Електронний документ XML: загальне технічне обговорення

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Юрай
Спец
Спец
Репутація: -4
Область: Дніпропетровська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Юрай »

NickS писав:Просто треба нормальними програмами користуватись. Які підтримують і вирізку і прив'язку і можуть по-різному сформувати обмінний файл.
Вибачте, але.... Ми з моїм колегою працюємо разом (2 чела),вся база у нас в "земпро" (так склалося історично), як би нас було - 5 робочіх місць, в такому б випадку я б розлядав придбання нового ПЗ. В нашому ж випадку затрати на перегон бази "земпро" в іншу прогу несопоставимі. Тому на даний момент прийнято рішення обходитись тим що є...
За поради дякую всім!
Якщо хто може то всетаки допоможіть, може є яке готове рішення "малой кровью" так сказати.
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська

Повідомлення Denver »

Юрай писав:я зконвертував в "ІН4" як це??? Прошу роз`яснень...
Відкрийте звичайним блокнотом свою хмельку і мою, проаналізуйте, як йдуть координати. Тоді й стане ясно. Суть у тому, що координати внутрішнього полігону (Ваше коло) йдуть проти годинникової стрілки. А як Ви це зробите в ЗемПро, я не знаю.
А, і головне - ін4 НЕ підтримує дирки (вирізки).
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
Юрай
Спец
Спец
Репутація: -4

Повідомлення Юрай »

Denver писав:проаналізуйте, як йдуть координати
Мабуть я в школі погано вчився, ви дойшли до північного кута ділянки, далі по годинниковій стрілці пішли по колу. Я правильному щляху? Але я не можу зрозуміти, чому віднімається площа по годинниковій стрільці на кругу і не малює зєднувальну лінію??? 5+5=? facepalm
Астрагал
Репутація: 0
Область: Полтавська
Місце роботи: Інше

Повідомлення Астрагал »

Шановні колеги. Задавав я багато Вам питань стосовно реєстрації земельного сервітуту. Буду радий, якщо мій досвід стане в пригоді.
Отже:
1. НКС видавала помилку при спробі зареєструвати обмінник з введеними точками сервітуту.
2. Зробили витяг на користувача земельної ділянки, нанесли на план сервітут, долучили рішення про встановлення сервітуту і реєстратор зареєстрував право. От і все. Якщо кому потрібні подробиці - повідомлення в особисту скриньку, щоб не засмітчувати форум.
Juno
Спец
Спец
Репутація: 22
Область: Чернігівська

Повідомлення Juno »

Потрібна консультація (особливо для користувачів ГІС6)
В ділянці є багато різних по своїх характеристиках обмежень (телефон, ЛЕП, каналізація, водопровід) які перетинаються між собою. Як в цьому випадку ви робите ХМЛ?
1. Тупо малюєте всі зони обмежень які перетинаються між собою і все? Так було б логічно і найлегше, але чи прийняли у когось ХМЛ з таким варіантом?
2. В місцях перетину зон розрізаєте якусь зону іншою? Але в цьому випадку в місці перетину зон буде тільки одне обмеження, коли фактично в цьому міцсці має бути одночасно 2 різних обмеження.
3. Об'єднуєте однакові за характеристиками обмеження в одну зону (наприклад можна об'єднати каналізацію, водопровід, телефон та ЛЕП - оскільки це інженерні споруди (1.08 Охоронна зона навколо інженерних комунікацій)). Але як ви тоді ставите підставу на сонові якої встановлюється обмеження, перераховуєте через кому? І як виставляєте субєкта на користь якого встановлюється обмеження, теж перераховуєте через кому (водоканал, РЕМ і т.д.)?
4. Що робити якщо перетинаються обмеження ставка і ЛЕП? Їх вже не можна об'єднати в одну зону оскільки тут перетинаються інженерні комунікації (1.08) з прибережною захисною смугою вздовж річок, навколо водойм і т.д. (5.02)?
Якщо хтось вже раніше дав відповідь на ці питання дайте хоча б посилання на сторінку форуму, буду вдячний.
Parcel
Спец
Спец
Репутація: 119
Область: Волинська

