
Спец
Спец

Повідомлення 013x »

Zemljanoj писав:
І я кажу, треба змінювати структур файлу.
А чем не угодило LS="Код,Д/З,-,25.12.2008,255,03344326", - просто надо создать базу по ідн кодам предприятий електрический сетей, водоканалов, в пользу которых и устанавливается обмеження - на региональном уровне мы это сделали в 2003 и только время от времени дополняли, когда в Ужгороде поменялись субьекты теплокомунэнего. А вот каким образом некоторые ДЗК принимали от фирм обменник с фактически пустым LS="1.3,З,-,-,-,-, - я честно говоря понять не могу, ведь потом в карточках тоже надо было печатать код предприятия в пользу которого было наложено ограничение на пользование землей.

В новом бланке сделали очень хорошо что добавили обмеження - а то случаев продажи ЗД с обмеженням и без уведомления нового хазяина о нем хватало - особенно это касается ОСГ возле дорог республиканского назначения - за ОСГ платились непомерные деньги, а смену целевого назначения делать не получалось ввиду того что стоить на большом количестве коммуникаций что проходят рядом с дорогой нельзя о чем в обменнике и карте было написано, но в акте это небыло предусмотрено.

Додано через 12 хвилин 17 секунд:
SPzem писав:Самое интересное что в любой теме мы можем говорить говорить говорить... Приходим к единому мнению, что нужен единый ЭТАЛОН! Не региАнальный (блин без реги... как то так читается ((() а республиканский! Хоть файл ин4 хоть проект да хоть что...
ПыСы
В одном из областных управлений ...ЗЁМА как то спросили а какой он хоть есть этот ин4. да ну вот ... открыв его на экране ... ВОПРОС из зала "ну и что где он...??? этож бред какой то, что тут можно разобрать"...)))
Видите даже в областных не согласны что он нормальный! JC_Hi
Мда вы им покажите их управление на Google Earth и они будут писять кипятком. Нашли кому показывать in4. Мне тоже в 2003 в эталоне in4 показался сложным и непонятным. Но один раз сделав его полностью вручную за часа 3 - копируя координаты из Автокада и заполняя в тектовом файле данные так как в шаблоне, я понял что он не так уж и сложен, но нужно купить програму которая будет делать его автоматизировано bayan

А республиканский эталон есть и он утвержден наказом, а вот то что везде люди работают так это уже проблема кадровая - им обьяснять нужно, учить, проводить семинары по проблемам - а не забить после 5 курса юр/физкульт фака человека не сделавшего в жизни ни одной технички и не знающего как выглядит тахеометр - принимать и проверять обменные файлы(для него это лишь буквы на экране). А они потом будут идти не по привычке и не так как им показал уходяший к частникам из ДЗК специалист , а по наказу - и не будет в одной области с хвостами смежники, в другой без хвостов, не будет непонятно на кого установленных обмежень, не будет проблем ставить "с." перед селом Пердуки или не ставить.
Zemljanoj
Спец
Спец

Повідомлення Zemljanoj »

Кто знает в чем смысл блока BR?
013x
Спец
Спец

Повідомлення 013x »

Zemljanoj писав:Кто знает в чем смысл блока BR?
Бордюр вроде - один раз в жизни его видел, зачем не понятно - был в шаблоне вместе в Digitals в каком-то большом городе - выглядело как червона линия, скорее всего был актуален до тех пор пока in4 принимали еще кварталами тоесть по несколько участков в файле потипу 211010000009009_a.in4
Zemljanoj
Спец
Спец

Повідомлення Zemljanoj »

По поводу LS.
Сейчас наверное актуально будет внедрить в обменный файл блок LS.
Маруся
Спец
Спец

Повідомлення Маруся »

