Зміна цільового призначення.

про зміну цільового призначення земель
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
malecha
Спец
Спец
Репутація: 35
Область: Тернопільська
Місце роботи: Приватні проектні організації
Контактна інформація:

Re: Зміна цільового призначення.

Повідомлення malecha »

madmax писав:Можливо вся система ведення кадастру у нас працює не вірно, але цільове призначення одне а угіддя інші
Які угіддя показувати?
Колись на цю тему була дискусія.
ValD
Спец
Спец
Репутація: 6
Область: Харківська

Повідомлення ValD »

Так в категоріях земель можуть бути різні угіддя, але ми говоримо про конкретну ділянку. При затвердженні документації із землеустрої та передачі з/д у власність управління земельних ресурсів повинно було внести зміни до 6-зем. І не має значення що земельна ділянка не забудована.
Bibop
Спец
Спец
Репутація: 0

Повідомлення Bibop »

ValD писав: У такому випадку Ви можете не сплачувати втрати с/г виробництва.
Я б не поспішав бути таким категоричним...
ValD писав:Крім цього при теперішньому оформленні з/д з "для будівництва і обслуговування....." на "для будівництва та розміщення магазину" фактично цільове призначення з/д не змінюється (воно залишається в межах однієї категорії), а змінюється лише її функціональне призначення.
Це вже на форумі обговорювалося, обговорювалося, а віз і нині там... Як же ж ц/п не змінюється, коли в д/а були одні слова - "для будівництва і обслуговування....." , а тепер інші - "для будівництва та розміщення магазину"? А що таке категорія? Вона в д/а взагалі згадується? Перечитайте, б.л., ч.5 ст. 20 ЗКУ. Чи визначені в даному випадку вимоги, встановлені законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою, та межі цих вимог? Мабуть 100% ні. То про яке функціональне використання ведеться мова?
malecha
Спец
Спец
Репутація: 35
Область: Тернопільська
Місце роботи: Приватні проектні організації
Контактна інформація:

Повідомлення malecha »

Є державний акт для ОЖБ. На даній земельній ділянці для ОЖБ стоїть ресторан, який зданий в експлуатацію і є право власності саме на ресторан. Питання: чи потрібно розробляти містобудівне обгрунтування при зміні цільового призначення земельної ділянки в даному випадку, якщо майно вже існує фактично і по документах БТІ?
Bibop
Спец
Спец

Повідомлення Bibop »

malecha писав: ...є право власності саме на ресторан... майно вже існує фактично і по документах БТІ
Оскільки право власності на ресторан зареєстроване у реєстрі, то М/О в даному випадку не потрібно.
SIFON2004

Повідомлення SIFON2004 »

Маю приватизовану земельну дiлянку для ,будiвництва житлового будину-хочу збудувати офiсне примiщення- як це можна зробити?
Coldun
Область: Чернігівська

Повідомлення Coldun »

потрібно змінити цільове призначення із земель житлової та громадської забудови в комерційне використання. Надайте мені хочаб яку інформицію(які документи і як правельно зробить це) та технічну документацію (пожалуйста )
Shurazem
Спец
Спец

Повідомлення Shurazem »

Coldun писав:потрібно змінити цільове призначення із земель житлової та громадської забудови в комерційне використання. Надайте мені хочаб яку інформицію(які документи і як правельно зробить це) та технічну документацію (пожалуйста )
Конкретніше яку технічну документацію?, а взагалі необхідно розробляти проект із землеустрою.
Alexxp
Спец
Спец
Репутація: 423

Повідомлення Alexxp »

Враховуючи наказ Держкомзему 23.07.2010 N 548 (чинний з 15.02.2011)
Про затвердження Класифікації видів цільового призначення земель

лише проект у порядку визначений ПКМУ від 11 квітня 2002 р. N 502
але не для комерційне використання а згідно класифікатора (з 15.02. поняття зміни функціонального як таке відсутнє)
Girl
Спец
Спец
Репутація: 8
Область: Сумська

Повідомлення Girl »

С вступлением в силу нового класификатора смысл п.5 статьи 20 утрачиваеться полностью. Держкомзем опять всех перехитрил своей навязчивой бюрократией!!!
Bibop
Спец
Спец

Повідомлення Bibop »

Girl писав:С вступлением в силу нового класификатора смысл п.5 статьи 20 утрачиваеться полностью
А как же конкуренция нормативно-правових актов в случае разночтений? Не. Не так все просто. Если, конечно, принимать во внимание дух и букву, такскать...

