Re: Отримання ліцензії
Правила форуму
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Будьте уважними! Перед створенням теми перечитайте Правила форуму і ще раз перевірте, чи дана тема не існує. Теми, які дублюють інші, видаляються без попередження! Повідомлення, які містять не прихований адрес E-mail, видаляються без попередження!
Это все равно что волку на волка жаловаться!
Я так собі думаюmalecha писав: хто вміє бути штурпачком, то й і залишеться ним, хто хоче щось знати і без диплома прагнитеме .

Розчарували! Krutelyk
Р.S. Прийдеться брати приватні уроки UPS
Зараз усе землевпорядкування йде на вушко. Тому про приватні уроки кажіть тільки на вушко. Я із задоволенням послухаю.Маруся писав:Р.S. Прийдеться брати приватні уроки UPS
- malecha
- Спец
- Репутація: 35
- Область: Тернопільська
- Місце роботи: Приватні проектні організації
- Контактна інформація:
я теж всього тільки висловила свою власну точку зору.Маруся писав: собі думаю
Додано через 8 хвилин 58 секунд:
Хоча мала можливість послухати курси по оцінці, таки є значна частка правди dexter3000 у тому, що в Києві багато можна почути від законотворців, і це "почуте" кардинально відрізняться від практичного, від тлумачення якогось процесу в області, більше того, самі ж законотворці-викладачі ведуть суперечки між собою, один каже "той Вам вчора так казав, а насправді все навпаки", інший "і не думайте, що в тих книжках, що Ви придбали, все правильно написано, має бути по-третьому". Так що в багатьох питаннях вони здатні і запутати, але в частині запитань іноді відповідь співпадає.
Так що, Маруся, приватні уроки - не гарантія успіху. Істина приходить в суперечці світил.
- zemservis
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Юридичні послуги
- Контактна інформація:
Ой, проходила я підвищення кваліфікації і в Харкові, і в Києві... і не 1 раз...
Якщо треба "бамажка" - їдуть до Харкова Pioner , якщо хочеться поспілкуватися та просто послухати обмін думками - до Києва Drug ....
Але все одно, вимоги до робіт з оцінки на 80% формують експерти з облуправління, що проводять експертизу UPPP ... Так у всіх областях... Отже, питання стоїть тільки в кваліфікації та юридичній обізнаності експертів конкретних облуправлінь... UPS

Якщо треба "бамажка" - їдуть до Харкова Pioner , якщо хочеться поспілкуватися та просто послухати обмін думками - до Києва Drug ....
Але все одно, вимоги до робіт з оцінки на 80% формують експерти з облуправління, що проводять експертизу UPPP ... Так у всіх областях... Отже, питання стоїть тільки в кваліфікації та юридичній обізнаності експертів конкретних облуправлінь... UPS
Hidden text. You must be registered and have messages: 100
Дивлячись яка мета 
Нові правила отримання ліцензій на право виконання землевпорядних і землеоціночних робіт суперечать принципам ринкової економіки і можуть знищити землевпорядну галузь. Заява Земельної спілки України http://www.zsu.org.ua/ua/news/?id=33644
Так шо таки не зря в СПИЛКУ деньги платил что ли :D ? Но не малая часть замечаний у ВГО "АЗГУ" сперта, плагиатом занимаетесь.....? А чего без замечаний к составу органов управлений земельными ресурсами?зЄмлемЭр писав:Нові правила отримання ліцензій на право виконання землевпорядних і землеоціночних робіт суперечать принципам ринкової економіки і можуть знищити землевпорядну галузь. Заява Земельної спілки України http://www.zsu.org.ua/ua/news/?id=33644
ПыСы
А "знищити землевпорядну галузь" а она в определении отраслей экономики существовала?
Знищити, не знищять. Але поковбасить її добряче.зЄмлемЭр писав:Нові правила отримання ліцензій на право виконання землевпорядних і землеоціночних робіт суперечать принципам ринкової економіки і можуть знищити землевпорядну галузь. Заява Земельної спілки України http://www.zsu.org.ua/ua/news/?id=33644
Это шо ж это получается в альма матери Вы чем же занимались ? Если даже времени на общение не было ... )))zemservis писав:Ой, проходила я підвищення кваліфікації і в Харкові, і в Києві... і не 1 раз...![]()
Ну а в целом все сводится к тому что все таки дело каждого ... но большинству бумажки достаточно ... отсюда вывод узнаю график курсов и на электричку на Доманский беляшами торговать для Вас жаждущих "бумажек"
- dexter3000
- Спец
- Репутація: 10
- Область: м.Київ
- Місце роботи: Не маю відношення до землевпорядкування
А разве ВГО "АЗГУ" имеет монопольное право критиковать лицензионные условия? Кроме того аналогичные замечания выдали оценочные организации, союз работодателей и т.п. А что касается анализа лицензионных условий, то именно ЗСУ сделал наиболее глубокий анализ лицензионных условий на предмет их правомерности.SPzem писав:Но не малая часть замечаний у ВГО "АЗГУ" сперта, плагиатом занимаетесь.....?