013x писав: мабуть ви і не знаєте що є договір на встановлення обмеження і його підписує власник земельної і той хто має право обмеженного користування цьою частиною ділянки( в залежності від комунікації що проходить - обленерго/РЕСов/облгазом/водоканал і т.д. ) і саме номер цього договору зареестрованого в управлінні Держкомзему разом з датою заноситься в обмінний файл. В разі якщо обмеження за Законом так як ви привели у прикладі -то все рівно обмеження реєструється в управлінні
Дякую! Я думала що мене глючить! Справа в тому, що на даний момент немає ВЛАСНИКА земельної ділянки (поки-землекористувач), а тим більше немає договору сервітуту, а тим більше документально зареєстрованого. Просто, на кадкастровому плані земельної ділянки у складі технічної документації нанесені охоронні зони ЛЕПУ. Позиція ДЗК- Немає договору не фіг їх туди тулити! (я їх підтримую в цьому! Krutelyk )
013x
Спец
Спец

Повідомлення 013x »

Маруся писав: Дякую! Я думала що мене глючить! Справа в тому, що на даний момент немає ВЛАСНИКА земельної ділянки (поки-землекористувач), а тим більше немає договору сервітуту, а тим більше документально зареєстрованого. Просто, на кадкастровому плані земельної ділянки у складі технічної документації нанесені охоронні зони ЛЕПУ. Позиція ДЗК- Немає договору не фіг їх туди тулити! (я їх підтримую в цьому! Krutelyk )
в цьому ракурсі я не думав, фактично при проекті відведення (проект не затверджено, а обмінник здавати вже треба) якщо на ділянці є обмеження - то заключати договір сервітуту або навіть просто реєструвати обмеження за законом не можна?
Але в висновку управління Держкомзему вимагають запис про площу, і на користь кого, а також коли зареєстроване і номер реєстрації(вписують ручкою)
Маруся
Спец
Спец

Обмінні файли

Повідомлення Маруся »

Не затверджений проект....не має орендаря (власника) - претензії сторони на встановлення сервітуту до кого? логічно?
Ну прийшов РЕС, а я що....і я не я, і хата не моя..і взагалі я тут проїздом!
Тому! Один час я відстоювала думку (і по сьогодні я впевнена, що я права), немає рішення про затвердження проекту землеустрою- ніяких кадастрових номерів і ніякого ДЗК!!! Затвердили- прошу номер-прошу в ДЗК!!!
NIKALEND
Область: Дніпропетровська

Повідомлення NIKALEND »

В загалі обмінний файл виготовляє розробник землевпорядної документації. Якщо договір оренди був зареєстрований до 2003 року (до створення ДЗК), зрозуміло чого в базі даних нема вашого файлу.
В будь якому разі звертайтесь до розробника документації та домовляйтесь.
Щодо вартості вигтовлення обмінного файлу.... розцінки можуть бути і договірними.
Sun писав:Доброго дня,

Була виготовлена тех. документація по відведенню земельної ділянки, тех. документація з визначення нормативно грошової оцінки, після чого укладено Договір оренди та зареєстровано у відповідному відділі ДЗК. Обмінний файл не виготовлявся.
Через рік уклали додаткову угода про зміну орендної плати, тепер її необхідно зареєструвати. Для цього вимагають обмінний файл.
Відділ ДЗК, який робив тех..документацію, відповідає, що обмінний файл зробити не може, так як немає спец.пристроїв. Скерували в обласний ДЗК. За виготовлення обмінного файла назвали ціну 5000 грн.
Як бути в такій ситуації, адже тех. документація виготовлялась? Скільки може коштувати виготовлення обмінного файлу?
Додано через 6 хвилин 27 секунд:
В відповідні дискрептори ставляться "-" пробіли. Вносят без проблем, як же людям отримувати в ДЗК відповідні довідки для переоформлення ділянок. Поспілкуйтесь з вашим територіальним ДЗК. Я вважаю, що це не проблема...-)))
ОльгаНік писав:Доброго дня шановні дуже потрібна Ваша порада Poklony : Як скласти обмінний файл на земельну ділянку власник якої помер, копії паспорту та коду вже нема, що заносимо в відповідні діскріптори
Відповісти