Електронний документ XML: загальне технічне обговорення

Програми, які допомагають нам у роботі. Бажаєте рекламувати свій бізнес? Ставайте сонсором вказаного розділу.
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
NickS
Спец
Спец
Репутація: 193
Область: Кіровоградська
Місце роботи: Інше
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Kkkolibri писав:як бути з черезсмужними земельними ділянками, на які присвоюється кадастровий номер?просто формувати 2 хмелі? (по типу одна адреса, але діл.1, діл.2) чи все ж таки якось запхнути в один? (яким чином не уявляю) як буде правильно? документально-то розглядається як одна діл.з 2х масивів. Ще за часів ін4 робила такі ділянки на юридичні особи окремими ін4, а як зараз
Якщо це одна і та ж ділянка, з тим же кадастровим номером і документацією, то це вважається таки однією ділянкою, але яка складається з декількох полігонів. Закинути в обмінний файл це цілком можливо, структура дозволяє. Запитання в іншому: як на це відреагує НКС? А, як відомо, саме він і являється "слабкою ланкою". morgny
Астрагал
Репутація: 0
Область: Полтавська

Повідомлення Астрагал »

Шановні колеги, будь ласка, підкажіть, яким чином виготовити коректний XML на сервітут, який встановлений на частину зареєстрованої земельної ділянки. Дякую за відповідь.
Denver
Спец
Спец
Репутація: 123
Область: Київська
Місце роботи: Приватні проектні організації

Повідомлення Denver »

Астрагал писав:Шановні колеги, будь ласка, підкажіть, яким чином виготовити коректний XML на сервітут, який встановлений на частину зареєстрованої земельної ділянки. Дякую за відповідь.
Хмелька розробляється на власника з.д., а в ній є блок Сервітут, де і будуть заповнюватися дані сервітуарія. (така ж звичайна хмелька, як з обмеженнями, тільки вид обмеження Сервітут)
2014.02.04-10.18.28.png
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
 ! Повідомлення з: Denver
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Denver писав:Хмелька розробляється на власника з.д., а в ній є блок Сервітут, де і будуть заповнюватися дані сервітуарія. (така ж звичайна хмелька, як з обмеженнями, тільки вид обмеження Сервітут)
Правильно. І потрібно зробити координати для сервітута. А це вже залежить від того, в якій програмі працюєте.
Астрагал

Повідомлення Астрагал »

Дякую за відповіді, шановні колеги. Але ситуація склалася наступним чином. Усі блоги заповнив, вніс координати зони дії сервітуту, виклав сервітут як угіддя, вирізавши із прибудинкової території, але НКС постійно видає помилку про невідповідність земельної ділянки з сервітутом раніш зареєстрованій. Конкретних помилок не розписує. Я вже змінював напрямки сполучення точок контуру сервітуту, але нічого не змінюється. Дякую за підтримку.
murrrchik
Спец
Спец
Репутація: 227
Область: Закарпатська

Повідомлення murrrchik »

Астрагал, а Ви нові точки на ділянці додавали?
Астрагал

Повідомлення Астрагал »

murrrchik писав:Астрагал, а Ви нові точки на ділянці додавали?
Так, це зона дії сервітуту.
Vetaldp
Спец
Спец
Репутація: 7
Область: Дніпропетровська

Повідомлення Vetaldp »

Астрагал писав:виклав сервітут як угіддя, вирізавши із прибудинкової території,
навіщо Ви це робили? Cервітут як і обмеження наче вносяться як окремий шар/блок в XML без прив'язки до угідь. Чи я помиляюсь?
murrrchik
Спец
Спец
Репутація: 227
Область: Закарпатська

Повідомлення murrrchik »