А какого рода должны быть замечания? Что именно в лицензионных условиях должно касаться состава органов управления земельными ресурсами?SPzem писав:А чего без замечаний к составу органов управлений земельными ресурсами?
Декстер, согласен с Вами, анализ отличный, но мне просто интересно, направленно ли данное Заявление в какие-либо органы для реагирования или просто вывешено на сайте ЗСУ?
- dexter3000
- Спец
Насколько я понимаю:Korum писав:Декстер, согласен с Вами, анализ отличный, но мне просто интересно, направленно ли данное Заявление в какие-либо органы для реагирования или просто вывешено на сайте ЗСУ?
Очевидно потом ЗСУ будет обращаться к соответствующим органам власти (Любимый Комитет, Госкомпредпринимательства, Минюст, Антимонопольный комитет и т.д.) с требованием отменить или пересмотреть приказ № 423.Фахівці «Земельної спілки України» й надалі вивчатимуть текст нових Ліцензійних умов з метою розроблення рекомендацій для приватних землевпорядників і земле оцінювачів. Ці рекомендації найближчим часом будуть опубліковані на веб-сайті Асоціації та розіслані членам «Земельної спілки України».
«Земельна спілка України» запрошує всі зацікавлені сторони до обговорення ситуації, що склалася в зв’язку з введенням в дію нових Ліцензійних умов, та спільного пошуку шляхів налагодження державно-приватного партнерства, яке має базуватися на ринкових засадах і буде спрямоване на порятунок землевпорядної галузі.
Желательно бы это сделать побыстрее, чтобы до 01.01.2010 года эти Условия были приостановлены. В том, что они будут приостановлены, я даже не сомневаюсь.dexter3000 писав:Очевидно потом ЗСУ будет обращаться к соответствующим органам власти (Любимый Комитет, Госкомпредпринимательства, Минюст, Антимонопольный комитет и т.д.) с требованием отменить или пересмотреть приказ № 423.
- а я сомневаюсь, и очень сильно :)В том, что они будут приостановлены, я даже не сомневаюсь.
А как же коллективное заявление Оценщиков? Вы что не верите в свою правоту и торжество справедливости? :)zanoza писав:а я сомневаюсь, и очень сильно :)
Ну хотя бы женского или мужского... ну в виде исключения неопределенного...dexter3000 писав:А какого рода должны быть замечания? Что именно в лицензионных условиях должно касаться состава органов управления земельными ресурсами?
dexter3000 сколько по Вашему мнению должно быть специалистов в органах управляющих земельными ресурсами ну хотя бы в процентном соотношении: специалисты с высшим образованием, специалистов со специальным образованием и в т.ч. с высшим, оператор (регистратор) вносящий данные в базу данных АБЗК, начальники управлений отделов какое должны иметь образование. Ну конечно к начальникам это можно скажем не придираться, а так по признаку авторитетности можно принимать конечно. Ну я в принципе ничего предвзятого не имею к спецам с юр. образованием и пяткой в грудь себя бить не собираюсь, что Sупер-земеР, но и среди юристов есть "юристы"... был в доблестной милиции не понятно кем да и не понятно сколько, а теперь крут чувак и трактует ЗК по новому )))...
Так что если есть требования (более требовательные) с целью навести порядок в земельных делах. Но как по мне ножки пробоем произростают не только от исполнителей работ (лицензиатов). Ну чего то мне так кажется. Но со стороны, что я не совсем прав dexter3000 виднее же, да?
- dexter3000
- Спец
Если это государственные служащие, то должны все иметь профильное образование. Когда объявляются конкурсы на замещение вакантных должностей, то эти требования всегда достаточно чётко указываются (например, последнее объявление - http://www.dkzr.gov.ua/terra/control/uk ... t_id=36133). Но может специалисты просто не хотят принимать участие в конкурсах? Тогда, уж извините, Любимый Комитет набирает на работу тех кто согласился работать (пусть даже без образования) - ведь работу всё равно кому-то выполнять надо. KrutelykSPzem писав:dexter3000 сколько по Вашему мнению должно быть специалистов в органах управляющих земельными ресурсами ну хотя бы в процентном соотношении: специалисты с высшим образованием, специалистов со специальным образованием и в т.ч. с высшим, оператор (регистратор) вносящий данные в базу данных АБЗК, начальники управлений отделов какое должны иметь образование.
Вы, конечно же, правы. И Любимый Комитет прав. И Центр ДЗК прав.SPzem писав:Но со стороны, что я не совсем прав dexter3000 виднее же, да?