Думаю, что Классификатор действует в части, которая не противоречит ЗКУ. ИМХО
dzi
Спец
Спец
Репутація: 7
Область: м.Київ

Повідомлення dzi »

Girl писав:С вступлением в силу нового класификатора смысл п.5 статьи 20 утрачиваеться полностью
Дожилися, наказ скасовує норму Закону. Ви про що?
Може приведемо ЗКУ у відповідність до назазу Держкомзему 5+5=?
dexter3000
Спец
Спец
Репутація: 10
Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування

Повідомлення dexter3000 »

borissemisotka писав:Посоветуйте, что делать. Земельный участок передавался в 2006 году для строительства противооползневых сооружений. в 2008 взяли решение на отвод по переводу в земли рекреации для строительства климатпавилонов. Начали делать документацию и столкнулись с проблемой - в 2006 году когда участок передался в аренду не была установленна категория земель, в договоре аренды НЕ ПРОПИСАНА. теперь не известно из какой категории переводить землю в земли рекреации. Что делать, вообще противооползневые сооружения - какая категория? В земотделе по форме 6зем считают земли коммерческого назначения, по мойму они не правы.
Если это противооползневые сооружения вдоль моря, то категорию земель можно условно считать землями водного фонда, ибо эти сооружения, в некотором роде, могут считаться гидротехническими ("Гідротехнічні споруди - споруди для використання водних ресурсів, а також для боротьби з шкідливим впливом вод"), а поэтому, согласно ст. 58 ЗКУ, могут пребывать в водном фонде. Хотя, если честно, то к какой-то категории их относить достаточно тяжело, ибо противооползневые сооружения могут быть размещены на землях любой категории земель, которые подвержены оползням.
ValD
Спец
Спец
Репутація: 6
Область: Харківська

Повідомлення ValD »

borissemisotka писав:Посоветуйте, что делать. Земельный участок передавался в 2006 году для строительства противооползневых сооружений. в 2008 взяли решение на отвод по переводу в земли рекреации для строительства климатпавилонов. Начали делать документацию и столкнулись с проблемой - в 2006 году когда участок передался в аренду не была установленна категория земель, в договоре аренды НЕ ПРОПИСАНА. теперь не известно из какой категории переводить землю в земли рекреации. Что делать, вообще противооползневые сооружения - какая категория? В земотделе по форме 6зем считают земли коммерческого назначения, по мойму они не правы.
И какая тут комерция? Это охранные сооружения и правельно отнести эти земли до "іншого призначення". Если в договоре нету категории, посмотрите в предыдущей документации, в решении!!
Егор
Спец
Спец

Повідомлення Егор »

dexter3000 писав: Хотя, если честно, то к какой-то категории их относить достаточно тяжело, ибо противооползневые сооружения могут быть размещены на землях любой категории земель, которые подвержены оползням.
Ну да ... мне лично кажется, что многие такие сооружения могут быть расположены на землях рекреационного назначения. К водному фонду, в отсутствие ПЗП, могут власти не захотеть относить.
Тут просто интересно, что, к примеру, берегозащитные и др. подобные сооружения возле моря многофункиональны сами по себе. Согласно ДБНов про них, они призваны одновременно выполнять непосредственно функцию "защиты" и рекреационную, природоохранную и др. функции. Всякие искусственные пляжики и т.п. Поэтому, в моем предствлении, прописать их однозначно к какой-то категории часто трудно по объективным причинам. Скорее нужно рассматривать все "в комплексе", привязывая к чему-то другому, носящему "основную функцию".

