Додано: 09 квітня 2013 10:49
Особисто я прочитав в "Тимчасових рекомендаціях"Борщ писав:Де написано?
Для землевпорядників, і зацікавлених
http://www.zemres.com/forum/
Особисто я прочитав в "Тимчасових рекомендаціях"Борщ писав:Де написано?
Нам пояснювали так, що особливо цінні грунти визначаються з агрохімпаспорту. Тому з його витоків треба плясати.Valdemar писав:Подскажите пожалуйста, кто сталкивался с Киевской экспертизой, как проходят объекты с особоценными почвами. Чем руководствуются? Можно ли обойти особоценные? и пройти экспертизу на местном уровне?
а якшо в паспортах особливо цінні відсутні, а у самому проекті вони є, в Київ потрібно везти?Борщ писав:особливо цінні грунти визначаються з агрохімпаспорту
Навіть не знаю як таке може бути. Проект розробляється на підставі вихідної документації , одним з яких є матеріали агрохімічного обстеження грунтів.Inspektor писав:а якшо в паспортах особливо цінні відсутні, а у самому проекті вони є
саме такValdemar писав:мы про разное т.е. материалы почвенного обследования были произведены в 80-90 г. по ним числятся особоценные группы почв, а агрохим они не указываются.
в нас агрохімічні паспорти полів просто розробились на основі карт обстежень грунтів 80-х років... а звідки в вас взяли інформацію? вони що проводили грунтове обстеження?Inspektor писав:саме так
мало того, якшо взяти агрохімічний паспорт поля, де вказано 2 агрогрупи, наприклад 82л (площа 140 га) і 40е (площа 37 га), то згідно матеріалів обстеження тих же 80-х років на даному полі агрогрупа 82л взагалі відсутня!!!
і як бути?
в обовязковому порядку. Зараз зробити їх дуже не дешево. Тому і використовуються старі.Valdemar писав:в 80-90 г.
Так от в тому той справа що не має чіткого поняття що таке поле або масив. В колишньому колгоспі було поле №1. Потім його розпаювали частина паїв в оренді фермера, частина в агропідприємства. Фермер обзиває цю частину по-своєму і називає його полем, агропідприємство - по своєму. Обоє замовляють агрохімобстеження і кажуть зробіть мені на це моє поле. Так з колишнього поля утворюються два новітніх поля.Inspektor писав:де вказано 2 агрогрупи, наприклад 82л (площа 140 га) і 40е (площа 37 га), то згідно матеріалів обстеження тих же 80-х років на даному полі агрогрупа 82л взагалі відсутня!!!
і як бути?
але ж для роботи ви координуєте карту сільської ради(з грунтами) і потім загружаєте на неї обмінники... якщо грунти списались з тієї карти, то проблем нема ніякихБорщ писав:Так от в тому той справа що не має чіткого поняття що таке поле або масив. В колишньому колгоспі було поле №1. Потім його розпаювали частина паїв в оренді фермера, частина в агропідприємства. Фермер обзиває цю частину по-своєму і називає його полем, агропідприємство - по своєму. Обоє замовляють агрохімобстеження і кажуть зробіть мені на це моє поле. Так з колишнього поля утворюються два новітніх поля.
А якщо зробити декілька сівозмін? Так, принаймні, виришіться питання рівновеликості розмірів полів.Питання до розробників. От як ви плануєте наприклад сівозміну коли замовник має на 5000 га землі вирощувати 5 культур?
Економічне обгрунтування? Якщо виробник має базу, скажімо, навколо якої на різних відстаннях розміщена його орендована земля. Зробити сівозміну на окрему сілську раду, яка, скажімо, розміщена за 40 км від бази, щоб потім кататись туди-сюди на оз.пшеницю, на кукурузду і т.д. Бажано щоб в таких сільских рад була одна культура: раз поїхали посіяли, раз поїхали обробили, раз поїхали зібрали і т.д. В обласних НДПІ кажуть, що це не завжди можливо.almira писав:А якщо зробити декілька сівозмін? Так, принаймні, виришіться питання рівновеликості розмірів полів.
О, це вже ближче до справи.almira писав:А як тоді виконувати нормативи оптимального співвідношення культур у сівозмінах?
Вам в допомогу. morgayuБорщ писав:А хто знає, соя це технічна чи зеронобобова культура?
Дуже дякую, але ці підручники, на жаль не дають чіткої відповіді на моє питання. Соя, за ними,може бути і технічною, і зернобобовою. Кукурудза може бути і зерновою і технічною і кормовою.Admin писав:Вам в допомогу.
Додано через 3 хвилини 11 секунд:
Або ж це...
Виконавці не зовсім розбираються ,або зовсім не розбираються в культурах,а тим паче до якої групи вони відносяться.Основним "ідеологом" цього проекту повинен бути вчений агроном, і тільки від його знань і вмінь Залежить формування сівозміни, а діло виконавців максимально зробити бажаєме за дійсне.По іншому не може бути, бо навіщо тоді "городити город" ,якщо не можна ним користуватись.Борщ писав:Тай хотілося б почути від Виконавців проектів, якісь посилання на нормативку по цьому питанню, яка б якось вязалась з згаданою вище постановою.
Якщо зернова- то це кукурудза на зерно,технічною кукурудза бути не може, кормова-це кукурудза на силос,кукурудза на зелений корм,курудза на сінаж. І в сівозміні потрібно точно вказувати ,бо як попередник кукурудза на зерно і кукурудза на силос це дві великі різниці.Борщ писав:Кукурудза може бути і зерновою і технічною і кормовою.