З.Ы. Но, смею заметить, с 2010 года образование лица, претендующего на занятие должности в органах власти, будет, среди прочего, объектом спецпроверки (статья 9 тут - http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... eg=1506-17).
Землевпорядника можна прийняти на роботу іншого, але обов"язково спеціаліст повинен відповідати ліцензійним умовам.
Зміни, які відбуваються на підприємстві, в розрізі відомостей, які додавались до заяви на отримання ліцензії - в 10 - ти дениий термін необхідно обов"язково повідомити орган ліцензування та обласне управління про такі зміни. Почитайте закон Украхїни "Про ліцензування певних видів господарськоїдіяльності" все буде зрозуміло.
Зміни, які відбуваються на підприємстві, в розрізі відомостей, які додавались до заяви на отримання ліцензії - в 10 - ти дениий термін необхідно обов"язково повідомити орган ліцензування та обласне управління про такі зміни. Почитайте закон Украхїни "Про ліцензування певних видів господарськоїдіяльності" все буде зрозуміло.
Олександра писав:Дуже цікавить таке нескромне питання :roll:
Подаючи документи на отримання ліцензії на виконання землевпорядних робіт маємо додати завірену копію трудової книжки землевпорядника із не менш ніж трирічним стажем роботи за фахом, що працює у нас.
Якщо раптом підприємство, де працював землевпорядник раніше, не мало ліцензії на ці роботи? Або не платило податки за цього працівника у повному обсязі, і працівник не знав про це?
Також цікавить - чи має право організація, що вже отримала ліцензію, у разі необхідності замінити землевпорядника на ішного, або взагалі деякий час працювати без землевпорядника?
Хто перевіряє ці дані? Які наслідки можуть спричинити подібні дії?
Не хочу повторюватися, але нажаль відповіді ще не знайшла. Можливо, на форумі є юристи, які зможуть розтолкувати.
Hidden text. You must be registered and have messages: 20
ksenia писав:Мене цікавить, яким чином фірма, яка не зможе привести документи у відповідність до нових ліцензійних умов, зможе закінчити набрані роботи? Для деяких фірм - це 100% закриття. Бувають об'єкти, які потребують більше аніж 3-4 місяці. Видно змушена буде повертати кошти замовникам, а вже із сьогоднішнього дня просто не приймати роботу. Якщо передати іншій фірмі, то також не за "Дякую". Мені здається, що про такі речі потрібно повідомляти хоча б за рік до введення нових умов.
У Вашому запитанні присутня відповідь. Закінчити роботу може тільки особа у якої є діюча ліцензія. І хоча конкуренція і присутня у наших роботах, завжди можна знайти особу яка може предоставити кришу для завершення робіт на основі субпідряду. І можливо безкоштовно (хто зна що в самих завтра буде).ksenia писав:Не хочу повторюватися, але нажаль відповіді ще не знайшла. Можливо, на форумі є юристи, які зможуть розтолкувати.
Дякую. Загалом, Ви підтвердили мою думку про те, що законом не врегульовано це питання. І як би чиновники не "переживали" за землекористувачів, їм до великої лампочки, яким чином людина-замовник зможе закінчити свою розпочату роботу по оформленню зем. ділянки. Я думала, що надається певний період для завершення під-вом робіт і мирно-дружно всі залишаються задоволеними. Сподіваюся, що дружна землевпорядна братія звичайно допоможе тим фірмам, які опиняться у подібній ситуації, бо як завжди: "життя потопаючого - справа самого потопаючого". Добре якщо це 10 об'єктів, а якщо сотні?Aleksandr писав:У Вашому запитанні присутня відповідь. Закінчити роботу може тільки особа у якої є діюча ліцензія. І хоча конкуренція і присутня у наших роботах, завжди можна знайти особу яка може предоставити кришу для завершення робіт на основі субпідряду. І можливо безкоштовно (хто зна що в самих завтра буде).
- zemservis
- Спец
- Репутація: 0
- Область: Дніпропетровська
- Місце роботи: Юридичні послуги
- Контактна інформація:
"ДРУЖНІЙ ЗЕМЛЕВПОРЯДНІЙ БРАТІІ" треба було б натиснути на ЗСУ, профспілки, Ассоціації.... яких ТАК багато розвелось.... та змусити їх оскаржити даний наказ в УСТАНОВЛЕНОМУ ЗАКОНОМ порядку.... та призупинити його дію...
А не "вивішувати" листи на сайтах...
Бо час іде... до 01.01.2010 не так багато і залишилось... Smert
А не "вивішувати" листи на сайтах...
Бо час іде... до 01.01.2010 не так багато і залишилось... Smert
Правдолюб писав: Тогда не надо здесь "страдать" как вам плохо - идите и молча платите... как Pioner

Есть такая тема. Можно ли тахеометр купить в спільну часткову або спільну сумісну або ще какую небудь власність и поставить на основании совмесного владения на баланс в нескольких фирмах?