Повідомлення Parcel »

Juno писав:1. Тупо малюєте всі зони обмежень які перетинаються між собою і все? Так було б логічно і найлегше, але чи прийняли у когось ХМЛ з таким варіантом?
ми так і робимо, назад не повертають

хоча, я б радив розробникам формату обмінного файлу трохи змінити структуру блоку обмеження. для того, щоб можна було вказувати декілька обмежень для одного контура. наприклад: в підземних каналах одночасно проходять і електрокабелі і кабелі зв'язку.
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Область: Кіровоградська
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Parcel писав:щоб можна було вказувати декілька обмежень для одного контура. наприклад: в підземних каналах одночасно проходять і електрокабелі і кабелі зв'язку.
Навіщо це робити?? :shock: У Вас два обмеження, вони накладаються. От і створюйте два однакових контури але з різним типом обмень. Навіщо робити оце "об'єднання"? Що це дасть? Те що обмеження можуть перетинатись, накладатись - це цілком реальна і нормальна ситуація - та хоч 10 обмежень одночасно!
Juno писав:1. Тупо малюєте всі зони обмежень які перетинаються між собою і все? Так було б логічно і найлегше, але чи прийняли у когось ХМЛ з таким варіантом?
Так і треба! Зони можуть і ПОВИННІ перетинатись. Перетинатись і накладатись не можуть лише угіддя! Прийняли і повинні приймати!
Juno писав:2. В місцях перетину зон розрізаєте якусь зону іншою?
Ні, не треба розрізати.
Juno писав:Але в цьому випадку в місці перетину зон буде тільки одне обмеження, коли фактично в цьому міцсці має бути одночасно 2 різних обмеження.
Абсолютино вірно.
Juno писав:3. Об'єднуєте однакові за характеристиками обмеження в одну зону (наприклад можна об'єднати каналізацію, водопровід, телефон та ЛЕП - оскільки це інженерні споруди (1.08 Охоронна зона навколо інженерних комунікацій)). Але як ви тоді ставите підставу на сонові якої встановлюється обмеження, перераховуєте через кому? І як виставляєте субєкта на користь якого встановлюється обмеження, теж перераховуєте через кому (водоканал, РЕМ і т.д.)?
Не треба нічого об'єднувати! Водопровід - це водопровід, каналізація - це каналізація, а телефон - це телефон.
Juno писав:4. Що робити якщо перетинаються обмеження ставка і ЛЕП? Їх вже не можна об'єднати в одну зону оскільки тут перетинаються інженерні комунікації (1.08) з прибережною захисною смугою вздовж річок, навколо водойм і т.д. (5.02)?
Звідки взагалі з'явилась оця інформація про об'єднання зон в одне ціле? Навіщо це робити? facepalm
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

NickS писав:Навіщо це робити?? У Вас два обмеження, вони накладаються. От і створюйте два однакових контури але з різним типом обмень.
для чого тратити час і створювати два-три-чотири однакових контури?
наприклад, коли ми заповняємо оренду, ми ж можемо вказати декілька орендарів для одного контуру. то чому б не зробити щось схоже з обмеженнями?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Parcel писав:для чого тратити час і створювати два-три-чотири однакових контури?наприклад, коли ми заповняємо оренду, ми ж можемо вказати декілька орендарів для одного контуру. то чому б не зробити щось схоже з обмеженнями?
З орендою тут все зрозуміло - так і повинно бути. А от обмеження це ж геть інша річ. Дуже рідко коли різні типи обмеження мають одні й ті самі координати і об'єднання їх лише ще більше заплутає і так не просту задачу з обмеженнями. Тут багато хто до цих пір не знають, що обмеження може накладатись і перетинатись і що не потрібно вираховувати їх баланс, а Ви пропонуєте ще більше заплутати ситуацію. facepalm І заради чого? Заради того щоб зайвий раз не натиснути Ctrl+C, Ctrl+V?
tops_a
Спец
Спец
Репутація: 219
Місце роботи: Територіальний відділ земельних ресурсів(місто, район, область)