Vetaldp писав:Cервітут як і обмеження наче вносяться як окремий шар/блок в XML без прив'язки до угідь. Чи я помиляюсь?
Воно так і має бути, але... коротше, все як завжди. Наприклад ми, щоб було поменше зауважень від системи, нарізаємо угіддя, по яких проходять обмеження/сервітути. Це стосується і точок обмеження на ділянці паювання, ми їх теж додаємо.
Астрагал писав:Так, це зона дії сервітуту.
Тому і видає помилку, адже попередня ділянка в базі не мала точок.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Vetaldp писав:Cервітут як і обмеження наче вносяться як окремий шар/блок в XML без прив'язки до угідь. Чи я помиляюсь?
Ви маєте рацію в цьому. Так, сервітут і обмеження вносяться як окремий шар і вони можуть перетинатись один з одним, нашаровуватись нескінченну кількість раз. АЛЕ! Якщо сервітут чи обмеження мають точку на межі ділянки, то і в ділянці ця точка має бути. Це не поворотна точка, а уявна, але вона має бути в контурі, щоб всетаки сервітути і обмеження не виходили за межі ділянки. Проблема в тому, що на законодавчому рівні не розділяють точки на поворотні і уявні, а ліплять все як реальні. От тому і виходить, що добавив точку на ділянці уявну і все - вже горе. facepalm

Отже, висновок:
- точки на ділянці уявні потрібно робити (для угідь, для сервітутів, для обмежень, і навіть для оренди, якщо вона не на всю ділянку)
- роблячи їх, будьте готові до того, що це може призвести до проблем і непорозумінь через наші недосконалі (а в дечому навіть, вибачте, дибільні) закони і правила землевпорядництва. morgny Як то наприклад, в Одеській області, коли підраховують суму площ обмежень і хочуть щоб вона співпадала з площею ділянки. facepalm
Vetaldp
Спец
Спец
Репутація: 7

Повідомлення Vetaldp »

NickS писав:Як то наприклад, в Одеській області, коли підраховують суму площ обмежень і хочуть щоб вона співпадала з площею ділянки.
Не по темі
Це вже занадто... де тільки беруть таких високопрофесійних фахівців??? і що саме цікаве, що реєстратори в таких випадках вважають, що вони праві і взагалі найрозумніші з усіх землевпорядників світу morgny
Астрагал

Повідомлення Астрагал »

Дякую за відповіді. Але ж яким чином поступити? Ділянка сформована, зареєстрована без сервітуту (без створених точок). Місцева рада обтяжила цю ділянку сервітутом вже після її реєстрації. Яким же чином сформувати новий обмінний файл?
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

Астрагал писав:Яким же чином сформувати новий обмінний файл?
Не по темі
Дайте старий і новий файл в ПП.
Перед тим, як задати питання скористайтеся пошуком по форуму. 90% тем вже обговорювалося чи обговорюється.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Астрагал писав:Дякую за відповіді. Але ж яким чином поступити?
Це запитання потрібно задавати не в розділі програмного забезпечення, а юристам, реєстраторам. Програми тут ні до чого. Nenayu
bil
Спец
Спец
Репутація: 21
Область: Житомирська

Повідомлення bil »

NickS писав:Не правильно. І власник ділянки і орендодавець - райдержадміністрація чи рада, яка володіє цією землею. Надавати право володіння може власник ділянки, якщо в оренду, або орендар, якщо в суборенду.
Не зовсім так.
Розпорядником земель державної власності зараз є Обласне управління Держзему
Spoiler
Кодекс
Стаття 122. Повноваження органів виконавчої влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування щодо передачі земельних ділянок у власність або у користування .......
.....
4. Центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи передають земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, крім випадків, визначених частиною восьмою цієї статті, у власність або у користування для всіх потреб.
Власник адміністраці, а розпорядник Держзем??????
NickS писав:Це не правильно, бо туди записується ім'я фізичної, або назва юридичної особи і аж ніяк не землі і т.д.
Якщо ділянка новоствонена то так воно і має бути, але якщо в старій ТД чи в ДА написано "землі державної власності (чагарник)" обо "землі агролісгоспу", і зараз для внесення складається ХМЛ, що я повинен писати?? Зараз я ж не роблю встановлення меж на цю ділянку, і те що написано в документах те має бути і в обмінному файлі. Як бути?
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