Соя завжди була технічною олійною культурою.Борщ писав:А хто знає, соя це технічна чи зеронобобова культура???
Основна ідеологія цього проекту - збити бабла. Той, хто це все придумав зібрав професорів НАНУ, яким 80 лет в обєд і які ще загартовані в гаслі "дайош пятілетку за трі года" от вони і понаписували еколого-економічного обгрунтування, дай їм Боже здоровя.oriyana писав:Основним "ідеологом" цього проекту повинен бути вчений агроном, і тільки від його знань і вмінь Залежить формування сівозміни, а діло виконавців максимально зробити бажаєме за дійсне.
Де так роблять??? Це Ваша теорія, чи практичний досвід??? Ми замовили 15 проектів. Всі на різних стадіях. Жодного не має такого, який би відображав бажане за дійсне. Всі проекти накладають обмеження. Масиви із схилами більше 7 градусів виводяться з обробітку переводяться в консервацію, залуження. Чого до такого не додумались, коли видавали людям деражвні акти з назвою угідь - рілля??? Чого ще за союзу такі масиви розорювались, коли колгоспи жили по проектах внутріхозів???oriyana писав:а діло виконавців максимально зробити бажаєме за дійсне.
І що з цього наказу? Наказ повинен грунтуватися на певних законних актах. Немає в Україні зараз офіційного документа, який би чітко розподіляв групи культур.oriyana писав:В сільськогосподарському виробництві є статистична форма 29-с.г(річна)"Збір урожаю сільськогосподарських культур на 01 грудня" затверджена наказомДержкомстату України,там всі культури розподілені по групам і все дуже зрозуміло.
В тому наказі, який Ви надали цього не сказано. Тай це питання не піднімалося б якби не ці видумки з захистом землі. Побачили, що в цьому агробізнесі щось трохи заробляється , все - давай ділитися.oriyana писав:Соя завжди була технічною олійною культурою.
Atoll писав:От мені цікаво чи буде хтось дотувати того фермера, якщо йому запроектують нерентабельну культуру.
Згодна з Вами 100%.Увесь світ вже давно працює з монокультурою по 10-20 років.Борщ писав:Основна ідеологія цього проекту - збити бабла
Враховуючи вартість всього,мабуть дешевше платити штраф,за його відсутність,бо як він буде розроблений виконувати його буде дуже важко, а точніше майже неможливо і за невиконання теж штраф...Борщ писав: Ми замовили 15 проектів. Всі на різних стадіях. Жодного не має такого, який би відображав бажане за дійсне.
Тут пробачте... Є наука ботаніка,яку вивчають в школі,а далі основи рослинництва і землеробства.Борщ писав:Немає в Україні зараз офіційного документа, який би чітко розподіляв групи культур.
Нема там зерна,зерно у злакових,а ріпак відноситься до родини капустяних.А кукуоудза -це злакова культура,підгрупа просовидних хлібів,так її зерно може використовуватись на технічні цілі(біопаливо),але це в першу чергу -ХЛІББорщ писав:Чому тоді ріпак технічна культура, там же ж тоже збирають зерно? Використання цього зерна в світі таке ж майже як і використання зерна кукурудзи, чому тоді кукурудза не може бути технічною.
Тут можна дискутувати безкінечно.oriyana писав:Тут пробачте... Є наука ботаніка,яку вивчають в школі,а далі основи рослинництва і землеробства.
Є ботаніко-біологічне групування культур, а потім виробниче групування.
Тут ботаніка відпочиває.Згідно форвардного контракту ви повинні поставити покупцю зерно кукурудзи,ви його і виростите і поставите.А куди він його використає,то вже його діло.Ви будете вирощувати кукурудзу на зерно і оприбуткуєте зерно,і продавати будете зерно. Не можна ж вирощувати культуру за призначенням,кукурудза на муку,на крохмаль,на спирт, на фураж,на біопаливо,на комбікорм і так далі.,бо це вже використання.Борщ писав:Я посіяв кукурудзу і маю форвардний контракт з покупцем на її продаж. В контракті зазначено, що Покупець виробник етилового спирту. Докажіть мені тепер шкільною ботанікою, що я маю ставити її (кукурудзу) в сівозміну, як зернову культуру?
А чому, ні? З чого той спирт добувають?Борщ писав:В контракті зазначено, що Покупець виробник етилового спирту. Докажіть мені тепер шкільною ботанікою, що я маю ставити її (кукурудзу) в сівозміну, як зернову культуру?
І знову ж... по барабану хто покупець! Ви продаєте зерно, а не спирт!Admin писав:В контракті зазначено, що Покупець виробник етилового спирту
З кукурудзи. (зернівок)Admin писав:З чого той спирт добувають?
Так, згоден з Вами. Питання стало так гостро через те, що зараз відповідно цієї постанови, Виконавець проекту на 60-70% руйнує бізнес план с/г виробника. Те куди він вклав гроші, та перспектива яка будується на 2-3 роки зараз якщо не зникає, то принаймні вимагає кардинальних змін , а час потрачено, техніку закуплено і т.д.oriyana писав:Не можна ж вирощувати культуру за призначенням,кукурудза на муку,на крохмаль,на спирт, на фураж,на біопаливо,на комбікорм і так далі.,бо це вже використання.