Повідомлення tops_a »

В мене виникло питання щодо блоку державного акту. Що робити, якщо обмінний файл ще не був завантажений, а людині вже видали свідотство. Як його вбивати в цей блок? Я працівник Держземагентства в місті. Наші землевпорядні організації не знають. Користуюся для перевірки менеджером обмінних файлів 1.15.2. Можливо просто через блокнот прописати якийсь рядок. Можливо хтось може викласти тут XML з таким блоком.
Silv
Спец
Спец
Репутація: 5

Повідомлення Silv »

tops_a писав:Користуюся для перевірки менеджером обмінних файлів 1.15.2. Можливо просто через блокнот прописати якийсь рядок. Можливо хтось може викласти тут XML з таким блоком.
В МОФ 1.15.2 натисніть на блок земельна ділянка, потім добавити. Виберіть держакт і заповнюйте.
П.С. Якщо свідоцтво з держреєстру, то блок для нього начебто не передбачений.
tops_a
Спец
Спец

Повідомлення tops_a »

Silv писав:В МОФ 1.15.2 натисніть на блок земельна ділянка, потім добавити. Виберіть держакт і заповнюйте.
Як добавити блок державного акта я вкурсі.
Silv писав:П.С. Якщо свідоцтво з держреєстру, то блок для нього начебто не передбачений.
Я ткак зрозумів що просто вбиваємо в блок інформація про власника всі дані, а блок ДА взагалі відсутній, і інформація про свідотство в XML не зазначається.
Silv
Спец
Спец
Репутація: 5

Повідомлення Silv »

tops_a писав:Я ткак зрозумів що просто вбиваємо в блок інформація про власника всі дані, а блок ДА взагалі відсутній, і інформація про свідотство в XML не зазначається.
morgayu Люди ж не зобов'язані нам свідоцтва про право власності носити.
tops_a
Спец
Спец

Повідомлення tops_a »

tops_a писав:В мене виникло питання щодо блоку державного акту. Що робити, якщо обмінний файл ще не був завантажений, а людині вже видали свідотство. Як його вбивати в цей блок? Я працівник Держземагентства в місті. Наші землевпорядні організації не знають. Користуюся для перевірки менеджером обмінних файлів 1.15.2. Можливо просто через блокнот прописати якийсь рядок. Можливо хтось може викласти тут XML з таким блоком.
Уточню ситуацію. Людина хоче поділити свою ділянку на 2. На руках у неї свідотство, Людина отримала його в 2013 році внслідок приватизації. Обмінний файл в НКС є. Коли вкидаєш хмл на частину, вимагає блок державного акта. Видає помилку. Але вкинути його все ж можна. Мене цікавить як зробити правильно, щоб в людей в майбутньому не виникло проблем.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

tops_a писав:В мене виникло питання щодо блоку державного акту. Що робити, якщо обмінний файл ще не був завантажений, а людині вже видали свідотство. Як його вбивати в цей блок?
По суті своїй, це те саме, що і держакт (ті самі дані). Тому забивати його потрібно точно так же, як і держакт, в той же блок.
tops_a
Спец
Спец

Повідомлення tops_a »

NickS писав:По суті своїй, це те саме, що і держакт (ті самі дані). Тому забивати його потрібно точно так же, як і держакт, в той же блок.
А Який вибирати тип?
Спецзем
Спец
Спец

Повідомлення Спецзем »

Колеги, підскажіть будь-ласка, чи НКС ще приймає XML з вкрапленими контурами (наприклад кургани) - ділянка по годинниковій стрільці, а вкраплення проти?
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

Не по темі
Знову кургани...
На попередній сторінці.
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

tops_a писав:А Який вибирати тип?
Нажаль, не має такого типу "свідоцтво на право власності" в класифікаторі. Ось тут я підймав це питання до розробників формату XML
http://zemres.com/forum/viewtopic.php?p=109386#p109386
Але мені пані Малібу сказала, що це не правильно, бо не буває обмінних файлів зі свідоцтвом. От і поясніть їй як це у Вас так вийшло. morgny
sirenko_s_a
Спец
Спец
Репутація: 1