bil писав:Якщо ділянка новоствонена то так воно і має бути, але якщо в старій ТД чи в ДА написано "землі державної власності (чагарник)" обо "землі агролісгоспу", і зараз для внесення складається ХМЛ, що я повинен писати?? Зараз я ж не роблю встановлення меж на цю ділянку, і те що написано в документах те має бути і в обмінному файлі. Як бути?
Для цих данних є в ХМЛ-файлі блок додаткової інформації (AdditionalInfo), де прописується опис межі так, як в документах. А той тег Name - назва юридичної особи і крапка.

Постанова 1051, п.69
4) в елементі “Власник або розпорядник” (Proprietor) — особа, яка є власником суміжного об’єкта Державного земельного кадастру або має право розпоряджатися ним;
LegalEntity - це комплексний тип "Дані про юридичну особу", а тег Name в ньому - найменування.
Юрай
Спец
Спец
Репутація: -4

Повідомлення Юрай »

Колеги! Я в повній ОПІ facepalm прошу допомоги! Переробив кучу хмеликів все було "гут" (з вкрапленими контурами також наприклад курган). А тут... є пай на ньому два кургани, все як завжди: ділянка по годинниковій срільці вкраплення проти. В результаті реєстратор все заверта у нього пише помилку "Помилка геометрії Помилка геометрії в електронному документі. (Self-intersection[3931320.78368655 6179676.84028968]) Критична ". Я неможу поняти звідкіля ростуть ноги? Будьласка допоможіть.
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

Не по темі
Ще раз напишу: люди, в таких випадках прикладайте файли. Ну тут же ж не екстрасенси зібралися. (Хоча ймовірно, що вони серед нас є.)
Юрай
Спец
Спец

Повідомлення Юрай »

Вибачаюсь :oops:
Denver
Спец
Спец

Повідомлення Denver »

Юрай,
Воно?
1200000000000000000.rar
Просто перейменуйте файл в xml
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Юрай писав:Я неможу поняти звідкіля ростуть ноги?
Я так підозрюю, що це через наявність прив'язки. Потрібно і ділянку і угіддя зробити через вирізки (без лінії 16-17, 37-38).
Юрай
Спец
Спец

Повідомлення Юрай »

NickS писав:Я так підозрюю, що це через наявність прив'язки. Потрібно і ділянку і угіддя зробити через вирізки (без лінії 16-17, 37-38).
А можно на скріні показати, я працюю в програм земпро і в мене відрізків не показує....

[upd=1393258943][/upd]
Denver писав:Юрай,
Воно?
1200000000000000000.rar

Просто перейменуйте файл в xml

архів поврежден - пише

[upd=1393260764][/upd]
думаю зробити такий варіант: там де вкраплення і роблю "петлю" то коли виходю з цієї петлі попробую добавити нові точки з кординатами тих точок по яких заходив на петлю. Може допоможе завтра віднесу на перевірку, за результатами відпишусь.
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Юрай писав:архів поврежден - пише
Змініть розширення з rar на xml
Юрай
Спец
Спец

Повідомлення Юрай »

NickS писав:Змініть розширення з rar на xml
Дякую тепер дійшло!
А,як це Ви зробили я в ступорі :?:

[upd=1393266046][/upd]
З іменем "1111" те шо Ви мені прислали, а з іменем "22222" я зконвертував в "ІН4" як це??? Прошу роз`яснень... 5+5=? Мабудь відстав від життя facepalm
NickS
Спец
Спец
Контактна інформація:

Повідомлення NickS »

Юрай писав:Мабудь відстав від життя
Просто треба нормальними програмами користуватись. morgny Які підтримують і вирізку і прив'язку і можуть по-різному сформувати обмінний файл.
Юрай писав:А,як це Ви зробили я в ступорі
Просто форум забороняє прикріпляти файли з розширеннями xml - дозволяються архіви. А Денверу було влом архівувати, тому він просто змінив розширення. morgny
Відповісти