Додано через 2 хвилини 36 секунд:
borissemisotka писав:Посоветуйте, что делать. Земельный участок передавался в 2006 году для строительства противооползневых сооружений
Так а сами сооружения были построены ? Они там стоят или они уже были ?
В принципе, управления Госкомзьома обычно "придумывают" какую-то категорию в таких случаях (6-зем - то отдельный вопрос).
ИМХО: а может в этом случае, когда не известна точно категория (получается целевое назначение было установлено, а к категории как бы не относили), не связываться с изменением ("переводом") в другую категорию ... а просто передать участок и все...
werewolf
Спец
Спец
Репутація: 5
Область: Запорізька
Місце роботи: Інше

Повідомлення werewolf »

borissemisotka писав:В земотделе по форме 6зем считают земли коммерческого назначения, по мойму они не правы.
Може, вони Вам повідомили, куди буде відноситись земельна ділянка за ПРОЕКТНИМ РІШЕННЯМ?
Тоді все правильно. Форма 6-зем заповнюється відповідно до наказу Держкомстату N 377 від 05.11.98. Там є додаток 3, в якому міститься перелік видів економічної діяльності, при здійсненні яких на земельній ділянці її площа заноситься до графи 42 (комерційного та іншого використання). "Діяльність у сфері відпочинку і розваг, культури та спорту" (група 92.7).
Girl
Спец
Спец

Повідомлення Girl »

dzi писав:Дожилися, наказ скасовує норму Закону. Ви про що?
Може приведемо ЗКУ у відповідність до назазу Держкомзему 5+5=?
Я ж не сказала что "Скасовує"! Просто смысл п.5 ст.20 теперь можна понимать так, что при смене "Вида целевого назначения" нужно разрабатывать проект отвода! Я вот не знаю что делать щас с земельными участками в собственности под ИЖБ на которых построены магазины? 5+5=?
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

Girl писав:Я вот не знаю что делать щас с земельными участками в собственности под ИЖБ на которых построены магазины? 5+5=?
Визивати інспектора і штрафувати. morgny
Shurazem
Спец
Спец

Повідомлення Shurazem »

werewolf писав:Визивати інспектора і штрафувати. morgny
А він знає що робити.
А ще гляньте програмку "Моя земля, моя власність" № 12
werewolf
Спец
Спец

Повідомлення werewolf »

Shurazem писав: А ще гляньте програмку "Моя земля, моя власність" № 12
Дякую за пораду. Але з дитинства терпіти не можу "мильних опер". Krutelyk
Поковба
Спец
Спец
Область: Закарпатська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Контактна інформація:

Повідомлення Поковба »

Girl писав:Я вот не знаю что делать щас с земельными участками в собственности под ИЖБ на которых построены магазины?
в кінці 2010 року я дав запит в обл управління Держкомзему в Держкомзем, щоб дали відповідь на це запитання і ось що я отримав:
Від обласного управління:
обл.jpg
обл2.jpg
Додано через 1 хвилину 33 секунди:
тут трохи перепутали з датою прийняння постанови КМУ № 502

Додано через 2 хвилини 53 секунди:
Від центрального апарату Держкомзему:
Київ.jpg
київ2.jpg
Скажу, що розяснення Держкомзему з цього питання, після зміни керівного складу цього органу мені почали більше подобатись
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Girl
Спец
Спец

Повідомлення Girl »

Я так поняла что центральный аппарат Держкомзема говорит о том что не нужно делать проэкт отвода если меняется ИЖБ на магазин? Не могли бы вы целеком письмо скинуть, можете просто на него ограничение на просмотр поставить. Просто с маленькой части письма не ясна позиция основная.
Поковба
Спец
Спец
Область: Закарпатська
Місце роботи: Землевпорядник органу місцевого самоврядування
Контактна інформація:

Повідомлення Поковба »

Фактично можу, але там було багато запитань. А на це відповіли тільки те, що я сканував :)

Додано через 11 годин 54 хвилини 41 секунду:
Безимени-1.jpg
Безимени-2.jpg
Безимени-3.jpg
Додано через 35 секунд:
Тут багато чого цікавого можна знайти :)
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
gelo
Спец
Спец
Репутація: 3
Область: Дніпропетровська

Повідомлення gelo »

Чи можливо розташування злітно-посадочного майданчику на землях рекреаційного призначення кваліфікуваати як нецільове використання. Прямої заборони я не знаходжу.
dzi
Спец
Спец
Репутація: 7

Повідомлення dzi »

gelo писав:Чи можливо розташування злітно-посадочного майданчику на землях рекреаційного призначення кваліфікуваати як нецільове використання. Прямої заборони я не знаходжу.
Злітно посадкова полоса повинна обліковуватися у землях транспорту, а вертолітний майданчик - чому б і ні, у західних країнах існують для туризму навіть на території заповідників. Головне підготувати нормальне обгрунтування про доцільність розміщення.
Відповісти