Повідомлення sirenko_s_a »

Не по темі
Шановні колеги вітаю ВСІХ з нашим професійним святом і міжнародним святом жінок!!!
А тепер по темі. Є питання:
Власник - Міська рада
Користувач - таж сама Міська рада
Категорія та призначення - для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування
Право користування - Право постійного користування
Питання: Як прописати Блок Права користування?
Особа я ка набуває право: Міська рада \
????
Особа яка надає право: Міська рада /

Чи можливо інший варіант? Nenayu
tops_a
Спец
Спец

Повідомлення tops_a »

sirenko_s_a писав: Є питання:
Власник - Міська рада
Користувач - таж сама Міська рада
Категорія та призначення - для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування
Право користування - Право постійного користування
Питання: Як прописати Блок Права користування?
Nenayu
Ситуацію конкретизуйте.

[upd=1394092618][/upd]
NickS писав:Нажаль, не має такого типу "свідоцтво на право власності" в класифікаторі. Ось тут я підймав це питання до розробників формату XML
/viewtopic.php?p=109386#p109386
Але мені пані Малібу сказала, що це не правильно, бо не буває обмінних файлів зі свідоцтвом. От і поясніть їй як це у Вас так вийшло.
Виходить, якщо треба робити поділ, то не важливо чи свідотство, чи державний акт, його вбивати непотрібно.
Parcel
Спец
Спец

Повідомлення Parcel »

sirenko_s_a писав:Чи можливо інший варіант?
цитата з методичних рекомендацій
3.6. У разі набуття права користування на земельну ділянку із земель державної або комунальної власності елемент <Proprietors> не заповнюється.
Valeron55
Область: Донецька

Реєстрація сервітуту

Повідомлення Valeron55 »

Доброго дня!
Можливо вже було, одразу вибачаюся, але не знайшов конкретного вирішення цього питання, тому спитаю ще раз.
Виникла така проблема:
Треба зареєструвати договір сервітуту на прокладання лінії газопостачання. Зона діі сервітуту проходить по земельній ділянці, на яку є ДА. Але в НКС ділянка раніше не заносилась, тобто первинна реєстрація.
Як правильно з технічної точки зору занести цей сервітут до обмінного файлу, щоб не було проблем при рєстрації?
Працюю в Digitals. Сервітут накладаю окремим шаром зверху на ділянку, роблю його блоко "Угіддя", але не ставлю код угіддя. Потім, після конвертації в ХМЛ, в Менеджері обмінних файлів заношу в блок обмеження влю необхідну інформацію по сервітуту.
У чому конкретно проблема. В Держземагенстві реєструють ділянку, заносять до НКС та надають витяг. З цим витягом замовник йде до мінюсту, і вони відмовляються реєструвати сервітут, бо:
у витязі Держземагенства, у кінці, є експлікація угідь діляни, у котрій вказаний в тому числі сервітут. Але в графі, де він вказаний, нема даних, що це саме сервітут, бо там зазначаеться код угіддя (наприклад 35.3 Прибудинкова територія), а для сервітута я цей блок залишаю пустим. Реєстратори мінюста вимагають, щоб у цій графі були дані, що це сервітут.
Скажіть будь ласка, як це зробити? Просто через блокнот занести в цей блок інфу від руки? ЧИ розпізнає іЇ НКС? Чи може взагалі треба робить якось по-іншому все? Мав хтось схожі проблеми і як ви їх вирішуєте у себе? Дякую!
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

Не по темі
Ну а файл прикласти? Або можете в ПП скинути.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Valeron55, Для сервітута є окремий блок в обмінному файлі, тому недоцільно заносити сервітут в угіддя. Сервітут має бути в шарі "сервітути і обмеження". Але по самому Діджиталі не підскажу. Можу лише сказати як це зробити в GIS6. morgny
Відповісти